Beste lezers,

Deze zomer voor het eerst naar Thailand geweest en meteen verliefd geworden. Niet alleen op het land, maar ook op 1 van haar inwoners.

Helaas heb ik uitgevonden dat zij niet helemaal eerlijk was. Zonder al te veel in detail te treden: ik heb het uitgemaakt, met een verschrikkelijke pijn in zowel mijn als haar hart.

Toch zou ik het nog wel eens willen proberen met een Thaise vrouw. Maar dan een eerlijke. Ik zie hier onder “Links” wel een aantal Thaise datingsites staan, maar zijn die te vertrouwen? Zijn dat oprecht dames die een Farang zoeken om mee oud te worden? Of worden alle gegevens meteen doorverkocht aan Russische spamboeren?

Wie kan me een beetje inleiden in de serieuze datingsites? Waar moet ik op letten? Waar moet ik niet in trappen?

Groetjes,

Marc


» Laat een reactie achter


28 reacties op “Lezersvraag: Relatie met een Thaise, zijn datingsites te vertrouwen?”

 1. Lung addie zegt op

  Het zijn niet de datingsites die niet te vertrouwen zouden zijn, het zijn de personen die er gebruik van maken die nogal eens onbetrouwbaar zijn. Net als een auto. Is een auto gevaarlijk? Neen de bestuurder ervan kan gevaarlijk zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +19 (obv 19 stemmen)
 2. harry zegt op

  Hallo Marc,
  Net zoals in het gewone leven is het ook op datingsites uitkijken -maar op je vraag of datingsites te vertrouwen zijn zeg ik ja-mijn huidige vriendin via een datingsite leren kennen.Ze is inmiddels diverse malen in Nederland geweest.Mijn voordeel is echter wel dat ik in hun eigen taal met hun kan chatten, zonder gebruik te maken van een vertaalprogramma.Ironisch is wel dat dit wantrouwen wekt bij sommige dames.
  Maar terugkomen op je vraag, ga niet over een nacht ijs.Je zal het zelf moeten aanvoelen denk ik.Je zal ook adviezen krijgen om geen geld te sturen etc.Soms moet je ook durven een risico te lopen,gaat het mis word je er alleen maar wijzer van.Ik kan je hier hele verhalen over gaan vertellen, maar dit voert te ver .Serieuze sites zijn bijv ;Date in Asia en Thailovelinks.
  Succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 3. Daniël M. zegt op

  Mijn eerste Thaise vriedin heeft mij in februari 2008 via match.com gekontakteerd, terwijl ik niet op zoek was naar een Thaise vrouw. Thailand was toen nog niet in mijn gedachten. Maar na enig aarzelen en veel informeren had ik besloten om haar in juli op te zoeken. Dat was mijn eerste reis met het vliegtuig en buiten Europa. Alles is goed meegevallen en het klikte goed. Ik ben in november nog een keer naar Thailand geweest en zij 2 weken naar België in februari 2009. Maar in mei 2009 heeft zij onze relatie beëindigd, wegens oneneigheid over de te hoge eisen van haar eisen over de bruidsschat.

  Maar mijn volgende reis naar Thailand in juli was al geboekt. Toen heb ik op match.com gezocht en verschillende vrouwen gekontakteerd in de regio Bangkok voor vriendschap, met de bedoeling ze beter te leren kennen. Sommige hebben gereageerd en daarvan heb ik er een aantal ontmoet.

  Met een van hen hadden wij een zeer goede konversatie opgezet per mail, maar tijdens onze eerste ontmoeting hadden we geen inspiratie. We liepen eerder als vreemden naast elkaar.

  Met een andere heb ik een reisje naar Koh Samui en een naar Hua Hin gemaakt. Het klikte goed, maar achteraf leek ze me niet echt betrouwbaar. Ik had het gevoel dat ze van mij profiteerde.

