Lezersvraag: Motortocht Thailand – Myanmar, wie heeft ervaringen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 januari 2015

Beste lezers,

Na al wat kilometers met vrienden op de motor in Thailand te hebben gereden heeft één van hen voor volgend jaar het voorstel gedaan om enige tijd Myanmar te bezoeken. Ikzelf heb een eigen motor ter beschikking in Chiang Mai maar de anderen moeten er wel ééntje huren.

Zijn er mensen met ervaring of kennis van de te vervullen formaliteiten om deze toch te ondernemen!

Beste motorgroet,

Bennie

5 reacties op “Lezersvraag: Motortocht Thailand – Myanmar, wie heeft ervaringen?”

 1. Peter Hendrix zegt op

  Hallo Bennie, In 2011 zijn wij met een groep van drie vanuit Chang Mai naar Laos gereden. We zijn van Chiang Mai naar Luang Namtha en verder naar Vientiane gereden. Van daaruit via Thailand weer terug. Wij huurden de motoren bij: DANG Bikehire, 23 Kotchasan Rd. T. Changklan, A.Meuang Chiang Mai. Google maar eens. Hij weet alles over de formulieren, verzekering etc. voor een tocht naar het buitenland.Hem zou je eens kunnen benaderen. Heel veel succes. (nb. laat me weten of de reis doorgaat, ben heel benieuwd).
  Groet, Peter

 2. Nico van kraburi zegt op

  goedemiddag,
  Wel een visum aanvragen zal het probleem niet zijn, echter de motor binnen brengen in Myanmar is niet zo simpel ze kunnen een carnet de passage vragen bij binnenkomst of vragen een borg contant te betalen.
  Zelf ben ik ongeveer 6 maal de grens overgegaan via de grenspost Ranong in zuid Thailand, dit met de motorboot aangezien de grens bestaat uit de Kraburi rivier. De monding van deze rivier is erg breed.

  Met een normaal visum aangevraagd in Myanmar aan de grens is het (legaal) niet mogelijk om verder weg te reizen vanaf de grens dan 20 kilometer, er zijn controle posten op doorgaande wegen, overtredingen worden extreem streng bestraft.

  Wellicht dat een visum aangevraagd bij de ambassade van Myanmar meer kans biedt, indien je vooraf de route doorgeeft. Zelf wil ik ook een gebied in zuid Myanmar bezoeken buiten de 20 kilometer grens het is mij nog niet gelukt om daar toestemming voor te krijgen. Veel plezier met de voorbereiding.
  M. vr. gr.
  Nico

 3. Rudi zegt op

  Myanmar kom je niet in met eigen motor + je mag er niet vrij rondreizen. Een heel gedoe met administratie, immigratie, financieel (verzekering) ed. En als -heel uitzonderlijk- je toch er in slaagt om alles rond te krijgen zal je begeleiding krijgen. Niet zo leuk dacht ik – zeker als motorrijder niet, dan wil je vrijheid.

 4. Wim zegt op

  Dag Bennie,

  Ik zag op Thailand blog dat mijn vriend uit Nederland, Peter had gereageerd op de vraag over een motor trip naar Myanmar.

  Heb wat navraag gedaan en gegoogeld en ik heb overal gelezen dat je zelf geen auto mag rijden en niet met de eigen motor de grens naar Myanmar mag passeren (MaeSot). Indien ik er naast zit, laat het me weten.

  Als alternatief is een rondreis met eigen en huur motor naar Laos aan te bevelen. Heb dat voor Peter, zijn zoon en natuurlijk mijzelf georganiseerd en de verslagen zeggen genoeg.

  http://7005pe.gaatverweg.nl/

  Natuurlijk veel meerdaagse motor trips door Noord Thailand en Isan gemaakt en ga nu plannen om in november (woon in Chiang Mai, richting Tilusu waterval (Umpang) te gaan.

  Met zonnige groet uit Chiang Mai,

  Wim

 5. Ann schmidt zegt op

  Hallo Bennie,
  Heb je al antwoord op je vraag gekregen? Wij toeren op de moment door Cambodja op een motor die we in Vietnam kochten. We willen met onze brommer de grens oversteken naar Thailand en nadien met de motor naar Myanmar. Is dit jou ondertussen gelukt?
  Groetjes,
  Ann en Patje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website