Lezersvraag: Samenwonen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 november 2014

Beste lezers,

Ik ben Jesper 20 jaar en woon in Nederland. Ik ben onlangs verliefd geworden om een mooie Thaise dame. We hebben besloten samen te gaan wonen in Thailand.

Wij hebben allebei nog geen ervaring met huizen kopen enzovoort. Daarbij zou ik graag informatie willen of iets op Thailandblog willen plaatsen. Ik sta voor een groot besluit om het leven in Nederland achter mij te laten en een leven te starten in Thailand.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet,

Jesper


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

33 reacties op “Lezersvraag: Samenwonen in Thailand”

 1. Leen P zegt op

  Beetje jong niet……………. Visa………………. Werk……………….. Geld…………………….. trouwen, bruidsschat

  Verdiep je eerst is in Thailand de cultuur de gewoontes………….. grond bezitten kan je niet……………

  hou het bij vakantie eens per jaar……..

 2. jasper zegt op

  Hoi Jesper,

  Wat een geweldig plan! Ben je al eerder in Thailand geweest? Voor een langdurig verblijf ( je wilt hier gaan wonen!) zijn twee zaken van belang: een gepast visum, en voldoende geld. Ik neem aan dat je op jouw leeftijd een studievisum kunt krijgen voor een jaar om Thais te leren. Je kunt ook trouwen met je vriendin, en 10,000 euro op een thaise bank storten. Daarmee kun je een huwelijksvisum aanvragen.
  Aangezien je als buitenlander in principe niet mag werken is het handig om wat leefgeld te hebben, zeker voor een jaar. Thailand is niet superduur, dus 12,000. euro p/j kan lukken als je zuinig bent. O ja: denk wel aan een goede ziektekosten verzekering, want die houdt uiteraard op als je uit nederland vertrekt.
  Veel succes gewenst!

  • noah zegt op

   @ Jasper, Ja een fantastisch plan, echt! Zou jij dit je zoon ook aaraden? Kijk eens wat een nadelen je allemaal opnoemt, hoe kan het dan een geweldig plan zijn?

   @ Jesper. Je vraagt advies, dus dat krijg je dan ook. Er zullen er veel negatieve tussen zitten, maar de waarheid is nooit leuk! Mijn advies en gedachte is:

   Wat een dom plan! Ga je eerst eens verdiepen in de Thaise cultuur, ga je eerst eens verdiepen of je wel kopen kan zonder dat er ook maar iets van jou bij is, ga je eerst eens verdiepen over visas, ga je eerst eens verdiepen over de kosten van de ziektekosten verzekering, ga je eerst eens verdiepen of je uberhaupt wel in aanmerking komt voor werk, ga eerst eens rekenen mocht dat niet zo zijn of je met 1 miljoen Euro uitkomt de komende 50 jaar van je leven ( kunnen ook 70 jaar zijn ). Fatsoenlijk huis met inboedel en n autootje zijn de eerste 100.000 Euro al weg!

   Onlangs verliefd geworden…..Waar ben je verliefd geworden? In Thailand tijdens een vakantie? Via een datingsite? Als vader en als medeblogger zou ik je het advies geven om tijdens je vakanties lekker naar Thailand af te reizen, samen de tijd doorbrengen in Thailand, je vriendin eerst eens een paar keer te laten overkomen naar Nederland met een schengenvisum en ga elkaar eerst eens fatsoenlijk leren kennen alvorens je oude schoenen weg te gooien ( zo oud zijn ze nog niet eens ) alvorens je nieuwe koopt Neem aub niet zo n gevoelsbeslissing om verliefdheid, want die verliefdheid kan duur en helemaal verkeerd uitpakken. Liefde maakt blind, dit is zeker bij jouw van toepassing want persoonlijk denk ik dat je rationele gedachte geheel zoek is en verplaatst is naar je onderbuik! Ik wens je veel sucess toe, waar dit ook toe mag leiden…..?

