Beste lezers,

Mijn naam is Claire en ik ben 25 jaar. Ik heb een hele belangrijke vraag en zit hier mee verschrikkelijk in mijn maag.

Mijn broer Kevin is twee jaar geleden naar Thailand geweest met mijn vader en broertje. Daar ontmoette hij, twee dagen voor hun vertrek een Thaise vrouw. Na 8 maanden te hebben ge-chat, ge-Skyped enz. is hij terug gegaan om naar haar te zien. Na twee weken bleek ze zwanger te zijn. Ze waren hartstikke blij.

Na een aantal weken begon ze erg vreemd te doen tegen mijn broer en werd steeds erg boos. Toen moest hij weer naar huis. Terwijl hij weer in Nederland was heeft hij steeds geld gestuurd, voor haar en alle echo’s enzovoort. Nog steeds bleef ze boos doen en verwijtte hem van alles.Hij bleef geld sturen en wou bij de bevalling zijn en voor ze zorgen. In oktober is het kindje geboren en dat kreeg mijn broer pas na een week te horen! Wij dachten allemaal, dat het niet zijn kind was, omdat ze vreemde data aangaf op echo foto’s en zo boos en vreemd tegen hem deed. Hij geloofde er voor 99% in dat het zijn kind was!

Ondertussen hebben ze een tijd contact gebroken en is hij opgehouden met geld sturen, omdat ze hem helemaal tot waanzin dreef en wij aandrongen om dit niet meer te pikken. Hij mag zijn kind niet zien en wou natuurlijk naar hun toe, na de geboorte, maar dit mocht allemaal niet. Alleen geld wilde ze zien. Nu, een maand geleden ongeveer, mailde de zus van mijn broers ‘vriendin”, dat zij het kindje bij haar had gedumpt en wij het kind op moesten komen halen. Mijn zus heeft geantwoord met de vraag of ze eerst DNA wilde opsturen, omdat we wilden weten of het überhaupt mijn broers kind is. Dit heeft ze, tot verbazing, ook werkelijk opgestuurd. We hadden dit namelijk al meerdere malen aan de moeder gevraagd, maar die weigerde voortdurend.

Dit DNA materiaal hebben mijn broer en zus opgestuurd naar forensisch lab met natuurlijk ook DNA van mijn broer en hieruit is een week geleden als resultaat gekomen dat mijn broer voor 100% de biologische vader is. Ondertussen hebben we ook bericht gehad van de zus van de moeder, dat de moeder geprobeerd heeft zichzelf van kant te maken en in het ziekenhuis ligt en wij zo snel mogelijk het kind moeten halen. Dit willen wij natuurlijk ook heel graag, alleen is mijn broer niet de wettelijke vader, omdat de moeder haar ex man het kind heeft laten erkennen! Dus ondanks dat mijn broer de biologische vader is, het kindje erg graag naar Nederland wil halen, de zus er niet meer voor wil zorgen, heeft mijn broer geen enkel recht! Wat kunnen we nu doen?!

Ik ben ten einde raad en vraag me af wat mijn broers rechten zijn, als hij die al heeft en wat we moeten doen? De moeder is labiel, de zus heeft ruzie met haar man, omdat hij niet voor een halfbloed wil zorgen en hun eigen kinderen ook eten moeten hebben, en mijn broer word gek van verdriet omdat hij zijn kind wil zien! Hij mag niet komen, alleen geld sturen, wat hij niet meer doet, omdat hij geen idee heeft waar het terecht komt.

Kunt u mij helpen of informatie geven van iemand die ons kan helpen? Dit is een noodvraag en het gaat om een klein kindje van een half jaar die een moeder en/of vader nodig heeft! Alstublieft help mij!

