Beste lezers,

Na een jaar mailen en chatten en skypen willen mijn Thaise vriendin en ikzelf een stap verder gaan en onze relatie voortzetten in Nederland. Ik heb begrepen dat een MVV visa alleen mogelijk is om aan te vragen en te verkrijgen als ze nog in haar eigen land is. We wilden namelijk eerst een toeristenvisum aanvragen en eenmaal hier op het gemak een MVV visa aanvragen, maar na alle websites gelezen te hebben is dit dus niet mogelijk?

Ze kan en wil wel een MVV visum aanvragen maar wij zijn beiden bang dat het afgewezen gaat worden want ze gaan een geldige reden vragen en we kunnen moeilijk zeggen dat we onze relatie willen voortzetten in levende lijve en niet meer via internet en eventueel zelfs willen trouwen.

Naar mijn mening wordt dit acuut afgewezen. Wat kan ik het beste doen? Voor mij bestaat er geen mogelijkheid om naar daar te gaan reizen:

 1. omdat ik 4 inwonende kinderen heb die ik niet alleen kan laten;
 2. omdat ik de financiële middelen niet heb om naar daar te gaan reizen.

Ik kan haar natuurlijk onderhouden en haar 1 jarig dochtertje ook maar er komen al veel kosten bij om haar naar hier te krijgen met de nodige documenten wat al genoeg geld gaat kosten. En om dan om ook nog even snel heen en weer te gaan reizen voor een ontmoeting terwijl we beiden zeker zijn van onze zaak lijkt ons beiden verspilling van geld. Geld wat we nodig hebben voor vliegticket/visum/ documenten legaliseren.

Wat is de kans als mijn vriendin een MVV visa gaat aanvragen? En wat kunnen we het beste aangeven als reden? We zijn het liefst eerlijk maar ik vermoed dat ze niet hierop zitten te wachten en het meteen wordt afgekeurd,

Mvg

Pascal


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik de relatie met mijn Thaise vriendin in Nederland voortzetten?”

 1. thailandganger zegt op

  Beste Pascal,

  Ik zou ook beginnen met een toeristen visum.
  Voordeel is dan dat jullie elkaar beter leren kennen en ze kan vast de basis van het nederlands gaan leren zodat ze meteen examen kan doen bij de aanvraag MVV.
  Dat laatste kan idd alleen in het woonland van je vriendin.

 2. Michel zegt op

  Wanneer je elkaar nog nooit in levende lijve hebt ontmoet kun je dingen gaan verzinnen wat je wilt, maar kun je een MVV visum wel op je buik schrijven. Je zult echt aan moeten tonen dat je elkaar al langere tijd kent, en daar word niet één vakantietje mee bedoeld, en ook dat is niet voor niets.
  Bezint eer u begint!
  Ik ken uw situatie niet, kan ook uit uw verhaaltje niet opmaken hoe u haar kent, maar als dat enkel via internet is….wees heel voorzichtig met dit soort dingen.
  Weet dat er heel veel oplichters op dat internet zitten.
  Dat is ook direct één van de redenen dat het moeilijk word gemaakt om een visum te verkrijgen.

 3. dion zegt op

  Heb zelf mijn thaise vrouw hierheen gehaald
  Maar was niet makkelijk om het op zijn zachtst te zeggen
  Ze wilden echt alles weten van haar en mij
  Hoe heb je haar leren kennen
  Hoe lang kennen jullie elkaar
  Bewijs dat jullie elkaar kennen bv foto rekening dat je geld gestuurd heb alles waaruit blijkt dat jullie samen zijn
  Echt niet normaal wat ook belangrijk is ik weet niet wat voor werk ze doet maar dat is 1 van de dingen die ze mij als eerste vroegen
  En dan het kosten plaatje wat je zelf al aangeeft

 4. Bauke zegt op

  Alles is mogelijk. Er zijn alleen wel kosten en een positief resultaat van de inburgeringstest aan verbonden.

  Maar als ik naar de gezinssamenstelling van jou gezin kijk en in jou verhaal hoor dat je niet de financiën hebt om naar Thailand te gaan plus de financiën om dan nog alles te regelen. Dan zou ik me eerder afvragen of het financieel wel een goede keuze is om 2 mensen aan je gezin toe te voegen.

  Maar dat is je eigen keus.

  Wel nog de vraag hebben jullie elkaar al eens ontmoet of is je relatie 100% via het Internet.

