Beste lezers,

Wij zijn van plan om in jan 2014 af te reizen naar Thailand.

Het idee is om in Bangkok een motorscooter te huren en dan in 4 weken naar beneden af te reizen richting Phuket en daar de scooter weer in te leveren. Het is niet de eerste keer dat we in Thailand een zelf geregelde reis maken alleen willen we het nu graag op een motorscooter doen.

Zijn er mensen die mij kunnen vertellen of die mogelijkheid bestaat van vertrek uit Bangkok en inleveren in Phuket? Waarbij ik nog de opmerking wil maken dat ik bekend ben met het Thaise verkeer en een ervaren motorrijder ben, voor wat het waard is.

Graag tips, trucs en ideeën.

Groet,

Jos


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Met een motorbike van Bangkok naar Phuket, wie heeft tips?”

 1. Cor Lanser zegt op

  Hallo Jos,
  Ik ga al bijna 5 jaar 3 maanden per jaar naar Thailand en huur daar elke keer een motor en inmiddels heb ik daar zelf een motor gekocht. De plaatsen waar de meeste verhuur bedrijven zitten zijn: Bangkok, Pattaya en Chiang Mai. de prijzen zijn ongeveer tussen de 20 en 25 euro per dag.
  Je moet wel je paspoort afgeven. Meestal is de motor niet verzekerd, bij sommige bedrijven kan dat wel. Altijd van tevoren foto,s maken van eventuele beschadigingen en zelf een extra slot kopen, omdat sommige bedrijven s,avonds de motor stelen met de reserve sleutel. Ik heb zelf alleen maar goede ervaringen gehad, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik heb bijna heel Thailand doorkruist, behalve de rit naar Phuket, het ongeveer een rit van 700 km, maar het nadeel is je moet ook weer dezelfde weg terug. Mijn advies is huur een motor in Chiang mai, want in het noorden is het voor motorrijders het mooist. Als je perse naar Phuket wil kun je misschien beter daar een motor huren en daar rondrijden.
  Gr Cor

 2. top martin zegt op

  Een leuk idee Jos & Co. Maar het vinden van een motorscooter -verhuurder- ,zal je probleem gaan worden ?. Met autos via bv. AVIS,Hertz etc. gaat dat wel, tegen meerprijs. Ook niet bepaald ongevaarlijk, als je dat hoofdzakelijk via de highway 2 gaat doen. Misschien beter met de trein, bus, huurauto en dan -down unter- Thailand een motorscooter huren voor dagtochten of tochten (met hotel) over meerdere dagen ? Het traject vanaf Hua-Hun naar Chumphon-Surat Thani vind ik ook vrij eentonig. top martin

 3. Hans zegt op

  Lijkt mij verstandig een scooter te kopen en hem in Phuket weer te verkopen…

 4. Malee zegt op

  Als je 30 dagen 25 Euro per dag huur voor je motorfiets betaald kan je die 750 Euro volgens mij beter direct bij een nieuwe doen en deze later weer verkopen …
  Heb je ook geen problemen bij inleveren dat je oude schade net als de voorgaande huurders moet gaan betalen .
  Terug brengen hoeft dan ook niet !

  Malee

 5. Hans Gielen zegt op

  Inderdaad de voordeligste oplossing, een scooter kopen.
  Voor de prijs van 38.000 baht heb je een Honda 115cc.
  Maar ik kon hem in Chaiyaphum niet op mijn naam krijgen.
  Ik ben 4 zaken Langs geweest, met een Letter of Recidence, maar nee, alleen op naam van mijn Thaise vrouw. Nu zal dat in Bangkok of Pattaya wel makkelijker gaan, want daar is men wat meer aan farangs gewent. Maar je heb in ieder geval een zgn Letter of residence nodig. Die is bij de immigratie verkrijgbaar. Maar als je een Thaise vrouw heb is dat niet nodig.

 6. Hans K zegt op

  Hallo hans

  Wat voor info wil de immigratie dan wel niet hebben voor deze Letter of residence,
  Ik wil me dadelijk zelf ook een scooter kopen.

  Beetje van het onderwerp af heer moderator anders misschien wel een lezersvraag van maken misschien??

 7. Hans Gielen zegt op

  Hallo Hans K

  Een “Letter of recidence” is een bewijs van waar je woont.
  De Immigratie heeft naast een groot formaat pasfoto bewijs nodig waar je verblijft.
  Dat kan zijn de rekening van het hotel waar je LANGDURIG verblijft, een huurcontract of de rekeningen van electra en water.
  Verder vragen ze fotocopieen van je paspoort en de visa pagina.
  Een copie van de L.o.r. neemt de verkoper van de motorbike en je moet een copie inleveren bij de registratie van het kenteken.
  Bij de koop van een nieuwe motor regelt het bedrijf al deze zaken, inclusief de verzekering.

  Succes, Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website