Dag,

Ik lees regelmatig jullie nieuwsbrief. Bankzaken, transacties en pinnen worden hier ook regelmatig besproken.

Nu heb ik een poosje geleden een artikel gelezen op internet waarin het gebruik van Paypal aan de orde kwam. Hierin werd beweerd dat je heel eenvoudig op deze manier geld kunt overmaken van een NL bankrekening naar een Thaise bank rekening zonder noemenswaardige kosten. Is jullie hierover iets bekend? Met name hoe dit natuurlijk in zijn werk gaat. Kan ik überhaupt Paypal koppelen aan een Thaise bankrekening?

Ik zou hier graag meer over willen weten en misschien kunnen jullie hier eens aandacht aan besteden.

Alvast dank voor jullie hulp

Groetjes,

Freddie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Kan ik voordelig met Paypal geld overmaken naar een Thaise rekening?”

 1. Lex K. zegt op

  Dat gaat via email adres, je moet zelf een PayPal rekening openen, koppelen met je email adres, de ontvanger moet ook een email adres hebben, gekoppeld aan een PayPal rekening en dan stuur je een opdracht via je email van de ene naar de andere PayPal rekening, de meeste van je vragen worden beantwoord op https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/send-money-online
  Het kan wel maar er worden wel “wissel” kosten in rekening gebracht en het is vrij fraude gevoelig.
  nog wat graafwerk voor je gedaan: Someone can send a PayPal notification of payment to your email address, if you have no PayPal account you will be invited to open one, or receive the payment via your creditcard.

  In Thailand you can register a Paypal account connected to a debitcard that carries the VISA logo and has 3 digit security code on the backside (if your card does not have this apply for a newer version) When this is a Be1st Debit Card from Bangkok Bank account you must verify the card via phone number 1333 or (+66)2645-5555. (after this process you can also use the card for online payments like booking an airticket)

  From their side PayPal will verify your Thai bankaccount by sending two small amounts to you, eg. 0.12 and 0.08 cents, this numbers (eg.1208) is to confirm you are the holder of the card.

  Never accept payments from someone you don’t know, this is a much used trick by scammers to get access to your account. Regarding the PayPal website, always check in the addressbar if it’s the real website (paypal.com) as scammy ones look exactly the same !

  Met groet,

  Lex K.

  • Freddie zegt op

   dankjewel voor je uitgebreide antwoord. Ik ken Paypal vrij goed ,ik maak er zelf gebruik van, maar misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest met mijn vraagstelling.

   Wie heeft ervaring met het overmaken van geld van zijn NL rekening naar zijn Thaise bankrekening door gebruik te maken van PayPal
   Is dit voordeliger dan het overmaken van geld op de gewone manier.

 2. Soi zegt op

  Paypal is bedoeld om betalingen te doen van AANKOPEN via het INTERNET. Het systeem is dus niet bestemd om banktransacties te doen. Als je vanuit Nederland online aankopen wilt betalen dien je een Nederlandse Visa of Mastercard of andere Creditcard te koppelen aan jouw Paypal-account. (Ga niet vragen hoe je dat moet doen, want op de website staat alle informatie hieromtrent.) Bij het aanmaken van een account wordt je gevraagd het nummer van de betreffende te koppelen Visa of Master of andere Creditcard op te geven. Na een securitycheck kun je aan de slag. Betalen is gratis, behalve wisselkoerskosten. Geld ontvangen vanwege online-ondernemerschap is aan een % kosten onderhevig. Zie ook hiervoor de website.
  Zelf heb ik in Thailand een Paypal-account, aan welke ik een BangkokbankDEBITcard heb gekoppeld. Betalingen die ik doe bv van ONLINEaankopen van bv een app voor mijn tablet, soms maar 50 baht of minder, gaan dus via Paypal, en zijn nadien op mijn Bkb-overschrift na te zien. Gemakkelijk te doen en snel. Nogmaals: geen kosten immers een betaling. Op een andere manier (kleinere) onlineaankopen betalen is omslachtig en beduidend meer bankkosten. Uiteraard kun je ook grote onlineaankopen betalen, maar aan dat laatste waag ik me niet:onlinebedrijven in Thailand hebben niet die betrouwbaarheid als bv in Nederland.

  • Mathias zegt op

   Beste Soi, u moet zich toch een beetje informeren want er kunnen wel degelijk overschrijvingen plaats vinden. ik zie Lex K. het in het Engels doen. Op wiki paypal kan men het duidelijk in het Nederlands lezen!

