Nachtleven in Pattaya om 23.00 uur dicht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
10 maart 2022

Beste lezers,

Ik heb van een kennis die net terug is uit Pattaya, gehoord dat het nachtleven daar om 23.00 uur sluit. Klopt dat? En zo ja, wanneer komt daar verandering in? Toch een beetje ongezellig alles zo vroeg dicht….

Is dat in andere steden ook zo?

Groet,

Wilfred

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.88/5. From 8 votes.
Please wait...

11 reacties op “Nachtleven in Pattaya om 23.00 uur dicht?”

 1. rob zegt op

  Dat klopt ik ben er in januari en februari 3x 4 dagen geweest en alle bars sluiten om 23.00 uur, na die tijd wordt het langzaam stil op straat.

 2. Werner zegt op

  Per 1 juli zou Thailand naar een endemie (ipv pandemie) overschakelen wat zou betekenen dat de meeste restricties wegvallen, zo ook het sluitingsuur.

  https://thethaiger.com/coronavirus/government-health-officials-approve-plan-to-make-covid-endemic-in-thailand-by-july

  • Ton zegt op

   Nou dat is wel heel optimistisch gedacht van je.
   Ik lees in het artikel ….”Deze omvatten vaccinatie, medische behandeling voor geïnfecteerde patiënten, Covid-screening en -monitoringmaatregelen, ziektepreventiemaatregelen en reisbeperkingen”.

   en ….”het dragen van mondkapjes nog steeds verplicht kan zijn, samen met het vermijden van massale bijeenkomsten, handen wassen, antigeentesten en vaccinatie”.

   Dus het kan de goede kant op gaan, of we houden het nog voorlopig aan. De tijd zal het uitwijzen.

 3. Ton zegt op

  Klopt inderdaad, om 23:00 uur stopt de horeca, rond 22:45 uur dient men af te rekenen, gaat hierna het licht uit en wordt men geacht te vertrekken, iedereen houd zich hier stipt aan, er is veel controle door politie hierop, en geen enkel bar eigenaar wil het risico lopen op een forse boete of gedwongen sluiting.

  Hou er ook rekening mee dat in veel restaurants de keuken sluit om 21:00 uur en het restaurant om 22:00 uur. Dus inderdaad een dooie boel en lege straten na 23:00 uur.

 4. Kammie zegt op

  Ben er al sinds december, officiële tijd is nu nog 23u maar bijna overal gaat het feest verder met de rolluiken naar beneden en volume wat lager.

 5. Robert Versteeg zegt op

  Ik ben hier nu. De live muziek gaat om 23.00 uit, maar daarna gaat het door tot 00.00 uur. Op 3rd road gaat er een live muziek bar om 01.00 uur dicht. Na 00.00 uur kan je gewoon blijven zitten en rustig je drankje opdrinken. Soi buakhao en Tree Town zijn nu de hotspots. Soi 7 en 8 zijn zo goed als verloren. Soi 6 gaat langzaam aan open. Veel plezier

 6. Pat zegt op

  Kan iemand antwoorden op de laatste vraag van de auteur van de lezersbrief : hoe is het in andere steden?

  In mei ben ik in Phuket en Bangkok?

  • Alain zegt op

   Ik ben net gearriveerd in PTY en moet nog een dag in een test en go hotel verblijven.
   In november was ik er ook en toen was het uitgangsleven wel op een heel laag pitje. Tree town was boming business.
   Wat mij vooral stoorde was de mondmaskerplicht en dan vooral wanneer je buiten was. Is het nog steeds zo dat je dit overal moet dragen? Officieel bedoel ik dan?
   Groeten
   Alain

   • Ton zegt op

    Het dragen van een mondmasker is nog steeds officieel verplicht zowel binnen als buiten.
    Draag je het binnen niet, dan wordt je hier door het personeel wel op gewezen.
    Buiten zie je vooral de dwarse toerist, die deze regel niet respecteert, en afkeurende blikken ontvangt van de Thai zelf die deze regel wel netjes opvolgen.
    Tevens riskeer je ook een boete wanneer je je mondmasker niet draagt.
    En moet zeggen, ondanks de warmte, valt het reuze mee, denk er gewoon niet teveel aan.

    En als het je zo stoort, dan ga je toch op een latere termijn naar Thailand toe.
    Tot die tijd respecteer je als gast, de gebruiken, gewoonten en regels van je gastland, simpel !

   • Ton zegt op

    Nog even ter aanvulling, je kunt natuurlijk besluiten je mondmasker buiten niet te dragen, ieders verantwoordelijkheid natuurlijk.
    Echter, vergeet niet dat wanneer je vakantie eindigt na 3-4 weken, bij een terugreis naar Nederland of België, een negatieve PCR- of antigeentest vereist is.
    Blijkt dat je positief bent, dan kun je het inchecken wel vergeten, want dan kom je het vliegtuig echt niet in, met alle bijkomende ellende die daarop volgt er nog bovenop.

    Dus….weeg voor jezelf bovenstaand risico af bij een kortstondig verblijf in Thailand, en/of het niet dragen van een mondmasker voor jou wel/niet belangrijk is.
    Een gewaarschuwd mens telt voor twee, je zal echt niet de laatste persoon zijn die net voor de terugvlucht positief wordt getest.

  • Ko zegt op

   Er zijn (nu) 5 regio’s waar alles om 23.00 dicht moet. Bangkok en Phuket horen daar ook bij. Elders om 21.00 uur. Dat is in ieder geval volgens de regelgeving.. Na 23.00 zijn zowel de eigenaar als de gast strafbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website