 5. Gino zegt op

  Beste Pascal,
  Als ik zo Uw relatie(enkel via internet+telefoon)bekijk maak jullie zo goed als geen kans voor een visum kort verblijf.
  Ik woon reeds 4 jaar in Thailand en kende mijn Thaise vriendin 1,5 jaar(we wonen samen)toen we een beslisten om een visum short stay aan te vragen om op vakantie te gaan naar Belgie.
  Vooreerst moest mijn vriendin een interview ondergaan op de Ambassade in Bangkok.
  Daar vroegen ze haar werkelijk alles:manier van kennismaken, of je ooit in een bar hebt gewerkt, of ze een bepaalde binding heeft met Thailand (akte grond,huis….)
  Verder vroegen ze of wij onze relatie konden staven met bewijsstukken.
  Foto,s hadden we in overvloed en konden ook van die 1,5 jaar aantonen dat we 4 x met het vliegtuig binnen Thailand op reis waren geweest.
  Verder wensten ze nog copies dat ik daadwerkelijk al 4 jaar op rij in Thailand een retirement-visum had (controleren of ik wel de waarheid vertelde).
  Desondanks ik een attest had waaruit bleek dat in een pensioenuitkering had van Belgie, wensten ze nog een uittreksel van de bank waarop ze konden zien dat mijn pensioen effectief gestort werd.
  Uiteindelijk werd haar visum zonder problemen toegestaan.
  Deze dingen die ik U vertel is natuurlijk bovenop de voorschriften die je moet kunnen voorleggen bij de Ambassade.
  -Visumaanvraag.
  -Garantstelling 3 bis.
  -Reservering vliegtuigreis H&T
  -Paspoort.
  -Schengen-reisverzekering.
  Dus Pascal het is niet eens van,,ik ken mijn vriendin 1 jaar en laat haar eens overkomen naar Nederland,,
  Zo simpel is het nu ook weer niet.
  En laat zeker nooit je visumaanvraag regelen door visum-kantoortjes, want deze beloven veel, kosten pakken geld, en is totaal geen garantie op het verkrijgen van een visum.
  Ik hoop dat ik je de moed niet ontnomen heb maar het is nu eenmaal de harde realiteit.
  Ik wens je alvast veel succes.
  Gino

 6. Frans Nico zegt op

  Beste Pascal,

  De meeste reacties zullen je geen bevredigend antwoord hebben gegeven. Ik denk zelfs dat je die niet zult krijgen. Daarnaast is het niet slim een persoon, die je niet in levende wijze kent, op jouw kosten naar Nederland te halen. Ook al zou die persoon een MVV-inreisvisum krijgen, dan moet jij minimaal vijf jaar voor die persoon financieel garant staan (vooropgesteld dat je aan de inkomenseisen kan voldoen). Daar teken je vooraf voor. Vervolgens moet in Nederland een verblijfsvergunning (verblijfstitel) worden aangevraagd. De zekerheid dat die wordt verleend wordt niet vooraf gegeven. Als op dat moment wordt getwijfeld aan de goede bedoelingen, kan een verblijfsvergunning alsnog worden afgewezen.

  Ik spreek bewust van “persoon” want het is maar helemaal de vraag of die persoon dezelfde is waarvan jij denkt dat het die persoon is. Het is al genoemd, er zijn vele oplichters op internet actief. Ze weten je heel goed op het verkeerde been te zetten. Denk niet: dat gebeurt mij niet. Wees op je hoede. Ik noem het gezonde argwaan.

  Je wilt de persoon naar Nederland halen enkel op basis van jouw persoonlijke gevoelens. Mijn advies is, boek een goedkope vlucht en ga een paar weken naar Thailand om die persoon fysiek te ontmoeten. Is het de persoon waarvan jij denkt dat die het is, check dan haar persoonlijke gegevens. Klopt alles en Is je gevoel dan nog goed, laat haar voor drie maanden op basis van een toeristenvisum naar Nederland komen. Daarna kan je een weldoordacht besluit nemen hoe jullie verder gaan. Dan heb je in ieder geval een basis gelegd voor een hopelijk goede relatie en is de kans op een MVV en verblijfstitel het grootst.

  Dion vertelt het al, ze vragen je het hemd van je lijf. Dat was bij ons ook zo. Ze gaan zelfs zover dat ik het beschouwde als een ernstige inbreuk op mijn privacy. Dat heb ik dan ook kenbaar gemaakt en geweigerd informatie te geven die een ernstige inbreuk maakte op mijn privacy. Daarmee heb ik het risico genomen op een afwijzing. Maar het werd opgepakt als eerlijkheid. De verblijfstitel werd nog diezelfde dag bij haar aanmelding bij de IND in Utrecht verstrekt. Mijn laatste advies is dus: probeer niet eerlijk te zijn….. maar wees eerlijk. Wordt jij of zij betrapt op onwaarheden, dan kan je voor nu en in de toekomst het halen van een partner van buiten de EU wel vergeten.