   • Soi zegt op

    Paypal is bedoeld voor het geldverkeer aangaande aan-/verkopen via het internet. Als ik iemand ga betalen dan kan dat via directe bankoverschrijvingen, maar dan zie ik het nut niet van het gebruik van Paypal. Bankoverschrijvingen zijn al niet 100% zonder risico, Paypal is dat zeker niet. Ik ga niets aanbevelen wat ik zelf niet volledig betreouwbaar acht. Nogmaals: Paypal is handig als het gaat om kleine(re) bedragen van online-aankopen.

  • Freddie zegt op

   Ik weet waar Paypal voor bedoeld is Soi, maar daar gaat het nu niet om. Ik heb een ingezonden stuk op Thaivisa gelezen van iemand die PayPal op die manier gebruikt. Volkomen legaal. Heb hem een mailtje gestuurd, maar kreeg geen antwoord.

   Vandaar dat ik mijn vraag hier stel. Ik heb geen behoefte aan antwoorden die niet terzake doen.

 3. Jan Dekker zegt op

  Ik gebruik Paypal al jaren en ben er zeer tevreden over. Niet alleen voor online betalingen, maar ook om geld over te maken naar vrienden van ons in Nederland om spullen voor mij te kopen die ik hier nauwelijks kan kopen.
  Het systeem is veilig, maar zoals met vele bankzaken, zoals reeds gezegd door Lex, ben voorzichtig met emails die je niet vertrouwd. Dat geldt overigens altijd!

  Het is een eenvoudige en goedkope manier om geld over te maken. Ik ben in de ruim 6 jaar dat ik een Paypal account heb nog Nooit belazerd.

  Hoe het te doen? Volg de bijdrage van Lex.

 4. bilko zegt op

  hallo het gaat met paypal het geld overmaken naar een thaise bankrekening…. alen het probleem je moet rond 7 dagen wachten op je geld .. zijn er zondagen er tussen noch langer zijn wel kosten aan verbonden die zijn niet zo hoog als normale transacities

 5. Dick zegt op

  Freddie, Paypal of geld naar familie ? wij ( mijn Thaise vrouw en ik ) maken gewoon per eigen bank geld over naar familie in Thailand via
  buitenland overboeking. Moet wel internationale iban nummer vermelden. Ook naam adres en gegevens moeten correct zijn maar dat is in Nederland ook. Kost 6 euro voor verzender en ontvanger. Op zich niet zo moeilijk als je het weet. Maar dat is bellen met voip discount ( 5 cent voor 30 minuten ) ook niet als je dit in computer hebt staan.Geld is binnen 3 dagen over. Dus even je best doen en misschien kan je even binnen lopen bij je bank en zijn ze nog dienstverlenend. Succes

 6. jacob abbink zegt op

  PayPal weet ik niet,maar maak zelf geld over van ING naar bank in Thailand,in dit geval de Bangkok bank
  maak dan van hieruit euro,s over er wordt dan ook gevraagd wie de kosten betaalt,ontvanger verzender of
  share(delen)het gunstigste is de ontvanger laten betalen voor de kosten,dit is in Thailand aanmerkelijk
  goedkoper dan hier,ongeveer 400 bath,terwijl ik hier in NL bij de ING 31 euro betaalde zijnde administratie
  en transferkosten,succes

 7. ronny sisaket zegt op

  Hi mensen ik maak geld over via mijn rekening van argenta volledig gratis en meestal de dag erop op de rekening in thailand de enige kosten zijn het koersverschil van de banken in thailand .
  Wat je wel nodig hebt is het SWIFT van de bank in thailand

  gr
  ronny

  • Daniel zegt op

   Hoe jij het doet weet ik niet,Argenta zegt dat het gratis is. Of dit echt zo is weet ik niet. Argenta maakt gebruik van een tussen bank, of die ook gratis werkt betwijfel ik. Aangezien er hier tussenkomst nodig is van 3 banken twee in België en een in Thailand.
   Ik vraag mijn zoon geld over te schrijven via BNP parisbas en kan hem met interneblankieren vanuit Thailand terugbetalen met Argenta. Met Argenta buitenlandseoverschrijvingen vanuit Thailand gaat niet. Iemand anders kan dit vanuit België doen maar moet dan wel naar een kantoor gaan om een opdracht te gaan invullen; Deze bewerking tot het geld op de rekening staat in Thailand neemt 10 dagen in beslag.

   • Loeng Johnny zegt op

    Ronny heeft gelijk, Argenta doet het gratis.
    Maar over de termijn ben ik niet zeker. Toch zeker binnnen de week staat het geld op de Thaise rekening.
    Men dient wel met een buitenlandse Argenta overschrijving naar een kantoor gaan. Het plaatselijke kantoor verzend het formulier naar het hoofdkantoor in Brussel en zo verder naar Thailand!

    Zonder problemen. Bij andere banken betaal je een comissie van over de dertig Euro!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website