Beste lezers,

Heeft iemand een idee of in Pattaya alles gesloten wordt met de crematie van de koning? Ik wil namelijk mijn vlucht boeken op 26 oktober. Vorig jaar ook aanwezig in de periode tijdens het overlijden van de koning maar dan is het daar maar een saai boel. Ik begrijp de Thaise bevolking maar wil toch van mijn vakantie kunnen genieten.

Groet,

Johan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Is in Pattaya alles gesloten tijdens de crematie van de koning?”

 1. ruud zegt op

  De kans dat alles gesloten is, lijkt me erg groot.
  Dat u dat graag anders hebt zal daar niets aan veranderen.
  Waarschijnlijk is een vakantie in een van de buurlanden van Thailand in die periode dan uw beste optie.

 2. TH.NL zegt op

  Ga er maar vanuit dat de meeste barretjes gesloten zullen zijn of geen alcohol mogen schenken. Is dat nu zo erg?

  • Bert zegt op

   Het zou Thailand goeddoen als ze dit ruim van te voren bekend zouden stellen.
   Eén dag alles gesloten zal niemand problemen mee hebben m.i.
   Is het echter langer dan kan ik me voorstellen dat sommige dat minder leuk vinden, ze komen tenslotte om te genieten van hun welverdiende vakantie. Daar hoort respect naar het gastland bij, maar het eigen genieten zeer zeker ook.
   Mij zelf maakt het niet zoveel uit, heb nog genoeg andere dagen om hier te genieten 🙂

  • Eric zegt op

   Mmmm….. voor veel toeristen die hard werken om op vakantie te kunnen wel jah… Is dat nu zo vreemd?

   Ikzelf kan gaan en staan waar en wanneer ik wil maar kan mezelf wel indenken dat mensen die 2 x per jaar op vakantie kunnen wel 2 keer nadenken of ze in een “stad in rouw” willen doorbrengen. Als wat u zegt uitkomt: “de meeste barretjes zijn gesloten of mogen geen alcohol schenken” lijkt me dat voor de gemiddelde Pattaya-toerist wel een reden om al dan niet naar Pattaya af te reizen. Er is zoveel meer in Pattaya te beleven (I know…) maar vind de vraag buitengewoon logisch.

   Ik zou -indien mogelijk- later boeken Johan.

 3. henry zegt op

  Ga er maar vanuit dat tijdens de crematieplechtheden het nachtvertier op een heel klein pitje, zal staan.Als er al van een pitje sprake zal zijn. Ook zullen openbare diensten en banken gesloten zijn. De Thai zullen voor de televisie geskluisterd zijn.
  Voor de Thai word Vader, want zo noemen de Thai de overleden vorst,gecremeerd. Nederlandse en belgische toeristen beseffen niet wat die man voor de Thai betekent.

  Ik zou zelfs durven aanraden gedurende deze dagen de typische vakantiekledij (zeker in Bangkok) in koffers te laten. Maar een lange broek en hemd met lange mouwen of minstens een donkerkleurige en liefst zwarte polo te dragen. Dit is geen verplichting maar de Thai zal dit zeer op prijs stellen, en dat alleen maar een zeer gunstig effect hebben op zijn gedrag tegenover u

 4. Henk Hauer zegt op

  Ik vindt u reactie behoorlijk ongepast. De crematie is van 25-28 october. Dag van de crematie is 26 october.
  Deze tijd zal het nachleven op een zeer laag pitjje staan. Op de dag van de crematie is alcohol verkoop verboden. Indien u dit niet bevalt gewoon pas op 29 oktber aankomen

  • Eric zegt op

   Nou nou nou zeg… “buitengewoon ongepast” nog wel… Hoe overdreven kun je reageren Henk?

   Ik durf de stelling wel aan dat een vakantie in een land/stad in rouw de meeste toeristen niet aantrekt en vind de vraag van Johan volstrekt legitiem. En logisch bovendien.

   Als je in Thailand woont of werkt is het een ander verhaal maar iemand die als vakantieganger een keertje richting Pattaya reist kun je deze vraag niet aanrekenen.

 5. Christiaan H zegt op

  Uit de tot nu toe verkregen informatie zal er veel gesloten zijn in Thailand op de crematiedag 26 oktober.
  Niet bekend is of ook de dagen daarom zaken gesloten moeten zijn.

