Lezersvraag: Regentijd in Thailand, september of oktober?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juli 2016

Beste lezers,

Wij zijn twee vriendinnen die een vliegticket naar Thailand willen boeken. Nu lezen wij het dat het momenteel regentijd is. Natuurlijk gaan wij voor de zon en strand, dus bij het woord regen, krijgen wij het benauwd.

Het is de bedoeling dat wij naar Koh Samui gaan, maar nu is onze vraag is het beter om te wachten tot oktober ivm de regentijd of is er niet zoveel verschil met september?

Wij kunnen nu nog onze reisperiode aanpassen ne dan pas boeken dus graag jullie advies.

Groetjes,

Bianca

10 reacties op “Lezersvraag: Regentijd in Thailand, september of oktober?”

 1. chris zegt op

  Oktober regent het ook veel in Thailand

  Regentijd in ThailandMaar wat betekent de regentijd in Thailand voor de toerist. Je zult maar tickets gekocht hebben! Je gaat naar Thailand voor het mooie weer, toch? Gelukkig valt het allemaal wel mee.

  De regentijd in Thailand wordt gekenmerkt door hevige, korte, stortbuien in de namiddag, die aangevoerd worden door de zuidwest moesson. Hoewel regen tijdens een reis nooit plezierig is, heeft dit zo toch zijn voordelen, omdat het landschap dan prachtig groen is en het heerlijk ruikt, maar ook omdat het dan minder stoffig is. En ook de straten van de grote steden krijgen even een wasbeurt
  .Zo’n stortbui duurt zelden langer dan een uur. Je gaat een kop koffie drinken of duikt een shopping mail binnen en voordat je weer buiten bent is de regen opgehouden en zijn de straten al bijna weer kurkdroog. Er is dus geen enkele reden om tijdens de regentijd niet naar Thailand te reizen.

 2. Pat zegt op

  Hier kan ik erg kort (en duidelijk) over zijn : Er is inderdaad geen enkele reden om tijdens de regentijd niet naar Thailand te reizen.

  Nu is Koh Samui sowieso wel een speciaal (lees : verrassend) geval qua klimaat : het kan daar regenen op momenten dat het niet hoort te regenen, en droog blijven wanneer de klimatologische logica voorschrijft dat het zou moeten regenen…

  Het klopt dat die regentijdbuien normaal krachtig maar kort zijn, dus niet/nooit echt storend…

  Tenzij je de godganse dag regen hebt, en Koh Samui, hoe mooi en relaxed ook, een aanrader dus, durft hier al eens een koploper in zijn is mijn persoonlijke ervaring.

 3. Jack G. zegt op

  Ik heb altijd begrepen dat Koh Samui een ietwat ander regengebeuren heeft dan bv Bangkok. Minder regen in de algemene regentijd die je over Thailand vindt in de boekjes maar in november is er een regenbonus voor Koh Samui.

 4. Ingrid zegt op

  De stortbuien van een uur staan leuk in de vakantiefolders. Inderdaad gebeurt het regelmatig dat je één flinke plensbui op een dag hebt maar ook een hele dag regen komt in Thailand voor. Of een hele dag zwaar bewolkt met af en toe een buitje. Wil je boottripjes maken hou er dan rekening mee dat de zee sommige dagen gevaarlijk ruig is.

  Het belangrijkst is wat je wilt doen tijdens je vakantie. Ga je voor de zon en stranden dan is november t/m april droog en zonnig. Hiervan zijn onze wintermaanden relatief koel in Thailand terwijl het in april alweer echt heet kan worden. Je hebt dan de plaatjes van witte stranden, blauwe luchten en een schitterende zee.

  Ga je echter voor de natuur/cultuur en ben je geen zonaanbidder dan kan het regenseizoen prachtig zijn. De flora is dan een pracht. Schitterende wolkenluchten met soms felle opklaringen en soms dreigende, zwarte luchten waar ook echt serieus water uitkomt. En langs de stukken rotskusten ruig opspattend water.

  Bedenk dus eerst goed wat je wilt en verwacht van je vakantie…

 5. Peter zegt op

  Hoi, uit ervaring zeg ik is september de beste maand, op het einde van het regenseizoen. er kan nog wel een bui vallen maar vergelijk dat niet met Nederland. Oktober is een overgang maand wat resulteert in dat er meer wind op de eilanden staat. Het vaste land is de beste periode van november tot februari.
  Groetjes Peter

 6. Matthijs zegt op

  Voor mij is de regentijd de mooiste tijd om in Thailand te zijn. Thailand is nogal een warm land, een goede bui brengt wat verkoeling. Daarnaast is de natuur op z’n mooist tijdens en vlak na het regenseizoen. Zodra de winter begint in november dan zie je alles van mooi groen naar droog en dor veranderen. Vooral van januari tot aan april is het een droge bende buiten de regenwouden om. Heb foto’s ter vergelijking van januari tot aan nu van de Isaan maar kan die helaas hier niet posten.

  Wat mij betreft gewoon gaan, je zal af en toe wat regen hebben maar de meeste tijd is het droog!

 7. Willy heinen zegt op

  Ben zelf 2 x in september naar phuket geweest en bijna geen regen gehad en nu in september ga ik naar koh samui, dus heel andere regen dan in nederland

  • Lung addie zegt op

   Phuket kan je niet vergelijken met Koh Samui. Phuket ligt in de Andaman Zee en Koh Samui ligt in de Golf van Thailand. Je kan Benidorm tenslotte ook niet vergelijken met Oostende. Phuket heeft zijn meeste regen in augustus. Tenslotte kan je Phuket ook moeilijk een echt eiland noemen…. de brug over en voor je het gezien hebt ben je op het “eiland”. Koh Samui vaar je met de ferry ander half uur, daar zit je tenminste op zee. De zee heeft een tenslotte een grote invloed op het weer.
   Laat je echter niet afschrikken, ook het regenseizoen heeft zijn charmes en … het is nooit koud, alleen nat.

 8. Lung addie zegt op

  Blijkbaar weinig reacties van Koh Samui bewoners. Het weer is soms moeilijk op lange termijn te voorspellen, doch jaarlijks is er een min of meer terugkerende trend, vooral wat het regenseizoen betreft. Dit jaar is het in de grootste delen vanThailand uitzonderlijk droog en warm geweest. Het regenseizoen is later begonnen dan normaal, doch komen doet het hoor.
  Ik woon niet op Koh Samui zelf, doch er niet ver vandaan. Als het op Koh Samui regent dan druppelt het bij ons reeds. Ben er minstens 4 maal per jaar. Oktober en November zijn de twee maanden met de meeste neerslag op Koh Samui. December is al veel minder doch na het regenseizoen komt het “windseizoen” en dit kan voor de toerist even storend zijn als regen: uitstapjes per boot zijn niet aan te raden en snorkelen rond de eilanden zowat zinloos want door de woelige zee is de zichtbaarheid in het water sterk gereduceerd… ttz, je ziet praktisch niets.
  Daar Koh Samui een eiland is zijn de weersomstandigheden ook wat anders dan op het vaste land.

  Beste maanden zijn januari en februari wegens droog, weinig wind en gematigde temperaturen.

  Bekijk volgende website, zeer goede info welke een beeld geeft van het weer over een gans jaar:

  http://www.klimaatinfo.nl/thailand/kohsamui.htm

 9. Bhuddaboll zegt op

  Beste tijd voor kom samui is volgens mij januari februari. Maar zou ook de reisonderdelen lezen. Daarin staat hoeveel regen er valt per maand en hoeveel zo’n per maand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website