  Ik heb ook een jarenlange goede vriendschap (zonder meer) gehad met een andere vrouw. Ook een aantal keren op reis geweest (o.a. Krabi), waarvan enkele keren met haar familie en haar goed bevriende collega’s. Dat was zeer goed meegevallen. Het is nooit tot een relatie gekomen door een aantal verschillen, w.o. mijn ‘status’.

  Het is ook toen, in juli 2009, dat ik mijn eerste boeken en CD’s van Paiboon in Thailand gekocht heb. Na de breuk met mijn eerste vriendin had ik besloten om Thais te leren, om de Thai zo beter te leren kennen en ook met de ouders te kunnen praten.

  Beste Marc, het is dus ondertussen al enkele jaren geleden dat ik nog een datingsite bezocht heb. Persoonlijk zou ik u aanraden om verschillende vrouwen te ontmoeten – zonder hen te vertellen dat er nog andere ‘kandidaten’ zijn – om ze zo beter te leren kennen. Er zijn verschillende soorten vrouwen met elk hun eigen doel en andere interpretatie van huwelijk.

  Leer ook de Thaise taal om u beter te kunnen bewapenen.

  Ik weet niet hoe oud u bent, maar neem er de tijd voor. Bij mij heeft het ook nog enkele jaren geduurd voor ik mijn vrouw – via een vriend – voor de eerste keer ontmoet heb…

  Wat de datingsites toen betreft: je moet voorzichtig zijn, want ik heb ervaren dat er zowel vrouwen met goede bedoelingen zijn als oplichters. In mijn geval was de oplichter geen Thaise.

  Best googlen naar “datingsites” en “betrouwbaarheid”… Ik heb het zonet geprobeerd en ben o.m. hierop terechtgekomen:
  https://www.datingsitekiezen.nl/artikelen/welke-datingsite-is-betrouwbaar
  http://www.gratis-daten.be/top-5-betrouwbare-datingsites-in-belgie/
  Wel met een korrel zout interpreteren en kritisch blijven denken.

  Veel sukses!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • LOUISE zegt op

   HI Daniel,

   Ga er van uit dat een farang de hoofdprijs is.
   Per definitie ben je dus millionair.
   Wonend in Thailand voor 11 jaar en bezoekend daarvoor 24 jaar, maak je in zo’n lange tijd toch wel e.e.a. mee.
   Zoals je al zei de bruidschat giga hoog, nadat zij een maand terug was.

   Zoals Harry al zei, als je thais spreekt is er wantrouwen.
   (mijn hemel, ik ben zo jaloers op farangs die dat kunnen, maar dit even tussendoor)
   Mocht je thais kunnen spreken, probeer dit voor je te houden.
   Je hoort dan hoe ze over je spreken en de raad die deze of gene aandraagt om je vast te leggen.
   De hoogte van bedragen worden besproken en wat verder nog nodig is om een vast inkomen te genereren op maandelijkse basis.

   En waar ik het van heb spreken we over een dame van 20 jaar.

   van te voren goede afspraken maken, ook wat familie betreft.
   Ik denk dat de aflevering van de inquisitor een hele geode handleiding is.

   success
   LOUISE

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Theo zegt op

  Hallo Marc,
  De meeste dating sites die je via google als advertentie terug vind, zijn uit op je geld en bemiddelen veelal niet alleen in Thaise partners.
  Thaifriendly is naar mijn mening hier een uitzondering op.
  Maar ook daar moet je oppassen dat de heer of dame in kwestie je niet probeert geld afhandig te maken, maar daar kom je meestal al gauw achter. Sommige heren en dames maken van deze datingsite om hun diensten te verkopen.
  Zelf heb ik hopelijk mijn geluk gevonden terwijl ik daar op vakantie was, maar dat moet zich nog uitwijzen.
  Ik wens je in ieder geval veel success met je zoektocht.
  Groeten, Theo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. freddie zegt op

