Lezersvraag: Officieel trouwen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 augustus 2014

Beste lezers,

Ik wil volgend jaar november met mijn toekomstige (Nederlandse) vrouw in Thailand trouwen. Het liefst willen we dan officieel trouwen in Thailand en geen symbolisch huwelijk.

Ik heb reeds gelezen dat het mogelijk is om te trouwen in Thailand en dat er hier een aantal voorschriften voor zijn zoals het organiseren van een goedkeuring van de Nederlandse overheid die vertaald is naar het Thais. Om dit vervolgens terug te vertalen naar het Nederlands en deze verklaring goed te laten keuren in Nederland.

Mijn vraag is of het mogelijk is om in Chiang Mai te trouwen en op wat voor locatie dit dan mogelijk is? Wij hebben reeds een locatie gevonden in de buurt van Chiang Mai om te overnachten, zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om hier te trouwen?

Alvast bedankt voor uw tijd.

Met vriendelijke groet,

Rob

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Officieel trouwen in Thailand”

 1. Lex K. zegt op

  Beste Rob,

  er zijn reis organisaties die regelen alles tot in de puntjes voor, welke papieren je nodig hebt, het vertalen en legaliseren er van en de locatie die je in gedachte hebt.
  Het lijkt misschien romantischer om het allemaal zelf te regelen maar het is toch nog vrij veel papierwerk, met de kans dat je iets vergeet of verkeerd doet, het is vrij veel werk en er gaat ook behoorlijk wat tijd inzitten, als je het allemaal goed wil doen en achteraf niet met nare verrassingen geconfronteerd wil worden. Een kennis van mij dacht het ook wel even zelf allemaal te regelen, maar die kwam terug in Nederland en die had een niet rechtsgeldig huwelijk.

  Veel geluk met je huwelijk en groet,

  Lex K.

 2. François zegt op

  Hier kan je er meer over vinden: http://thailand.nlambassade.org/producten-en-diensten/consular-services/trouwen-in-thailand.html

 3. Ko zegt op

  trouw in Nederland voor de wet (stiekem) en maak er in Thailand een mooie officiële dag van. Je kunt die dan zelf zo formeel als mogelijk maken. Hoeveel mensen trouwen niet op datum X voor de wet en doen daar verder niks mee en pas het kerkelijk, humanistisch, boeddhistisch etc huwelijk op datum Y bepaalt de dag van het huwelijk! Je voorkomt erg veel papieren rompslomp, dat geen enkele meerwaarde oplevert, alleen maar de mogelijkheid van lastige vragen tot in lengte van dagen. De trouwdag bepaal je toch zelf! . Heb zelf veel kerkelijke huwelijken gesloten, ook in het buitenland en dit is altijd mijn advies geweest en het bruidspaar was me er, achteraf, altijd uiterst dankbaar voor. Succes met de voorbereiding

 4. fernand zegt op

  Beste Rob,

  Indien je nog geen echte stappen hebt ondernomen lijkt het een ingewiukkelde klus,maar het is poepsimpel.

  Om te trouwen in Thailand zegt d e thais e wet dat je moet over een bewijs beschikken dat je single bent,een inkomen kan voorleggen van 60.000 bath p/m,ook al ge je NOOIT in Thailand verblijven,het is simpelweg een vereiste.

  1/ga naar jou ambassade in Bangkok en vraag het dokument ^bewijs geen huwelijkbeletsel^ aan van zowel jou als je vriendin..Daarvoor moet je beidengeboorteakte,bewijs woonst en familiale toestand(te verkrijgen op jou gemeentehuis waar je woont) indien gescheiden bewijs van scheiding.Jij bijkomstig je inkomen bewijzen.Ambassade gaat dit na trekken,indien in orde krijg je paar dagen later dit dokument.

  2/ga dan naar ministerie buitenlandse zaken ,changwatana road 123,Laksi district Bangkok(vlakbij don muang airport.Laat dit dokument van jou en je vriendin vertalen,ga naar eerte verdieping ,daar is een vertaalbureau,(vermijd de fixers bij binnenkomst,lees afzetters).Maak dat je daar bent 8h30,paar uur later krijg je de vertalingen terug,ga dan 3de verdiep om ze te legaliseren,zij zien na of d e vertalingen kloppen,zoniet,gaan ze omcircelen wat verkeerd is en moet je weer naar beneden,heb je binnen circa 20 min terug.OPGELET als je voor d e legalisatie gaat na 14h,moet je 2d later terug komen,dus maak dat je vroeg bent.

  3/Eenmaal de gelegaliseerde vertalingen ga je naar eender welke Amphur stadhuis,en in 1 h ben je getrouwd.Wil je trouwen met een huwelijkskontrakt,maak dat voordien op in jou thuisland,stuur naar ambassade in Bangkok voor legalisatie,dan ook laten vertalen,laten legaliseren buitenlandse zaken thailand en vorleggen stadhuis.

  4/Daar krijg je 2 papieren,in het thais,je huwelijkscertificaat en nog een ander document,laten vertalen door een beedigd vertaler van thais naar nederlands(adressen te verkrijgen op jou ambassade in BKK).,deze vertalingen dan indienen op ambassade of jou stadhuis in thuisland.

  Zo simpel is het,spendeer geen geld aan georganiseerde bureau s of zo,Als je dit zelf allemaal doet ,kost het je paar dagen en +/- 10000 bath

  5/Heel belangrijk,maar nu nog niet,loopt je huwelijk op d e klippen,ga beiden terug naar stadhuis in Thailand, en binnen het uur ben je gescheiden,geen dure procedures zoals in Europa.

  Hopelijk heb ik je verder geholpen.

 5. Matthieu Hua Hin zegt op

  Ik sluit me helemaal bij Ko aan. Als je in Thailand trouwt, is het een hoop geregel met de papieren en je moet een paar keer betalen voor vertalingen en legaliseringen.
  Trouwen doe je hier op de Amphur en daar is niets leuks of romantisch aan, je komt gewoon aan een buro te zitten waar het papierwerk in orde wordt gemaakt. Het lijkt mij een heleboel rompslomp voor iets wat verder niets maar dan ook niets toevoegt.
  Het is inderdaad waar dat scheiden in Thailand heel makkelijk is (ik betaalde een jaar of 6 geleden 20 baht) maar je moet dan wel eerst naar Thailand vliegen. Je zal dan waarschijnlijk niet echt met een vakantiegevoel in het vliegtuig zitten.

 6. john zegt op

  Beste Rob het is zeker mogelijk om in Thailand te trouwen,maar het beste is dit te doen via een reis organisatie die hier ervaring mee heeft. Om dit zelf te regelen ,gaat je veel tijd kosten met vertalingen,en heen en weer reizen naar alle instanties die je hiervoor nodig hebt. Onder een romantische huwelijks ceremonie stellen de meeste mensen zich iets anders voor. Mocht je het toch allemaal zelf willen organiseren,ben ik overtuigd dat je nog vaak aan deze woorden denkt.
  groeten John.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website