Lezersvraag: Wat uit Nederland meenemen voor kinderen in Isaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 april 2014

Beste lezers,

Onze zoon heeft al drie jaar wat met een Thaise uit de Isaan bij Buri Ram. We gaan binnenkort voor het eerst mee naar dat dorp van haar. We hebben nog ruimte in de koffer dus willen wat meenemen voor de kindjes in het dorp. Hebben jullie nog tips? Kleurpotloden, schriften, speelgoed, snoep? Andere dingen, kinderkleding ofzo?
Zijn er dingen die ze niet hebben en wel leuk vinden?

Groeten,

Aaltje

No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Wat uit Nederland meenemen voor kinderen in Isaan?”

 1. Gerrie Q8 zegt op

  Kom zelf ook dikwijls in Isaan en neem dan kleine voetbalshirts mee, van vooral Engelse teams, zoals: Liverpool, Manchester City en United. Vinden goed aftrek en ze zijn er blij mee.

 2. Pim zegt op

  Voor shirts moet je deze niet in je koffer meenemen .
  Ik weet wel een Nederlander die ze hier in Hua hin maakt .
  Deze kan ze dan waarschijnlijk per bus naar het adres sturen ,zoals ik door heel Thailand doe met haring .
  Hij maakt ook eigen ontwerpen in overleg .
  Wat dacht je van shirts van het Nederlands elftal .
  Wat je opnoemt is hier allemaal heel goedkoop koop dat hier ,een leren voetbal doe je er veel en plezier mee.

  • Joost-Buriram zegt op

   Voetbalshirtjes kan je hier in Muang Buriram voor 100 – 150 baht kopen (3 – 4 euro), vooral van de bekendste Engelse, Spaanse, Duitse en Italiaanse clubs, ook het nieuwe oranje shirt van het Nederlands elftal, maar je kan ze ook voor heel weinig geld zelf laten bedrukken en voor kinderen hoeven ze niet lang mee te gaan, want voordat je er erg in hebt zijn ze er uitgegroeid.

 3. Cees zegt op

  Inderdaad zijn shirtjes een goed idee, kom er ook vaak en neem altijd wat T-shirtjes mee en wat ondergoed en ik neem ook vaak van die bellenblaaspotjes mee, zijn ze ook gek op. En verder neem ik wat kleine speelgoedjes uit de Action of zo mee, Dure dingen doe ik nooit meer, liggen de andere dag aan gort in de sloot of ze kijken er niet meer naar om of ze verdwijnen met iemand anders mee. Ze zijn het niet zo gewend blijkbaar, kennen ook de waarde niet, en spullen zijn van iedereen is een beetje hun cultuur. Met kleine goedkope speeltjes zijn ze net zo blij. Althans dat is mijn ervaring in mijn Isaan dorpje.

  • jeffery zegt op

   Cees,
   goed antwoord.

   Dure dingen , nooit doen .

   Liggen inderdaad de volgende dag aan gort in de sloot of ze verdwijnen met iemand anders mee.
   ik zie mijn toetsenbord van mijn geschonken computer nog meegenomen worden door iemand die we niet kennen.De laptop werd dichtgevouwen, helaas tegen de richting van de scharnieren om.heeft het toch nog 3 maanden volgehouden in totaal.
   Fietsen schijnen nooit langer mee te gaan dan 6 maanden.
   Mijn radio die ik als geschenk gegeven heb, was binnen 10 dagen aan gort.
   De tv werd verkocht.De koelkast verdween.de schaafmachine nooit meer gezien. de tuc tuc binnen 3 jaar als schrot verkocht.

   voetbal shirts zijn inderdaad goed om weg te geven. je kunt ze ook in bangkok veel goedkoper kopen dan in nederland.
   Heb vorig jaar nog een namaak rolex aan een oudere thai gegeven.Hij wist niet hoe hij de klok moest lezen , maar was er ape trots op.