  Ik maakte kennis met mijn Thaise vrouw goeie 6 jaar geleden via Asian Dating, een site met duizenden Aziatische vrouwen,uit alle landen. Mijn eerste contacten via deze site waren met jonge vrouwen, vooral uit China, de Filippijnen, Thailand. Na een tijdje had ik het wel gezien : hoe aantrekkelijk de meesten onder hen wel waren, die ons oudere mannen enorme testosteron-opstoten gaven, neen, op deze wijze zou ik geen partner vinden waarmee een toekomst kon worden opgebouwd. Zo goed als allemaal waren ze gewoon uit op een rijke buitenlander die hen kon bieden waar ze van droomden. Of je nu ‘handsome’ was of niet maakte weinig uit, enkel een dikke bankrekening is belangrijk. Na een tijdje rondkijken plaatste ik mijn profiel, waarin ik mezelf eerlijk voorstelde, en ook eerlijk het profiel van de ‘gezochte’ omschreef : ze moest minstens 45 zijn en maximum 55. In deze categorie was de spoeling al wat dunner, en kon je het kaf van ‘t koren goed scheiden. Ik schreef enkele dames aan, en kreeg van allen antwoord. Anderen toonden hun nieuwsgierigheid naar mij toe door me mails te sturen. Op een mooie dag zag ik ‘t profiel van een dame van toen 53. Ik was toen 59. Twee leuke fotootjes erbij, waarbij ik dacht ‘is die écht 53 ?’. Van dat moment af zette ik alles op haar. Andere contacten zegde ik beleefd af.
  Het was een goed gevoel, een goeie gok zeg maar. En zij van haar kant zei me later dat ze net hetzelfde dacht. We chatten zo goed als dagelijks, en de liefde groeide. Na een klein half jaartje zei ik haar dat ik naar Thailand kwam om haar te zien. ‘I thought you’d never should ask me’, antwoordde ze ontwapenend. Na onze eerste live-ontmoeting in Udon Thani wist ik dat het goed zat. Weet ik, 6 jaar later nog steeds. Al zijn er intussen moeilijke momenten geweest door het cultuurverschil en de levensgewoonten die we er op na houden.
  Beste Marc, mijn goede raad aan jou is : wanneer je contact hebt met een Thaise vrouw, en die vraagt je nooit uit over geld en bezittingen, dan maak je kans een goede partner te vinden. Al je zelf goudeerlijk bent en haar niets verzwijgt, dan zal een goeie vrouw niet gaan lopen. Natuurlijk moet je geen vrouw in Azië zoeken als je gen nagel hebt om je … te krabben. Maar wel genoeg om haar te onderhouden en te geven wat ze nodig heeft. Ook : nooit geld opsturen na een paar webcam-chats. Ben je gegarandeerd kwijt en een illusie rijker. Veel geluk !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 6. Willem zegt op

  Hoi Marc,
  Waarom zou je het via een site proberen? Als je echt graag een Thaise vrouw wil geef ik je een goede raad om gewoon naar Thailand te gaan, dan weet je direct welk vlees je in de kuip hebt. Je hebt er altijd die er meerdere farang op na houden voor het geld en je hebt er eerlijke. Online heb je gewoon meer risico. In Thailand is er een overvloed van mooie en eerlijke dames.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • Jean zegt op

   En zo is het, ga er naar toe en ontdek die wereld…..maar op je portemonnee…de inhoud dan. Praat niet over je inkomen of wat je bezit. Kijk en luister…..datingsites kosten alleen maar een hoop geld en dan zie je nog maar een mooi plaatje…ga naar de werkelijkheid, ontmoet ze daar en loop niet niet in die sloot. Zijn er meer als zeven…succes

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • Marc zegt op

   Ik ga ook naar Thailand binnenkort. Dat zou een vakantietje met mijn eigen Thaise worden. Dat is nu voorbij, maar de vlucht is al geboekt. Dus dan ga ik maar alleen…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Erik zegt op