   Ten slotte. Hoe staan je ouders hierin? Ben je financieel onafhankelijk? Heb je de zekerheid dat je ouders je bij iedere financiele aangelegenheid zullen helpen? Heb je diplomas? Ik zie alleen een verliefde jongen die een huis wil kopen en wil emigreren om een meisje en verder niet al te veel info geeft.

   • jasper zegt op

    Ja Noah,
    hoe kan het dan een geweldig plan zijn. Wel eens van het woord SARCASME gehoord?

 3. Carlo zegt op

  Goedemorgen vanuit chiang mai thailand.
  Beste jesper,
  Thailand is een prachtig land om te wonen, echt waar.
  Maar je bent 20 jaar. Heb je er al over nagedacht hoe je hier de kost kunt gaan verdienen. ?
  Je schrijft ook iets over een huis kopen.?
  Het lijkt me dat je je eigen nog niet echt verdiept hebt hoe het eea hier werkt.
  Beste advies dat ik je kan geven is, lees eerst eens alles op dit blog.
  En denk er dan eens over na of het niet verstandige is om eerst samen wat te huren voordat je ook maar gaat nadenken over kopen.
  Ben aub niet zo naïef en dom als zoveel andere voor jou..
  Bezint er gij begint..
  Carlo

 4. henk J zegt op

  Jasper, wat voor antwoord verwacht je op deze vraag.
  Geen ervaring met een huis kopen?
  Sinds kort een relatie met een Thaise dame.
  Alles achter je laten in Nederland?
  Misschien eerst het blog eens doorspitten. Dan zijn vele zaken duidelijk.
  Dan misschien gericht vragen stellen.
  Naar Thailand “emigreren” is gezien de visa noodzaak al lastig.
  Werkvergunning om in je levensonderhoud te kunnen voorzien al moeilijk te verkrijgen.
  Ga gewoon eerst een aantal keren naar Thailand en beoordeel dan of je die stap kunt- en wilt maken.
  Het eerste advies blijft:
  Lees alle zaken op thailandblog

 5. Eddy zegt op

  Schrijfschijnlijk met het hoofd in de wolken mogelijk ook vlinders in de buik, hoe geef je deze jongeman goede raad ! dat vraag ik mij af ?

  maar er is één mogelijkheid; je weet maar nooit misschien wordt het wat tussen jullie beiden, ken situaties waar het ook lukte, ze leven nu heel gelukkig in noord oost Thailand…ik kan het weten.

  Veel eigen geld meebrengen, trouwen, en laat problemen gewoon op je af komen en los ze op als een echte man, je staat niet alleen !, jouw toekomstige Thaise vrouw zal je met haar taalkennis ongetwijfeld goed kunnen bijstaan.

  Suc6, Eddy oet Twente.

 6. Farang ting tong zegt op

  Jesper,Je bent pas 20 jaar, en ja ik begrijp het wel je bent verliefd dus je wilt het liefst 24 uur bij je meisje zijn.
  Het beste advies op jou vragen dat ik je kan geven is,loop niet te hart van stapel, neem niet te snel beslissingen, lees je in, bijvoorbeeld alles wat op het Thailandblog staat, hier staan adviezen (niet allemaal, gewoon goed filteren) waar je iets aan hebt, van mensen die ervaring hebben, en neem die adviezen, en verhalen ter harte, dat kan je veel ellende besparen. Want ik zie aan jou vragen dat je eigenlijk weinig of geen ervaring hebt, het komt mij een beetje impulsief over,laat je niet verblinden door je verliefdheid.

  Doe het rustig aan, denk maar zo:….Schildpadden kunnen meer over de weg vertellen dan hazen.

  Heel veel succes, met het nemen van de juiste beslissingen.

