Naar Bangkok, waar moet de tweede PCR-test worden afgenomen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 januari 2022

Beste lezers,

Ik ga op 8 januari naar Thailand met de Thailand Pass na de eerste PCR-test moeten we nu na 7 dagen een tweede doen. Aangezien ik in Bangkok aankom en doorreis naar Korat, zou ik graag vernemen of iemand de adressen weet waar de tweede PCR-test moet afgenomen worden of moet ik hiervoor terug naar Bangkok komen?

Groet,

Ronald

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “Naar Bangkok, waar moet de tweede PCR-test worden afgenomen?”

 1. Sander zegt op

  https://drive.google.com/drive/mobile/folders/1AnIVPwYeGs3l-rO25X1Wi9LLAbSbrSD0?usp=sharing

 2. Eric zegt op

  Net in Bangkok aangekomen in hotel Amari don nuance airport. Pcr test gehad en morgen op doorreis, hebben een Antigeen test meegekregen dus geen gezeur met pcr test, beetje vreemd omdat dit pcr had moeten zijn , maar wij hoeven het niet. Dus na 1 dag geheel vrij. Wij vallen nog onder de test and go

  • Rob Phitsanulok zegt op

   Beste , wij ook zelfde hotel gezeten alleen dan op 28-12, trouwens goed en snel geregeld de test daar, 5uur.
   Zelftest meegekregen als service . Op het vliegveld hebben wij een rose papier gekregen en daarmee MOET u na tussen 3 en 5 dagen een tweede test doen op de locatie waar u zich dan bevind. Wij dus in het ziekenhuis in Phitsanulok. Ik denk nog steeds verplicht , hoort bij de Thailand pass sinds de laatste maatregel, was eerst niet zo.

  • BuurmanRuud zegt op

   Ik denk dat dit incorrect is. Ik van onder dezelfde regeling en de zelftest kreeg ik ook mee, met de nadrukkelijke opmerking erbij dat dat slechts bedoeld was voor de zekerheid, terugreis, wat dan ook, maar niet als vervanging van de tweede test. Dat moet een pcr-test zijn in een goedgekeurde testlocatie.
   Ik weet niet wat de consequenties zijn vanuit de overheid, maar het lijkt me verstandig dit toch nog even heel goed uit te zoeken.

 3. Eddy zegt op

  zoals ik het begrepen heb uit de uitleg van de Thaise overheid, krijg je

  1) bij paspoortcontrole van de loketbeambte een port health form met gegevens, die je bij inchecken bij de receptie van het hotel in Bangkok moet afleveren.

  2) De receptie van je hotel zal adhv dit formulier een afspraak maken voor de 2de test op dag 5 of 6 na aankomst. Ik neem aan dat er ook wordt gevraagd waar je je op dat moment zal begeven.

  Dit is een site met door de overheid goedgekeurde test stations

  https://service.dmsc.moph.go.th/labscovid19/indexen.php

  • Rob Phitsanulok zegt op

   Beste Eddy,
   Ik denk dat je volkomen gelijk hebt ,maar dat het in de praktijk iets anders zal blijken te zijn.
   In ieder geval bij ons. Bij 2 schrijf je dat het hotel een afspraak zal maken voor de 2e test.
   Gelukkig heeft de dame van de receptie dit bij ons niet gedaan[ was niet de slimste].
   Ik heb de indruk dat je altijd zelf die afspraak voor de 2e controle moet maken. wij gaan die afspraak maken bij Bangkok hospital in Phitsanulok , staat op de lijst.
   Succes gewenst.

 4. BuurmanRuud zegt op

  Ik heb de tweede uitslag net binnen, maar het was een heel gedoe om uit te vinden waar ik de tweede test kon laten doen. De lijst van aangewezen testinstanties is incorrect en lastig hanteerbaar. Ik heb met diverse ziekenhuizen van de lijst in de buurt contact proberen op te nemen, maar veel van hun sites zijn uitsluitend in het Thais. De meeste ziekenhuizen waar ik wel contact mee kreeg, meldden dat ze die service helemaal niet verlenen en dat ze niet weten waarom ze op die lijst staan. Uiteindelijk ben ik, vanuit Sathorn, terechtgekomen bij Thainakarin Hospital in Bang Na. Op hun site heb ik het aanmeldformulier ingevuld, waarvan ik vervolgens geen bevestiging kreeg. Nabellen bleek dat het wel goed was doorgekomen.

  Ter plaatse was alles zeer goed geregeld en was in binnen vijf minuten weer weg. Een paar uur later was de negatieve uitslag al binnen. En ik heb weer eens een onbekend stuk Bangkok kunnen verkennen, zullen we maar zeggen.

  • Rob Phitsanulok zegt op

   Beste Ruud, ik ga nu het zelfde probleem krijgen hier in Phitsanulok. Hebben gebeld met het ziekenhuis endaar moeten we 4000 b betalen wat raar is [ was gratis] ,maar om alles goed te hebben zou ik dat wel doen. Mijn vraag is eigenlijk: ik ben bang dat ze dat formulier dat je gedownload hebt hier niet hebben.
   waar is jouw 2e test opgenomen ,in je Thailand pass of wat denk je dat er mee is gedaan. Ik heb het idee dat als ik hier ga testen , ik een goedkeuring krijg en er verder niets mee word gedaan.
   Ben benieuwd naar je mening of van anderen,
   Rob

 5. BuurmanRuud zegt op

  De enige bevestiging die ik heb gekregen, kwam via e-mail. Ik moest naar de afspraak echter wel mijn paspoort en het roze afschrift van de verklaring die je op het vliegveld hebt getekend meenemen. Ik ga ervan uit dat daarmee wel ergens wordt vastgelegd dat ik die test heb gedaan en dat die negatief was.
  Ik heb in ieder geval niet het risico durven nemen dat dat niet zo is…

 6. Pada zegt op

  Bij het eerste hotel waar je de test and go hebt geboekt krijg je de test uitslag na de test in het ziekenhuis waarmee het hotel samenwerkt.. Aan het rose formulier wat je op de luchthaven hebt gekregen wordt door het hotel een berichtje geniet met vermelding om zelf je tweede test te boeken die je na 5 a 7 dagen moet laten doen. Liefst bij dezelfde testlokatie omdat je daar al bekend bent. Met dat rose formulier ga je naar de testlokatie waar je de afspraak hebt gemaakt. Nadat je de uitslag binnen hebt moet je er een foto van maken met je paspoort ernaast. Die foto moet je naar het test and go hotel sturen via Line. Want het Line account van het hotel moest ik toevoegen bij mijn Line account. Op deze wijze controleert de overheid of je de 2de test hebt gedaan en de uitslag. Groet Pada


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website