Lezersvraag: Problemen met openen van tweede bankrekening

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 maart 2018

Beste lezers,

Ik heb reeds 19 jaar een bankrekening bij Bangkok Bank. Ik wil nu een tweede rekening openen maar daarvoor vragen ze nu een workpermit of een “certificate” van de Belgische Ambassade. Kasikorn bank zei net hetzelfde.

Mijn Thaise dochter woont met haar mama in Bangkok.

Kent iemand een bank die daar geen problemen over maakt?

Met dank voor jullie antwoord!

Groet,

Willy (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Problemen met openen van tweede bankrekening”

 1. Mark zegt op

  Ik kampte in november vorig jaar met gelijkaardige problemen om een bankrekening op mijn naam te openen.
  Om mijn “0-multiple entry” visum om te zetten in “O-retirement” wou ik in het lokale Kasikorn kantoor een rekening op mijn naam openen. We zijn 9 jaar klant in dat kantoor. Mijn Thaise vrouw en ik hadden daar een rekening op ons beider naam. Daarop gebeurden diverse transacties voor aankoop van auto’s, voor bouw van een huis en tal van dagelijkse uitgaven. Er stond op moment van mijn verzoek circa 2 miljoen bath op die gemeenschappelijke rekening.

  De opening van een rekening op mijn naam werd door de loketbediend geweigerd. “NOT good visum, sir”. Na bijkomende toelichting over Thaise immi voorwaarden voor een “O-retirement” vroeg de kantoorhouder mijn “workpermit”. Ik herhaalde dat de rekening voor een retirement visum diende en dat ik 50 + was, met pensioen, niet meer werkende. Resultaat: Die lui van “onze eigen” Kasikornbank hielden voet bij stuk. Geen rekening op farrang name zonder workpermit.

  Ik deed vervolgens een gelijkaardig verzoek in 2 andere Kasikorn kantoren, bij Bangkokbank en bij SCB in dezelfde stad. Telkens werd Me een rekening geweigerd met dezelfde motivatie.

  Daarop zijn we terug naar Immigration gegaan om dit probleem kenbaar te maken.
  De immigration officer is opgestaan en heeft om meegenomen naar een Krungthai bankkantoor om de hoek.
  Hij heeft de bankbediende aan het loket verzocht een rekening op mijn naam te openen … en zo geschiedde.
  Ik was stomverbaasd want dit zelfs zonder teamoney.

  Ik was ook kwaad en heb de gemeenschappelijke rekening bij Kasikorn cash leeggemaakt en afgesloten. Mijn vrouw was daar trouwens niet gelukkig over. In mijn beleving is een vertrouwensrelatie met mijn bank essentieel. Met Kasikornbank is dat vertrouwen er hélaas niet meer.

  Bij SCB vernam ik dat het Ministerie van Financiën een instructie aan de banken zou gegeven hebben waardoor kantoorhouders terughoudend geworden zijn in deze. Het fijne weet ik er niet van. Het is wel knap lastig.

 2. herman69 zegt op

  Wel, ik heb toevallig een tweede rekening geopend bij mijn zelfde bank en
  daar werdt geen probleem over gemaakt.

  Zij moesten terug wel al mijn gegevens hebben, en ook hebben zij de nodige papieren
  ingevuld.

  500 bath op gestort voor de opening van de rekening, no problem

  SCB BANK.the siam commercial bank

 3. janinlao zegt op

  KLOPT ! het wordt steeds moeilijker om een bankrekening in Thailand te openen. Ik woon in Thailand , maar had een bewijs van de Nederlandse Ambassade nodig . Dit moest een bewijs zijn waar ik woon. Kon ik per email/post aanvragen .
  Daarna nog best wat moeite moeten doen voordat de rekening geopend was. De klantenservice van de Bangkokbank zei dat het met dat document een copie paspoort gwen problemen op moest leveren om een rekening te openen, Maar ….. ik probeerde het in de Isaan. kan me indenken dat het veel gemakkelijker gaat in een plaats waar veel buitenlanders wonen.

