Beste lezers,

Ik vraag me af of je in Nederland kan scheiden als je in Thailand getrouwd bent?

Groet,

Compuding


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Kan je in Nederland kan scheiden als je in Thailand getrouwd bent?”

 1. john mak zegt op

  hangt ervan af of je huwelijk is geregistreerd in Nederland.

  • compuding zegt op

   is geregistreerd in Nederland

 2. Tino Kuis zegt op

  Ik weet alleen dat je in Thailand kan scheiden als je in Nederland getrouwd bent mits het huwelijk in Thailand is geregistreerd. Dat deden wij 6 jaar geleden.

 3. patrick zegt op

  ik ben in thailand getrouwd en heb me laten registreren in belgie en daarna ben ik gescheiden in belgie…geen probleem…ik denk wel dat ook zo is in nederland.
  dit is 13 j geleden zo gebeurd.

 4. George zegt op

  Ben in october 2006 getrouwd in Thailand en in april 2016 op haar wens gescheiden in NL Huwelijk wel laten registreren in Den Haag. Als je geld hebt en geen kinderen is het voordeliger in Thailand te scheiden. Mijn ex haalde er een advocaat bij die € 6000 heeft gevangen. Ik had er geen en heb er verder wel een goede deal van kunnen maken. Dochter van 8 woont bij mij. 🙂

 5. Peter zegt op

  Ja, maar dan moet je de papieren weer laten legaliseren in Thailand natuurlijk. Want voor de Thaise wet ben je nog steeds getrouwd.

 6. Japs zegt op

  Ik ben nu ruim 5 jaar samen met mijn nu inmiddels Nederlands (Thaise) vrouw.
  We zijn nu bijna twee jaar getrouwd, we zijn getrouwd in Nederland.

  De geschiedenis;
  Ik had haar dus ruim vijf jaar geleden in Nederland leren kennen.
  Haar man wilde haar niet meer… sukkel..

  Ik had haar geholpen met scheiden, ik had een advocaat in de armen genomen die gespecialiseerd was (is) in scheidingen tussen Nederlandse eenThaise partners.
  Gezien mijn vrouw en haar ex in Thailand getrouwd waren, was het trouwcertificaat dus ook alleen in het Thais.
  Nadat het Thaise trouwcertificaat door een in Nederland beëdigd vertaler, naar het Nederlands en Engels vertaald was en voorzien was van alle benodidge stempels, zegels en handtekeningen, kon dit op z’n beurt gebruikt worden door de echtscheiding af te ronden. Haar ex ging hier zonder gezeur mee akkoord.
  Mijn vrouw was uit de doodlopende relatie zonder financiële verplichtingen gestapt. Heel fijn voor ons.
  Nadat het IND op de hoogte gesteld was van de echtscheiding, kreeg mijn vrouw een document uit Den Haag, waar in staat dat zij gescheiden was.
  Dit diende op z’n beurt weer vertaald te worden naar het Thais, ook weer gedaan door een beëdigd vertaler, met alle stempels, zegels en handtekeningen. Veel hulp en info kan je naast je advocaat, ook van de Thaise ambassade krijgen. Dit document hadden we in Thailand nodig om de echtscheiding in Thailand af te ronden.

  Hierna zijn mijn vrouw (toen nog mijn vriendin) en ik naar Thailand (Bangkok) gegaan. Ze moest in Thailand laten zien dat ze gescheidden was. Zo kon ze namelijk officiëel afscheid nemen van de achternaam die ze van haar ex gekregen had. Trouw je in Thailand met een Thaise schone en regel je niets, krijgt je vrouw automatisch jouw achternaam. Met de juiste papieren en veel heen en weer reizen, was het gelukt.
  Hierna konden wij, toen we er allebei klaar voor waren, mooi in Nederland trouwen.
  Ze draagt mijn achternaam en die van haar zelf..

  Het heeft wat werk en geduld gekost, maar het is te doen..
  Succes..

  Japs


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website