Met vriendelijke groet,

Claire (volledige naam bij de redactie bekend)

No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Noodkreet: ‘Mijn broer wordt gek van verdriet om zijn kindje in Thailand’”

 1. Tino Kuis zegt op

  Wat een rot situatie! Ik heb met jullie te doen! Het is de vraag of dit nog goed komt, maar je kunt een poging wagen. Het betekent dat je daarvoor in Thailand zal moeten zijn en een goede advocaat in de arm moet nemen. Het zal veel tijd en geld gaan kosten.
  1. Ga met de advocaat meteen naar de rechtbank (‘saan jaowachon lae khrobkhroea’: de familierechtbank ook wel ‘saan dek’ genoemd, kinderrechtbank) en zie wat zij kunnen doen.
  2. Ga met de advocaat naar de politie en dien een aanklacht in: verwaarlozing bv
  3. Ga praten met de de ‘phoejaibaan’, het dorpshoofd, die zijn vaak symphatiek en weten wat er zich afspeelt. Misschien wil hij een getuigenverklaring opstellen.
  4. Laat alle documenten (DNA test etc) en getuigenverklaringen meteen in het Engels en Thais vertalen.
  5. En natuurlijk, via een tolk, praten met de familie.
  Je zult de rechtbank moeten overtuigen van je gelijk.
  Het zal een hele klus worden maar als je vastberaden doorzet heb je kans van slagen. Het is duidelijk dat zij het kind niet willen, anders schat ik het als hopeloos in.

  • Tino Kuis zegt op

   Er zijn heel wat websites die adoptie in Thailand door een buitenlander behandelen. Kijk daar ook op. Dit is er een:
   http://www.thailand-family-law-center.com/thailand-child-adoption/

  • Davis zegt op

   Mooi gesteld Tino.
   Punt 3 lijkt me alvast een bijzonder goede tip (de andere ook). Als het dorpshoofd overtuigd is van de goede bedoeling kan je daar veel aan hebben. Het is een invloedrijk man, en zijn medewerking zal op een eventuele rechtszaak van groot belang blijken.
   Er zal alvast veel moed en geld nodig zijn. Als je de kans waagt, en je zult veel doorzettingsvermogen nodig hebben. Kan dan alvast de hoop meegeven dat het kindje voor het 2 jaar wordt, zich nog van niet te veel bewust zal zijn. Bedoel maar dat het van het hele gedoe weinig zal merken en/of meedragen.
   Het is alvast nobel dat een vader – en zijn familie – zo veel moeite doen. Dat getuigt van de wil om een kind de toekomst te geven dat het verdient. Een rechtbank zal daar zeker rekening mee houden.
   Verder een tip, verzamel zo veel mogelijk op papier van alles wat jullie ondernemen. Tot en met bonnetjes van Western Union moest dit het geval zijn. Een rechtbank wil nu eenmaal papieren zien, dus verzamel ze zo veel mogelijk en geef hen dat. Als de advocaat dat nodig acht.
   Alle succes toegewenst!

 2. bert zegt op

  Zorg als eerste dat je een verklaring krijgt van de desbetreffende die er op dit moment voor het kind zorgt (waarin duidelijk vermeld staat waarom zij afstand doen,niet meer willen zorgen voor het kind)Als het mogelijk is!! ook een verklaring van de moeder!!

  Ga hiermee naar de rechtbank met bewijs van dna!!wordt een lang proces maar kans van slagen is groot!!

  Een kleine kans van slagen maar zeker proberen !!Probeer op bewijs van dna alvast de voogdij te krijgen zolang het proces loopt!!

  Onwijs veel succes gewenst!!