 7. Martijn zegt op

  Het zal sowieso lastig worden vanwege cultuurverschillen.

  Ik ben inmiddels ruim anderhalf jaar getrouwd met mijn Thaise schone (ik ken haar een jaar langer) en ben voordat ik naar Thailand verhuisde 8 keer naar haar terug geweest en zij is 2 keer in Nederland geweest om te kijken of het wat is – ze wilde toen nog graag emigreren.
  In de praktijk bleek dat evenwel niet te lukken. Ze heeft een hechte familieband en het is serieus koud in Nederland, dus al na een paar dagen zat ze huilend op de bank.

  Uiteindelijk hebben we voor plan B gekozen, waar ik ben verhuisd. Nog geen seconde spijt en ik heb een goede baan weten te vinden, maar je weet vantevoren niet welke kant het op kan gaan. Voor ons beiden lijkt dit de beste keus te zijn geweest.

 8. Pieter zegt op

  Hallo Pascal

  Wij van Thai-Family hebben inmiddels tientallen koppels geholpen met de visumaanvraag. Ons advies is inderdaad ook om te starten met een vakantievisum. Dat is uiteindelijk verreweg de goedkoopste mogelijkheid om je vriendin hierheen te laten komen voor maximaal 3 maanden. Als je met MVV begint gaat dat volgens ons inderdaad ook niet lukken en bij de afwijzing ben je al 1000 euro kwijt: een basiscursus Nederlands, examen op de ambassade, vertaling van al haar officiële papieren.

  Wij kunnen jullie wel helpen met het aanvragen van een vakantievisum. Stuur maar een mailtje aan:
  Info@thai-family.nl

 9. JanVC zegt op

  Beste,
  Een eerlijk gesprek op de ambassade en eerst een toeristen visum van drie maanden voor haar. Zij kan lijfelijk kennis maken met jou, het klimaat en niet te vergeten je vier kinderen! Als dat klikt samen met haar naar Thailand om met haar omgeving kennis te maken. Zo deden wij het en na onze beslissing om te huwen bleek gezinshereniging geen probleem. Wij zijn intussen 5 jaar gelukkig gehuwd en wonen sedert anderhalf jaar bijna, in Thailand.
  Groet en veel succes! (kijk goed met je ogen, je hart en je verstand)

 10. Louis Tinner zegt op

  Ik heb veel informatie over de MVV-aanvraag gevonden op deze website http://www.nederlandslerenbangkok.com

  Ik zou je vrouw eerst 3 maanden op een toeristenvisum naar Nederland laten komen en kijken hoe het gaat en dan met de MVV-aanvraag beginnen.

 11. Patrick zegt op

  “Voor mij bestaat er geen mogelijkheid om naar daar te gaan reizen:

  omdat ik 4 inwonende kinderen heb die ik niet alleen kan laten;
  omdat ik de financiële middelen niet heb om naar daar te gaan reizen.”

  Op basis van wat u zelf reeds aangeeft is dit een hopeloze zaak.
  Als u het geld niet hebt om naar daar te reizen, maak verder geen illusie. Het zal u nog bergen geld kosten mocht het u ooit lukken tegen alle waarschijnlijkheid in om haar en haar dochter permanent naar NL te halen.

  U bent platonisch verliefd, dat is mooi, maar keer terug naar de werkelijkheid en geef je tijd je liefde en aandacht aan je vier kinderen, die hebben jou nu nodig.
  Zoek mensen die reeds in NL wonen.

  • Paul Schiphol zegt op

   Beste Pascal, ik ben bang dat Patrick het juist ziet. Het naar NL halen van een (a.s.) partner is een kostbare zaak. Als je zeker bent van je keuze, wees dan ook creatief genoeg om haar beslist wel in Thailand te ontmoeten. Alleen dat geeft de bevestiging die je nodig hebt om de kans op bedrog te reduceren. Je zult niet de 1e en ook zeker de laatste niet zijn die geld voor een ticket en visum overmaakt, en daarna nooit meer iets van haar hoort. Een bekende van mij heeft dit bij de hand gehad en zelfs 2x geld voor een ticket gestuurd. Het eerste bedrag zou gebruikt zijn voor plotselinge ziekenhuis kosten binnen de familie. Wees voorzichtig, ga er eerst zelf naar toe, je zult er geen spijt van krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website