   • Cees zegt op

    ja helaas, had vorig jaar met kerst zo’n I-Pad achtige tablet meegenomen, in maart jl wastie al overleden…had iemand (men weet nooit wie) bovenop gestaan, want alles ligt op de grond. Dat heeft 1 voordeel, het kan niet vallen….och ja, vooruit maar, de nieuwe Scoopy brommer houdt het aardig uit sind juli vorig jaar, ondanks dat iedereen er op weg scheurt, spullen zijn van iedereen, hij staat daar toch maar..jaja. Maar de kleintjes zijn altijd blij verrast en nemen de speeltjes wat verlegen van die farang in ontvangst…

 4. Ben Korat zegt op

  Neem mee wat je over hebt, ga niks kopen want van dat geld kun je in Thailand veel meer dingen kopen die de kinderen nodig hebben of leuk vinden, en inderdaad ze zijn net zo blij met goedkopere dingen als met duurdere dingen want voor hun is speelgoed speelgoed en ze weten de waarde niet in te schatten.

  Groetjes, Ben Korat

 5. Dikke Willem zegt op

  Leuke dvd met kindermovies vinden ze fantasties met bijv regenachtig weer en een stapeltje ipads kan misschien ook nog bij. Goedkopere bij bijv kijkshop ed zijn prima en kunnen ze educatie in thai downloaden. De ontwikkeling staat ook in Buriram niet stil. Alleen in lokale winkeltjes is allemaal hetzelfde plastic speelgoed te koop, 10 winkels op een rij. En ja … Chupa chub lollies. Drop lusten ze niet.

  • Chris zegt op

   leuke DVD krijg je daar voor 50 baht…..

 6. marcel zegt op

  Wat wij altijd meenemen is chocola vind altijd gretig aftrek bij de kinders.

  • Chris zegt op

   neem ook altijd chocola me…
   vinden die kids leuk…maar ook mijn schoonouders.

 7. Davis zegt op

  Die shirtjes zijn het echt, zoals eerdere posting’s bevestigen! In grote steden in Thailand kan je ze zo op de markt kopen, koop je ze in Nederland is het sowieso Asia import met de daaraan gebonden kosten en winsten van doorverkopers.
  Pim heeft een schitterend leuk en tevens origineel idee, laat ze in Thailand maken op basis van het Nederlands elftal. Je zal verwonderd zijn aan welke prijs dat kan.

  Had eens enkele grote zakken Chocotoff’s bij, in een isoleertas. Niet alleen de kinderen waren daar zot van :~) Sommigen kende deze toffees, en staken die gelijk in het vriesvak van de koeling. Geen slecht idee; heb je ‘n soort instant chocolade ijs en zo hadden ze er naar eigen zeggen langer geniet van! Denk dit wel een goede tip is, choclolade op zich is moeilijk te transporteren en zo’n Chokotoff is een mooi verpakt snoepje.

  Een kennis had eens oude kinderkleding bij om als mecenas ‘uit te delen’ in het dorp. Lees niet dat het jullie bedoeling is, maar andere lezers zouden er aan kunnen denken. Wel daar maak je niemand blij mee, is eerder een vernedering. Breng ze discreet naar de tempel die kunnen dat gebruiken en weten er wel raad mee.

  Verder geldt een beetje overal in de wereld: een kinderhand is gauw gevuld.
  Mooi dat jullie geschenkjes meenemen, leuk gebaar! Prettige reis!

  • Hans zegt op

   Chocotoff is in Hua Hin ook te koop maar dan heet het Riesen .De verpakking is ook donkerbruin .
   In de deur van de koelkast bewaren .

  • Christina zegt op

   Nee niet naar de tempel breng een bezoekje aan de school dat is handiger. En als je nog even in Bangkok bent kan je daar goedkoper shoppen in China town dan dat je het mee neemt vraag zelf aan haar wat zij er van denkt. En overleg even met je zoon wat hij ervan vindt.

 8. Joy zegt op

  Even vooropgesteld, dat het geen Afrika is, maak je kinderen ook in de Isan blij met chocolade, wij nemen altijd van die “paaseitjes” mee. Chocola is moeilijk verkrijgbaar en peperduur, dus dat eten ze practisch nooit.