 3. Maud Lebert zegt op

  In principe ben ik het met een paar punten vanTino eens.(punt 1, 4 en 5). Maar, men kan een rechtbank niet ‘overtuigen’. Men moet gegevens laten zien. Hier in Europa moet de wettelijke vader het kind met een schriftelijke verklaring ‘af-erkennen’ en de biologische vader, eveneens met een schriftelijke verklaring het kind ‘erkennen’.In dit geval nogal makkelijk vanwege de DNA-gegevens. Ik kan me niet voorstellen, dat dit in Thailand anders is.
  Dan een schriftelijke verklaring van de moeder, dat zij haar kind vrijwillig aan de biologische vader afstaat. Moet allemaal aan de rechtbank voorgelegd worden, evt. met getuigen (de ex-man, die moet je waarschijnlijk een enveloppe met inhoud geven, en de moeder) en dat zij daar verder geen condities aan vast knoopt.
  Vanzelfsprekend heeft men een advocaat nodig. Die moet het in de juiste termen verwoorden, opdat er later geen problemen ontstaan. En dan heb je de advocaat ook nodig om deze zaak voor de rechterbank te brengen en de situatie te verklaren/bepleiten.
  Als dat alles geen baat heeft, kun je je eigen kind altijd nog adoptieren (volgens de Thaise wet). Het is allemaal niet makkelijk, maar het moet kunnen., al gaat het niet zo vlug als je zoudt willen.
  Alles laten vertalen en in NL op de gemeente laten bevestigen en meteen het Nederlanderschap van het kind laten vastleggen.
  Veel succes.

 4. Soi zegt op

  Beste Claire, inderdaad, een enorm vervelende situatie waarin jouw broer en jullie als familie terecht zijn gekomen. Goed dat hij een paar zussen heeft die hem bij staan. Mag hij blij mee zijn! Maar goed, nu terzake.

  Wat Tino Kuis aangeeft in vorige reactie klopt uiteraard. Wil je wat bereiken, dan zal dat in Thailand moeten gebeuren. En jullie willen nogal wat: een Thais kind van een Thaise moeder uit Thailand halen. Dat betekent dus dat het kind moet worden geadopteerd. Maar door wie? Kennelijk door jouw broer, Kevin, als biologische vader. Dan heb je behalve met Thaise wet- en regelgeving, ook nog eens met de Nederlandse adoptiewetgeving van doen. Op volgende site van de Nederlandse overheid is de nodige informatie te vergaren: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/adoptie/vraag-en-antwoord/wanneer-kom-ik-in-aanmerking-voor-adoptie-van-een-kind-uit-het-buitenland.html
  Via deze site kun je doorlinken naar allerlei andere adoptie-onderwerpen.

  Bedenk ook dat een één-ouderadoptie in een groot aantal landen n i e t wordt ondersteund. Ik denk dat deze vraag als eerste gesteld zal moeten na het vinden van een Thai advocaat.
  Indien een bevestigend antwoord kan die advocaat voor jullie aan de slag. Kost tijd, en veel geld. Indien het antwoord ontkennend is, dan kan de advocaat in overleg met jullie, de moeder en haar familie zoeken naar alternatieven.

  Ik meen verder begrepen te hebben uit jouw relaas dat er een goed contact is met de zus. Hou dat met beide handen vast, nu de moeder wat labiel lijkt en de baby bij de zus heeft gedeponeerd. Hou in gedachten dat de moeder hoe dan ook altijd voor van alles en nog wat toestemming moet verlenen, dus probeer ook haar via de zus aandacht te geven.

  Tot slot: een heikele kwestie kan worden dat de man van de zus de baby niet wil verzorgen. De realiteit is dat jouw broer het kind niet direct naar Nederland kan halen, en misschien zelfs helemaal niet. In jullie contacten zou je het beste geen nadruk kunnen gaan leggen op de mogelijkheid van adoptie naar Nederland, omdat dit allerminst zeker is, en om de zus cq haar echtgenoot niet de illusie te geven dat het wel goed komt, ook al is dat absoluut jullie aller bedoeling. Blijf reëel in je verwachtingen, en koester geen valse hoop. Er is veel te doen!
  Mijn vrouw en ik wensen jullie allen veel sterkte!

 5. Erik zegt op

  Als de ‘aangewezen vader’ weigert te tekenen dat hij niet de natuurlijke vader is dan heb je een probleem. Dan kun je met een DNA test aankomen maar die zal in Thailand moeten worden overgedaan. Denk er aan, hoe triest ook, men ruikt geld en het kind wordt handelswaar.

