Lezersvraag: Naar Thailand, is het in april te heet voor kleine kinderen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 januari 2018

Beste lezers,

Wij willen met onze kinderen van 4 en 6 jaar in april/mei 4 weken op reis. We zijn nog niet eerder in Azië geweest en Thailand staat nu bovenaan het lijstje voor deze reis. Er is echter een ding dat me nog tegenhoudt en dat is het weer.

Ik lees online verschillende verhalen en reacties over dat het te warm is in deze maanden. We willen graag lekker warm weer maar als de hitte ons beperkt in het reizen zou ik dat erg jammer vinden en liever een andere keer gaan.

Wie kan ons hier meer over vertellen en adviseren? En wie heeft ervaring met reizen met kleine kinderen in deze periode en hoe was dat?

Groet,

Nicole


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

31 reacties op “Lezersvraag: Naar Thailand, is het in april te heet voor kleine kinderen?”

 1. Nicky zegt op

  April is de heetste maand in Thailand. Overal. Aan de kust misschien iets minder met zeewind, maar ik zou het niet aanraden

 2. TH.NL zegt op

  Ik kan daar heel kort over zijn. Ja het is bloedheet in Thailand. Trouwens, hebben al Uw kinderen dan 4 weken vakantie?

 3. frans zegt op

  Zou het afraden. Ook al is er in april songkran (elkaar met water besprenkelen).Voor de kinderen een leuk evenement. In de isaan streek kan het kwik zo op lopen naar 38 graden en meer. Vind het wel lang bijna 4 weken met die hitte. Zelfs s avonds kan het nog rond de 30 graden zijn. Voor jonge kinderen kan/wordt dit lastig. Op excursies gaan met deze temperaturen is geen lolletje meer. Kinderen die niet voldoende weerstand hebben worden ziek/misselijk en hoofdpijn. Dit in combinatie met een andere levenstijl dan in holland (voedsel, hygiene e.d.) zal ik het u toch afraden. januari , februari begin maart lijkt me beter.

 4. Kees zegt op

  Behalve dat het erg heet is, ligt het land een week lang stil rond Songkran. De helft van de bevolking reist het halve land door zowel per auto als openbaar vervoer. Tijdens de drie Songkran dagen heb je alleen de keuze tussen binnen blijven of je in het watergevecht mengen. Veel expats gaan juist weg rond die tijd. Ik zou met kleine kinderen kiezen voor een andere bestemming of een andere periode.

  • Fransamsterdam zegt op

   In een vissersdorpje zoals Pattaya duurt Song Kran maar liefst negen dagen, van 11 t/m 19 april. De kans op oor- en oogontstekingen is dan vele keren groter dan normaal.
   Ik zou het mijn ouders waarschijnlijk überhaupt niet in dank afgenomen hebben om mij als klein kind vier weken op vakantie mee te nemen naar een tropisch land.

 5. Nok zegt op

  Als in Nederland het kwik 3 dagen tegen de dertig graden Celsius aan hikt, volgen er al waarschuwingen en adviezen buitenshuis geen activiteiten te ondernemen, etc.etc.rtc. Hoe zou het dan zijn als je van plan bent net kleine kinderen 4 weken in de continue warmte te vertoeven? Bekend moge toch onderhand zijn dat hitte één van de redenen vormt Thailand in deze periode te mijden? Januari is voor kinderen de beste maand. Een jaartje uitstellen dus is mijn advies!

 6. Erik zegt op

  Hallo Nicole,

  Eigenlijk zou je iets specifieker moeten zijn naar welke gebieden je wilt gaan reizen. Het binnenland is in april vaak echt loeiheet met kans op temperaturen van ruim 40 graden.Ga je voornamelijk naar de eilanden, dan is het wel minder heet. Kijk anders eens op deze website: http://www.klimaatinfo.nl/thailand/

 7. GuusW zegt op

  Niet doen, het is dan echt bloedheet. Komt er in de praktijk op neer dat je het grootste deel van de dag in een winkelcentrum doorbrengt en alleen ‘s avonds iets kunt ondernemen. Dat is met jonge kinderen natuurlijk ook niet ideaal.

 8. Bernold zegt op

  Het kan dan inderdaad 40 graden of meer worden. Maar de Thaise hitte is anders dan de Nederlandse.
  Ook is het best uit te houden tijdens activiteiten. Maar in de steden is het dan uiteraard minder goed toeven dan op het platteland.

