Lezersvraag: Pillen tegen reisziekte, waar te koop?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 februari 2016

Beste lezers,

Mijn dochter is in Thailand en heeft last van duizeligheid, zeer waarschijnlijk komt dit door reisziekte. Ze wil graag reisziekte pillen halen omdat ze nog een aantal keren gaat vliegen en met een boot.

Hoe leg je uit dat je reisziekte pillen wil hebben, zijn ze uberhaupt te koop en waar?

Groet,

Simone


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Pillen tegen reisziekte, waar te koop?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Als je ná het reizen nog ziek bent is het vermoedelijk geen reisziekte. Zelfs zeeziekte verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra je weer vaste grond onder de voeten hebt.
  Een juiste disgnose lijkt me de eerste prioriteit.

  • Christina zegt op

   Een aardige Thai hielp mij toen ik zee ziek was op de boot hij was van de bemanning.
   Hij smeerde mijn slapen in met menthol olie en ik knapte heel gauw op. Sinds die ongename ervaring heb ik als we door Thailand reizen altijd een klein flesje bij mij. Te koop bij Boots enz.

 2. Franky R. zegt op

  Beste Simone,

  Ik heb een goedkopere tip voor u. In plaats van pillen, kunt u ook een oor -bij voor de linkeroor- dichtstoppen met watten.

  Hierdoor krijgt het binnenoor druk van maar een kant waardoor het vloeistof in het orgaan rustiger stroomt ipv alle kanten op schiet.

  Hoe ik dat weet? Mensen met een gehoorapparaat hebben nauwelijks last van reisziekte juist omdat ze hun oor afgedicht weten.

  Succes!

  • Harry zegt op

   Verse gember kopen en op een klein stukje kauwen bij vertrek
   Kan gebruikt worden tijdens vliegen,varen en rijden

   Grt

 3. Dick zegt op

  Al de apotheken hebben een middel daar voor.
  In Thai uitgesproken “mou lot”
  Vrij vertaald dronken van een vervoermiddel.

 4. Jack G. zegt op

  Ik heb zelf problemen met reisziekte. Maar duizeligheid is juist iets waar ik geen last van heb. Ik heb een paar jaar geleden wel een testje gedaan bij mijn fysio om te kijken of ik problemen had met gruis in mijn gehoorgebied. Dat kan duizeligheid veroorzaken en is weg te nemen door de fysio. Ik slik nu op advies van de huisarts anti hysti… nog wat om het braakcentrum rustig te houden. Primatour werkte niet bij mij. Ik heb reisziekte eigenlijk pas sinds een paar jaar. Ik heb een keer door verkoudheid na de landing een paar dagen mijn oren dicht gehad en nu is er iets uit balans of overgevoelig denk ik. Tips en adviezen zijn welkom.

 5. Marcel zegt op

  Sluit mij aan bij ‘als sneeuw voor de zon’ na voet op aardbodem is gezet. Drinkt zij wel voldoende? Zout tekort? … iets anders kan natuurlijk ook nog maar bij reisziekte zet ik mijn ????

 6. wimol zegt op

  Medicatie tegen reisziekte in alle apotheken en ook in seven eleven aan de kassa,kleine blauwe verpakkingen.Ik gebruik dit niet maar mijn vrouw wel,ook tegen braken bij een kater.

 7. Anna zegt op

  Uit mijn ervaring is dit ook een oplossing die bij mij
  en aantal kennissen heeft geholpen: http://www.sea-band.com/nl

 8. Ronny Cha Am zegt op

  Als mijn dochter voorheen in een vliegtuig zat, mocht ze totaal niet eten of alles kwam eruit bij de landing…soms urenlang braakneiging tijdens de vlucht. Ook ondanks gebruik van reis pilletjes.
  Mijn thaise vrouw zei me dat ze het volgende moet doen: reispilletje innemen net voor de vlucht en een gewone “pleister” over haar nagelbuik kleven. (Pleister normaal formaat voor bv vingerwondje)
  Onwaarschijnlijk… Geen enkel probleem meer, geen braaknijgingen, kan zelfs eten en drinken op de vluchten naar Bangkok.( vlucht met tussenstops)
  Thaise wijsheid?? Placebo effect?? Het werkt!!
  Ronny Cha Am

 9. Annelies geerts zegt op

  Ik ben ook altijd reisziek. Heel vervelend. Ik gebruik “seaband” gebaseerd op accupuncture.het zijn bandjes die je om de polsen doet. Dus niks innemen. Wordt je slaperig van. En je wilt toch ook genieten van het reizen. Ik heb veel gereisd en dit draag ik altijd. Good luck and happy travel.

 10. Frank zegt op

  Stugeron in de pharmacy is zeer goed en wordt je niet slaperig van.

 11. Ingrid zegt op

  Bij elke supermarkt of tankstation kun je pilletjes halen tegen reisziekte. Ik neem ook altijd er een set mee nr Nederland. Een menthol verstuiver helpt ook. Hebben knal kleurtjes met wit aan de buitenzijde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website