Lezersvraag: Is de postbezorging in Thailand wel betrouwbaar?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 augustus 2015

Beste lezers,

Omdat wij regelmatig voor langere periodes in Thailand verblijven maken we uiteraard ook veel vrienden, die we dan vanuit Nederland wel eens met een kaart of brief op een andere wijze dan via de pc persoonlijk willen verrassen.

Nu is het mij al een paar keer overkomen dat de post die ik heb verstuurd helemaal niet aankomt en dit overkomt bij navraag meerdere mensen in Nederland.

Mijn vraag: Hebben meer mensen deze ervaring en is daar al eens actie op ondernomen?

Groet,

Roelof


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

43 reacties op “Lezersvraag: Is de postbezorging in Thailand wel betrouwbaar?”

 1. David H. zegt op

  Tot op heden steeds alles correct ontvangen, tot overlaatst iets vreemd zich voordeed, bankkaart “pin blocked ” door foute kaartlezer , kaart naar mijn Belg. bank aangetekend gestuurd , goed aangekomen , gedeblokkeerd teruggestuurd door hen aangetekend, met trackingnummers zodat ik kon volgen…., de dag van aflevering brievenbus enkele keren gecontroleerd , ook geen aanbieding op condo , 12 uur middag nogmaals controle , niets , wel een jongeman postbode die een pause en drankje nam .

  Dag nadien idem ritueel, niets , tot plots namiddag afleverkaartje in bus , niettegenstaande thuis gebleven , maar het rare is dat er de datum van aflevering van de dag ervoor er op stond alhoewel niets in de brievenbus gedeponnerd was voordien…

  Dus naar postkantoor ver weg aan chayapruek ( taxi 200 baht retour voor luiaardij postman/vrouw ..)
  Daar vond men bewuste brief eerst niet tot ik mijn verhaal deed van die verkeerde datum en plots aanwezige kaart in bus !!,
  Na enig overleg en navraag bij de lagere afleveraar , brief gevonden …., evenwel een heel rare bekeuzelde envelope ….. leek wel opengestoomd geweest .., aan de blikken onder elkaar kon ik ook wel uitmaken dat er iets niet normaal geweest was ….nog temeer omdat ik vermeldde die 2 dagen heel de tijd thuis geweest te zijn en dat het een zending van mijn bank betrof met bankkaart in …..

  Mijn vermoeden is dat men kon zien aan de bedrukte envelppe dat het een bankzending betrof , vermoedelijk gehoopt dat het een Thais atm system kaart was (swipe mogelijkheid ..) wat niet was, namelijk EU. chip kaart , en geblokkeerd voor buiten Europa … anders vermoed ik dat het “happy shopping time “geweest zou zijn ….. foutje van bank om een logo enveloppe te gebruiken ipv een blanco envelope , verleidelijk nu ..

  Evenwel ales intact , daar A) lege kaart ,B) pin &chip enabled kaart ,C) geblokkeerd buiten Europa …. 3 keer pech voor de THAI …ditmaal .

  Eerste keer op 7 jaar ik dit ondervond , maar ja de kat bij de melk zetten is geen goed idee , zendingen zelfs aangetekend heel neutral houden mensen !

 2. lexphuket zegt op

  Mijn ervaring is, dat de Thaise post hoogst onbetrouwbaar is. Vele banken (zo niet alle) weigeren dan ook bankkaarten, credit cards e.d. op te sturen. Wij maakten het eens mee, dat een thais briefje in de brievenbus zat, wat bij navraag bleek te duiden, dat er een brief voor ons op het postkantoor was, die niet bezorgd kon worden OMDAT WE NIET THUIS WAREN! Wij wareb echter wel degelijk die dag thuis en de postbode kon blijkbaar niet aanbellen. Op het postkantoor werd de bedoelde brief na lang zoeken gevonden: in een plastic zakje. De brief was duidelijk met de vinger opengeritst en bevatte onze nieuwe rijbewijzen! De dader had daar duidelijk niets aan en heft ze weer op de Post gedaan!
  Er zijn veilige manieren. DHL heeft twee tarieven, maar de goedkope moet je niet gebruiken: dan wordt het poststuk in Thailand overgedragen aan de Thai Mail en kom je dus van de regen in de drup. De duurdere uitvoering is waarschijnlijk betrouwbaar. Ook is er TNT, maar daar heb ik geen ervaring mee.
  Heet beste blijft: met een kennis meegeven: betrouwbaar en VEEL sneller.

