Reizen naar Myanmar vanuit Thailand via de Three Pagodas Pass

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
1 september 2018

Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring met reizen naar Myanmar vanuit Thailand via de Three Pagodas Pass? Kan ik daar een visa verkrijgen, kan ik binnen met Evita, of heb ik nog iets extra nodig?

Groet,

Philip

8 reacties op “Reizen naar Myanmar vanuit Thailand via de Three Pagodas Pass”

 1. Cornelis zegt op

  Wat bedoel je met Evita?

  • RonnyLatPhrao zegt op

   E-visa misschien ?

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik ben niet zeker, maar ik dacht dat die grens enkel open was voor Thai en Birmanen/Birmezen/Myanmarezen (hoe moet je ze noemen ?)
  Misschien bestaat er voor buitenlanders zoiets als een “borderpass” waardoor je enkele uren in Myanmar kan verblijven. Of daar dan wat te zien is ?

  Misschien heb je hier wat aan en kan je een andere grenspost nemen.
  http://www.mevrouwnomad.nl/over-land-thailand-naar-myanmar-en-vice-versa/

 3. Mark zegt op

  Ik heb daar 4 jaar gewoond en dat is alweer 6 jaar geleden maar toendertijd was dat een grens overgang gesloten voor alle toeristen, zeker gezien het daar nogal tekeer kan gaan ivm de öorlog”tussen de Karen bevolking en de burmese, denk niet dat dat verandert is.

 4. john zegt op

  ik ben in verleden paar keer de grens overgestoken in noord thailand naar myamar gewoon om even de sfeer te proeven in het dorp juist over de grens. Bovendien om de overkapping te kopen die je over je brommer spant om droog te blijven. Kon je in toen alleen daar in myamar kopen. Moest je je paspoort in leveren, kreeg je een briefje dat je binnen dezelfde dag terug moest komen. Werkte perfect . Gewoon leuk om te doen. Mogelijk is dit systeem ook bij enkele andere overgangen gebruikelijk

 5. Nonkelwin zegt op

  Begin dit jaar mochten wij de grens niet over.

 6. Petervz zegt op

  De grenspost in Sangkhlaburi bij de 3 pagoden pass is niet open. Personen met een Thaise of myanmar ID kunnen er wel een dagpas krijgen, dat toegang geeft tot de markten aan beiden kanten van de grens.

 7. bucky57 zegt op

  ben gemiddeld om de 6 weken daar. Familie gaat dan inkopen doen in Myamar. Ik daarintegen moet wachten daar het geen internationale grensovergang is. Vroeger kon ik wel de grens passeren tegen betaling van 500 bath (familie 50 bth) en inlevering van het paspoort dat bij terugkomst terug werd gegeven. Tijdens gesprekken met de immigration is men wel van plan dit om te zetten naar een internationale bordercrossing, maar dit zou pas gebeuren nadat alle infrastructuur was aangepast.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website