Paspoort aanvragen bij NL ambassade in Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 februari 2022

Beste lezers,

Binnenkort moeten wij met onze dochter van bijna 12 naar de NL ambassade in Bangkok om weer een nieuw paspoort voor haar te regelen.

 1. Waar kan ik in de buurt de juiste pasfoto’s maken?
 2. Waar is een redelijk hotel in de buurt van de ambassade?

bij voorbaat mijn dank.

Groet,

Jay

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Paspoort aanvragen bij NL ambassade in Bangkok?”

 1. andre van schaik zegt op

  Pasfoto winkels zijn er direct om de hoek Ploenchit Road.
  Hotels Sukhumvit etc. Doch wees allert: ik heb gezien dat er vele hotels gesloten zijn in de omgeving van Nana. Nana hotel zelf ook. Closed, no guests.

  • IBIS is open en een prima hotel

 2. Arnolds zegt op

  Drie maanden geleden ook paspoort van mijn zoon laten vernieuwen.
  U geeft het al aan ,zijn pasfoto was niet juist.
  Het advies was om aan de motorbike jongen bij BTS Ploenchit te vragen,die brachten mijn zoon bij de juiste fotozaak. Voor juiste pasfoto, wachten en brommer naar de NL ambassade was ik 300 bath kwijt.

  Ik zou een hotel nemen bij BTS Ashok dat zijn 2 haltes van Ploenchit,NL ambassade
  In de buurt heb je een grote foodcenter bij Terminal.
  Van station Ploenchit is het 10 min lopen naar de NL ambassade.

  • Dennis zegt op

   Waar koop je een gefrankeerde EMS-enveloppe voor het toesturen op het huisadres? Dat kon vroeger in de travelshop tegenover de ambassade, maar die zijn voorlopig gesloten.

 3. Ger-Korat zegt op

  Ik zat in november bij de buren van de ambassade, in Bliston Suwan Residence Suite in Soi Tonson. Goed hotel, slaapkamer met een woonkamer, groot ruim en schoon en dat voor toen maar 1600 baht, op een steenworp afstand.
  Neem dan geen ontbijt erbij want dat is bij een 7eleven of vergelijkbaar beter en aanzienlijk goedkoper en zit je niet in een lege eetzaal.

  Foto’s kon ik in Korat laten maken bij een fotozaak met daarbij vermeld dat het voor een paspoort was en warempel elke millimeter klopte, bijvoorbeeld van oor tot oor, afstand kruin naar kin etcetera, volgens mij hebben de fotograven een matrix in hun camera zodat het precies voldoet aan de paspoorteisen welke ik voor hen had uitgeprint. Je kunt dan hetzelfde doen in je woonplaats door naar een fotozaak te gaan welke officiële foto’s maakt voor documenten en officiële gelegenheden, vaak herkenbaar aan de foto’s in de showroom.

 4. Henny zegt op

  Bliston Suwan Park Hotel is slechts 5 minuten lopen van de ambassade. Goed hotel voor 1500 baht.

 5. Dennis zegt op

  Op aanraden van de dame die vroeger tegenover de ambassade een shop had; Close Up Photo in het complex naast BTS Ploenchit.

  Adres: Mahatun Plaza Building, 874 Phloen Chit Rd, Khwaeng Lumphini, Khet Pathum Wan, Krung Thep Maha Nakhon 10330, Thailand
  Bangkok

  Telefoon: tel:026507739


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website