 7. chris zegt op

  Als je 20 jaar bent en je bent verliefd op een mooie Thaise vrouw en je hebt snode plannen dan staan er eigenlijk twee wegen open.
  De eerste is alles voorbereiden, je inlezen, allerlei papierwerk in orde maken, risico-analyse (van missers en geld verliezen). In het geval van Thailand betekent dat: nadenken over een visum, een baan die een werkvergunning oplevert (en nog niet eens een pensioen en/of een ziektekostenverzekering) of een studie, over officieel trouwen met een bruidsschat, een inschatting maken van hoeveel geld je nodig hebt en wenst te verliezen, een huis/condo kopen of huren, de Thaise taal leren enz enz, Zo’n voorbereiding kost enige maanden en wellicht kom je dan tot de conclusie dat je eerste plan ondoordacht en onuitvoerbaar is en dat je dat dus moet aanpassen.
  De tweede weg is je nergens om bekommeren, gewoon gaan en maar zien waar het schip strandt. In dat laatste geval moet je geen vragen stellen aan Thailandblog.

 8. leo zegt op

  Beste Jesper,
  Heerlijk net verliefd en allerlei wilde plannen, maar laat je verstand werken en overleg alle mogelijkheden !

  1) Met haar gaan samenwonen/trouwen in thailand :
  2) met haar gaan samenwonen/trouwen in nederland.

  Voor (1)
  Om in thailand te gaan wonen heb je vaste inkomsten van minimaal 1000 euro nodig,
  Werken in thailand is zeer lastig, alleen goed mogelijk indien uitgezonden naar thailand door internationaal
  bedrijf.
  Geen opbouw van AOW in nederland als in thailand woont.
  Vrij dure ziektenkosten verzekering met minder dekking dan in nederland.

  Voor(2)
  Om in nederland te gaan wonen heb je vasre inkomen nodig boven minimum loon.
  werken zeer eenvoudig eventueel ook voor haar.
  opbouw aow en pensioen voor beiden indien werken.
  Mogelijkheid om geld te sparen om later te emigreren

  Mijn advies is dan ook dat je beter haar beter leert kennen en naar nederland laat komen om hier een
  vermogen op te bouwen om later naar thailand te emigreren.
  je kan dan altijd regelmatig voor wat langere perioden naar thailand op vakantie gaan.

  leo

 9. arjanda zegt op

  hahaha wat lekker negatief zijn ze allemaal he Jasper. Zou me nu gaan afvragen waar dat op gebaseerd is op ervaringen misschien.
  Mag ik je een advies geven zonder al het negatief gebalk van mensen die hun fouten niet willen toegeven maar toch advies willen geven . ( hoor niemand namelijk iets zeggen over het meisje haha)
  Over het algemeen zijn dit soort relaties gedoemd te mislukken (uitzonderingen daargelaten heren )

  Ga er lekker heen is mijn advies huur een huis voor de eerste jaren.

  Neem een berg geld mee want als 20 jarige zal je nog wel eens uit willen gaan, en bezoek aan de schoonouders kan nog wel eens duur uitvallen.

  Je hebt weinig tot geen kans op werk of je zal wat voor jezelf moeten gaan beginnen .

  Bedenk voor je gaat wat je er wilt gaan doen, ook hier slaat de verveling na korte tijd toe.

  Maar ga zeg ik als vader, verspreid je horizon en ga het avontuur aan lukt het niet in de liefde heb je in ieder geval een ervaring om nooit te vergeten je bent jong go for it!

  • noah zegt op

   Beste Arjanda, insuniaties of dit andere bloggers is overkomen, dus niemand kan dat weten!!! Wat belangrijker is mijns inziens en u bent de eerste die er nu over begint ( toeval? )……Wees blij dat de bloggers het meisje nu eens niet wegzetten als iemand die zijn huis afpakt, zn geld afpakt en misschien er ook nog nu 3 van die mannetjes op nahoudt!!! Respect naar de andere bloggers op deze posting! Verder heeft dit niets met negativiteit te maken maar met realiteitszin!

  • marcel zegt op

   Ben het hier helemaal mee eens,ga maar lekker proberen heb ik vroeger ook gedaan.Is me prima bevallen maar niet helemaal gelopen als ik wilde maarja wel een paar ervaringen rijker. Veel geluk jongen maar hou je oortjes en oogjes open.