  • Jasper zegt op

   De thaise hitte is inderdaad anders dan de Nederlandse, hij is namelijk nog vochtiger. Wandelen, en elke inspanning zijn al gauw teveel bij deze sauna-achtige omstandigheden. Ook mijn vrouw gaat bij voorkeur tussen 09.00 en 16.00 bij voorkeur niet naar buiten – terwijl die geboren en getogen is, met een mager klein lichaam bij 39 kg.

   Met ons zoontje de hele dag in de tuin in de schaduw in het pierebad, en vader met een boek en een biertje ernaast is voor ons het beste in april (vakantietijd!).
   Wel is het op een eiland aan zee iets beter toeven. Verder alleen maar af te raden.

 9. Philip zegt op

  Ik ben er 1 maal geweest in April en ik zou het nooit meer doen, was voor mij echt niet meer aangenaam. Alsof je constant in een oven zit, zelfs op een scooter heb je te warm. Water in het zwembad is te warm, uit de douche komt alleen maar heet water. Ik verbleef dan in Pethabun en Hua Hin.
  Beter naar Indonesië en Bali, dar is het altijd even warm.
  grt Philip

 10. Nonkelwin zegt op

  Ook in het zuiden, aan zee, is het enkel genieten tot tien uur in de ochtend, daarna rest er enkel het zwembad ter verfrissing of de airco ter afkoeling.

 11. henry zegt op

  De Thai blijven thuis in april, is dan ook schoolvakantie. Ik denk dat dit genoeg zegt

 12. Paul schiphol zegt op

  Wat een klaagzang. In Thailand is het overdag doorgaans altijd rond de 30°C, met incidenteel uitschieters naar boven en beneden. Met kinderen vermoed ik een strandvakantie. Prima te doen in April. Zelf ben ik ook heel April in Thailand. Zowel binnenland (de Isaan) als de kusten (Andaman en the Gulf.)
  Veel plezier, Paul

  • joy zegt op

   Valt toch wel mee Paul, er wordt niet geklaagd. Wel worden er gerichte antwoorden gegeven.

   • Frans Nico zegt op

    De gerichte antwoorden zijn overigens door volwassenen gedaan en zijn persoonsgebonden. Deze persoonlijke meningen worden niet door iedereen zo ervaren. Zo ervaar ik de maanden april/mei niet als een probleem. Overigens kunnen kinderen, want daar gaat het de vraagsteller om, met hoge temperaturen heel goed omgaan. Dat is uit eigen ervaring met onze dochter van nu vijf jaar.

  • Joost Buriram zegt op

   Nou Paul, dan moet jij mij eens zeggen waar jij in april zit in de Isaan, waar ik woon is het nu al weken overdag ruim boven de 30 gr. en dit is de koele tijd, vandaag toevallig iets minder want het is bewolkt en het heeft vannacht zelfs een beetje geregend, ze verwachten 28 gr. voor vandaag dus dat wordt een vestje aan of een jas aan op de motorbike, maar in maart, april en mei is een temperatuur hier van boven de 40 gr. geen uitzondering, gelukkig begint half april de regentijd met soms zware onweersbuien.

   Dit is wat het Thai Meteorological over april zegt.

   The Upper Thailand (The northern, northeastern, central and eastern parts of Thailand):
   During the 1st period about late February until middle March, hot weather occurs commonly at daytime with thick fog at many areas on some days. Even though morning cool weather still occurs at the northern and northeastern parts, the reason is that weakly high-pressure air mass areas from China will prevail over the northern and northeastern parts.
   Then during about middle March until late April, sweltering weather occurs almost widely with very hot weather at some areas on some days whereas extreme maximum temperatures may reach 42 – 43 C. Nevertheless, summer thunderstorms often occur at many areas during some periods as thunder rain, gusty wind and possibly falling hail, thus helping reduce some heat. This results from prevailing southerly or southeasterly wind bringing about moisture from the Gulf of Thailand for almost all of this period. In addition, heat low-pressure air mass cells will prevail from time to time.
   During late April until the 1st half of May, weather will fluctuate as sweltering weather occurring almost widely with very hot weather happening at some areas on some days and thunder rain at many areas. This results from prevailing southerly or southeasterly wind transforming to become southwestern monsoon prevailing over Thailand instead.