  Beste Marc ,
  Ik moet een beetje lachen ( niet slecht opvatten hé) met je beschrijving “met pijn in het hart zowel bij mij als bij haar” .
  Helaas lopen er wel een aantal “oneerlijken” rond die op meerdere paarden tegelijkertijd wedden. En geloof me , die pijn in haar hart zal echt wel meevallen ! Ik heb al heel veel koppels met tranen afscheid zien nemen omdat “manlief” voor een paar maanden terug naar het vaderland moet. Tranen met tuiten langs beide kanten. De volgende dag zie je dan “vrouwlief” doodleuk en lachend op een terrasje met een nieuw slachtoffer tot over zijn oren verliefd !
  Zoals andere mensen al aangeraden hebben : ipv datingsites , ga gewoon rustig op vakantie in Thailand , neem de tijd om gewone vrouwen te leren kennen ipv de bartypes . Op deze manier kom je echt wel iemand leuk tegen . En leuke Thaise dames zijn er zeker , ik heb zelf al 5 j een heel leuke relatie !
  veel succes !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • Marc zegt op

   Ik snap dat je een beetje moet lachen. Mijn verhaal voldoet ook aan bijna alle cliche’s. En toch…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Leo zegt op

  Hoi Marc,

  Eerlijk zijn is niet de beste eigenschap van Aziaten. Angst voor gezichtsverlies is nr 1. Liegen is iets anders dan niet de gehele waarheid te vertellen ( of helemaal niet de waarheid). Probeer daar niet achter te komen, veel beter is het de intentie te weten voor de nieuwe relatie. Dat geldt ook voor jezelf. Wees eerlijk naar jezelf, dan kom je er wel uit.
  Sjoerd !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 9. peter zegt op

  Voor het vinden van een echte relatie, heb je de juiste partner nodig. Waar dan ook.
  Zelfs in tijd kan het altijd op de eoa manier veranderen, kan je niet bezien, dat is toekomst.
  Je kan Thaise partners tegen komen in zoals eerder genoemd dateinasia, gratis.
  Of gewoon in tagged.gratis , thaifriendly
  Op duur betaalde sites, kan je dezelfde miserre op lopen. Vrouwen mogen meestal gratis op de sites, daar deze de klanten ( de mannen) aan moeten trekken !!

  Of het de juiste is, zal moeten blijken uit je contact.
  Je eerste relatie liep stuk op oneerlijkheid, tja dat kan altijd gebeuren. Hoe dan ook moet je daar altijd op bedacht zijn. De roze bril maakt het soms ingewikkeld en pijnlijk. Zelfs kan het een lange tijd duren voordat je merkt dat er toch een kink in de kabel zit.
  Het zijn echt de niet de sites, maar de mensen die je er treft. Kan goed zijn of slecht, alles zelf uit te vinden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 10. Kees 2 zegt op

  Thaicupid.com en Asiandating.com bijv, daarvoor moet je betalen.
  Behoren tot een Australische company: http://www.cupidmedia.com/ Komt op mij over als betrouwbaar, maar commercieel. Maar dat mag. Ze controleren op fakeprofielen en gooien die er uit.

  https://www.dateinasia.com/ is gratis.

  Overal kom je af en toe dames tegen die je proberen over te halen om geld te sturen.
  Er is zelfs een geval bekend van een gehaaide Thaise dame die “voor Budha trouwde” met een 55-jarige Fransman die alleen in zijn vakantie kon overkomen. Hij gaf een bruidsschat, betaalde voor de bruiloft… was ruim 10.000 euro kwijt. Hij terug naar Frankrijk… dame was daarna verdwenen, hij heeft aangifte gedaan, hoe het afgelopen is weet ik niet.

  Er zitten ook dames uit Bangkok en Pattaya tussen die voor een “short time” gaan.

  Maar de meerderheid is oprecht zoek naar een serieuze relatie.