  • Peterdongsing zegt op

   Roi Et is ook Isaan, ik opende ruim een maand geleden een rekening bij Bangkok bank. Ik heb GEEN vast adres, GEEN work permit visum en GEEN long stay visum. Ze kopieerde alleen m’n paspoort en NL rijbewijs. Na +/- 20x m’n handtekening plaatsen, liep ik naar buiten met bankrekening.

 4. je thai zegt op

  iedere filiaal zelfde bank hanteert andere regels dus probeer gewoon een andere filiaal
  Groet E Thai

 5. Lung Hans zegt op

  Ik woon nu ruim 8 jaar in de provincie Uttaradit. Na 1 jaar heb ik een rekening geopend bij Krung Thai Bank. Vier jaar later zonder enig probleem een tweede rekening. Ik weet niet of het feit dat iedereen in de bank mijn vrouw kent mij hierbij enigszins geholpen heeft. Ik woon hier met een retirement visum. Beide rekeningen zijn alléén op mijn naam.

 6. janbeute zegt op

  ik heb verleden week nog een tweede savings account geopend bij de krungsri ( bank of Ayudaya ) in Lamphun .
  Dit in verband met de aanvraag van een nieuwe creditcard , daar mijn bestaande creditcard werdt gecanceld door ICS met dank aan de ABN AMRO .
  Was in no time gepiept .
  Kopieen paginaas paspoort , Yellow tambienbaan en / of eventueel een residentsverklaring kunnen overleggen .

  Jan Beute

  • hans zegt op

   Voor mij idem dito. Abn Amro heeft ook mijn rekening gecanceld, bij Krunsri geen probleem,voor het verkrijgen van een creditcard, heb wel het gele boekje met Thai ID voor foreigner, service zeer goed.
   Kasikorn al 25 jaar klant geen werkvergunning dus ook geen creditcard al heb je 10 miljoen Baht op de bank.
   Vandaag een rekening geopend bij de UOB zonder problemen, dus willekeur bij de banken hier.

 7. Danzig zegt op

  In Narathiwat is het alleen met workpermit mogelijk een rekening te openen. Zonder dit blauwe boekje is geen enkele bank bereid een rekening voor je te openen. Ik moest derhalve een half jaar wachten op mijn bankrekening aangezien het lang duurde voordat de workpermit gereed was.

 8. walter zegt op

  Reirement visa. Savings account met debet card en credit card bij Kasikorn in Bangkok (Asok Interchange Tower). Rekening en debet card zonder probleem.
  1 voorwaarde voor credit card: een fixed account openen voor hetzelfde bedrag ald je limiet van je credit card (100.000 baht minimum).

 9. Roy zegt op

  Drie weken geleden een rekening geopend bij de BAAC – Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives, Nodig; Paspoort, Geel huisboek, 1000 baht contant.
  Ontvangen; bankbook, privileged member-card.

 10. theoS zegt op

  Ik gebruik de Bangkok Bank rekening op naam van mijn Thaise vrouw, internet bankieren en het hele. In het Engels. Kreeg hulp van het bank personeel. Plus een rekening op mijn eigen naam bij de SCB bank. Nooit problemen mee gehad. Het is ook zo dat het niet uitmaakt wat je ken maar wie je kent.

 11. Jan Verduin zegt op

  Heb 2 jaar geleden een 2e (spaar)rekening geopend bij de Kasikorn Bank weliswaar zonder pasje maar ik kan moeiteloos geld van mijn ene rekening naar de andere overmaken. Voor opnames van mijn 2e rekening wél altijd naar binnen met paspoort. Overigens de 2e rekening openen lukte mij pas bij het 3e fililiaal van de Kasikorn Bank bij de eerdere 2 was dit onmogelijk volgens hun, dus even volhouden en de aanhouder wint.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website