 13. Theo zegt op

  Beste familie.,het is nu januari en we verblijven in dit mooie land.
  Het is niet goed om naar Thailand te gaan met kleine kinderen
  Wij zien dagelijks moeders met kleine kinderen allemaal goed
  Bedoeld.maar wij zien duidelijk iedere dag dat de kleintjes zich
  Niet kunnen ophouden in deze hitte.en de moeders hebben ook
  Echt geen vacantie.de vaders staan er hulpeloos naar te kijken.
  Niemand heeft hier iets aan.huilende kinderen en dan de risico’s
  Met ziekte. Wacht even en denk na……..ook beter voor de
  Kinderen.
  Groet theo

 14. RWV zegt op

  Ja, het is er dan warm. Maar het is nog altijd veel beter dan 4 weken in Nederland op een camping in de stromende regen.

 15. Zwarteb zegt op

  Ik ga normaal altijd van begin januari tot begin april naar Thailand op vakantie.
  Temperaturen zijn dan aangenaam.
  Ik ben door omstandigheden in 2016 half april tot half mei in Thailand geweest.
  Bij mezelf gezegd, nooit meer, bloed heet, je weet niet waar je het moet zoeken van de warmte, ook aan zee.

 16. Eric zegt op

  Niet alleen te heet voor kleine kinderen, gewoon te heet voor iedereen!

 17. George zegt op

  Ben vorig jaar 2 weken in de april/mei vakantie in Prachuap KK geweest met dochter van 7 een strand in de buurt met aardig wat schaduw en als ze houden van spelen in het zand….ga dan er in de vroeg ochtend heen. Keer rond het middaguur terug en pak nog weer de periode later in de middag mee. Ben twee keer een dagje met de trein van PKK naar Hua Hin gegaan ter afwisseling. Had in PKK een kamer met fan maar wel dicht bij zee en douche op het balkon. Omdat je kind leerplichtig is zul je mogelijk pas aan het eind van de maand gaan, afhankelijk van de regio. Dan is de Songkran drukte al weer voorbij. Gewoon doen, maar gebruik je verstand en wordt het hun vakantie of willen jullie veel van Thailand (laten) zien. Zijn ze gewend aan reizen? Blijf niet lang in BKK bijvooorbeeld een eerste volle dag en een laatste volle dag voor sighseeing.

 18. ser kokke zegt op

  Heel kort:

  Niet doen!

  In maart, april en mei zit ik binnen in mijn “gekoelde huis” en ga er uit in de schaduw naar een “gekoelde auto”. (Overigens zijn juni, juli en augustus ook te heet.)
  Buiten kom ik niet en ik woon in noord Thailand, niet het heetste deel.
  Doe het je kinderen en ook jezelf niet aan.

  Er zijn andere bestemmingen te over, die veel leuker zijn voor kleine kinderen.

 19. joy zegt op

  Wat ik nog mis in de reactie’s is, dat de genoemde temperaturen zijn in de schaduw!
  In de aprilmaand is het doorgaans overal zo warm, dat je de lust om ook maar iets te ondernemen je snel vergaat……Kan trouwens ook fijn zijn, je komt in een soort van roes met een mantra van: Jezus wat is het warm, wat een bloedhitte etc. 🙂

  Groet Joy

 20. Johan zegt op

  Als je 4 weken wil rondreizen zal het wellicht veel te heet zijn. Blijf je echter ergens op een vaste plaats bvb nabij een strand, dan is het wel mogelijk. Desnoods neem je de eerste dagen elk uur een douche, ga regelmatig binnen in een ruimte met airco, ga zwemmen en drink veel water.

 21. Christian van de vin zegt op

  Behoorlijk heet ja maar goed te doen,
  Je moet wel je vakantie aan de kust doorbrengen en de steden mijden.
  in de morgen tot tegen 12u nog best te doen en op het strand met wind vanaf de zee ook lekker onder de parasol.
  Hotel Lek ligt daar in Pattaya heel gunstig voor met zwembad benedenvloers ook in de zomer koel water.
  belangrijk aan de kust en zwembad,airco heb je op je kamer dus.
  gr cajdevin@hotmail.com

 22. Frans Nico zegt op

  Beste Nicole,

  Ik begrijp dat je voor een dilemma zit en van ervaringsdeskundigen wilt horen of het te heel is in de beoogde periode. Allereerst constateer ik dat een van je kinderen leerplichtig is. Dat houdt in dat je beperkt bent tot de schoolvakanties.

