Beste lezers,

Ik ben getrouwd met een Thaise en we wonen in Nederland. De bedoeling is om volgend jaar mijn schoonmoeder met een Schengenvisum voor 4 weken naar Nederland te halen. Hoe ik dat visum moet aanvragen is mij wel duidelijk.

Nu mijn vraag, is het mogelijk om ook een 10 jarig nichtje van mijn vrouw, de dochter van haar broer met mijn schoonmoeder te laten mee reizen? En wat voor papieren hebben we dan nodig? De vader en moeder zijn bereid om papieren te ondertekenen.

Groet,

Willem


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Lezersvraag: Kan het nichtje van mijn vrouw meereizen naar Nederland?”

 1. Rob V. zegt op

  Uiteraard kan een minderjarige ook op vakantie of familie bezoek komen naar Thailand. Zij zal ook een visum moeten hebben, dat is in grote lijnen vergelijkbaar met een visum voor volwassenen. In plaats van binding met Thailand door werk of onroerend goed zal ze moeten laten zien dat ze op school zit en in die gewenste periode op vakantie kan. Die de checklists van BuZa voor details:
  https://www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/visas-for-the-netherlands/applying-for-a-short-stay-schengen-visa/thailand

  Voor de meelezers: in het Schengendossier (zie het menu links) staat meer over de visum procedures en tips.

  Vergeet ook niet de toestemmingsverklaring van de ouders te regelen. Dit vanwege de internationale strijd tegen kinderontvoering. Zowel de Thaise als de Nederlandse grenswacht kunnen vragen aan te tonen dat beide ouders akkoord zijn met de buitenlandse reis. Om dat de regelen met mooie formulieren kunnen de ouders bij hun eigen gemeentehuis terecht. Laat de familie dus informeren bij hun gemeentehuis.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website