Beste lezers,

Ik heb reeds verschillende malen in Thailand wagens geparkeerd gezien en aan de wielen stond een plastiek fles met water en ik vraag mij af wat de bedoeling daarvan is…?

Waarschijnlijk voor de zon maar wat de bedoeling is weten er misschien lezers..?

Bedankt!

Met vriendelijk groet,

Ronny

15 reacties op “Lezersvraag: Waarom zet men in Thailand een plastic fles met water bij de wielen van een geparkeerde auto”

 1. Joep zegt op

  Volgens mijn vrouw komt er dan geen hond of kat tegen je band urineren. Of het ook echt werkt en/of waardoor weet ze ook niet.

 2. Eddie Lap zegt op

  Weer wat geleerd!

 3. Emiel Israel zegt op

  Flessen met water staan ook vaak langs de afrastering om het huis , dit is om te voorkomen dat in dit geval de honden tegen de wielen gaan urineren…….

  Emiel, Lha’s Place Chiang Mai

 4. leen zegt op

  Door het schitteren van het water in de fles blijven de honden weg om te urineren.

 5. Jan Dekker zegt op

  Klopt en het werkt ook als je hond de neiging heeft om over de omheining te springen. Ik zette flessen water op de muurtjes rondom mijn huis om te voorkomen dat mijn hond ongewenst zwanger werd. En dat helpt!

 6. chris zegt op

  Soms zie je ook een rij waterflessen voor een hek of de voordeur van een kantoorgebouw. Dit is om te voorkomen dat de straathonden er gaan liggen slapen de hele dag. Hier in de buurt is een straathond die altijd voor de ingang van de 7Eleven gaat liggen slapen. En hij verdomt het om op te staan dus je moet echt over hem heen stappen.

  • Jan Geluk zegt op

   Moet je eens als je weer naar de seveneleven winkel gaan en dan spuit je voorzichtig wat haarlak in zijn richting.Komt hij daar nooit meer om in de weg te gaan liggen.Ik wandel savonds dikwijls rond .Als een hond mij agressief benaderd en soms zelf bijtnijgingen vertoond is een kleine druk op mijn spuitbusje haarlak voldoende om hem snel te zien verdwijnen.Het kan en het mag dus een aanrader.

 7. Jan Geluk zegt op

  Dit verhaal klopt dus niet.En het is weer eens een echte Thaise veronderstelling die kant nog wal raakt.Een hond een reu zal bij het opsnuiven van een geur van een loopse teef echt niet stoppen met er tegen over te plassen,fles of geen fles hij zal eerder de fles omplassen dan er om heen gaan.En dat dan iemand zegt ik voorkwam daarmee zwangerschap van mijn hond das dus echt onmogelijk.
  Ze kruipen door het kleinste afrasterings gaatje als er een loopse teef ergens achter een muur wordt gehouden.Zelfs een broekje aandoen geeft geen zekerheid dat men het niet probeerd.Het ware beter een pil te kopen zo dat je hond een teef dus niet meer loops wordt die zijn er bij elke goede dierenarts te koop.Dan heb je geen last van opgewonden reuen die jouw hond willen bespringen.
  De beste oplossing zou zijn je auto band of hekwerk te bespuiten met een sterk ruikend middel amoniak hebben alle honden een hekel aan en katten ook.

  • Miek37 zegt op

   Maar katten gaan dan juist weer over amoniak (en overigens ook over bleekwater) heenplassen!

  • Louise van der Marel zegt op

   Hallo gelukkige Jan.

   Als je in Tjailand woont en jij me kunt vertellen waar ik amoniac kan kopen. ben ik je voor eeuwig dankbaar.
   Had dit als lezersvraag ingestuurd voor Gringo, m aar niet belangrijk genoeg denk ik.
   Heb dit voor meerdere doeleinden nodig.

   En ja.
   Een loopse teef, dan is er weinig wat de reu tegen houdt.
   Wij dachten een keer een gesloten deur in trapportaal als oplossing te gebruiken, daar wij wegmmoesten.
   Dus niet.
   Onderkand deur totaal weg gekrabbeld, dus deur naar de knoppen.
   De deur echt verdwenen tot aan het glas.
   Een teef met een beschamende uitdrukking op haar snoet en de reu was zich van geen kwaad bewust.
   Volgende dag de dierenarts weer een goede zet in richting vakantie bestemming gegeven en weer naar huis.

   LOUISE

   • Roland zegt op

    Beste Louise,
    Per toeval lees ik je dringende oproep om te weten te komen waar je amoniac kan kopen.
    Wel, enkele jaren geleden was ook ik op zoek naar dit product, namelijk om te mengen met water en er sterk vervuilde ramen mee te ontvetten.
    Heb me te pletter gezocht en bevraagd, was omzeggens niet te vinden in gans Bangkok.
    Maar door bemiddeling van vrienden aan de universiteit heb ik het toch kunnen aanschaffen.
    Ik heb er nog 2 volle nieuwe flessen van staan, als je geinteresseerd bent kan je ze van mij overnemen. Het zijn 2 bruine glazen flessen van 0.5L als ik het goed voorheb. Heb er toen 180THB voor betaald per fles. Je kan me bereiken via [email protected]
    Hopend dat je me nu voor eeuwig dankbaar bent… haha.

 8. diditje zegt op

  Uiteraard is dit een prima middel, milieuvriendelijk, diervriendelijk en grotendeels doeltreffend.
  Dit helpt uiteraard niet voor loopse teven en bronstige reuen!
  Ik denk dat een kleine ingreep, sterilisatie, het probleem van menig honderbezitter die geen puppy’s wenst, beter zou oplossen dan het gebruik van amoniac en andere onwelruikende producten die zowel het milieu als de reukzin der dieren kan aantasten,ooit al zelf amonium ingeademd ?
  Wel een eenmalige kost.
  Wat tevens een heel goed middel is, regelmatig je stoep, auto en dergelijke reinigen !
  Daardoor is niet enkel hondenurine, doch ook menselijke bekommernis om hun leefmilieu verwijderd.
  Groetjes
  Diditje.

 9. ton donders zegt op

  Het plaatsen van flessen water voor dit doel is niet beperkt tot Thailand. Op Malta, waar ik jaren heb gewoond, is het ook de gewoonte om dit te doen. Enkele flesssen voor de gevel van een woning of inderdaad bij de banden van een geparkeerde auto. Ook heb ik wel gevulde flessen en gevulde plastik zakjes gezien die bij voedselkraampjes hingen met de bedoeling on vliegen en andere insecten op een afstand te houden.
  De gedachten daarbij is inderdaad de spiegelende werking en omdat het “bol” staat het vergrotende effect, zodat het dier een vergrote uitvoering van zichzelf ziet, schrikt en de benen (of de vleugels) neemt.
  Ik heb me er nooit wetenschappelijk in verdiept of het inderdaad ook werkt maar eenvoudige geduldige observatie zou een antwoord moeten geven.

  Waar doet me dat verhaal van die onstuitbare achervolging van een loopse hond me toch aan denken?

 10. R.Vorster zegt op

  In Brazilie hebben veel huizen de meterkast voor electra buiten aan het huis zitten , waarop een fles water wordt gezet om de meter langzamer te laten lopen , of het werkt is mij niet bekent !?

  • Henk B zegt op

   Als dat zou helpen, mijn electra rekening te kunnen verlagen, zu ik er een stelling omheen bouwen, en vol zetten met flessen water HaHa


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website