Lezersvraag: Is deze route Pattaya – Khon Kaen mogelijk?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
14 mei 2017

Beste lezers,

Deze zomer ga ik voor enkele dagen vanuit Pattaya naar Lamai Homestay, Ban Kho Pet, Bua Yai naar Nakhon Ratchasima. Volgens de eigenaar is het gemakkelijk vanuit Pattaya met een bus richting Khon Kaen en dan vragen aan de chauffeur om mij te laten afstappen in SIDA het kruispunt met weg 2 en weg 202 tussen Korat en Khon Kaen. Daar komt de eigenaar mij ophalen. Maar als ik daarover info zoek lijkt dit niet zo eenvoudig en zeer vaag.

Er word gesproken over gewone, nacht en VIP bussen met vertrek vanuit Pattaya of Bangkok maar echt concrete of juiste info vind ik niet. Ook de aanbevolen websites zijn meestal offline of werken niet.

Zijn er mensen die daar al geweest zijn en mij de juiste info kunnen geven wat de beste methode is of mensen die ervaring hebben met de route Pattaya – Khon Kaen en als dit inderdaad mogelijk is de chauffeur zomaar te laten stoppen onderweg.

Als ik alle opties overweeg qua reistijd en over en weer stappen, denk ik dat een taxi misschien niet de goedkoopste maar wel de beste oplossing zou kunnen zijn?

Alle info is welkom.

Dank u.

Groet,

Kurt

14 reacties op “Lezersvraag: Is deze route Pattaya – Khon Kaen mogelijk?”

 1. erik zegt op

  Vanuit Rayong en vanuit Pattaya gaan bussen richting Khon Kaen, Udon Thani en Nongkhai. Of ze allemaal Pattaya busstation aandoen kun je navragen. Sida is een standaard stopplaats, zeker als je een kaartje koopt tot Sida, ook dat kun je vragen in het ticketoffice. Dus het kan wel, is mijn mening. Ik heb die route andersom al eens gedaan.

  Neem je de nachtbus dan ben je tussen 3 en 5 uur in Sida en dat is mogelijk te vroeg voor de persoon die jou ophaalt. Maar er gaan ook vroege bussen, zeg 8 of 9 uur in de morgen.

  Of de bus stopt aan het station in Sida of kort aan de autobaan is iets dat je kunt doorgeven aan de persoon die je afhaalt; ik neem aan dat je een mobieltje hebt en hij/zij ook.

  Maar er is een andere optie; ga naar Bangkok en neem de trein naar Bua Yai. Trein nr 75 vertrekt Bangkok 08 uur en is rond 15 uur in Bua Yai, zoals altijd in dit land: ongeveer.

  • anton zegt op

   Dat is toch de trein die ook in Nakhon Ratchasima stopt? Dat is een heel mooie trip, Ik heb dat ook een keer richting bangkok gedaan en alleen de toiletten waren niet bepaald schoon, maar de reis zelf is prima. Volgens mij gaat die trein van bangkok helemaal naar Kon Kaen, wel een flinke trip:). Veel succes en geniet ervan
   groetjes
   anton

 2. Frans zegt op

  Dit is een heel goede vraag, waarbij het beste antwoord erg afhankelijk is van de mentale instelling van de vraagsteller.
  Als je je nu al zorgen maakt dat het mis kan gaan en al nare kriebels krijgt omdat je geen concrete en juiste info kunt vinden, en bovendien de reistijd een rol speelt, dan is een taxi van deur-tot-deur natuurlijk ideaal. Als je het bovendien leuk vindt om van deze in Nederland onbetaalbare luxe te genieten, en je hoeft er geen andere dingen voor te laten, dan is de keus snel gemaakt. Ik schat de kosten in op ongeveer 4500 Baht per enkele reis. Maar je bent tegen die tijd al in Pattaya en als je een paar taxikantoortjes afloopt en ze hebben in de gaten dat je niet op hete kolen zit en je laat doorschemeren dat je misschien ook wel weer opgehaald wilt worden kan daar misschien nog wel wat vanaf.
  De trein die Erik noemt vind ik erg goed gevonden. Je moet dan wel al vroeg in Bangkok zijn, dus heel vroeg uit Pattaya vertrekken. Als je denkt: Ik wilde toch al altijd eens een treinreisje maken in Thailand, dan kun je dat ongemak voor lief nemen en is het niet alleen vervoer, maar tevens attractie. Dat is maar net hoe je er tegenaan kijkt.
  Bus/treintickets zijn bij mijn weten niet van te voren te boeken, maar je bent hier tegen die tijd toch al, en ik zou gewoon op een vroege ochtend eens op het busstation hier in Pattaya gaan kijken of het je zou lukken om daar je wensen kenbaar te maken en wat je daar dan voor info krijgt. Misschien dat je dan denkt: Eitje met de bus, dat wordt hem, kost nog eens geen drol ook, of misschien denk je: Wat een chaos, dit gaat het beslist niet worden…
  Succes en we horen graag wat je uiteindelijke voorkeur heeft en natuurlijk hoe het gegaan is, van de zomer.