  Eerst met de ‘aangewezen vader’ gaan praten en doe dat niet persoonlijk maar huur daar via de advocaat een vertrouwenspersoon voor in. Een abt uit zijn buurt, een gepensioneerde autoriteit, iemand van aanzien. Tijdens die gesprekken blijf jij uit de buurt. Is de bereidheid daar dan zal er betaald moeten worden voor een pak administratie en tenslotte volgt de DNA test opnieuw, de erkenning door jou en een vonnis van de rechter.

  Dan nog zal het een probleem zijn het kind Thailand uit te krijgen. Mogelijk kan de rechter daarin toestemmen in zijn vonnis. Want moeder is er ook nog en kan het tegenhouden.

  Nog iets. Na erkenning van het kind kan het ook een probleem zijn hem het land uit te krijgen omdat hij alleen maar Thai is. Hij heeft recht op de Nederlandse nationaliteit maar ook dat zal eerst geformaliseerd moeten worden anders krijg je hem het vliegtuig niet in: NL paspoort of een Schengen visum. Vraag dit eens aan de NL ambassade in Bangkok per email; misschien heeft men ervaring daarmee.

  Er zijn gevallen bekend waarin na het weglopen van moeder de farang/natuurlijke vader volledig voogdij heeft gekregen. Maar het kind uit Thailand meenemen ?

  Dit is een heel vervelende situatie waarin meneer is terechtgekomen. Een goede advocaat is noodzakelijk en kies er een uit de lijst die enkele ambassades hebben op hun website.

 6. hans zegt op

  Missshien een “thang lat” (shortcut). Vraag de zus of dw moeder bereid is een “rab rong boet” (erkennungs bewijs) te tekenen. Dit document kan worden opgemaakt en afgegeven door de amphoe waar het kind is geregistreerd. In dit geval moet ook de huidige legal guardian daarmee accord gaan

 7. Christina zegt op

  Hebben eens een uitgebreid gesprek gehad met een Belg hij heeft een Thaise vrouw super mensen.
  Dit is een waar verhaal zij had een kindje een meisje volgens de vader dood na een paar jaar komt ze erachter dat ze nog leeft. Ze wordt gek daarvan uiteindelijk is er geld geboden zodat de vader afstand deed met behulp van de familie bied niet meteen het maximale maar begin laag. Uiteindelijk hapte hij toe en kon hij het meisje adopteren. Super gelukkig hij beschouwd haar als zijn eigen dochter hij heeft haar ook uit de goot gered. (Moeder) zwaar mishandeld.
  En samen nu super gelukkig in België en in Thailand. Wel zorgen dat alles op papier en kijk vast uit naar een goede tolk.

 8. rebell zegt op

  Een rot situatie. Dat klopt. Maar knelpunt is en blijft, dat die beide niet getrouwd zijn. Dat gaat handen vol met geld kosten, denk ik alleen al maar aan de vliegkosten. Omdat voor de Thaise wet alles duidelijk is, ga je een moeilijke tijd tegemoet met als waarschijnelijke uitkomst, dat het je niet gaat lukken. Dat merk je zelf dan ook wanneer het je tien duizenden Euros gekost heeft en nog steeds geen resultaten zichtbaar zijn. Je wilt niet alleen het zorgrecht maar ook nog het kind naar Nederland halen. Forget it en wees realisties. Ga er maar niet van uit, dat de Thaise overheid een van haar onderdanen zo maar vrij geeft aan een -vacantie- liefde uit het buitenland. Tegen de tijd dat jij dat klaar krijgt, ben je straatarm en het kind volwassen en kan dan zelf kiezen.