 3. bob zegt op

  Persoonlijk heb ik geen slechte ervaringen met de Thaise post. De ene keer wat sneller als de andere keer. Ik lees ook veel klachten tot in de Thaise kranten aan toe maar die komen meestal vanuit het binnenland. Ik denk dat het in de grotere steden en toeristen gebieden wel meevalt. Maar een goede adressering is noodzakelijk en die is in Thailand nogal uitgebreid.

  • Jan zegt op

   Juist Bob, een goede adressering maar dat is niet zo eenvoudig . De Thaise adressen passen niet in de kadertjes bij geautomatiseerd adresseren ,meestal ontbreekt dan het bestemde land. Met een aanslag van de belasting gehad ,de brief was in vele landen geweest maar na 3 maanden aangekomen. De ellende met de te late betaling …………..leg dat maar eens uit.

 4. Marc Breugelmans zegt op

  Ja de post kan hier heel wat beter , laatst moest ik een pakket ontvangen (Hua Hin ), het pakket kwam maar niet aan , dank zij de tracking kon ik het pakket localiseren “de postoffice” , en bij navraag in de postoffice moest ik naar het pakjesverdeelcentrum gaan 4 km verder , en ja hoor het was er al vele dagen gearriveerd.
  Ze doen totaal de moeite niet om je een bericht te bezorgen dat het pakket gearriveerd is !

 5. compuding zegt op

  De ING heeft 3 keer een creditcard naar mij opgestuurd (aangetekend) en er is er één na 6 weken aangekomen.

 6. Vriesacker Danny zegt op

  ik heb hetzelfde probleem vanuit Belgie, er komt niets aan, geen idee waar die post achter gehouden wordt!!
  Aangetekende zendingen zouden wel aankomen!!

 7. henry zegt op

  Als U de zending “aangetekend” verstuurd zal er nooit iets fout lopen. U kunt gewoon de zending volgen via Trace and Track van de Thaise of Nederlandse post.

  Ik woon hier bijna 7 jaar en ben nog nooit een postzending kwijtgeraakt.

 8. Cees1 zegt op

  Als je de post afgeeft op een postkantoor,en je laat het per luchtpost versturen komt het in ieder geval bij mij altijd aan.En als ze mijn post vanuit Nederland versturen met een priority sticker komt het ook altijd aan..

 9. Harry zegt op

  Waarom sturen Thaise bedrijven al hun pakjes, monsters, enz per koerier service en NEVER NOOIT per post ?

  Eigen ervaring, al wat jaren geleden: op Don Muang gepost, in de namiddag of zelfs ‘s avonds, was sneller in Breda dan per DHL.

  Nog nooit een brief, pakje of wat-dan-ook, doch wel gepost via het postkantoor in Bangkok, kwijtgeraakt.
  En ik doe al zaken met Thailand sinds 1993.

 10. jo zegt op

  Hallo Roelof

  Als je post wil versturen naar Thailand probeer dan van diegene waarvoor de post bestemt is de naam en adres te laten schrijven in het Thais , als je in Thailand bent.
  Thuis even inscannen op je computer en printen op je post, komt dan altijd aan.
  Veel van de postbodes , zeker in kleine plaatsen kunnen geen engels lezen dus blijft de post ergens bij een hoofdkantoor liggen.

  groet

  jo

  • Roelof zegt op

   Bedankt Jo….een goede tip we zullen ons voordeel hier mee doen.

   • Eddy zegt op

    Is inderdaad het beste een adres in ons alfabet geeft extra de indruk aan de thais dat er wat waardevols inzit

  • Paul Schiphol zegt op

   Inderdaad Jo, zo doen wij het ook ongeveer, adresseren met 2 Labels 1x in Westers leesbaar schrift en 1x in Thais schrift. Nooit iets kwijtgeraakt. Belangrijke zaken altijd eerst naar familie in NL laten sturen, deze het dan “blanco” laten her-verpakken en met genoemde dubbele adressering doorsturen.
   Groet, Paul Schiphol

  • Marianne Kok zegt op

   Helemaal met Jo eens. Onze post en ook de pakketten komen altijd aan. Het adres staat er steevast in het Engels EN in het Thais op.
   Groet, Marianne

 11. geert barbier zegt op

  Wanneer ik iets vanuit singapore stuur kan ik er zeker van zijn dat mijn zending 7 dagen later in europa of amerika aankomt.. bij post uit thailand moet je op 3 tot 4 weken rekenen. Post vanuit het buitenland komt enkel snel of redelijk snel wanneer je aangetekend en met spoed stuurt. Of een koerier gebruikt, dat is het zekerste

 12. Cees1 zegt op

  Als ze vanuit Nederland een sticker priority op de envelop plakken komt het bij mij altijd aan. Ik kreeg altijd minstens 2 bankafschriften per week en miste er nooit 1. Vanuit hier altijd per luchtpost. Is maar een paar baht duurder. En komt ook altijd aan.

