Beste lezers,

Mijn vriendin en ik gaan midden september richting Bangkok om drie weken te verblijven in Thailand. Eerst 11 dagen een rondreis van Bangkok richting het zuiden en daarna nog 10 dagen relaxen op Koh Samui.

Nu is mijn vraag; Hoe is het weer eind september/begin oktober? Veel regen? En zo ja, dan korte verfrissende buitjes of dagenlang non-stop regen? Ik hoor/lees namelijk veel verschillende reacties.

Ik hoor graag van jullie!

Met vriendelijke groet,

Wichard

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Valt er veel regen in Zuid-Thailand eind september/begin oktober?”

 1. chris zegt op

  Als ik echt het weer kon voorspellen nam ik hier in Thailand een andere baan.
  De algemene trends:
  – er valt in Thailand meer mm neerslag op jaarbasis dan in Nederland;
  – deze neerslag valt op minder dagen en met name in de regentijd, die loopt van eind april tot eind september; Het kan hier werkelijk (tropisch) hozen zodat je in 1 minuut tot op de draad nat bent;
  – dit jaar is de regentijd wat later begonnen en was het in mei nog reatief droog; of dat betekent dat het regenseizoen ook verschuift is een vraag die alleen een Thai waarzegger durft te beantwoorden;
  – in de regentijd regent het in de regel 1 tot 2 uur per dag en vaak in de vroege avond;
  – er valt meer regen aan de Indische Oceaan kant van Thailand (de Andaman zee) dan aan de kant van de Golf van Thailand (waar Koh Samui ligt);
  – hoewel het regent blijft de temperatuur altijd aangenaam (25-33 graden) en zijn je kleren dus zo droog….
  Advies dus: koop gewoon een paraplu van 50 baht en geef die weg (als hij nog functioneert) voordat je naar Nederland teruggaat. De paraplu helpt NIET tegen tropische stortbuien….

  • HarryN zegt op

   De regentijd loopt van eind juni t/m grofweg eind oktober. April en mei zijn de heetste maanden!!! Vorig jaar vielen de zwaarste buien zelfs in Huahin in November. Het regent hier in Prachuabkhirikan zeker niet elke dag maar goed het kan per district verschillen en ik zou de vakantie er niet voor laten vallen.

 2. Rob zegt op

  Beste Wichard,

  Je doet er goed aan om in ieder geval wat regenkleding ( Jack ) enzovoort mee te nemen. Oktober is namelijk de maand in geheel Thailand ( dus ook het zuiden ) met de meeste neerslag. Je kunt op diverse websites grafieken vinden van diverse steden en streken hoe het de afgelopen jaren gesteld was met de hoeveelheid gevallen neerslag.
  In ieder geval een fijne vakantie en rondreis gewenst.

  Rob & Caroline.

 3. henry zegt op

  De meeste overstromingen en weggespoelde wegen en grondverschuivingen doen zich voor in septembef october. Daarom is dit dan ook het laagseizoen, en zijn dan hoteltarieven op zijn laagst.

 4. Marcel zegt op

  Info (ook) via deze http://www.klimaatinfo.nl/thailand/ website te vinden 🙂

 5. Hendrikus zegt op

  Als je niet van hitte houd, kom dan in oktober of november.

 6. Chantal zegt op

  2jr terug eind augustus geweest. Prachtige dagen gehad. Maar helaas 2 dagen dat het maar niet stopte met regenen. Bedenk wat uitstapjes die je met slecht weer kan doen. (markt, musea, spa,shoppingmall)
  Het weer is niet te voorspellen. Geloof de weerapps op je telefoon igg niet die voorspellen onweer en regen terwijl er niks valt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website