 9. frank zegt op

  Je broer heeft in ieder geval een goede advocaat nodig in Thailand en misschien is er wel medewerking van de andere partij om het kind mee te geven. Optie 2 is de problemen afkopen; denk dat de nieuwe pappa daar wel geintresseerd in is. ( wel in samenwerking met de advocaat )

  De advocaat moet er voor zorgen dat je broer een status krijgt dat hij het kind mee kan nemen ( dat kan trouwens al als de ouders toestemming geven ).

  Succes

 10. Rick zegt op

  In Thailand heb je geen bijna rechten als farang ( westerling ) alleen geld kan je redden als je met een som geld de familie weet te bewegen het kind af te staan is dit de snelste ( niet meest perfecte maar dat teld niet in Thailand ) om het kind in Nederland in veiligheid te brengen, maja dan moet je natuurlijk wel kapitaalkrachtig genoeg zijn om zoiets te kunnen afkopen ik zou op een bedrag van minimaal tussen de 5000 tot 15000 euro rekenen..

  • Bram zegt op

   Vooral meteen over geld beginnen en je steekt je hoofd in een strop .
   Met alle respect maar geld stinkt ook niet in Thailand .

   Laat in eerste instantie de advocaat de gesprekken met de betrokkenen doen.
   In het Thais gaat dat allemaal heel anders dan in het vaak gebroken en onvolledig Engels.
   Een advocaat kan uit die gesprekken veel beter aanvoelen wat er gaande is en wat of hoe men het wil.
   gevoelens en onderbuikgevoelens (krokedile tears) spelen daar vaak een rol.

   Bram,

 11. L zegt op

  Ik denk dat er al heel veel bruikbare adviezen al zijn gegeven. Dat er in Thailand iets moet worden ondernomen ben ik het mee eens alleen denk ik ook dat er in Nederland al actie kan worden ondernomen.
  Allereerst is er al heel wat mail verkeer geweest met daarin duidelijk aangegeven dat de moeder het kind niet meer wil. Dat de man welke het kind erkend heeft geen halfbloed wil opvoeden en dat de zus er niet voor wil opdraaien en dat de moeder geestelijk niet in orde is daar zij een zelfmoord poging heeft gedaan. Zijn er nog opa’s en oma’s?
  Laat dit hier in Nederland samenvatten door een advocaat/jurist zodat je in Thailand al wat basis hebt.
  Zoek iemand in Thailand welke zowel bekend is met de Nederlandse cultuur als de Thaise.
  En blijf voorzichtig met alles wat jullie ondernemen je hebt hier snel je vingers gebrand en dan heb je uiteindelijk geen kind en een hoop ellende rijker. Zorg dat je eerst alles op een rijtje hebt in Nederland voordat je hals over kop naar een onbekend land gaat. De Thai heeft een mooie glimlach welke ook snel kan bevriezen!

 12. dokter tim zegt op

  In Nederland zou het kind aan de vader toegewezen worden omdat de moeder het kind gedumpt heeft. Maar we zijn hier in Thailand en er zijn twee vaders.

 13. piroen zegt op

  Ik heb jouw verhaal gelezen en voel ik me daar ook verdrietig over. Ik ben zelf thais en ga over twee maanden naar thailand. Als ik iets voor jullie kan betekenen twijfelt Niet om mij te mailen. Veel sterkte.

  • Christina zegt op

   Piroen, geweldig dat je zo iets wil doen klasse!