 13. Cees zegt op

  Tot op heden komt alle post wel aan bij ons, de ene keer in 1 week, dan weer 2 weken of langer. Heb 1 keer meegemaakt dat de post geopend was, had er een briefje van 1000 THB bij in gedaan voor de aardigheid, maar dat kunnen ze blijkbaar ruiken of zo en de envelop was weer dicht gemaakt met plakband! Geld per post, niet doen dus. Een paspoort met visum van de ambassade is er wel snel, 2 dagen. Er stopt ook wel eens een postbode om te zeggen dat er geen post is voor de farang…..ach ja, een praatje en een glaasje water en dan gaatie weer.

 14. Inge zegt op

  Goedemorgen,
  Mijn post naar Khorat komt altijd aan; documenten aangetekend en dingen voor mijn
  kleindochter doe ik in gevoerde enveloppe (brievenbusformaat)!; ik schrijf het adres
  groot op etiket ; daaronder plak ik ook het adres in Thais. Mijn zoon heeft mij dat per mail
  gestuurd, heb het uitgeprint en maak er kopieën van. Werkt heel goed. Er is in drie jaar
  tijd nooit iets zoek geraakt. Soms gaat het heel snel, maandagmiddag verstuurd, de
  zaterdag erop in Khorat, soms duurt het 2 weken.
  Groetjes, Inge

 15. fons zegt op

  post van uit belgie komt niet altijd aan en als hij aankomt is de brief open gemaakt.
  hier in khon kaen ze zoeken waardevolle dingen.

 16. Ruud NK zegt op

  Vorig jaar van januari t/m oktober geen normale postbezorging in ons dorp. De postman was overgeplaatst naar de stad en geen vervanging. Na een paar maanden was er een vervanger, maar die had zoveel tijd nodig met sorteren dat er geen tijd was om te bezorgen. Ik kwam er in februai achter omdat mijn jaarlijkse in levenzijd verklaring wat lang weg bleef. Navraag leerde dat er al een 2e verzoek was verzonden.
  Daarna ben ik dagelijks naar het postkantoor gegaan en kreeg mijn post.
  Nadat ik vroeg of ik binnen foto’s mocht maken, wat nogal wat commotie gaf, werd mijn post netjes opzij gelegd.
  Na een paar maanden kwam de post soms 1 of 2keer per week. Eindelijk na 10 maanden fuctioneerde het weer normaal. De niet bezorgde, maar wel gesorteerde post is nooit later bezorgd.

 17. Thailand John zegt op

  Gewoon kort maar krachtig, Zeer onbetrouwbaar.Veel komt nooit aan.Ondanks vele klachten en bezoeken
  aan het postkantoor in de regio.Maar dat heeft geen nut.Post van SVB, CZ Verzekering etc. komt zelden aan.
  Succes er mee.

 18. marcel zegt op

  Heb wel eens begrepen van iemand dat als je erg achteraf woont en er weinig post er, er gewoon niemand naar toe gaat om die paar brieven te bezorgen. Ga maar eens naar het postkantoor en geef dan je adres aan een medewerker en vraag hem of hij wil kijken of er post voor je is. Werkte voor mij altijd en nooit problemen gehad dat er iets verdween.

 19. steven zegt op

  1 keer iets verzonden en nooit aangekomen. Bleek aan het adres te liggen. Je moet blijkbaar niet alleen correct de naam van de straat/ soi schrijven maar ook de wijk en de dichtsbijzijnde avenue (road) Doe je dit niet dan komt het helemaal niet aan, ook al is de postcode juist.

 20. roja zegt op

  Ook ik heb last van slechte bezorging ( rayon Khon Kean ) ; oa brieven komen niet aan , maar opvallend is dat de laaste 2 jaar er slechts 2 magzines de Tegel van NVT zijn aangekomen . Zeer vervelend daar ik daar altijd naar uitkijk .

 21. ruud zegt op

  Ik raak af en toe post kwijt uit Nederland.
  Het lijkt er op, dat dit altijd om handgeschreven post gaat.
  Blijkbaar kan de postbode gedrukte tekst nog ontcijferen, maar handgeschreven tekst (kleine letters?) niet.