  Kies je voor een Thaise, dan is mijn advies om alle dames die “volgens de Thaise traditie (=bruidsschat = 300.000-400.000) ” willen trouwen, te laten passeren. Je zegt gewoon: ik ben buitenlander en doe niet mee met deze ouderwetse traditie, ik geef je familie wel een maandelijkse toelage, indien dat nodig is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 11. Ambiorix zegt op

  Ik leerde mijn huidige Thaise vriendin via Thailovelinks kennen. Pas na meer dan 2 jaar over en weer schrijven pas echt ontmoet en nu meer dan 1 jaar samen, het is een hele oefening waar je aan begint als ze niet gerodeerd is hoor . Het boek ‘Thailand fever’ kopen en lezen is een must http://thailandfever.com/ voor een betere start. Geen verzekering in deze sector te verkrijgen. Het is net iets anders dan in koude westen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. hein zegt op

  Heeft allemaal niet zo veel met eerlijkheid of datingsites te maken.
  De Thaise dames (en heren) zijn gewoon op zoek naar een betere levensstandaard (met of zonder de farang). En natuurlijk kan dat wel eens goed uitpakken en tot een gelijkwaardige relatie leiden.
  Zoals vroeger en in andere culturen een verstandshuwelijk ook met liefde gepaard kan gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 13. HansNL zegt op

  Heb je wellicht vrienden of kennissen in Thailand?
  Zo ja, vraag hen om je te helpen.
  Meestal weten deze expats meer als jij, en gaat het niet om het geld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 14. Erik bkk zegt op

  Er is een trukendoos doos voor alle partije en niet alleen voor de dames. Ik was een keer getuige van een romance die zich razendsnel ontwikkelde tussen een Amerikaanse toerist en een goeie vrouwelijke kennis van ons. De tourist vertelde de dame iedere dag hoe vreselijk verliefd hij was en dat zij met hem mee terug moest gaan naar de US, Na een paar weken ging zij hem geloven. Uiteindelijk biechtte hij op de laatste dag op dat hij zijn laatste vriendin in Amerika toch nog niet kon vergeten en dat hij meer tijd nodig had… Hij had haar langdurig voorgelogen met als resultaat een bijna gratis fantastische vakantie met een bloed mooie dame. Zo kan het dus ook.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 15. Alex zegt op

  Ik woon al 10 jaar in Thailand met mijn Thaise partner, en getrouwd. En gelukkig!
  Niks datingsites. Gewoon maar Thailand komen, mensen ontmoeten en je ogen en oren de kost geven. Mijn partner werkte in het hotel waar ik logeerde. Ik was helemaal niet op zoek, maar het gebeurde…
  En dat werkte voor mij het beste: face-to-face, veel,praten, elkaar ontdekken en kijken hoe je samen een leven kunt opbouwen. Mij is het (bij toeval) gelukt, ik gun het jou ook!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 16. fernand zegt op

  Moderator: niet generaliseren svp.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 17. George zegt op

