Beste lezers,

Ik heb vandaag mijn zoon van 8 maanden oud erkent op het gemeente huis in Nederland. Aldaar wordt mij verteld dat juridisch gezien hij nu ook Nederlander is. Met het aanvragen van het paspoort wordt ik doorverwezen naar de ambassade in Bangkok.

Nu wil ik graag het proces van de paspoort aanvraag in werking gaan stellen en heb al een beetje op de website van de Nederlandse ambassade rondgekeken. Maar ik zou graag willen weten hoe het in zijn werk om zijn paspoort aan te vragen.

Mijn vriendin en mijn zoon zijn in Thailand en ik ben op het moment voor een langere periode in Nederland.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Tinus


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Hoe krijgt mijn pasgeboren Thaise zoon een Nederlands paspoort”

 1. Henk, zegt op

  Een beetje rond gekeken op de site van de ambassade. Zoiets belangrijks als je eigen kind en dan een beetje kijken op de site.

  Waarom niet als je kind je lief is dit goed uit gezocht ?

  Een rekening van een ongeboren vrucht geeft recht op het Nederlandschap. Of in Nederland aan melden met geboorte akte binnen een paar dagen.

  Als je je daar een beetje met opening in verdiept begrijp je waarom. Zou anders een goede financiële handel zijn.

  Verder waarom vraag je zoiets belangrijks hier. Je krijgt tien tallen antwoorden met tien tallen andere oplossingen.

  Wees verstandig en eens niet een beetje de site lezen maar zorgvuldig. Is niet meer dan een paar uurtjes van je tijd.

  Volgens mij moet jou kind omdat je het niet goed hebt gedaan eerst een inburgerings cursus doen. Moet eerst paar jaartjes wachten. Maar dat is dus een van de vele reacties die je nu gaat krijgen. En denk dat dit klopt uitgaande van jou info.

  Heb het voor mijn kind eenvoudig gedaan. Rekening van ongeboren vrucht. 30 minutjes op de ambassade en hij heeft er zijn hele leven plezier van.
  Tinus wens je succes maar je miet het toch zelf doen de info halen bij de deskundigen ( betreffende instellingen)

  • willem zegt op

   Helemaal eens met Henk; ( heb al een beetje op de website van de Nederlandse ambassade rondgekeken ?.); dat zoek je toch van te voren uit. Heb zelf bij mijn beide kinderen de ongeboren vrucht erkend en dan zijn ze automatisch ook Nederlander voor altijd ( immers geboren Nederlander verliest nimmer met de huidige wetgeving nooit zijn/haar nationaliteit.

   Heb een kennis die het ook later gedaan heeft en ze zijn gelukkig makkelijker dan vroeger. Als je naam staat op de geboorteakte wordt er meestal wel meegewerkt. Succes.

 2. Peter zegt op

  Heb de geboorteakte van mij zoontje laten vertalen en legaliseren. Pasfoto’s gemaakt en vervolgens hiermee naar de ambassade.. Gelijk een paspoort aangevraagd en gekregen.

  Alles in BKK

 3. Johan zegt op

  Goedemiddag,

  Mijn zoon is ook geboren in Thailand. ( augustus 2012 )

  Toen ik hem in Nederland heb aangegeven en op mijn Nederlandse adres heb laten inschrijven, zeiden ze zelf dat ik direct een Nederlands pasppoort voor hem kon aanvragen.
  Dus heel makkelijk en je hoeft niet naar de Ambassade in Bangkok.

  Nu heeft hij dus een Thais en een Nederlands paspoort

  succes, Johan.

 4. jan veltman zegt op

  johan ik weet het want ik heb het zelfde mee gemaakt ze sturen je van het kastje naar de muur
  wat je moet doen eerst je zoontje moet een burger sofie nr krygen hoe doe je dat normaal doet de belasting het nu niet meer er is een die het doet dat is mevr uit leeuwarden gemeente maar diedoet alleen als je met het zoontje in nederland vertoefd zy zegt je gaat naar de svb en vraagt voor je zoontje een burger nr
  want hy is net als myn zoontje in de plilipynenen heeft een burger nr gekregen via svb en dan kan je later een paspoort aan vragen in taailand ambocade dat is het ze hebben my ook van kasje naar de muur gestuurd maar nu hebben byde zoontje een burger nr hoopend u van dienst te zyn jv

 5. Dennis zegt op

  Wat te doen?

  1. Check de info van de NL ambassade

  Bij mijn zoon ging het als volgt (maar er kunnen dingen veranderen, dus zie punt 1!):
  2. Geboorteakte (thais) laten vertalen in het Engels en laten legaliseren door Department of Consular Affairs (een goed vertaalburo kan dit ook voor u doen tegen betaling)
  3. Maak tenminste 3 kopieen van dit alles en ook van uw paspoort en dat van de moeder van uw kind
  4. Laat pasfoto’s maken van uw kind (kan tegenover de ambassade, het vertaalburo aldaar kent de regels ten aanzien van de pasfoto’s)
  5. Ga met elkaar (dus u, uw zoon en z’n moeder) naar de NL ambassade
  6. Vul het paspoortaanvraagformulier in
  7. Breng een aan u geadresseerde enveloppe mee (bijvoorbeeld te koop bij het vertaalburo tegenover de ambassade)
  8. Betaal de leges en voila, binnen 2 weken wordt het paspoort toegezonden

  Nogmaals: Dit was de procedure een paar jaar geleden. Ondertussen kan er her en der iets verandert zijn, dus kijk altijd eerst op de site van de ambassade of neem contact met hun op. Reken erop dat het vertalen en legaliseren 3 werkdagen kan duren! Hou daar dus rekening mee m.b.t. uw verblijf in Bangkok!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website