 22. Cor zegt op

  Meestal waren de verstuurde (alle) kaarten, vanuit Patong en Jomtien Beach, eerder op hun Nederlandse bestemming dan ik weer thuis was.Gebruik gedrukte adresstickers!
  Slechts een (1) keer is post vanuit Bangkok (2005) niet aangekomen.

 23. Rob Chanthaburi zegt op

  Ik heb voor alle zekerheid een P.O.Box, zeker uit Nederland komt alles aan. Echter van de Thaise bank of verzekeringen kun je vergeten, deze moisten alle naar het huisadres wat op de I.D.kaart van mijn vrouw staat. Ik ben nu bezig om dit allemaal om te bouwen. Bangkok-Chanthaburi duurt langer dan Holland-Chanthaburi.
  Mijn ervaring is ook, dat de postbode pas om 2 uur uitrijdt en om 4 uur naar huis gaat en, ja juist, de niet verdeelde post mee naar huis neemt voor de volgende dag. Brieven die door insecten half opgegeten zijn en post die nooit aankomt!

 24. Cees zegt op

  Ik heb het adres ook in het Thai en maak dan een printje en plak beiden erop, moet iedereen kunnen lezen zo. De eerste keer dat ik post naar Thailand stuurde had ik er een fotootje van het blauwe naam/adresbordje er op geplakt, ook dat werkte….

 25. Roelof zegt op

  Iedereen bedankt voor de reacties en tips.

 26. Christina zegt op

  We brengen de kaarten naar het postkantoor en zien dat ze worden gestempeld. Postzegels worden er afgehaald en weer verkocht. Als we de post naar het postkantoor zelf brengen dan gaat het goed.

 27. Ton zegt op

  Pakket uit NL nooit aangekomen. Tenslotte weer beland in NL.
  Ander pakket weken zoek geweest.
  Meerdere brieven uit Duitsland (goed geadresseerd) nooit op adres Thailand aangekomen.
  Aangetekend versturen of per koerier (track + trace) verzenden het beste

 28. ruddy zegt op

  Als er een aangetekende brief aankomt en je bent niet thuis laten ze gewoon de buurvrouw of een monk tekenen.
  Als ik dan mijn beklag doe bij het postkantoor krijg ik als antwoord dat iedereen mag tekenen ! ! !
  Als het regent wordt de post maar eens in de week bezorgd in de bergen.
  Anders wordt hij nat én hij bespaart brandstof uit voor zijn brommer.
  Omdat hij maar een X bedrag aan brandstof vergoeding krijgt.
  Alleen over de post kan ik al een boek schrijven.

 29. Rikkie zegt op

  Een bankpas ( van nog lege rekening..) opgestuurd naar Thailand, nooit aangekomen..!

 30. Peter@ zegt op

  Kreeg toevallig vandaag een niet bestelde nieuwjaarskaart terug, was op 16.12.2003 verzonden naar een adres in Bangkok. Is ruim 11,5 jaar onderweg geweest en kennelijk nooit bezorgd. De afzender, mijn partner, is reeds 5 jaar geleden overleden.

 31. janbeute zegt op

  Ik heb al voor vele jaren een postbox gehuurd op ons plaatselijk post kantoor .
  Werkt prima moet ik zeggen , alleen zit er soms wel eens post tussen van andere farangs die hier wonen .
  Maar die geef ik dan weer direkt terug aan de balie .
  De reden dat ik een postbox heb , is het volgende verhaal .
  Toen ik hier pas , nu alweer 11 jaar geleden permanent kwam te wonen .
  Bracht de postbode de post aan huis , dat dacht ik tenminste .
  Op een gegeven moment kreeg ik een behoorlijke dreigbrief van de Nederlandse fiscus met opgelegde boete , dat ik na enige malen door de fiscus opgelegde aanslagen herhaalt te hebben niet aan mijn nog uitstaande belasting verplichtingen in Nederland had voldaan .
  Dus ik had niet gereageert .
  Wat bleek later , kwam mijn ega achter door andere mensen die wonen in onze Moo .
  De postbode in mijn rayon , had een groot alcohol probleem .
  Vele post stukken , niet van mij alleen hoor lagen bij hem thuis en op gezette tijden ging het vuur der in .
  Dat vertelde zijn buurman later .
  Toen ik dit vernam zijn mijn ega en ik met een wel heel groot op gestroken zeil het postkantoor binnen gegaan .
  De post master erkende al lange tijd dit probleem , dus wist er van .
  Ze hadden hem vele malen gewaarschuwt te stoppen met drinken , maar hij ging gewoon door .
  Zo als het een goede alcoholist betaamt .
  Hij had een gezin met twee kinderen die naar school gingen , en zijn collegaas hielden hem daarom de hand boven het hoofd .
  We zijn niet naar de politie gegaan voor aangifte , maar hij kreeg een paar weken later toch ontslag .
  Na zijn ontslag lag opeens mijn postbox vol op gezette tijden met maanden geleden verstuurde post uit Nederland .
  Ze zijn slim hoor , de laatste gevonden post bij hem thuis werd dus mondjes maat naar mij toe gestuurt .
  Dit om de indruk te wekken dat alles weer normaal functioneert .
  Ik heb de situatie toen uitgelegt aan de Nederlandse fiscus , maar de hele affaire heeft mij toch wel enkele Eurootjes gekost .
  Daarom heb ik besloten ook middels advies van de ook nieuw aangestelde postmaster om een Postbox te huren , is niet duur .
  En sindsdien geen problemen meer gehad .
  Een heel enkele keer mis ik soms nog wel eens een bankafschrift van een Nederlandse bank of een nieuw jaarskaart van vrienden en kennissen.
  Maar ja , er gaat overal wel eens wat mis .

