Lezersvraag: Probleem met Hotmail-account

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
11 september 2016

Beste lezers,

Al vele jaren gebruik ik een Hotmail-account voor mijn E-mail correspondentie, eigenlijk zonder noemenswaardige problemen. Toen ik zelf nog geen PC had, ging ik naar verschillende Internetcafé’s. Later ging ik daar alleen nog naar toe, als mijn eigen PC geen internetverbinding had.

Er zit in dat Hotmail-account een beveiliging, dat anderen dan ik niet zo maar kunnen inloggen. Het is me wel eens gebeurd, dat de veiligheidsprocedure werd opgestart door Hotmail. Dat gebeurt ook als je je wachtwoord vergeten bent. Je vraagt een code aan, die je dan per SMS op een mobiele telefoon krijgt toegestuurd. Het nummer van die telefoon heb je zelf opgegeven en staat geregistreerd in je Instellingen.

Met het nummer, dat je toegestuurd krijgt, kun je dan weer een nieuwe wachtwoord opgeven en inloggen op Hotmail.

Het probleem waar ik mee zit is als ik niet in Thailand ben, maar bijvoorbeeld een weekje vakantie op de Filipijnen doorbreng. Ik maak dan gebruik van de PC in het hotel, maar Hotmail ziet een vreemd IP-nummer en start de beveiligingsprocedure. Ik kan wel die code aanvragen, maar die komt op mijn reguliere mobiele nummer. Ik zit echter in de Filippijnen, waar mijn Thaise nummer niet bereikbaar is en ik bovendien een Filipijnse SIM-card gebruik. Ik kan de beveiligingsprocedure, volgens mij, ook niet (tijdelijk) uitschakelen.

Ik heb Hotmail diverse mailtjes hierover gestuurd, maar krijg dan een automatisch antwoord waar ik niets mee kan.

Weet iemand hiervoor de oplossing, zodat ik toch gewoon gebruik kan blijven maken van Hotmail als ik buiten Thailand verblijf?

Groet,

Gringo


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Probleem met Hotmail-account”

 1. freddie zegt op

  Toen ik juni vorig jaar van België naar Thailand verhuisde, wou ik mijn Hotmail adres hier invoeren op mijn smartphone. Werd niet aanvaard. Na veel gepruts, ook trachten een nieuw emailadres aan te maken, werd alles geblokkeerd; Blijkbaar geloven ze bij Hotmail dat, wanneer je van de ene naar een andere pc of Phone overschakelt, en vanuit Europa naar Azië, dat iemand anders gebruik wil maken van het oorspronkelijke emailadres dat ik jarenlang in België gebruikte , aldaar op mijn ouwe pc. Ik heb het , na veel gezever, en 20 keer weigeren van een nieuw paswoord, opgegeven. Ze kunnen de boom in. Ik gebruikte dan maar een nieuw gmail adres, op de smartphone. Onlangs kocht ik hier een nieuwe pc, en … het gmail adres werd geweigerd . Ander toestel jawel. Ik heb dan een nieuw … Hotmail adres ingesteld op die nieuwe pc. Maar eer ik een wachtwoord stuurde dat aanvaard werd, heb ik ook urenlang bezig geweest. Dus : veranderen van toestel en je oude email adres willen verder gebruiken : wordt steevast geweigerd door Hotmail.com. Beveiliging ? Mensenkloterij ja.

 2. PEELS Daniel zegt op

  Hello
  Ik had dat probleem ook toen ik na de laatste keer ik van Belgie naar Thailand kwam.
  Vorig yaar was ik 2 maand in Australie en had hetzelfde voor.
  Voor het eerste moest ik zoals U wachten op een code die uit Belgie moest komen, probleem was mijn Thaise Simcard was vervallen dus kon geen sms ontvangen op het oude nummer.
  Heb dan mijn zoon, die in Belgie is,gevraagd google te contacteren en hen uit teleggen dat ik terug in Thailand was. Het systeem is dan gereset en OK
  In Australie hetzelfde probleem ook met de code. Oplossing hier, heb eenvoudig een Gmail adress aangevraagd dat ik enkel daar gebruikt heb.