  • Henk j zegt op

   Als vader geef je dit advies van doen?
   Hoezo negatief gebalk?
   Hij vraagt om raad. Raad kan zowel positief als negatief zijn.
   Maar een roze wolk waar hij van moet leven geef jij hem niet de oplossing als het fout gaat.
   Immers hoe is zijn huidige financiele positie?
   Los jij het probleem op als hij zonder centjes zit?
   Hoezo een opmerking wat je moet gaan doen? Veel mogelijkeden heeft hij niet.
   Werken is nagenoeg onmogelijk,
   Neem een berg geld mee.. Hoezo weet jij of hij die middelen bezit?
   Bezoek schoonouders valt duur uit? ligt echt aan je zelf. Hier heb je dus een vooroordeel,
   tuurlijk liefde maakt blind en ik gun hem alle geluk van de wereld in dit mooie land.
   Maar denk dat de vele reacties niet uit de lucht gegrepen zijn.
   Een ieder die hierop reageert doet dit zeer bewust om iemand met raad en daad bij te staan.
   En let wel als je financieel gezien in de problemen raakt dan helpt niemand. Ook de ambassade doet niets en zorgt zelfs niet voor een ticket terug. Dit overigens terecht!
   Veel mensen met ervaringen, veel berooid terug naar Nederland.
   De pensioen gerechtigen hebben een goede kans om te leven in Thailand.
   Maar 20 jaar, geen uitzicht op werk alleen van de liefde kun je niet leven.
   Maar als jij dus je “zoon” geen verstandig advies kunt geven hoop ik indien jou eigen zoon dit zou vragen je hem dus alle financiele middelen meegeeft en voor alle opkomende problemen een oplossing biedt.
   Dus gezien je reactie denk ik dat je bewoording negatief geblaat hier zeer ten onrechte door je gebruikt wordt!
   Lees je eigen reactie nog eens door. Je geeft zelf al tegenstrijdigheden aan.
   Over het algemeen zijn de relaties gedoemd te mislukken? Volgens mij wijkt dat niet af van Nederland waar 1 op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding met een financieel drama.

   Indien hij zich voorbereid weet hij in iedergeval wat hem te wachten staat.

 10. John zegt op

  Liefde maakt blind,en is verbonden met veel emotie,en vaak ondoordachte handelingen. Eerst als je de emoties weer onder controle hebt,en de liefde in een wat rustiger vaarwater komt,kom je langzaam terug in de wereld der zienden,en normaal denkenden.
  De realiteit is ,dat je niet makkelijk een werkvergunning krijgt,en als je zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt,heb je een erg slechte start,en een nog sneller einde.
  Als je deze vrouw werkelijk lief hebt,is volgens mij een gemeenschappelijke toekomst in Nederland de betere optie. Bij een verblijf in Thailand,waarbij de financiële middelen niet voldoende geregeld zijn,en je weinig kans op werk hebt,wordt deze liefde erg op de proef gesteld,en is meestal snel voorbij.
  Ook als je genoeg financiële middelen hebt,is het zeker gezien jou leeftijd oppassen,en erg goed nadenken
  voor je de stap richting Thailand neemt.
  Het beste is volgens mij, dat je haar op regelmatige vakanties beter kennen leert,zodat je zelf tot de conclusie komt,dat overhaaste reacties meestal niet de besten zijn.
  Veel geluk……, blijf rustig,en blijf denken.

 11. Hendrik zegt op

  Hallo jasper,

  Het is hierboven al even aangehaald dat je weinig vertelt over je huidige situatie en evenmin over het liefje in Thailand.
  Om een goed advies te kunnen geven zou je bv eens kunnen aangeven of je bemiddelt ben, hoe de situatie van je liefje is om dan te kijken of iets haalbaar is ja dan nee.
  Zoals je vraagstelling nu luidt , zijn de bovenstaande adviezen volledig terecht op een enkeling na.

