Beste lezers,

Omdat voor mijn echtgenote in Thailand die 5 jaar jonger is dan mij geen pensioen wordt opgebouwd (mijn pensioen is reeds ingegaan) probeer ik op een andere wijze toch iets te regelen. Hierbij ga ik er vanuit dat ik als eerste kom te overlijden.

Ik zou een overlijdensrisicoverzekering kunnen afsluiten waarbij zij de begunstigde is. Deze verzekering keert uit in Nederland terwijl zij woonachtig is in Thailand. Indien we een en/of rekening afsluiten in Nederland kan zij beschikken over het saldo van die rekening en geld overmaken naar Thailand.

Wie heeft ervaring of kennis over bovenstaande?

Met vriendelijk groet,

Pi John


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Is een overlijdensrisicoverzekering in Nederland voor mijn Thaise partner een goede optie?”

 1. Khun Peter zegt op

  Ik denk dat je deze vraag het beste bij een deskundige neer kan leggen zoals bij Thailandblog partner: Verzekeren in Thailand. Mail: info@verzekereninthailand.nl URL: http://www.verzekereninthailand.nl

  • Matthieu Hua Hin zegt op

   Helaas kunnen wij (www.verzekereninthailand.nl) hier niet bij assisteren aangezien wij niet in levensverzekeringen doen. Wij doen alleen in “Non-Life”, zoals auto-, huis-, ziektekostenverzekeringen etc.

 2. Piet zegt op

  Ben wel zeer geïnteresseerd in de uitslag hiervan omdat ik met een soortgelijk probleem ” worstel”
  piet

 3. John zegt op

  Ik zou een overlijdingsrisico verzekering in Nederland afsluiten op een Thaise echtgenote.

  John

 4. René Chiangmai zegt op

  Dit is een interessante optie, waar ik nog niet aan gedacht heb.
  Ik wil ook wel op de hoogte gehouden worden van de reacties.

 5. Antoine zegt op

  Een overlijdensrisicoverzekering kun je in Nederland afsluiten indien je nog officieel in Nederland woont. De verzekering heeft een maximale looptijd tot de verzekerde de leeftijd van 70 jaar heeft bereikt. De beste optie is OHRA.

  Met groet van Antoine

 6. Pi John zegt op

  Beste Antoine,

  Even iets recht zetten. Er zijn diverse maatschappijen met even zoveel voorwaarden.
  Roker/ niet roker en ga zo maar door. Wat u stelt dat de maximale looptijd tot 70 jaar is, is niet correct. Er zijn maatschappijen die verzekeren tot 85 jaar o.a. Nationale Nederlanden.
  Uiteraard is de premie navenant maar dat spreekt voor zich. Het afsluiten van een O.R.V. is bij goede gezondheid niet het probleem.
  Maar ik wil mijn Thaise vrouw als begunstigde benoemen en weten hoe zij die uitkering in Thailand krijgt na mijn overlijden.

  M.vr.gr.

  Pi John

 7. Chris zegt op

  Volgens mij is er een spraakverwarring en wilt u eigenlijk een levensverzekering voor u zelf op de naam van uw partner afsluiten. Ik zou n.l. niet weten wat iemand met een overllijdingsrisico verzekering op naam van een partner wil doen? Indien dit juist is dan kan de uitkering van de levensverzekering eventueel ook voor een begrafenis benut worden. Banksparen zou dan misschien belastingtechnisch nog beter zijn maar daar kunt u beter met een deskundige bespreken..

 8. Jan Phuket zegt op

  Zodra je in Nederland overlijdt wordt onmiddellijk je E/O rekening geblokkeerd !

 9. NicoB zegt op

  Of u deze verzekering kunt sluiten kan een verzekeraar u vertellen.
  Indien deze polis afsluitbaar is, kunt u de verzekeraar vragen de uitkering naar een rekening van uw echtgenote in Thailand te sturen, lijkt me geen probleem.
  Bekijk de premie tov. de mogelijke uitkering, misschien is de premie sparen een betere optie. Hoe dan ook, een o.r.v. keert alleen uit bij overlijden gedurende de looptijd van de polis en is dus geen levensverzekering die aan het einde van de looptijd wel uitkeert.
  Hier kunt u zich beter nog in verdiepen, misschien moet uw echtgenote de polis sluiten op uw leven, dat voorkomt mogelijke successierechten, omdat dan niets aan uw vermogen onttrokken is en uw echtgenote polishouder is. Dat u wellicht praktisch gezien uw echtgenote van voldoende middelen voorziet om de premie te betalen is een andere zaak. Ook hangt e.e.a. samen met het feit of u gehuwd bent op huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen. Een notaris, belastingadviseur of de verzekeraar kan u deze vragen beantwoorden.
  Goed dat u aan uw echtgenotes verzorging denkt, Sukses


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website