  Jan Beute .

 32. simon borgers zegt op

  Is mij ook al meerdere keren gebeurd laatst een bankpas niet aangekomen en ook een pakket uit amerika ook niet die hebben het lekker zelf gehouden denk ik ik vindt dit een hele slechte zaak kreeg ook al een een email waarom ik het bewijs van in leven niet had opgestuurd nooit aangekomen.Amazing Thailand.

 33. peter zegt op

  Nou dan heb je wel erg veel pech, ik zelf heb nooit problemen en sta er soms van te kijken hoe snel het wel gaat allemaal.

 34. theoS zegt op

  Inderdaad is dit een groot probleem, het zijn de Postbodes die onbetrouwbaar zijn. Ik kreeg een paar jaar geleden al mijn post uit het buitenland gedurende EEN JAAR niet bezorgd, waren brieven van de NL Belasting bij en andere. Al deze brieven waren aangetekend verstuurd. De broer (is Lawyer) van de Thaise vrouw van een Belg heeft toen een aanklacht tegen het Postwezen ingediend en toen was het in no time opgelost. Het bleek dat de Postbode alle buitenlandse brieven openmaakte om te kijken of er iets van waarde inzat en deze brieven dan weg gooide. Het gebeurt nog steeds dat sommige brieven niet bezorgd worden. Levensbewijs AOW en Pensioenfonds krijg ik nu per e-mail opgestuurd en kan die per e-mail terugsturen. Ik heb nog veel meer droevige verhalen over dit Thaise Postwezen.

 35. charlie zegt op

  Naar het postkantoor met 15 mooie kaarten van de omgeving in Pattaya, vragen naar postzegels, ze zeggen laat de kaarten maar hier meneer, wij plakken de postzegels er wel op als we tijd hebben, jaja.
  Nooit 1 kaart aangekomen. Mooie bijverdienste.

 36. Bou zegt op

  Belangrijke post altijd aangetekend laten verzenden en naar een goed adres in Thailand !

 37. ronny sisaket zegt op

  Beste mensen ik krijg dagelijks pakketten uit het buitenland met de Thaise post nog nooit een gemist pakje ,
  maar goede raad zet altijd je persoonlijk telefoonnummer op het briefje of pakje het gebeurt vaak dat ze het adres gewoon niet vinden en dan bellen ze je op om te vragen waar je woont , zo makkelijk kan iets zijn .

  gr
  ronny

 38. luc toscani zegt op

  Ik heb de zelfde droevige ervaring,net nog AANGETEKENDE brieven ,zomaar in mijn postbus gevonden ,dus niet door mij getekend voor ontvangst .Ook laat ,pas na 6 weken!
  3 zendingen uit Hongkong met tracking No’s nooit ontvangen ,naar het postkantoor geweest ,daar hebben ze het op de p\PC nagekeken en mij verteld “is afgeleverd” maar niet bij mij?
  Een pakje met CD uit Nederland ,waar ik helaas geen tracking no van heb ,ook niet aangekomen ,verders 2 x een pakket met tijdschriften en 2 brieven uit Spanje nooit aangekomen.En het kan wel want 10 jaar geleden stuurde mijn dochter tijdschriften op en die waren met 4 a 5 dagen hier in Hua-Hin ,maar het gaat vooral ,dat hoor ik hier dan,in Hua Hin steeds slechter.

  Met vriendelijke groeten uit Hua-Hin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website