  Met andere woorden vertel wat meer over je statis en van haar zodat je van de wonende farang in thailand een goed en degelijk advies krijgt. Neemt niet weg dat je jezelf ook moet inlezen op dit blog.
  Heel veel succes met di alles .
  Hendrik ubon ratchantani.

 12. Pascal Chiangmai, zegt op

  Hallo Jesper,zoals ik heb gelezen heb je grote plannen,je bent 20 jaar,ik neem aan dat je op die leeftijd al miljonair bent ? dat is dan mooi en kun je een goed leven hier hebben,maar als dat niet het geval is zal ik je eerst laten informeren wat je kunt doen hier in Thailand,in Nederland kun je gaan naar de Thaise Ambassade die kunnen je informeren wat te doen,er is ook een Thais informatie bureau in den-haag waar je om inlichtingen kunt vragen,mijn advies is laat je eerst goed informeren succes.
  groetjes Pascal

 13. patrick zegt op

  Aan iedereen die wil bijdragen @jasper.
  Enkel dode vissen zwemmen met de stroming mee.

 14. Alex zegt op

  Jesper, het is heerlijk om verliefd te zijn, het is ook heerlijk om daarvan te genieten! Maar je bent veel te jong en onbesuisd om zo’n grote stap te nemen. Kom eerst eens een paar keer hier op vakantie, leer haar beter kennen, luister naar mensen en hun ervaringen, zowel de goede als de slechte.
  Het is voor jou moeilijk, zo niet onmogelijk om een baan te vinden en in je onderhoud te voorzien!
  Een huis kopen? Voorlopig niet: eerst maar eens huren, en stap voor stap verder kijken.
  Ik heb een Thaise partner, en ben erg gelukkig. Maar ik ben ouder dan jij en in de luxe positie om te kunnen stoppen met werken in NL, en hier een nieuw leven op te bouwen, en niet financieel afhankelijk.
  Toen we elkaar pas kenden, ben ik eerst 3x 6 maanden hier geweest, hebben toen samen gewoond, en daarna ben ik pas naar Thailand afgereisd om samen een nieuw leven op te bouwen. En dat is gelukt!
  Wij hebben een fantastisch leven samen, in een fantastisch land, maar voor jou: doe het stap voor stap, lees je goed in, en doe niets onbezonnen… Neem de tijd om elkaar ( en je schoonfamilie) goed te leren kennen. Want realiseer je dat als je een Aziaat trouwt, je niet alleen haar of hem trouwt, maar ook de hele familie.
  Ik heb het goed getroffen, maar ik ken legio slechte voorbeelden… Gun jou het beste!

 15. Ger zegt op

  Geef NOOIT, maar dan ook echt NOOIT, je Nederlandse zekerheden op! Doe je dat wel, dan krijg je er spijt van.

 16. Martin zegt op

  Hallo Jesper,

  Wat is goed advies in deze????? Volg je hart, je bent nog jong!!

  Als je wat spaargeld hebt, neem dit mee en waag de stap, niet kopen, gewoon samen een huisje huren.
  Je vriendin heeft een baan? of start (met jouw spaar geld????) wat op en maak er wat van, ga er vanuit de je op haar zak leeft, als je dit beide goed vindt, jij kan ook huisman worden en huishouden e.d. doen.

  Wat een fantastische levens ervaring kan dit worden, als je gaat en het wertkt, geweldig!!! Mocht het niet werken? Een hele mooie goede levensles, als je ca. 2000,– in NL achterhoud, kun je altijd terug keren, je bent ook over een paar jaar nog jong genoeg om in NL opnieuw te beginnen/terug te komen, als dat nodig mocht zijn, je bent dan misschien een illusie armer, maar onbetaalbare ervaring rijker, als alles wel goed loopt, heb je een prachtig leven te gaan.

  De problemen?? leef als een Thai, met de dag, en er zijn heel veel Thaise mannen die ook niets bijdragen in de huishoud pot, alles heeft te maken met verwachtingen…………

  Succes met je keus.

