Beste lezers,

Zijn er mensen met ervaringen bij emigratie naar Thailand, die 100% zijn afgekeurd zijn. De emigratieplannen melden bij het UWV en vervolgens een herkeuring krijgen?

Groet,

Ellen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Naar Thailand willen emigreren als je bent afgekeurd en daardoor herkeuring?”

 1. Robert zegt op

  Ja ben in die tijd 4 keer herkeurd.
  Ben 100 % afgekeurd, en woon met toestemming inmiddels 14 jaar in Thailand.

  Robert

 2. Henk Appelman zegt op

  Hi
  Is standaard procedure bij het UWV, zover mij bekend zijn alle wao’er die naar Thailand zijn vertrokken eerst opnieuw gekeurd.
  Er is echter een catogorie mensen die zich in Nederland NIET laten uitschrijven en dus als ingezetene in Thailand verblijven……die worden natuurlijk niet opgeroepen.
  Wat dat verder voor consequenties heeft is niet de vraag, en zijn ook mijn zaken niet.

  Groetjes
  HGM.Appelman

 3. rori zegt op

  Ja 100% afgekeurd? Ik was 88,7% afgekeurd. Heb een WIA uitkering.

  Ik kan alleen voor mijzelf spreken. Ik word niet meer door het UWV gekeurd. Nu niet en in de toekomst niet (Eh als de wetten niet worden gewijzigd).
  Ik ben als grensarbeider (nederlandse inwoner maar werkend in Belgie) voor 88,7% afgekeurd.
  Volgens belgisch recht ben ik vanaf 62.5 jaar vrijgesteld van sollicitatie en werk.
  Dit is voor mij bepalend.

  Ik heb schriftelijk bij het UWV, het RIZIV en de mutualiteit in Belgie aangemeld dat ik 8 maanden per jaar in Thailand zit.
  Heb keurig van alle een brief terug gehad van allen.

  V.w.b. het UWV (WIA Almere) is gesteld dat men geen reden ziet maar ik wel beschikbaar moet blijven voor werk en mogelijke herkeuring in de toekomst.

  Heb echter een andere brief van Uwv Breda grensarbeiders met latere datum dat ik vanuit de EU vrij ben om te doen en laten wat ik wil.
  Vanuit het RIZIV hetzelfde daarin werd als extra nog vermeld dat ik onder Belgisch recht val en dat dat leidend is..

 4. Eduard zegt op

  Ik ben niet “afgekeurd” maar arbeidsongeschikt verklaart, ben 16 jaar geleden geëmigreerd , tot nog toe nooit een oproep gehad voor een herkeuring.

 5. uwv-er zegt op

  Een herkeuring kan altijd plaatsvinden. Geëmigreerd of niet.
  Je kan ook zelf een herkeuring aanvragen als je twijfelt aan je arbeidsmogelijkheden. Blijft die gelijk dan zal je bij vertrek niet meteen weer herkeurd worden.

  Je moet een wijziging meen ik uiterlijk twee weken voor de ingangsdatum doorgeven. Als je erg tegen een herkeuring opziet kan je net na de jaarlijkse feestdagen vertrekken. De kans dat je dan alsnog voor vertrek wordt opgeroepen is dan niet zo groot. Maar als met je wil herkeuren komt dat vroeg of laat toch een keer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website