  Als het niet alleen maar een Thaise moet zijn is Date In Asia een aardige gratis site. Mijn Thaise ex (na 9 jaar gescheiden) niet via eendatingsite maar gewoon in de trein van Nong Khai naar Bangkok ontmoet. Is ook geen garantie. Omdat bleek dat geld uiteindelijk belangrijker is dan wat dan ook. Ben gescheiden alleenstaande vader van de dochter uit dat huwelijk, zij is met een ander.
  Boh pen yang / Mai pen rai.
  Ik heb een tijdje Date In Asia geprobeerd….veel reacties van (te() jonge vrouwen vooral Filipijns die mijn uitgebreid profiel niet gelezen hadden. Vrouwen die geen blijk gaven mijn mijn profiel niet gelezen te hebben gaf ik altijd nog een kans door vragen ts stellen over mijn profiel ….als de antwoorden niet klopten vielen die gemakkelijk af.
  Na een paar maanden DIA leek het met drie interessant door te gaan buiten DIA via Skype. Uiteindelijk bleek het met een het beste te klikken…. een goed opgeleide Filipina die als manager voor een NGO werkt. Haar dus uitgenodigd. Om te zien of het hier kan klikken. In de Filipijnen of Thailand in de zon is het te gemakkelijk….Ik werk gewoon parttime en we maken reisje naar Parijs, Brussel en Brugge en Barcelona en ik wil weten hoe ze reageert op klimaat, mijn vrienden, de taal, heb haar diploma laten waarderen, etc. Wanneer ik wek gaat zij naar musea (museumjaarkaart aangeschaft met een NS dalurenvrij maandkaart kan ze tot Maastricht en Groningen. Als het na 40 dagen er nog positief uitziet dan is er perspectief. We zijn op de helft ….Anders was het een leuke tijd samen en heeft het wat mogen kosten, zelf haar reis etc betaald maar dan is er wel veel duidelijkheid en altijd qua gevoel en tijd en geld beter dan wat anderen doen denk ik… Vergeet nooit dat als je met een Aziatische trouwt je met haar familie vaak met fincnaciele noden trouwt. Sommigen kun je eenmalig echt helpen en anderen zie je als en wandelende portemonnee… Dee chai niet te vaak over je hart strijken …stel grenzen …allereerst aan jezelf.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 18. walter zegt op

  Er wordt weer veel overdreven in de reacties en iets betitelen als typisch Thais vind ik op zijn minst niet charmant. Ik ben 25 jaar getrouwd geweest met een Thaise vrouw, zij is door een hersenbloeding overleden. 3 maanden na haar overlijden ben ik naar Thailand gegaan, alle emoties moest ik gewoon in alle rust verwerken. Een vriendin van mijn overleden vrouw heeft aan een familielid gevraagd mij te helpen en te begeleiden. Beiden waren we niet op zoek naar een relatie en toch sloegen de vonken over en hoe, we zijn afgelopen maand getrouwd en kunnen niet zonder elkaar. Zij is erg spaarzaam en zal geen Bath zonder noodzaak uitgeven. Sinsod, dat wilde familie, heeft ze afgewezen even als een trouwfeest. Ik vond het wel karig op deze manier en stelde voor met naaste familie in een restaurant te gaan eten. Ook dat wilde ze niet, vreten en zuipen op jouw kosten is zonde en zoals altijd later kotsen en ruzie maken! Ze, we, wonen in een huis van de familie, ze hebben een bed gekocht en een westerse wc laten plaatsen, ik mocht niets betalen. Kijk die vrouwen zijn er ook in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 19. paulusxxx zegt op

  Is online kopen te vertrouwen? Kun je altijd uit eten gaan zonder ziek te worden? Zijn alle vrouwen te vertrouwen?

  In Thailand kom je heel makkelijk in contact met dames, waarom zou je ze online zoeken? Gewoon op pad gaan en de plekken bezoeken waar vrouwen komen die jij vertrouwd en leuk vindt. Waar je op moet letten en waar je niet moet intrappen lijkt me logisch. Is ze in jou geïnteresseerd of wil ze gewoon een farang? Komt de aap snel uit de mouw door vragen over geld, snel pleite!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 20. jm zegt op

  Neem zeker geen bargirl als je een echte relatie wilt.
  Zoek iemand die echt werkt of iemand van het platteland.
  En als ze een kind heeft, geen probleem, dat zijn in het algemeen gezien de beste om een relatie mee te beginnen.
  Je moet je alleen zorgen om niet te snel verliefd te worden, maar ik weet bij mezelf, het is verdomd moeilijk,
  want ze zijn allemaal zo lief en mooi…….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 21. Sjaak S zegt op