 17. teun zegt op

  Jasper,

  Je bent 20 jaar. Je hormonen gieren maximaal. Hoe staat het met een eventuele opleiding? Of heb je de staatsloterij gewonnen? Ook in dat geval:
  1. je mag niet werken in Thailand
  2. visum is niet echt eenvoudig (dus)
  3. grond kun je niet bezitten
  4. haar familie ziet je als je staatsloterij hebt gewonnen vervolgens als lopende ATM.

  Jasper, eerst opleiding volgen.Dan genieten van leven en vervolgens kijken wat je waar wilt gaan doen.

  Conclusie: DENK HEEL GOED NA!!!!!

 18. Eddy van Someren Brand zegt op

  Beste Jesper,

  Je hebt al genoeg adviezen kunnen lezen.Wat ik je nu informeer is gewoon als info bedoed.

  Ik heb Thaise kenissen/vriendinnen in Thaiand als ook in Nederland ( via mijn werk.) Een van mijn Thaise kennisen in Thailand is onderwijzeres en haar heb ik ook laten nagaan bij Thai Imm.Off of dit allemaal waar is … ze heeft het bevestigd … blijft dus alleen vakanties over ( voor mij dan ).
  Thai Imm Off vraagt op dit moment € 300 per jaar voor afhandeling visa…regelen transport van vliegveld van aankomst … regelen , als je wil voor je Thai rijbewijs … ( alles gewoon even Googlelen )

  Nu ik gepensioneerd ben ( denk goed hierover na, AOW en 2 pensioenen ) had ik ook plannen om naar Thaiand te gaan forever !!!

  Nu komt het : 800 000 ThB ( ongeveer € 20.000 ) storten op rekening ( je eigen rekening) op een Thai-bank in Thailand of …. aantonen dat je inkomsten minimaal € 1500 netto per maand is.

  Ik heb ING …ABNAMRO en VISA …
  Banken zijn het NIET mee eens , want : zoveel geld storten … de visa is maar EEN JAAR geldig … wat als er iets fout gaat,en je moet het land verlaten … en men blokkeert je rekening …?
  Zelfs ABNAMRO Bangkok adviseert : NIET DOEN.

  Ten tweede : waarom al je persoonlijke inkomsten aan een vreemde regering overleggen,doen we niet eens aan onze eigen belastingdienst as we wat bijverdienen …toch ?

  Dus , als geld NIET jouw probleem is …

  Succes jongeman en groetjes,
  Eddy uit Valkenswaard.

 19. Thailand John zegt op

  Hallo Jasper,

  Het is een hele mooie droom, maar daar zal het denk ik ook bij blijven, Thailand is een mooi land om in te wonen. Maar ook een heel moeilijk land voor buitenlanders om er te wonen.De regels hier voor buitenlanders zijn moeilijk, zeker als je zo jong bent als jij.
  Op de eerste plaats moet je over een bedrag van 800.000 Baht garantie som op een thaise bankrekening
  hebben .Anders geen visum. Waar wil je van leven , huisje huren, water, electra, ziekenkostenverzekering.
  Motorbike, verzekering motorbike.En dan beste Jasper jij kunt nooit een huis bezitten .Heel eenvoudig je bent een buitenlander en dan kun je geen grond kopen en op je naam zetten.Ik wil je verder niet lastig vallen met wat er allemaal kan gebeuren met je relatie.Dus houd daar heel goed rekening mee.Je kunt hier eerst gaan studeren en de taal leren en dan kijken als je die goed leert spreken wat de mogelijk heden zijn om hier een redelijk goede baan te vinden.En dan nog jasper de salarissen liggen hier veel lager als in Nederland.En ook de cultuur is hier heel anders. Ik denk als je een tijdje hier vertoefd dat je mooie drom in duigen zal vallen. En dan ben je een ervaring rijker en een droom armer en de nodige muntjes. Denk er nog maar eens heel goed over na en bezind voor je begind. Doe het anders om, kijk of je haar naar nederland kunt halen om daar te studeren. En dan maakt je meer kans en een betere start. En kun je later kijken of je nog steeds naar Thailand wilSucces er mee Jasper.

