Scheiden met mijn Thaise vrouw in Nederland?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 maart 2022

Beste lezers,

Mijn, nu nog, vrouw en ik gaan scheiden. Wij wonen in Nederland en hebben kinderen. We zijn in Thailand getrouwd, in Nederland erkend en ook zo bij de gemeente. Volgens het juridisch loket kan er, middels advocaat, in Nederland gescheiden worden.

Klopt dit? En is er een Thais sprekende scheidingsadvocaat of een bureau, liefst Rotterdam/Dordrecht die hierbij mijn toekomstige ex kan helpen ivm taalbarrière?

Groet,

Schuilnaam

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Scheiden met mijn Thaise vrouw in Nederland?”

 1. George zegt op

  Zelf ruim 6 jaar gescheiden. Na tien jaar huwelijk Mijn vrouw had een grachtengordel advocaat via haar nieuwe vriend. Ik heb het zonder gedaan. We waren er op zich ook wel snel uit. Onze dochter heeft zes jaar tot ze naar de middelbare school ging bij mij gewoond en ging in het weekend naar haar moeder en diens nieuwe partner. Sinds augustus vorig jaar is het omgekeerd onze dochter woont bij haar moeder en komt in weekenden naar haar vader. Ze heeft er niet onder geleden en is sneller zelfstandig geworden omdat ik vanuit Amsterdam in Den Haag werkte en om zes uur de deur uitging en met kortere werktijd om 3 uur weer terug was. De school die dichtbij is geeft dagelijks tot 2 uur les en met activiteiten werd het twee keer per week wel ruim een uur later. We hebben altijd buitenlandse studentes in huis als huurders. De eerste maanden bracht een studente haar naar school en haalde haar op. Vanaf haar zevende deed ze alles zelf. Mijn vrouw had in 7 jaar MBO 4 gehaald kon dus zonder vertaling de stukken lezen. Je goed voorbereiden met betrekking tot de belangen van de kinderen en daarna elkaars wensen scheelt veel tijd en geld. Ik denk dat er niet per se een Thais sprekende advocaat nodig is maar iemand die zowel zeer goed Thais als Nederlands beheerst en je vrouw ondersteunt is zeker aan te raden. Mijn ex vrouw werkt al van voor de scheiding en dat maakte dingen ook gemakkelijker. Daarnaast is ze ruim dertig jaar jonger. Geen pensioen overdracht afgesproken.
  Als je getrouwd bent, kun je nu (nog) niet scheiden zonder een advocaat of rechter. Een convenant of ouderschapsplan opstellen zonder advocaat is wel mogelijk. Alleen een advocaat mag de echtscheiding aanvragen bij de rechter. En alleen een rechter mag de echtscheidingsbeschikking afgeven.
  Denk eerst aan het belang van de kinderen dan wat in dat kader belangrijk is voor hun moeder en wees je er daarna van bewust dat een vader (mijns inziens) alleen een zorgplicht heeft en geen rechten. Dat maakt het zo veel meer in balans.
  George

 2. Adriaan zegt op

  Ik ben in Thailand in de amphur gescheiden zonder advocaat voor 200 Bht aan onkosten.
  Je krijgt dan allebei een scheidingsdocument gelijk aan het huwelijksdocument. Maar dan niet wit maar somber grijs. En met een andere tekst en datum. Binnen het uur geregeld.

  Dat kun je dan in Nederland laten erkennen net zoals je dat bij het huwelijksdocument hebt laten doen.

  Lijkt me vrij simpel. Groetjes.

 3. Poe Peter zegt op

  Vervelend voor jullie, ik ken een beëdigd vertaalster die hier ervaring mee heeft Monta Verhoof Vilairat zij kan jullie helpen.
  06 415 54610 / 013-5712601
  montaverhoof@home.nl

  Sterkte gewenst voor jullie,
  met vriendelijke groet Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website