  Ongeveer zo’n 90% van alle vrouwen die mijn vrouw leert kennen, vragen of ze geen Farang kent. Ze willen er bijna allemaal een. Gewoonweg, omdat ze hopen dat ze een beter leven kunnen krijgen.
  Daar kun je gerust van uit gaan. Een Thaise die geen Farang wil, krijg je niet, want ik durf te zeggen dat 90% van de vrouwen die in Thailand wonen niets, maar dan ook niets met een Farang te maken willen hebben.
  Dus van de 10% die overblijft, is er misschien één procent dat open staat voor een relatie waarbij het geen rol speelt of je farang bent of niet. De rest zoekt een provider. Soms in meer, soms in mindere mate.
  Ideaal voor een Thaise zou al zijn, wanneer je haar respecteert, als je haar niet slaat, als je zelf ook graag Thais eet, kortom, als je in het dagelijkse leven gemakkelijk bent. Dat scheelt al veel in de relatie.

  Van alle vrouwen die we kennen is er echt maar een handje vol, zelfs minder, die zich niet rijk rekenen, maar die wel een goede bron van inkomsten zien, waarbij ze hun familie regelmatig helpen kunnen.
  Ik ken er geen die dat niet doet.
  In principe kun je ervan uitgaan: ze wil JOU in het begin niet, maar ze zoekt IEMAND, maakt niet uit wie, die voor haar zorgt.
  Dus heb jij de keuze…wie je ook kiest, ze zal je niet kiezen omdat je een goede opleiding hebt, een mooi lichaam of iets anders waar wij hier in het westen zo’n waarde aan hechten. Nee, de hoofdreden zal zijn: kun je voor haar zorgen? Voldoe jij aan de behoeften die ze heeft? Zo niet, op naar de volgende kandidaat.
  Ben je stom genoeg, zul je altijd iemand tegenkomen die jou persoonlijk niet leuk vindt, maar die wel graag gebruik zal maken van je goedgeefsheid. Weg centen? Weg met jou.
  Dat is niet alleen hier in Thailand zo, dat is in het westen net zo goed. Misschien verschuiven de criteria een beetje, maar geen enkele vrouw wil bij een lozer blijven.

  Dus als jij een goede relatie wilt hebben met een Thaise vrouw, dan zul je moeten zoeken naar een vrouw die zoveel geld uit wenst te geven, waar jij aan kunt voldoen. Als je dan daarmee overweg komt, komt op een gegeven ogenblik ook de liefde, waar je zolang naar zocht. Niet het gespeelde, verliefde, maar het echte vertrouwen.

  Hier wil ik het natuurlijk niet bij laten: ik heb zo’n vrouw.. ze is spaarzaam, ze houdt de hebzucht van haar moeder tegen en vorige week heeft ze, na twee jaar sparen, een eigen Honda Click gekocht.
  Toen we onze open keuken dicht wilden maken, had ik niet genoeg geld, maar ook dat heeft ze uit eigen zak betaald. Natuurlijk kwam dat geld oorspronkelijk van mij, maar ze heeft het niet aan lucky Number, Loterij of aan kaartspelen uitgegeven. Ook niet om een nieuwe buffel voor haar ouders te kopen. Ik geef haar dat terug, want haar maandelijkse “zakgeld” is voor haar zelf gedacht en niet voor het huis…dat is een andere pot.

  Maar ook mijn vrouw was nooit bij mij gebleven, wanneer ik haar niet al in de eerste weken toen we elkaar leerden kennen, beloofd had voor haar te zorgen. En de reden waarom ik bij haar bleef? Ook dezelfde reden: ze is spaarzaam. Ze is blij wanneer ze een kleedje van 150 baht kan kopen en de prijs naar 145 baht naar beneden kan handelen.
  Ze wil geen dikke auto, geen groot huis en geen dure etentjes…

  En geloof me, heel veel vrouwen (net zo goed hier als in het westen) voelen zich pas volledig, wanneer ze juist wel al die dingen hebben..goud, auto, huis, merkkleding enzovoorts…