 20. Tommie zegt op

  Jasper laat iedereen maar kletsen en ervaar het zelf ik denk dat je snel weer bij je pappie en mammie thuiszit .
  Want Thailand is toch een ander wereldje dan iedereen denkt .
  Maar je bent jong gewoon visum halen voor een paar maanden en nooit geschoten is altijd mis .
  Lekker iets huren je meisje verwennen en kijken waar het schip strandt .
  Gewoon doen volg je hart !!!!

  • Jack G. zegt op

   Ik sta achter Tommie zijn verhaal. Veel Nederlandse jongeren zijn verliefd op een partner uit het buitenland en daar komen vele langdurige relaties uit voort. Gewoon gaan voor een paar maanden en ervaar wat er allemaal op je afkomt. Je bent jong en verbrandt minder schepen achter je dan wij oudjes.

 21. Frans Nico zegt op

  Beste Jasper,

  Ga er vanuit dat de gegeven adviezen goed bedoeld zijn. De meeste adviezen zijn echter op hun eigen ervaringen gebaseerd. Sommige zijn gewoon uit de lucht gegrepen. Ik denk dat het komt omdat jij erg summier je vraagstelling hebt gedaan. Een advies op basis van jouw vraagstelling is eigenlijk niet mogelijk. De meeste reacties zijn dan ook impulsief en niet gestoeld op jouw situatie. Die heb je immers onvoldoende beschreven. Geef je werkelijke situatie en doe daarop je vraagstelling. Met werkelijke situatie bedoel ik hoe lang jullie elkaar kennen, fysiek of Virtueel (kan erg belangrijk zijn), studeer je nog of heb je een baan?

  Om een visum voor Thailand te kunnen bemachtigen moet aan bepaalde voorwaarden kunnen worden voldaan. Op dit blog staan dossiers. Een van de dossiers is het Dossier ‘Visum Thailand’. Lees dat eens goed door en als je iets niet begrijp, stel de vragen die je hebt op dit blog. Ik denk dat je zo een beging kan maken om je plannen te verwezenlijken.

  Ik kan mij herinneren uit mijn jeugd (ik ben nu 66) dat ik gitaar wilde leren spelen. Toen ik daarvoor mij aanmeldde werd de kwaliteit van mijn met mijn laatste spaarcentjes gekochte gitaar volledig afgekraakt. Ik heb het toen maar opgegeven. FOUT. Ik had door moeten zetten. Ik heb er nog steeds spijt van. Mijn welgemeende advies is door te zetten.

  Ik wens je heel veel succes.

 22. Harry zegt op

  Beste Jesper hele mooie plannen ik weet niet de achter gronden van je meisje maar ga eerst eens op vakantie naar Thailand en geef je oren en ogen goed de kost???

 23. Patrick zegt op

  Ik had ooit eens een familie spinnen in huis. Met de stofzuiger erover en al die spinnen hielden zich in de stofzak krampachtig vast. Behalve eentje die steeds losliet en weer werd opgezogen, en weer losliet enzovoort.
  Laat de angsten los en ga ervoor. Op twintig jaar kan je je dat permitteren om er een jaartje tussenuit te trekken en nieuwe ervaringen op te doen.

