Beste lezers,

Wij zijn van plan om volgend jaar van 30 januari tot 10 februari de route Pai – Soppong (Pang Mapha) – Mae Hong Son – Mae Chaem – Chiang Mai te rijden. Ik zoek een betrouwbaar adres waar ik voor deze periode een 4-persoons auto kan huren.

Mijn vragen:
– heeft u tips/ervaringen met het rijden van deze route?
– kent u een betrouwbaar adres voor de huur van een geschikte auto; bij voorkeur in Pai, eventueel in Chiang Mai?

Groet,

John


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Route Pai – Soppong (Pang Mapha) – Mae Hong Son – Mae Chaem – Chiang Mai”

 1. printen zegt op

  Er zijn redelijk wat autoverhuurbedrijven op het vliegveld van Chiang Mai. Van Avis tot en met Hertz. En alles wat daar tussen zit. Je kunt via internet je auto reserveren. Tik bij Google “autoverhuur Chiang Mai” in en er komen letterlijk tientallen links tevoorschijn.

 2. wibar zegt op

  Ik huur regelmatig auto’s in Thailand. Meestal doe ik een search vooraf kom dan uit op rentalcars of sixt. Bij het huren van auto’s kies ik altijd voor de maximale verzekeringsdekking zodat geen bandenslijtage of andere ongein in rekening kan worden gebracht. Als je de auto afhaalt maak ik altijd in bijzijn van de leverancier foto’s rondom de auto (smartphone camera) en check of de eventuele schades ook op het formulier zijn vermeld voordat je ondertekent. Verder heb ik in Thailand een Garmin met Thais/Engelse kaart taal aangeschaft zodat bij rijden je altijd de weg naar je hotel kunt terugvinden. Ik zet telkens bij elk nieuwe hotelboeking dat hotel als huisadres in garmin. Waar je dan ook heen dwaalt op het moment dat je terug wilt tik je de huis kop aan en Garmin brengt je prima terug. Je kunt vaak wel een tomtom-achtig GPS bij de auto meehuren maar los van de behoorlijke extra kosten zijn het vaak schermpjes op klein smartphone formaat en dat vindt ik teveel gepriegel. Zo’n Garmin kost plusminus 115 euro.
  Link naar Sixt: https://www.sixt.nl/huurautos/thailand/chiang-mai
  Link naar Rental cars: http://www.rentalcars.com

 3. Nico zegt op

  Ik kijk altijd op de website van Rentalcars, (een verzamel website) en wie het goedkoopste is, is de winnaar, meestal Thairent, diverse malen gehuurd, nooit problemen gehad.

  Je kan met een gerust hart een auto huren in Thailand. Maar geef NOOIT je paspoort af.
  De bedrijven van Rentalcars maken een fotocopy, maar zullen nooit je paspoort vragen.
  Wel een VISA card nodig.

  Ga er maar heerlijk van genieten.

  Groetje’s Nico, vanuit een minder nat Lak-Si.

 4. Jan Theunissen zegt op

  Ik huur in Thailand altijd via de app of website billigermitwagen.de. pp deze mannier heb ik een goed iverzochtend van alle soorten auto’s en mogelijkheden van elektrische aanbieders. Verder hebben ze een prima service bij problemen. Ook neem ik altijd de verzekering full casco en glas en banden erij
  Kost niet veel meer maar dan heb je ook geen kosten achteraf. Pas op voor aanbiedingen van Avis die hebben achteraf hoge bedragen voor alerhande onduidelijkheden en boeken zelfs het zonder medeling zo van je creditcard. Dit is mij onlangs in NL overkoren. Link bedrijf ook proberen ze je altijd extra verzekeringen aan te smeren. Echter billigermitwagen.de meld dit netjes en vaak genoeg om er niet op in te gaan.
  Groet
  Jan

 5. job@jyvon.nl zegt op

  kijk eens op de website van cardelmar.
  zij bieden diverse autoverhuurbedrijven aan tegen goede prijzen en verzekeringen

 6. janbeute zegt op

  Bezoek de website en facebook eens van Mr. Mechanic in Chiangmai .
  Ken de eigenaar en zijn ega persoonlijk .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website