 14. Bram zegt op

  Neem een advocaat in de arm.
  De kortste weg is Zus Moeder als moeder instemt en je kan aantonen
  dat jij de biologische vader bent .Kan me als nog jou registreren als de vader.(Wel via de rechter)
  Het verdrongen feit is dat moeder het kind met weten een andere niet biologishe vader heeft
  aangegeven ook die niet biologishe vader heeft hier weet van, In Thailand is dit een strafbaar feit ,het valt onder criminal court .
  Beiden zowel de wettelijke vader als moeder kunnen hiervoor veroordeeld worden ,echter wordt de soep
  niet zo vaak gegeten als er een deugdelijke oplossing uit voor kan komen.
  Mocht men niet meewerken wordt het een taaie strijd ,maar niet onmogelijk alleen gaat het er wat feller aan toe .
  Dan komen labiliteit van moeder aan bod, zo ook de financiele kant van moeder en persoonlijke status.
  in feite zal een rechter eerst gaan uitzoeken of bekijken of het kind niet bij een ander familielid kan worden ondergebracht.
  Zorg in elk geval dat je alle documenten van jou kan in order hebt zoals al eerder aangegeven .
  getuigen zijn alijd goed om ze te hebben .
  Laat je nimmer chanteren met hoge bedragen .
  Luister naar de Advocaat en volg zijn weg .
  Leg afspraken vast met hem over strategie die gevoerd kan worden en over het honorarium ,rechtzaken kunnen door omstandigheden een hele ander wending krijgen dan men verwacht .waardoor de kosten aardig op kunnen lopen ,ook een waar men niet op rekend.

  Leg evt schriftelijke documentatie onderling met zus of moeder en elke andere partij goed vast bewaar het als bewijs mocht het nodig zijn , mail skype of ander comunicatie verkeer documenteren.en vastleggen .

  Verwacht niet dat het kind snel in Nederland is, ook in Nederland zijn er noagal wat dingen te regelen.

  Succes Bram.

 15. Bram zegt op

  Beste Clair .

  Ik ken wel een Advocaat die meer ervaring heeft met zaken als deze
  Het is een Mevrouw .Spreek goed Engels alleen gaat het erom waar het kind en aanverwanten zich nu bevinden .

  Groet

  Bram

 16. luc van der beeken zegt op

  ik heb het zelfde probleem gehad je moet alleen zien dat de moeder op papier het kind wilt afstaan en de bewijsen van de dna mee nemen en laaten vertaalen en ook zij is de eenige de kan zeggen dat je broer de vader is en eventuweel geld geven aan de ex man van uw ex vriendin en dan lukt het en zo als de meeste mensen zeggen raadpleeg ook een raadsman

 17. carpediem zegt op

  Een moeder blijft een moeder.
  Moeder en vader blijven verantwoordelijk voor het kind.
  Voordat allerlei instantie uit de kast getrokken worden, lijkt het me raadzaam nog eens direct face to face kontakt te zoeken met de moeder.
  Wat is er met haar aan de hand? Waarom ziet ze het niet meer zitten?
  Veel informatie is nu uit de tweede hand.
  Afstaan van een kind, hoe gek of crimimeel je ook bent is geen sinecure.
  Emotie en geld gaan veelal samen, maar de emotie overwint altijd.
  Praten met de direct betrokkene, hoe moeilijk ook is het begin van de oplossing.

 18. Sukhumvit zegt op

  Zou het in een hypothetische situatie zo kunnen zijn dat een kwaadwillende moeder het DNA van haar vriend bewaard heeft en dit in dit geval door haar zus heeft laten opsturen? Dat de vriend dus toch niet de vader is, maar dat er wel een match gegeven wordt omdat het zijn eigen DNA is. Ik ben geen DNA specialist en weet dus niet of dit überhaupt mogelijk is, maar als dit mogelijk is lijkt het me verstandig om nog een DNA test te laten doen waarbij 100% zeker is dat dit van het kind is.Ik weet dat het ver gezocht is maar het lijkt me goed om deze mogelijkheid uit te sluiten.
  In ieder geval veel succes met alles!

 19. Gringo zegt op

  Er zijn nu heel wat adviezen gegeven welke stappen Kevin zou moeten ondernemen om “zijn” kind in Nederland te krijgen. Ik ben het daarmee absoluut niet eens en van sommige reageerders had ik ook wel een beter advies verwacht.

  Waar hebben we het over? Een Thais kind van een Thaise moeder en (geregistreerde) Thaise vader. Als Kevin als buitenlander zijn “recht” (welk recht?) tracht te halen middels een DNA-proef, begeeft hij zich op een griezelig, donker pad, dat naar alle waarschijnlijkheid doodloopt.

