Lezersvraag: Rijbewijs verlengen in Hua Hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 mei 2014

Beste lezers,

Ik heb ook weer een vraag over een THAIS rijbewijs. Ik heb zelf mijn rijbewijs in Pattaya gehaald en na een jaar ook weer laten verlengen voor 5 jaar.

Ik wil nu mijn rijbewijs laten verlengen in HUA HIN.
Heeft iemand in Hua Hin ervaring hiermee? Waar moet ik naartoe en wat moet ik meenemen? En moet ik voor of na de geldigheidsdatum gaan?

Bij voorbaat dank

Ruud

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Rijbewijs verlengen in Hua Hin”

 1. Klaas zegt op

  Een Thais rijbewijs kun je in heel Thailand verlengen waar men rijbewijzen afgeeft.Kan 1 mnd.van tevoren en nog een heel jaar daarna als het verlopen is,je kunt dan alleen niet rijden want het is verlopen.Vergeet niet je doktersverklaring,adres verificatie van Immigration en paspoort.Pasfotos worden daar gemaakt met de computer en op je rijbewijs gezet.Heb er erg in dat het wel een hele dag kan duren,want het is ontzettend druk op al deze centra,ga ‘s morgens heel vroeg.Ik was met mijn zoon in Rayong,voor zijn motor rijbewijs en daar werden we onverrichte zaken weggestuurd.We waren daar om 10 uur ‘s morgens en dat was al te laat,kon niet meer dezelfde dag afgehandeld worden.

  • Hans Bos zegt op

   Daaraan voeg ik nog toe dat je vanuit Hua Hin je rijbewijs kunt verlengen in Pranburi of in Cha Am. Op beide plaatsen is het over het algemeen niet zo druk als hierboven beschreven.

 2. ron van hanswijk zegt op

  Hoe haal je in Thailand een motor rijbewijs?

 3. Sjaak S zegt op

  Je rijbewijs kun je laten verlengen in Pranburi. Doktersverklaring kun je in een kliniek krijgen. Kosten 50 baht. In het ziekenhuis kost het 500 baht. Je hebt ook een bevestiging van huisvesting nodig. Deze krijg je bij het immigratiekantoor in Hua Hin.
  Het kantoor voor het rijbewijs in Pranburi is te vinden door op de kruising bij Tesco Pranburi naar rechts te gaan. Beter nog een U-turn en dan meteen de eerste weg naar links. Deze loopt langs de kazerne en is kaarsrecht. Na ca 500 meter zie je links een paars bord. Daar is het gebouw waar je moet zijn. Tweede verdieping. Het zal dan ook ca 500 baht kosten inclusief foto’s.

 4. Sjaak S zegt op

  Ron, dat is in eenzelfde bureau in bijvoorbeeld Pranburi. Ook de nodige papieren zijn hetzelfde. Voor de rest gaat het als volgt…aanmelden, remtest en 3d test en stoplichttest maken. Dan een paar uur video kijken over verkeer – middagpauze en dan voorlichting door een politie officier. Dan kom je de volgende dag of naar afspraak terug en krijg je een praktische test op een parcour en wanneer je deze haalt, de theoretische test op een pc. Je kunt dit alles uitvoeriger beschreven vinden wanneer je het googelt. De theoretische test heeft een paar fouten, waarbij het goede antwoord als verkeerd wordt gezien. Dit kun je ook op internet vinden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website