Beste lezers,

Hoe moet ik handelen om een motorbike op naam te krijgen? Heb internationaal rijbewijs (incl. motor).

Zoeken per 9 oktober een bungalow in of bij Hua Hin en blijven daar een half jaar. Aan het einde daarvan beslissen we om de motorbike wel of niet te verkopen. Graag support van leden, die hier echt kennis van hebben. Zijn in het bezit van een retired- O visum voor een jaar.

Met vriendelijke groeten,

Arie & Maria

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Wat moet ik doen om een motorbike in Thailand op naam te krijgen?”

 1. erik zegt op

  Internationaal rbw is niet genoeg, men wil ook jouw NL rbw zien. Beide en geldig.

  Dan een verklaring dat je hier woont en als je geen huisboek op naam hebt dan een verklaring van de Immigration Politie. Die willen op hun beurt dan weer een huurcontact zien en waarschijnlijk het blauw huisboek van de verhuurder die dan tevens jullie als huurder moet registreren. Dat laatste moet sowieso binnen 24 uur.

  Met die dingen ga je de motor kopen en de verplichte verzekering betalen en dan regelt de dealer alles voor je. Je krijgt tenslotte na een paar weken het groene boekje en betaalt de wegenbelasting. Geadviseerd wordt een extra verzekering te sluiten onder meer met hogere dekking en bail bond.

  Maar als je niet zeker weet of je dat ding wel wilt houden, waarom dan kopen ? Huur dat ding voor die 6 maanden en je bent van de rompslomp af. Want wie zegt dat je die motor eenvoudig kunt verkopen ? Er is een enorme 2e h markt van die dingen, de dealers raken ze aan de straat niet kwijt. Hier staan de garages van alle dealers vol met 2e h Clickjes en jonge Waves, vaak teruggenomen door de bank.

  Succes !

 2. eugeen zegt op

  Ik heb wel ervaring met een auto die ik gekocht heb op mijn naam.
  Ben naar de garage geweest. Kopie van gele boek afgegeven. Ze hebben mij nog even langs de immigratie gestuurd voor een documentje en alles in orde. Auto op mijn naam. Zal voor bromfiets ook dan ook wel gemakkelijk gaan.

 3. Arie & Maria zegt op

  Het valt ons op, dat niemand praat over een Thais rijbewijs, wat je moet halen. Dat is ons van verschillende kanten verteld!

  • HarryN zegt op

   Ja begrijpelijk : Uw vraag was hoe een motorbike op naam te krijgen. Er mee rijden is wat anders en daar heeft U een Thais motorbike rijbewijs voor nodig. Mocht er op het Internationale rijbewijs ook een stempeltje staan dat U een motorrijbewijs heeft in NL dan kunt U een Thais motorbike rijbewijs krijgen.

   • Arie & Maria zegt op

    Neem aan dat we dan niet opnieuw examen hoeven te doen!

 4. erik zegt op

  Een toerist heeft geen Thais rijbewijs nodig.

  Kijk eens in deze link…

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-heb-je-internationaal-rijbewijs-nodig-om-een-scooter-thailand-te-huren/

  Maar dat kan per regio verschillen. Jullie blijven 6 maanden en ik zou dat dus maar navragen bij een verzekeringsexpert in Thailand en je vindt er een onder de adverteerders in dit blog. Verder zoeken op internet kan ook nuttig zijn.

 5. Carlo zegt op

  Thais rijbewijs is simpel.zorg dat je een internationaal rijbewijs hebt. Nl rijbewijs. Dan nog kopies van je paspoort en VISA , n zgn certificate off residentie dat is n bewijs dat je hier woont.
  Ga daar mee naar de. Zeg maar Thaise rdw en alle rijbewijzen die je ook in nl hebt krijg je dan ook in thailand.
  Wat werk dat wel maar is makkelijk te doen.
  Zo ongeveer werkt het ook met je bromfiets op naam zetten.
  Ook weer dat certificate off residentie. Kopieën paspoort en VISA , het zgn greenbook dat is het eigendomsbewijs van de brommer een formulier invullen ondertekend door u en de vorige eigenaar en klaar is Kees.
  Carlo

 6. eduard zegt op

  je zult examen moeten doen,kleurentest, reactietest en een dieptetest en dan 1 jaar geldig bij verlenging hetzelfde examen ,maar dan krijg je hem voor 5 jaar en dan doen wat door carlo geschreven wordt. succes

  • Arie & Maria zegt op

   Wat stelt die kleurentest voor?

   • Johannes zegt op

    Een kaart met allemaal gekleurde stippen, waar je een nummer uit moet halen.

   • eduard zegt op

    hallo arie en maria ik ben ook gezakt voor die kleurentest zeer kleine irritante rondjes met rood,groen en geel ik deed die test en zag echt blauw en zei dit ook,De hele zaal lachte zich rot,want er was helemaal geen blauw. Nu, tot mijn grote verbazing is er blauw bijgekomen, zal dat door mij gekomen zijn? lol. maarre ik kan je wel helpen op die kleurenblindheid op te lossen. gr. eduard

    • Arie & Maria zegt op

     Kan je me dat even mailen svp
     a.meulstee@gmail.com

 7. jacob zegt op

  Hallo wat betreft rijbewijs,vergeet ook niet de gezondheidsverklaring te halen,mijn rijbewijs in Bueng khan
  gemaakt,eerst gezondheids verklaring,dan copie,geel boek,paspoort en int rijbewijs,kleurenblind test gedaan,foto laten maken,gebeurt daar ter plaatse,nadat het gereed was(ging erg snel) betaald en naar huis,de hele ceremonie heeft geen 2 uur geduurd,en de kosten,inclusief gezondheids verklaring,copien en de leges,omgerekend 7 euro,een Thai,s rijbewijs werd aanbevolen door de verzekering,in het geval er iets
  gebeurd was het volgens deze mensen beter er 1 te hebben.

 8. Arie & Maria zegt op

  Probleem is dat ik kleurendoof ben, dus ik zie bepaalde kleuren niet.

 9. Johannes zegt op

  Ik heb in Chaiyaphum een motorbike gekocht, maar ondanks mijn gele boekje wilde men de motor niet op mijn naam zetten. Hij staat dus nu op de naam van mijn vrouw. Men was er ook niet van gecharmeerd dat ik de motor contant wilde betalen. Ze hebben liever een betaling over 3 jaar.
  Toen ik in Pattaya woonde had ik geen enkel probleem. Maar hoe kan je het afdwingen?
  Bij elke Honda dealer hetzelfde, maar die bleken allemaal de zelfde eigenaar te hebben.

 10. tonymarony zegt op

  Beste Johannes als ik jou was zou ik maar snel uit dat dorp waar je woont gaan verhuizen , ik bedoel hier (hua hin en omstreken ) kan je alles kontant betalen en wordt alles door de motorbike schop geregeld, of die mensen daar hebben geen ervaring met kontante betalingen , en iets afdwingen bij een Thai is sowieso onbegonnen werk , ze knikken ja maar bedoelen nee dus ga je gang , we vernemen graag hoe je dit gaat aanpakken.

  Groet van een veteraan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website