  Groet Joy

 9. Theo uit Huissen zegt op

  Wat ik zelf wel eens gedaan heb bij (de Action) grote dozen kleurpotloden en dit op de school afgeven dan hebben alle kinderen er wat aan.
  Stoep krijt

 10. jan geluk zegt op

  wij en onze talrijke bezoekers uit NL nemen altijd snoep papier mee iets dat ze hier niet kennen,maar erg lekker vinden. en spelletjes mens erger je niet en echte damstenen zo dat ze niet met bierdopjes hoeven te dammen.En de meisjes vinden de eche hollandse poppen in volendam kleding erg mooi.Ook klompen sleutelhangers doen het goed.

 11. chantal zegt op

  De mondzorg is in thailand niet zo geweldig, zeker niet bij arme kinderen… snoep geven vind ik daarom niet zo verstandig. of geef ze er een tandenborstel, tandpasta en flosdraad bij?

  kleinigheden als strandballen, ballonnen en bellenblaas vinden die kleintjes vaak geweldig.
  (tip;) ga naar een bedrijf die die dingen gratis weggeeft als reclame materiaal b.v. een bank of een autobedrijf.
  vertel je verhaal, maak er een leuke foto van de spelende kinderen met hun reclame materiaal.

  succes.

 12. Jos zegt op

  Wij nemen voor de neefjes en nichtjes in de isaan meestal Lego mee, ze zijn er gek op en het valt ons op dat ze er behoorlijk zuinig op zijn.

 13. Ruud Vorster zegt op

  Stroopwafels !!! die gaan er in als koek !! en echt orgineel Nederlands .

 14. Jack Van Den Ouden zegt op

  Hallo , de kinderen daar in die dorpen zijn al blij met wat merk shirtjes uit Nederland , of kaas en kleurpotloden en lege schriften , zoete en zoute drop vinden ze ook lekker ! Het liefst hebben ze schoolspulletjes die zijn voor hun duur .Potloden , schriften kleurplaten gummetjes , balpennen met reclame er op ..Eigenlijk zijn ze met alles blij wat ze niet kennen en voor ons gewoon is ..Wil er zelf als mijn huis is verkocht ook gaan wonen , en iets voor de bergbevolking gaan doen wat ze echt waarderen .
  Groetjes Jack

  • Pim zegt op

   Jack die shirts worden in Azië gemaakt .
   Koop ze hier en niet bij een zogenaamde sportzaak ,ik heb een verschil van 1600.- Thb gezien voor hetzelfde shirt .
   De sportzaak heeft de pijp aan Maarten moeten geven .
   2000.baht vroegen ze voor een shirt wat even verderop voor 400 de deur uitging .
   Heel veel mensen hier lusten geen zoute drop ,salmiak gaat er dikwijls wel in .
   Pepermunt zijn er veel gek op .
   1 nieuw schooluniform daar zijn ze trots op .
   Veel kinderen moeten het met een 2e hands doen .

   • Noah zegt op

    Pim, natuurlijk is het zo, maar de kwaliteit is absoluut niet hetzelfde!!! De nieuwe shirts worden van plastic flesjes gemaakt, zie ik een Thai noet doen! Maar voor daar zou ik zeker geen origineel kopen, zonde van het geld! Heb Ralph Lauren polos van Pattaya, 400 bht. Vraag niet hoe hwt eruit ziet na 10x wassen!

    • Pim zegt op

     Niet helemaal waar .
     Over wie ik het heb maakt ze voor Adidas en die hoef je echt geen slechte kwaliteit te leveren .

     • Davis zegt op

      Moderator: u bent ana het chatten. Graag alleen reacties op de lezersvraag.

 15. p.hofstee zegt op

  Wat de kinderen echt lekker vinden zijn m en m s die vinden oudere mensen ook lekker[vaak hebben oudere mensen geen goede tanden meer] maar hebben geen problemen met deze chocolaadjes.

 16. Peter zegt op

  Stroopwafels
  Voor mijn schoonfamilie in Sakon Nakhon neem ik ieder jaar een doos stroopwafels mee. Kinderen, volwassenen, ze zijn er gek op.

  Peter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website