 24. Rob V. zegt op

  Antwoord op je vraag kan niemand geven, alleen jij kan inschateen wat verstandig is Jasper.
  Wel moet je wat dingen onthouden:
  – bij een verse relatie weet je nog niet wat de toekomst zal brengen, leg je nog nergens aan vast als dit niet tegen aanvaardbare risico’s (financieel etc.) te behappen valt. Migratie is best een flinke stap dus zou ik eerst elkaar wat beter leren kennen. Zij voor vakanties naar hier, jij naar naar voor vakanties. Voor beide staan op dit blog dossiers met informatie.
  – Klikt het echt goed en willen jullie beiden samen op 1 plek gaan wonen dan wordt dat de volgende stap. Besef dat jij in Thailand vrij weinig mag. Werken wordt vrij lastig dus dan zul je of hele specifieke beroepen moeten kunnen vervullen (werk dat een Thai niet kan doen), werken op afstand via het internet of kapitaal krachtig zijn. Een spaarcentje achter de hand om financiele tegenvallers op te vangen is sowieso niet onverstandig!
  – Nederland heeft zo zijn voordelen (sociaal stelsel etc.), dus in dat opzicht is Nederland aantrekkelijk voor jullie beiden. Thailand heeft natuurlijk andere voordelen. Waar de balans naar doorslaat kan alleen jij (jullie) bepalen. Hangt maar net af van jou (en haar) capaciteiten, lef/angst, vermogen etc. Je moet dus zelf bepalen wat financieel wijs is.
  – Uiteraard kennen we je partner niet, en de kring daar om heen ook niet. Genoeg horror verhalen van “je bent een wandelende geldmachine” en genoeg succesverhalen. Bij relaties: gebruik je hart en je verstand. Als jij (en zij) niet op je achterhoofd bent gevallen dan kun je vast op je intuitie vertrouwen, de wil om met je lief samen te zijn geeft ook veel kracht! Gebruik dat.

  – Dit alles samen genomen, kunnen alleen jullie zelf bepalen wat te doen. Lees je goed in wat er bij komt kijken omtrent migratie van TH naar NL en van NL naar TH. Dossiers hier op dit blog. Succes met je keuze! De meeste kiezen voor het laten overkomen van de Thaise partner naar Nederland (ook ik, al lonkt Thailand altijd) maar nog maals, alleen jullie kunnen (achteraf) beslissen en zien wat wijsheid is (was).

 25. Pat zegt op

  Beste Jesper, niemand moet jou de les spellen en je moet maar doen wat je wenst te doen, maar ik zou u deze grote stap totaal afraden!!

  Verliefd worden is al heel relatief, mar dat hoor ik eigenlijk niet te zeggen, maar er dan meteen zo concreet en drastisch mee aan de slag gaan (samenwonen, je eigen land verlaten, enz.) is mijns inziens niet de juiste keuze.

  Het zou kunnen meevallen hoor, maar de kans is bijzonder klein.

  Mocht je mijn zoon zijn, ik zou dit avontuur dus negatief adviseren maar wel de beslissing aan mijn zoon overlaten.
  Hopelijk zou hij mijn advies opvolgen!

  Er zijn nog zoveel tussenoplossingen, onder andere afwachten of je wel zeker bent van je verliefde gevoelens.
  Je bent ook bijzonder jong om ‘deze’ grote stap met succes te kunnen zetten.

  Maar nogmaals, je moet maar doorzetten als je dat echt en echt en echt wenst.

 26. Chris van het dorpje zegt op

  Beste Jesper,

  1 hoe is je situatie qua geld , studie of beroep
  heb je geld is de rest niet belangrijk
  2 hoe is haar situatie….geld ,beroep , familie
  heeft zij of haar familie geld ….
  of hebben ze jij daarvoor nodig !!!

  ik denk , dat deze 2 punten heel belangrijk zijn en daarom kan ik je verder
  keen advies geven behalve hier op Thailandblog te surfen en info te krijgen …

  succes

 27. lung addie zegt op

  Beste Jesper,

  Ofwel ben je op je 20ste reeds stinkend rijk, ofwel bezit je op je 20ste nog omzeggens niets. Verliefd worden op een Thais meisje is begrijpelijk, ze zijn zo lief. Ik zou je voorstellen om eerst eens diep na te denken, zoveel mogelijk te lezen op het blog hier en dan verder kijken. Van wat ga je leven in Thailand ? Werken is hier niet zo eenvoudig, niet alleen vanwege de procedure maar wel vanwege de werkomstandigheden.
  Indien je kan rentenieren in Thailand vanaf je 20ste dat zeg ik : mijn pet af voor jou …. ik kon het pas vanaf mijn 59ste en dat na 39jaar in Belgie gewerkt te hebben.

  Groeten en succes
  Lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website