  Ik beveel iedereen aan nog maar eens mijn twee verhalen over Patrick te lezen van 28 en 29 december 2012. Patrick stond er heel wat beter voor dan Kevin, maar heeft ruim 3 jaar moeten procederen. Uiteindelijk werd hem het theoretisch voogdijschap over zijn zoon toegewezen, maar er was nog een “ontvoering” voor nodig om het fysieke voogdijschap te verkrijgen. Voor kosten van advocaat, processen, besprekingen, extra reiskosten heeft Patrick ruim 300.000 (driehonderdduizend!) dollar betaald.

  Ook Kevin zal rekening moeten houden met hoge, zeer hoge kosten. Ja hoor, een advocaat is er vast wel te vinden, die hem ook zal vertellen, dat hij wel mogelijkheden ziet. De kassa begint al te rinkelen en dat zal nog lang doorgaan. Ook de familie zal geld willen, zus, moeder, geregistreerde vader en wie weet wie nog meer. @Erik zegt het goed om 11.03, het kind wordt handelswaar.

  Als Kevin zich verantwoordelijk voelt voor het kind zou ik hem aanraden de “zachte” methode te volgen. Ik ben het met Carpediem 03.18 eens: ga eerst maar eens naar Thailand om de situatie ter plaatse te beoordelen. Wat is er waar van al die beweringen van de zus? Hij zou met zoveel mogelijk mensen moeten spreken, waarbij het wel verstandig is een Engels en Thais sprekend persoon erbij te hebben. Dat kan, maar hoeft niet per se een advocaat te zijn.

  Het kind naar Nederland laten komen is voorlopig uitgesloten, dus Kevin moet goede financiele afspraken maken met degene, die het kind gaat verzorgen. Hij moet een vertrouwensband met de familie scheppen, (wie is Kevin, wat heeft hij het kind in Nederland te bieden, enz) aantonen, dat het hem menens is en dat hij een goede vader wil zijn. Op den duur zal er dan wellicht een mogelijkheid zijn om met medewerking van de familie het kind naar Nederland te krijgen als dat dan tenminste nog steeds de wens is.

  Tenslotte voor Claire: het is mooi, dat je voor je broer opkomt, maar zullen we nog wel even vaststellen, dat het nogal onbezonnen van hem was om een Thaise dame na zo’n korte kennismaking te bezwangeren?

  • Tino Kuis zegt op

   Ik heb spijt van mijn eerste reactie, die ik te snel neerschreef. die te eenzijdig is en waarin ik te weinig rekening hield met de moeder. Deze reactie van Gringo is een veel betere: de ‘zachte’ methode: bouw een band op met de moeder en haar familie, laat weten dat je ook verantwoordelijkheid wilt nemen voor het kind en vraag of ze mee willen werken aan erkenning van de biologische vader. Samenwerken dus en niet meteen dreigen met juridische acties. Ik ben het eigenlijk geheel met Gringo eens.

   • Gringo zegt op

    Bedankt Tino, zo ken ik je weer!
    Nog even dit: ere wie ere toekomt, mijn advies over de “zachte” methode is mij ingefluisterd door mijn eigen vrouw.

 20. claire zegt op

  Super bedankt voor alle reacties! Ik heb gister vernomen dat mijn broer, hoe spijtig ook, hier niet mee verder wil gaan. Het is bijna onmogelijk en het maakt het leven alleen maar zuurder. Misschien dat het contact tussen hem en de moeder verbeterd na een tijd, maar het is onbegonnen werk om deze strijd aan te gaan. Toch wil ik jullie allemaal bedanken voor de reacties, tips, adviezen en medeleven! Liefde maakt blind. Mvg Claire

 21. haazet zegt op

  je kunt met geboorte akte/dna test enz een Nederlands paspoort aanvragen voor het kind via ambasssade bangkok .

  gr. haazet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website