Lezersvraag: Wat is de situatie op Phuket met ligbedden en parasols?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
29 augustus 2017

Beste lezers,

Wij reisden heel vaak naar Phuket maar zijn daarmee een paar jaar geleden gestopt omdat plotseling besloten was om geen ligbedden en parasols meer toe te staan.

Wij verblijven altijd in het Holiday Inn Resort of het Patong Merlin Hotel. Wij zouden gaarne weer willen afreizen maar willen weten of dat belachelijke verbod nog steeds van kracht is. Ik lees ook iets over zogenaamde 10 procent zones waar dit nu weer is toegestaan.

Wij zijn al op leeftijd en kunnen geen grote afstanden meer afleggen. Kunt u ons informeren wat nu de situatie is met betrekking tot het huren van ligbedden en parasols en als dat alleen zouden gelden voor bepaalde gedeelten op patong waar die zones zich dan bevinden?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Wat is de situatie op Phuket met ligbedden en parasols?”

 1. Peter zegt op

  Er staan weer stoelen en ligbedden op het strand. Het zou ongeveer 10% moeten zijn, dus ruim 300 mter, maar het is denk ik wel iets meer. Ook wordt er stilaan weer van alles verkocht op het strand. Gelukkig is het inderdaad weer mogelijk om een bedje te huren en ben je niet verplicht om op een handdoekje in het zand te gaan liggen.

 2. Weyns Johnny zegt op

  Ik ben dit jaar in mei op patongbeach geweest en inderdaad er zijn terug strandbedden voor de prijs van 200 bath wat ik persoonlijk veel vind.Een week erna ben ik naar pattaya afgereisd en daar betaal je dan weeral 70 Bath een verschil van 130 bath.
  Vriendelijke groeten johnny.

 3. ERIC zegt op

  Kom naar ons toe wij brengen de gasten naar Layan beach en daar zijn de bedden nooit weggeweest, ze kosten er 100 baht/dag parasol inbegrepen

 4. Leo zegt op

  Er staan sinds 27 Feb. 2017 weer strandbedden en parasols. Inderdaad op de zogeheten 10 % zones. Die dag zou beginnen als proef en werd ineens omgezet in vast, dus dat was voor ons, de returning guests, die de laatste paar jaar af hebben moeten zien ontzettend fijn. Als je al wat ouder bent is zitten/liggen op een matje op zand en zonder bescherming niet meer te doen. De prijs is 200THB voor 2 bedden en 1 parasol. Een tweede parasol kost 100 THB extra. Het is inderdaad niet voor niks, maar Phuket is altijd al duurder geweest als andere plekken in Thailand, dus voor de goedkoopte moet je hier niet zijn. U schrijft vaker op Patong te zijn geweest, verder naar de zuidkant van het strand. Wij komen er al zo’n 17 keer, maar dan meer naar het midden van Patong, daar is het water schoner. Wij verblijven in het Andaman Embrace Hotel, voorheen Club Andaman en het bevalt ons daar al zeer vele malen erg goed. Veel succes!

 5. Appie Happie zegt op

  In 2016 na jaren weer op Patong Beach geweest.
  Toen waren er alleen zandheuvels met een lig mat er op voor 200 bath.
  Voor mij is het einde Patong, het barst er van de Chinezen en als sausje toe nog wat Russen.
  Ga het in Januari 2018 in Hua Hin proberen als het daar hetzelfde is dan ga ik verkassen naar een ander land.
  De prijzen rijzen ook de pan uit en de goede tijden dat een euro 49 bath was is vergane glorie.

  • jos zegt op

   wij zijn na 2 dagen weg gegaan uit phuket en 14 dagen nar hua hin verkast, wat een verschil.
   neem het strand van takiab beach , naast de apenrots , je kan kilometers lopen lang een militair complex, is vrij toegankelijk . lekker strand stoelen en erg relax

 6. gonny zegt op

  Beste Appie Happy,
  Direct verkassen naar een ander land is wel erg rigoureus.
  als strand liefhebber zou u is kunnen kijken naar Ao Manao beach,of Sichon beach.
  In het weekend wel wat drukker,toeristen uit Hua Hin komen in grote getale naar Ao Manao.

  .

 7. Willem zegt op

  Ik ga eind november naar Phuket.
  Weet iemand of er alleen bedjes in Patong zijn of ook nog op andere stranden?
  Ik hoor het graag


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website