 3. andreas zegt op

  hello Gringo,tegen het einde van Juli zijn er Hotmail.com niet meer bruikbaar..dat is outlook.com
  werkt prima..proberen,ok

  • Frans Nico zegt op

   Nee Andreas, de “Hotmail-accounts” (inclusief de varianten “Live, MSN en Outlook”) zijn nog steeds bruikbaar. Waar jij kennelijk op doelt is dat Windows Live Mail niet meer synchroniseert met outlook.com. Gebruik je dus Windows Live Mail, dan kan je daarmee geen berichten meer ontvangen of verzenden met een “Hotmail-account” (wel andere accounts zoals “Gmail”). Het moet wel kunnen met “Mail” in Windows 10. Ook kan je een “Hotmail-account” blijven gebruiken in b.v. Mozilla Thunderbird en natuurlijk online.

 4. ruud zegt op

  Dat zelfde probleem heb ik ook gehad, toen ik op vakantie naar Nederland ging.
  Een hele tijd bezig geweest, omdat ik hotmail niet kon openen (op dezelfde laptop).
  Ik weet nog steeds niet hoe ik het uiteindelijk aan de praat heb gekregen.

 5. Michel zegt op

  In de instellingen uw telefoonnummer uitschakelen/weghalen/weglaten en enkel een alternatief e-mailadres gebruiken voor herstel.
  Dat e-mailadres bij G-mail aanmaken en u kunt in het buitenland altijd uw hotmail account herstellen.
  Als u vaker van IP wisselt zal hotmail/outlook dat gaan herkennen en word die vervelende herstelprocedure niet meer gevraagd.

 6. Khun Peter zegt op

  Ik zou je willen adviseren om over te stappen op Gmail. Werkt veel beter naar mijn mening.

  • Noel Castille zegt op

   Ook bij gmail heb je soms dat ze twijfelen maar daar heb ik zowel een thais en een belgisch tel nummer
   ingegeven kunt ook nog een ander email adres invullen om een nieuwe code of uw oude code te bevestigen
   met skype helaas al drie maal van skypenaam moeten veranderen mischien doe ik daar iets fout ??
   Ben helemaal geen computer specialist en 72 jaar oud voor mij is dat soms een DIK probleem .

 7. Bob zegt op

  Je kan dat oplossen door authenticator voor Windows app te downloaden op je mobiel.

  https://www.microsoft.com/nl-nl/store/p/authenticator/9wzdncrfj3rj

  Beschrijving
  De Verificator-app genereert beveiligingscodes waarmee je je Microsoft-account veilig kunt houden. Je kunt je Microsoft-account toevoegen aan de app door een streepjescode te scannen of handmatig een geheime sleutel in te voeren. De app gebruikt functionaliteit voor het genereren van beveiligingscodes die voldoet aan de industrienorm en werkt mogelijk ook met andere services en providers. Meer informatie over hoe je je Microsoft-account houdt, kun je vinden op https://account.live.com/p.

 8. henk zegt op

  Tja,

  dat is nu het nadeel van die 2 traps autorisatie van je accounts die bedrijven graag willen.

 9. Marc965 zegt op

  @Gringo..
  Maak eerst even een G mail adress aan en daar kan je dan al je andere mail adressen aankoppelen.. inbrengen, waaronder Hotmail, Yahoo, enz.. Ik zelf heb nog nooit ergens problemen gehad..
  Outlook is wat mij betreft een gedrocht van een mail adres.. En ben dus zelf overgestapt naar Mozilla Thunderbird.. Veel gebruiksvriendelijker.
  Mvg.

 10. rene23 zegt op

  Open een gmail account en laat alle mail van je hotmail en andere accounts daar automatisch heensturen.

 11. Al zegt op

  Heb er ook een poos mee zitten kloten destijds. Maar gelukt uiteindelijk via webmail. Dus inloggen via je browser. Of proberen in te loggen op een 2e toestel mocht je dat hebben, bv een 2e telefoon of ipad oid.
  Zo zou het weer moeten werken tot dat je weer in een ande land komt en dit dus weer moet herhalen.

 12. lucas zegt op

  Heb dat ook voorgehad, gewoon geen telefoonnummer niet meer opgeven.
  Alleen alternatief email adres, sindsdien geen problemen meer in de Filipijnen.
  Grtn Lucas.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website