  Jij hebt de touwtjes in handen…jij kunt bepalen met wie jij straks op avontuur gaat. En zoals velen al voor me geschreven hebben: filter de gouddelvers eruit… zoek de vrouwen die met jouw budget tevreden kunnen zijn. Dan ben je al voor 90% geslaagd…
  En nogmaals: bijna 100% van de vrouwen die je tegenkomt zijn niet in jou geïnteresseerd, ze willen gewoon een farang. Het ligt aan jou wie je dan uiteindelijk kiest.
  Kies je dan voor haar, dan kun je er wel op rekenen dat het een betere relatie gaat worden dan de meeste relaties die je in het westen kunt hebben. De meeste vrouwen zijn je ook trouw. Wees duidelijk met de vrouwen die je tegenkomt.

  Ga niet opscheppen over je inkomsten. Zij gaan er toch al meestal van uit dat je veel meer hebt dan zij. Integendeel… niemand zal je respecteren wanneer je dat doet.
  Ga je de grote vent uithangen, zul je merken dat je de verkeerde vissen vangt… er zijn meer dan genoeg farangs (en ook Thaise mannen), die hun geld uitgaven en aan de kant geschoven werden. En in bijna alle gevallen, waren zijzelf die de schuld toegeschoven moest worden, omdat ze meenden dat ze met dat geld “liefde” konden kopen.
  Integendeel….beheers jij de knip, word je pas gerespecteerd. Ben je gierig, is het een ander verhaal. Duidelijkheid is hier op zijn plaats. Geef haar een kostenplaatje: dit kun je per maand in Thailand missen. Of je in Nederland het tienvoudige verdient, is een andere zaak. Maar jij moet het budget uitmaken.

  Pfff…genoeg geschreven… succes met je zoektocht… ogen open!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
  • Marc zegt op

   Bedankt. Hoe meer informatie hoe liever :).
   Ik ben zeker niet rijk, maar ik zou een vrouw wel kunnen onderhouden denk ik. Ik verwacht wel dat ze uiteindelijk naar Nederland komt en dan ook zelf voor een beetje inkomen gaat zorgen. Dan is het ook prima als er eens iets aan haar familie wordt gestuurd. Aan kinderen doe ik niet.
   Ik denk wel dat ik voorlopig de datings-sites even links laat liggen. Ik ga in december (alleen) naar Krabi, en zal daar eens kijken wat er op me af komt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 22. ron zegt op

  Het is daar en overleven daar en dat is de schuld van de regering. Thailand is rijk genoeg maar bouwd geen systeem voor sociale zorg. pensieon is enkel voor deze die voor de staat hebben gewerkt en dan is het nog vrij laag. Anderen krijgen ook iets indien ze 45 jaar gewerkt hebben. De rijkelijke beloning is dan 3.000tbt per maand.

  Dus de meeste dames zoeken iemand voor de zekerheid en op date sites is er een 5% te betrouwen. Ik heb nu een drie jaar kennis met een dame daar. Ze werkt op een bank en dus een goed inkomen. Maar zei maakt zich ook zorgen voor als ze op pensioen gaat. Met een farang is die zekerheid groter en als ze da&n huwen is het nog beter. Want als de farang komt te overlijden hebben ze recht op een overlevingspensioen. Zeker als het een ambtenaar was. dat is 55% van het bruto pensioen en moet verdeeld worden onder de echtgenoten die bij deze al de revue hebben gepasseerd. Je moet dan wel minstens één jaar gehuwd zijn. Dus daar is zekerheid voor hun.

  Het is hier al gesteld, ga gewoon naar Thailand en leer daar iemand kennen die een wat deftig werk heeft.
  Neem er wat tijd voor en het komt best goed. Laat nooit horen wat je hebt. Je bent niet rijk moet je aanhouden. Er is geen geld voor een sin sod enkel voor een bijdrage aan het feest. Indien niet tevreden verder gaan, ze draaien wel bij.

  Succes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website