  Temperaturen verschillen van jaar tot jaar. In april/mei is het warm. Maar dat wordt niet door iedereen hetzelfde ervaren. Wel is bekend dat ouderen het met hoge temperaturen moeilijker hebben dan anderen. Ook in Nederland wordt ouderen aangeraden met hoge temperaturen binnen te blijven en veel te drinken. Kinderen kunnen veel beter met hoge en lage temperaturen omgaan dan ieder ander. Met andere woorden, ga eerst uit van je eigen ervaringen met hoge temperaturen. Is het voor jou te heet, dan hoeft dat voor je kinderen geen probleem te zijn. Die passen zich veel beter aan.

  Eigen ervaringen: Ik kom nu tie jaar jaarlijks in Thailand voor één tot drie maanden. Ik verblijf doorgaans in het heetste gebied van Thailand, maar heb daar met mijn 69 jaar niet veel problemen mee. Wij hebben een dochter van nu vijf jaar. Totdat ze leerplichtig werd waren wij ook met haar geregeld in Thailand, ook in april. Zij paste zich heel goed aan. Als een kind maar kan spelen is de temperatuur niet het grootste probleem.

  Onderzoek wel of bepaalde vaccinaties voor de kinderen aangeraden wordt. Wij hebben onze dochter naast de normale vaccinatie wel eerder laten vaccineren tegen mazelen. Bescherm jezelf en de kinderen tegen muggen. Als je verblijft in een accommodatie met airco, dan zal je daarin geen problemen ervaren. Anders ligt het waar geen airco is. Bescherm je dan met een klamboe en/of een deet-middel. Dit is belangrijker dan de temperatuur.

  Doe activiteiten in de ochtend en/of namiddag en houdt zo mogelijk siësta. Wij wonen doorgaans in Spanje en in de zomermaanden is de temperatuur daar vaak hoger dan in Thailand.

  Tot slot, laat je niet enkel leiden door alleen afradingen. Volg je eigen intuïtie. Jij kent je kinderen het beste.

 23. chris zegt op

  De gemiddeld jaar-temperatuur in Bangkok is 29 Graden. Dat betekent dat er wat uitschieters zijn naar beneden en naar boven.
  Met Songkran (13-17 April) is het meestal erg warm maar de laatste jaren haalt het kwik de 40 graden zelden. Het kwik is maximaal 37 graden.
  https://www.timeanddate.com/weather/thailand/bangkok/historic?month=4&year=2017
  https://www.timeanddate.com/weather/thailand/bangkok/historic?month=4&year=2016.
  In andere weken wordt het net zo warm. Kortom: de temperatuur is meer onvoorspelbaar geworden dan een paar jaar geleden.
  Ook met dagelijkse temperaturen van 30-35 graden moet je natuurlijk niet veel reizen met kleine kinderen, ze voldoende laten drinken en je dagelijkse planning goed afstemmen. Een belangrijke vraag die je je moet stellen is of jullie kinderen goed tegen de warmte kunnen.

 24. Peter zegt op

  Beste,

  Veel te warm om met kinderen op verlof te gaan in deze periode, is er bloed heet steeds boven de 40 graden.Zelf s’nachts tot 30 en meer.

  Beste maanden, Dec tot eind Maart .

 25. brabantman zegt op

  Woon permanent in Thailand. Nog nooit geklaagd over de warmte. Heerlijk juist. Geen last van stramme botten en stijve handen. (rheuma) Altijd de vrolijke vitamine D leverende zon.
  Nee, dan momenteel Nederland waar ik nu een tijdje helaas noodgewongen moet verblijven. Lees en hoor alleen maar code geel en rood, de hele dag de lucht grijs en grauw, gierende wind en regen. Dat is prettig en aangenaam voor kinderen….
  Ben terug in NL na ruim 10 jaar. Zie het met verbazing en verwondering allemaal aan. Sorry (mijn prive mening) wat een stel watjes zijn de mensen hier geworden. Wat wind of regen en heel het land ligt stil. Geen trein rijdt er meer en alle wegen staan vol. Ik ken mijn land niet meer terug.

 26. Pieter zegt op

  Met kinderen?? Echt NIET doen, is echt onverantwoord, en wat al eerder is vermeld de kans op ziektes, infecties is nog veel groter dan in andere maanden.
  Heb zelf jaren aan zee in Thailand gewoond, er is wel wat wind maar het blijft bloedheet, en inderdaad in de nacht komt de temperatuur niet onder de 30 graden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website