Lezersvraag: Rondreis Thailand, wel of geen Koh Chang ivm de afstand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 december 2015

Beste lezers,

Wij gaan drie weken naar Thailand (gezin met tieners in augustus). Wij willen beginnen in Bangkok en trekken door naar Chiang Mai (met tussenstops) en dan naar Khao Sok. Wij willen de laatste 5 dagen uitrusten op Koh Chang. Is dat echt onmogelijk?

Dat krijg ik van reisorganisaties te horen. Zij raden het af omdat het te ver van elkaar af ligt.

Met vriendelijk groet,

Sandra


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Rondreis Thailand, wel of geen Koh Chang ivm de afstand?”

 1. Tony ting tong zegt op

  Als je Koh Chang ook gaat doen: Vlieg alle afstanden ipv dat je de veel goedkope trein of bus neemt. Anders voelt je vakantie te gehaast aan. Of die Koh Chang niet en compenseer dat met een luxe hotel in Chiang Mai. Betere alternatieven voor Koh Chang zijn Koh Larn, Jomtiem, en Koh Samet. Pittoresk Pattaya is leuk als je iets bijzonders wil ervaren.

 2. Caliente zegt op

  Hi,

  Ik kom net van vijf dagen uitrusten op Koh Chang. De reis naar Koh Chang duurt best lang waar je ook vandaan komt. Maar…. het eiland maakt de lange reis meer dan goed!

  In jullie geval zou ik adviseren om van Khao Sok Lake een interne vlucht te nemen of naar Trat of naar Bangkok en dan een mini van van het vliegveld of vanaf Victory monument. Als je niet wilt vliegen wordt het inderdaad een flinke rit vanaf Khao Sok Lake.

  Overigens zijn Ko Tao en Ko Samui ook heerlijke eilanden en een logistiek gezien een slimmere oplossing vanaf Khao Sok.

 3. Frank zegt op

  Hoi Sandra,

  Het is allemaal te doen mits je het vliegtuig neemt naar Trat.
  De terug reis kan je altijd doen met een minibus volgens deden wij er 6 uur over naar vliegveld Bangkok .
  Koh chang heeft wel iets apart ………”

 4. Ben zegt op

  Zoals gezegd, het kan wel. Maar Augustus is regenseizoen, maar juist niet op Samui. Da’s dus een logischere en logistiek betere keuze.

 5. Teun zegt op

  Naar mijn mening kun je veel beter een andere keer apart naar Koh Chang en omgeving gaan.
  Je moet het vergelijken met ik ben in Parijs en wil ook nog even 5 dagen Wadden eilanden bezoeken.
  Koh Chang en omgeving kun je het beste bezoeken met een binnenlandse vlucht naar Trat.
  Er zijn meer eilanden die de moeite waard zijn in de omgeving van Koh Chang en je kan er makkelijk drie weken vullen met eiland hoppen, dus beter is een aparte reis naar dit gebied.

 6. Marc zegt op

  Hoi Sandra,

  Ik kom net terug van Koh Chang en het absoluut een relaxed eiland. Maar vanuit Khao Sok is het niet heel lekker bereikbaar. Als je naar Khao Sok gaat, zou ik naar één van de eilanden gaan die daar in de buurt ligt. Als je niet naar Khao Sok gaat, kan je vanuit Chiang Mai naar Trat vliegen. Hebben wij ook gedaan. Om 14.10 uur vlucht met Bangkok Airways, tussenstop in Bangkok en om 18 uur sta je op het vliegveld van Trat. Daar word je met een busje gelijk naar de ferry gebracht en na een half uur sta je op Koh Chang!
  Succes met je keuze!

 7. Marcus Vronik zegt op

  Koh Chang is ongeveer 5 uur rijden vanaf Bangkok. Als je uit wilt rusten zou je ook kunnen kiezen voor Koh Samet, 3 uur rijden in dezelde richting als Koh Chang vanaf Bangkok.

  • A. de Vogel zegt op

   Goed alternatief is Hat Mae Ramphung.Ligt 10 km buiten Rayong. Strand van 7 km lang en kijkt op Ko Samet. Vanuit BKK 2 uurtjes rijden. Goede plek om uit te rusten. En gunstig gelegen voor leuke uitstapjes dicht bij. Geen disco’ s. Paar barretjes, eetzaakjes that’ s all.

 8. rene23 zegt op

  In augustus is het volop regentijd in Thailand, dus kan je beter op vakantie aan de zuidkant van de evenaar, Indonesia, daar is het droog.

 9. job zegt op

  in 3 weken vakantie proberen zo veel van Thailand te zien is verschrikkelijk vermoeiend.
  Als je van zo’n reis thuis komt ben je aan vakantie toe!
  Voor het beste advies, ga naar jyvon.nl

 10. epie zegt op

  5 dgn is wel wat kort, je bent een dag kwijt om er vanaf Bangkok airport te komen, en een dag voor weer terug.Tip: je kan er goedkoop met de bus naar toe vanaf de luchthaven.

  Om er uit te rusten zou ik niet zoveel verderop naar het toeristische gedeelte gaan, maar 5 min rechts v/d veerboot zou ik althans een aantal dgn boeken bij Villa Blue Safire van gewoon tot exclusieve daar vlak bij heb je een ook nog een heel mooi (schitterend) privé strand leuk voor en / zonder kids.

 11. Willeke zegt op

  Wij zijn twee jaar geleden ‘n week op Ko Chang geweest, de hele week regen! En niet af en toe een bui.
  Advies in augustus niet naar Ko Chang.

  • rene23 zegt op

   Denk vooruit bij je planning over de regentijd, het is niet zomaar een buitje !!!

 12. Robert Jan zegt op

  Wij zijn destijds vanaf Bangkok met een taxibusje naar Koh Chang gegaan. Paar uurtjes in het busje, goed te doen. Vanaf Khao Sok is het een ander verhaal. Je zou s’middags naar Surat Thani kunnen reizen, daar de nachttrein pakken, en dan s’morgens vroeg vanuit Bangkok gelijk door kunnen gaan naar Koh Chang. Mocht je naar Koh Chang gaan, gaan dan bij 15 Palms van de zonsondergang genieten.

  Ik lees echter hierboven al dat Koh Chang in augustus erg regenachtig is. Dus wellicht om een alternatieve bestemming te kiezen?

  Vanuit Khao Sok ben je ook zo in Khao Lak. Dit ligt aan de Andaman kust net boven Phuket. Hier zitten zeer veel resorts direct aan zee. Wel veel georienteerd op Scandinaviers viel ons op. Als je deze kant op gaat ga dan vooral op een dagtrip naar de Similan Islands. Mooiere stranden vind je bijna niet.

  Een andere optie is doorsteken naar Surat Thani en daar de boot pakken naar Koh Samui of Koh Phangan. Zelf heb ik geen ervaring met Koh Samui, mijn vriendin vond het tegenvallen. Koh Phangan is een heerlijk eiland. Mooie ongerepte natuur, en genoeg te doen. Let wel alleen op dat je er niet bent tijdens de full moon party, dan kan het erg druk zijn op het eiland. Tenzij de tieners al oud genoeg zijn 😉 Maar dan nog zijn er leukere feesten dan full moon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website