 3. rosario zegt op

  bus van pattaya tot korat is prima,360 bath nackonair,dan taxi tot bua yai 1000 bath

 4. rosario zegt op

  ticket voor de bus 1 dag eerder maken op het busstation anders geen plek,kies de vroeg tijd bus het duurt 6 uur tot korat, bus maakt veel stops,ik heb auto gehuurd bij budget tegenover de mall,maar moet reserveren of kans dat geen auto is,als iji paar dagen blijf beter auto huuren voor 1200 bath x dag kan iji stoppen vaariji will,moet links rijden en international rijbewijs halen bij de anwb 18euro+2 fotos,de weg naar bua yai is goed het duurt += 1uur,sida is bij de stoplicht,links ga naar bua yai en rechtdoor naar khonkhaen

 5. eduard zegt op

  De bus pattaya – nongkhai gaat via Khon Kaen, er is maar een maatschappij en dat is 407 (bedenkelijke maatschappij maar de enige). In pattaya vertrekken ze aan het benzine station op sukumvit juist voorbij pattaya klang. Je kan er gedurende de dag al een ticket kopen, wil je VIP dan zit je onderaan in de bus en maar 3 zetels op een rij.
  Tweede optie; bus station Pattaya naar Mochit bus station Bangkok, daar kan je bussen nemen naar Khon Kaen, of naar Udon, Nongkhai en die stoppen allemaal in het bus station van Khon Kaen, hier heb je keuze uit verschillende goede maatschappijen

  • erik zegt op

   Khon Kaen is veel te ver; dan ben je het doel voorbij.

   Neem in Pattaya de bus naar Khon Kaen (Udon, Nongkhai) en laat de chauffeur stoppen in of nabij Sida; tot daar betaal je een kaartje. Khon Kaen is 80 km te ver en die 80 km moet je ook weer terug. Of stap uit op het Khorat busstation en zoek daar een bus die Bua Yai aandoet. Als je geen Thais spreekt vraag je iemand dat voor je op te schrijven.

 6. Michel steketee zegt op

  Beste Kurt,

  Ik kom al 25 jaar in het dorp Ban Ngio Mai. Dit dorp ligt aan de 202 zo’n 6,5 kilometer vanaf Sida en 10,5 kilometer voor Bua Yai. Op google maps vind je dit dorp door het intoetsen van: Wat Ban Ngio Mai. Ik reis zelf altijd met de auto maar ik heb al vaak familie en vrienden, die met de bus naar of van Bangkok of Pattaya reizen, naar Sida gebracht en opgehaald. Het is een prima verbinding en er rijden bussen van verschillende klassen. Helaas kan ik je niet vertellen waar de bussen vertrekken (mijn vrouw denkt vanaf station Mo Chit vanuit Bangkok maar weet dat niet zeker) of wat de busrit kost maar weet wel dat de taxi veel duurder is.
  Ik wens jou alvast een fijne tijd in Bua Yai.

  Groet,
  Michel

 7. chris zegt op

  Ik woon in een dorp ca. 20 km van Bua Yai, neem in Pattaya motorbiketaxi(100 bath) naar 3rd road simongol bus. 7:15 uur VIP bus naar Khorat (350 bath). Daar TukTuk naar andere busstation.(40 bath)
  Dan “Van” naar Bua Yai,stopt waar jij wil. Ik daxht voor 50 bath.

 8. henk zegt op

  Nou info over de bus hebben anderen je al gegeven.
  Maar wanneer je in die bus zit. Kun je dan niet bellen met je kontakt ter plaatse en een bus medewerker het gesprek voor je laten afhandelen, zodat hij of zij weet waar jou te droppen.

 9. Peterdongsing zegt op

  Misschien een goede tip voor meer mensen die informatie willen over het openbaar vervoer. Kijk hier eens http://12go.asia

 10. Kurt zegt op

  Hartelijk bedankt allemaal voor jullie reacties en informatie.

 11. Paul schiphol zegt op

  Een alternatief dat ik nergens tegenkom is comfortabel vliegen op KhonKaen en vanaf daar met een taxi of huur auto. KhonKaen heeft een klein overzichtelijk vliegveld, mijn vooraf gereserveerde auto staat reeds met gekoelde airco bij aankomst op mij te wachten. Prima service daar. Succes met je keuze. Mocht je voor de bus kiezen, gewoon doen, zorg voor een goede route beschrijving in het Thais en het lukt je altijd. Gr. Paul

 12. Fransamsterdam zegt op

  Op Rome2rio had ik die optie wel gezien, maar minimumreistijd dan 7 a 8 uur en minimaal 1440 Baht. (via Don Mueang, via Suvarnabhumi 1770).
  .
  https://www.rome2rio.com/s/Pattaya/Bua-Yai
  .
  Da’s drie etappes en ook een heel gedoe, en als je het niet voor de allergoedkoopste mogelijke prijs voor elkaar krijgt is het prijsverschil met een taxi nog maar een paar tientjes of minder. Wel leuk als je graag een vluchtje maakt. Het blijft heel persoonlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website