QR Code en Thailand Pass voor Thai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
10 december 2021

Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw komt vrijdag naar Nederland en de volgende dag wil ik haar voor de 1ste keer laten vacinneren “zonder afspraak” (ze heeft zowel de Thaise als Nederlandse nationaliteit). De tweede vaccinatie zal dan 3 tot 4 weken later plaatsvinden en dan zouden we 2 weken later weer naar Thailand kunnen gaan.

Ik begrijp dat zij bij het aanvragen voor de Thailand Pass de 2 “internationale QR” codes (of is alleen de laatste voldoende?) van de CoronaCheck App moet uploaden.

Wat is jullie ervaring met de tijdspanne tussen de 2de vaccinatie en de beschikbaarheid van de 2de internationale QR code? Dan kan zij daarmee de Thailand Pass aanvragen en twee weken later (samen met mij) naar Thailand reizen.

Ik begrijp wat ik moet doen om de Thailand Pass aan te vragen, maar ik neem aan dat het voor mijn vrouw een beetje anders is, zo neem ik aan dat zij – als Thaise staatsburger – geen corona verzekeringsbewijs hoeft te uploaden. Wat zijn de verschillen in het proces voor haar en voor mij?

Bedankt voor jullie reactie.

Groet,

Rob

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “QR Code en Thailand Pass voor Thai”

 1. rob h zegt op

  Beste Rob,

  Inderdaad is het juist dat Thailand je toelaat onder Test & Go vanaf 2 weken na laatste vaccinatie.
  De QR code krijg je toch ook pas 2 weken na de vaccinatie? Dus dan vertrekken?
  Als je de vaccinaties met een Thais paspoort doet ( weet niet op welk paspoort zij reist) geen idee.

  Thaipass procedure is nagenoeg hetzelfde.
  Enige verschil is inderdaad dat iemand met de Thaise nationaliteit de verzekering niet nodig heeft. Mijn vrouw is Thaise. Wij wonen in Nederland en hebben de procedure vorige week doorlopen.

  Pas wel op dat alles met hetzelfde paspoort gebeurd.
  Verder vraagt het quarantaine hotel ook reeds alles bij boeking weet ik uit eigen ervaring. Dus ook de QR codes!
  Zou dus wat extra tijd houden tussen 2e prik en vlucht

 2. UbonRome zegt op

  Goede dag,

  Ik zou zelf niet al te kort plannen.. beter ietsje ruimer… er viel mij iets op iets waar ik boven in uw bericht niets over lees.. bij aankomst in NL is er dan geen thuisquarantene voorgeschreven… dit zou dan ook op uw bovenstaande planning invloed hebben.

  vr.gr.
  Erik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website