  • chris zegt op

   Kantoren van overheden en banken zullen inderdaad tenminete 1 dag (en wellicht meerdere) gesloten zijn; en het uitgaansleven zal verzocht worden geen alcohol te schenken (het zal ook een aantal dagen niet te koop zijn behalve in de papa en mama winkeltjes) en op tijd te sluiten. Ik verwacht geen enkele sluiting van winkelcentra, ook niet van de bankfilialen daar. Alles gaat zoveel mogelijk door, zelfs in Bangkok.
   De 7 Eleven zijn bijna zeker 24 uur per dag open, zoals altijd. De ceremonieen duren ook niet de hele dag maar slechts een deel van de dag. De Thais zitten wellicht de hele dag Tv te kijken maar niet naar de crematie.

   • Gerrit zegt op

    Nauw Chris,

    Ik woon toch al wat jaartjes in Thailand, maar ik denk dat op de 26e alles gesloten is, ook de 7-eleven. Zeker alle banken. Het is Pha Thailand die gecremeerd wordt en dat is voor de Thai het heiligste van het heiligste en daar nogmaals het heiligste van. Oma is de baas in de familie en die zal niet toestaan dat de kinderen of kleinkinderen gaan werken op die dag. Zo zit Thailand in elkaar.

    Zo zal het in Bangkok zijn en hoe verder je van Bangkok afwoont, hoe minder het zal zijn.
    Maar in Bangkok…….

    Groetjes Gerrit

    • Bert zegt op

     @Gerrit,

     Ik kom al ruim 30 jaar in TH en woon er nu 5.
     Heb nog nooit meegemaakt dat 7/11 gesloten is.
     Dat ze geen alcohol verkopen is iets anders.
     Hetzelfde geld voor de grote winkelcentra.
     En ja wij wonen ook in BKK.

 6. Otto de Roo zegt op

  Zie ook het reisadvies van de Nederlandse overheid:

  Op 13 oktober 2016 is de koning van Thailand overleden. Er volgt een periode van rouw tot de crematieplechtigheden zijn afgerond. Deze vinden plaats van 25 tot en met 29 oktober 2017.

  Ga respectvol om met de gevoelens van de Thaise bevolking in deze periode. Vermijd kritische uitspraken of discussies over het Koningshuis. Er geldt in Thailand een verbod op het beledigen van het Koningshuis. Dit wordt strikt gehandhaafd met zeer zware straffen tot gevolg.

  Mogelijk worden rond de crematieplechtigheden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zorg dat u zich altijd kunt identificeren.

  Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen via de lokale media. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

 7. willem zegt op

  Ik was vorig jaar in Pattaya op vakantie ,vlak na het overlijden van de koning maar daar was bijna niets aan de hand.Misschien iets minder luidruchtig.
  Kreeg toen wel een rouwlintje opgespeld wat ik in m,n vakantie gedragen heb

 8. Ko zegt op

  Ik denk dat het schenken van wel of geen alcohol nog het minste probleem is tijdens die dagen. Bangkok zal kompleet vast komen te staan, zeker in het centrum. Vliegvelden zwaar overbelast vanwege allerlei buitenlandse gasten die met hun gevolg af en aan zullen vliegen. Het luchtruim zal zwaar worden ingeperkt om veiligheidsredenen en de aanwezigheid van luchtbeveiliging. Kortom het is erg onverstandig om in die dagen naar Thailand te komen. Buiten Bangkok zal dit ook tot problemen leiden. Overvolle wegen, tijdelijk overgeplaatst personeel van andere vliegvelden naar Bangkok, overvolle bussen en ga zo maar door. Kom gerust een weekje later.

 9. Frank zegt op

  het is al bijna een jaar bekent en meneer heeft ook het overlijden meegemaakt. Dus lijkt me dat meneer op zijn klompen aan kan voelen dat de situatie idem zal bijna idem zal zijn. Geen alcohol, barretjes dicht, gogo dicht, disco dicht, banken dicht.

 10. Johan zegt op

  Ik zou ook een dag of 10 later gaan. Kun je gewoon volop van je vakantie genieten. Zou inderdaad zonde zijn van je vakantie.

 11. henk zegt op

  Misschien is het net als vorig jaar.
  Op de dag van crematie geen alcohol, gogos en live muziek tenten dicht.
  De dagen erna weer een gedempte sfeer. Alle muziektenten weer met gordijnen dicht en zo.
  Misschien he! Ik weet het ook niet.
  Ik heb toch geboekt. Ben in oktober gewoon weer in Pattaya.

  Vond het vorig jaar wel lekker rustig. Mijn laatste dag was nog net zo, dat ik nog net mee maakte, dat de volumeknop weer op 10 kon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website