Lezersvraag: Roze dolfijnen spotten bij Khanom, wie weet meer?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 augustus 2015

Beste lezers,

Begin volgend jaar gaan we wederom naar Thailand en met name naar het zuiden. Ik heb iets gelezen over de roze dolfijnen bij Khanom. Kan iemand ons daar wat meer informatie over geven?

We komen aan in Surat Thani en kunnen met openbaar vervoer vanaf de Don Sak pier naar Khanom (volgens mijn informatie). Maar mijn vraag is of het er al erg toeristisch is. Zijn er leuke hotels? Hoe heet het plaatsje waar de dolfijnen zijn ,en zijn er ook hotels in die regio?

Tevens willen wij naar Chumpon, naar de regio die Lung Addi zo mooi heeft beschreven.

Alvast hartelijk dank voor jullie informatie.

Gonny


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Roze dolfijnen spotten bij Khanom, wie weet meer?”

 1. Cees zegt op

  Hi Gonny,

  We hebben twee jaar geleden een trip gemaakt naar het Bolavenplateau in Laos in de trip hebben we ook een bootocht gemaakt naar het 1000 eilanden rijk waar vlakbij de roze dolfijnen moesten zijn. Helaas moeten we de eerst nog zien maar het Bolaven plateau is voor herhaling vatbaar.

  Groetjes Cees Roi-et Thailand

 2. henry zegt op

  Khanom staat wat toerisme betreft nog in zijn prille kinderschoenen. Erg weinig vertier vooral Thaise toeristen, Er zijn verschillende hotels in Khanom, kijk maar even op een paar hotel websites.

 3. Monique zegt op

  Bestie Cees,

  Je kunt vanaf Surat Thani meteen naar Khanom, je hoeft niet eerst naar de Don Sak Pier, je kunt per bus of per taxi een taxi kost ongeveer 1500 bath, er zijn verschillende hotels in Khanom ik zou tripadvisor erop na slaan, enkele aanraders, vind ik, Khanom Hill, Aava resort, Leeloo Paradise of Leelo Cabana, voor elk budget wat wils en er zijn er nog meer…. Vanuit Khanom worden tours georganiseerd naar de Dolfijnen het gebeurt maar zelden dat je ze niet ziet. Ook zie je ze regelmatig vanaf het strand in Khanom gewoon vanuit je strandbedje ik heb een website met enkel informatie uit Khanom http://www.khanombeachmagazine.com die je kunt bekijken voor meer tips aangaande Khanom. Khanom is (nog niet) erg toeristisch en de stranden zijn prachtig. Inmiddels zijn er wel een aantal resortjes en restaurants bijgekomen maar dat maakt het tot nu toe alleen maar leuker. Veel plezier!

 4. fred zegt op

  De roze dolfijnen worden vooral tijdens happy hour waargenomen.

 5. peterk zegt op

  Khanom is een rustig plaatsje met mooie stranden. Twee jaar geleden met een promo package, incl. boottocht naar buddha eiland en naar de pink dolphins ,overnacht aan het strand in Chonnapha Resort Khanom. Veel reviews op tripadvisor. Je kunt rechtreeks kontakt opnemen via hun webside.

 6. Gringo zegt op

  Zie http://www.thephuketnews.com/khanom-land-of-pink-dolphins-46558.php

  Binnenkort een vertaling in het Nederlands op dit blog

 7. khun Roland zegt op

  Reeds meerdere keren verbleven aan Khanom Beach (Khanom Golden Beach Hotel) met uitzicht op zee. Heb er tevens vrienden wonen tamelijk dichtbij.
  Prachtig nog natuurlijk strand en rustig, dat wel. Maar roze dolfijnen nog nooit er één gezien.
  En na enige aarzeling moeten ook mijn vrienden toegeven … “nog nooit echt gezien”, alleen in de vele verhaaltjes.
  Plaatselijk zijn ze er heilig van overtuigd, alleen pech… je ziet ze nooit. Thais (bij-) geloof.

  • Monique zegt op

   Khun Roland, Jammer dat je ze niet gespot hebt, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat ik ze heel vaak gezien heb. Zowel gewoon op het strand zittende als op een tour. En ze zijn echt roze het is geen fabeltje. Voor meer bewijzen voor iedereen die het niet gelooft, kijk maar naar de Fanpage op Facebook van Khanom Fishing Khun Lee of Toon tours. Of Google pink Dolphins, je zult versteld staan. Nogmaals echt jammer dat je ze nooit gespot hebt, ze zijn zeer bijzonder om te zien, hopelijk heb je de volgende keer meer geluk.

 8. Marry zegt op

  Hallo Gonny, wij verbleven afgelopen febr. 14 dagen in Khanom.
  – zowel het stadje Khanom als de kuststreek zijn heel erg rustig – het binnenland is erg mooi en groen.
  De plaatselijke bevolking is erg vriendelijk maar spreekt weinig of geen Engels.
  In Khanom zelf is 1 hotel maar langs de kust zijn meerdere hotels en bungalow parkjes – toen wij daar waren stonden de meest hotels en bungalowparken bijna leeg. We verbleven in Khanom Hill een klein Duits/Thais resort. In de weekends zagen we veel thaise dagjesmensen en scholieren die met bussen vol vanuit de grote steden naar de stranden komen – dat was wel leuk. heb je meer vragen geef me je email adres. Wij hebben de excursie van de rose dolfijnen gedaan en we hebben ze ook gezien -kijk ook op
  http://www.khanom.de.

 9. Joke zegt op

  Eind juni zijn wij van Bangkok met NOK naar Nakhon si Tammarat gevlogen. Vanaf daar naar het plaatsje Sichon, See Stone Resort. Helemaal niet toeristisch. Voor het resort zwommen aan het einde van de middag rose dolfijnen.
  Daarna naar Khanom gegaan. Daar hebben we in Khanom Hill gezeten, prachtig. Super rustig, het strand voor ons alleen.
  Een brommer gehuurd via het resort en de mooie omgeving verkend.
  Een aanrader om te gaan eten, ok geen Thais, is bij Ciao Bella, zalig. Aan het strand met een erg vriendelijke uitbater.

  Een paar jaar geleden hebben we, tijdens het wachten op de boot bij Don Sak pier ook een rose dolfijn zien zwemmen. Dus echt geen bijgeloof.

  De omgeving van Khanom is nog lekker a toeristisch, hopelijk blijft dat nog een tijdje zo.

 10. gonny zegt op

  Hallo Allen,
  Bedankt voor jullie goede adviezen.
  Gonny


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website