Rijlessen in Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 september 2023

Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw en ik gaan verhuizen van Pattaya naar Chang Mai. Mijn vrouw zou graag haar autorijbewijs gaan halen in Chang Mai.

Heeft er iemand een goede rijinstructeur waar mijn vrouw kan gaan lessen om haar rijbewijs te halen?

Bij voorbaat dank

Franc

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Rijlessen in Chiang Mai?”

 1. Ruud zegt op

  een rijschool om een rijbewijs te halen is geen probleem, echter een rijschool waar je degelijk auto leert rijden is iets anders… 😉 Meestal krijg je 4x 2u les en de laatste dag is het ook examen indien je slaagt krijg je papiertje waarmee je je rijbewijs kan afhalen op Transportation Office. Nu je raad het al iedereen is natuurlijk geslaagd anders hebben ze hun job niet goed gedaan 555. KW is in deze categorie de betere denk ik https://www.facebook.com/chiangmaikw/

 2. Rolly zegt op

  100% heb je gelijk Ruud . Mijn vrouw heeft dat ook gevolgd . Bij de proef parkeren gaf de instructeur zelfs de draairichting aan . Toen ik haar rijvaardigheid zag ( deed zelf 40- 50000 km ) heb ik haar eerst als medebestuurder eerst alle regels uitgelegd (nu nog herhaal ik alle regels ). Daarna is ze beginnen rijden niet parkeren . Plaats genoeg overal maar de Thais willen niet wandelen . Ze parkeerde op een plaats ver van de ingang en ondertussen rij ervaring opgedaan . Dan heb ik haar leren parkeren .
  Na 4 jaar rijd ze van Hua Hin naar Chiang mai op Europese rijstijl en regels en geeft ze mij uitleg wat er verkeerd gebeurt op de weg .

 3. herman buts zegt op

  Mijn vrouw heeft haar autorijbewijs op mijn aanraden 6 jaar geleden gehaald en dat was zeker niet op 5 x2 uren, ik ben zelf een keer meegereden en ik moet zeggen dat zij behoorlijk kon rijden en parkeren.Zij heeft tot 2 jaar terug nooit met de auto gereden en heeft toen op mijn aanraden terug 2 uur gaan rijden met iemand van de rijschool maar met haar auto die wij toen aangeschaft hebben.Sinsdien rijdt zij regelmatig en is op enkele maanden en goede chauffeur geworden .Dit jaar zijn wij vanuit Chiang Mai naar Hua hin gereden, dus door Bkk en alles probleemloos, zij is een veel betere chauffeur dan veel thaise chauffeurs. De Rijschool bevindt zich op de ringroad, als je de weg naar Mae rim neemt en de ringroad kruist n is het op je linkerkrant.Je kan altijd uren bijboeken als je vindt dat het nodig is.

 4. janbeute zegt op

  Er is een prima rijschool in Lamphun, steenworp afstand van Chiangmai.
  Er wordt onder andere les gegeven op een afgesloten terrein met heuvel test en al.
  Cursus duurt ongeveer 2 a 3 dagen, ik denk dat de kosten nu rond de 3 a 4000 baht zullen liggen.
  De school ligt vlak naast de spoorlijn nabij de Thaise RDW en vele keurings stations en het vlakbij gelegen Princ private hospital.
  Rij vanaf Chiangmai en volg de railroad na het Lamphun station aan de linker zijde gelegen weg.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website