Mor Chana app op groen krijgen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
4 februari 2022

Beste lezers,

Wij zijn weer terug in Thailand via de Phuket Sandbox applicatie. Eigenlijk is alles boven verwachting heel soepel verlopen. Het aanvragen van de Thailandpass, het verkrijgen van de QR-code, de reis zelf (met Qatar), de handelingen op het vliegveld bij aankomst, het verblijf op Phuket en de tweede PCR-test. Alles heel vlotjes verlopen en we hebben genoten van Phuket. En nu zitten we in Bangkok, met het plan volgende week met de auto naar ChiangRai te rijden.

Echter een probleemje. Standaard staat de Morchana app QR-code voor toeristen op “medium risk” (oranje). Ik begrijp dat de QR-code op groen komt te staan na de tweede PCR-test als die negatief is. Mijn tweede PCR-test was negatief, maar ik heb geen idee hoe ik het PCR resultaat kan uploaden om het groen te krijgen.

Heeft iemand hier ervaringen mee? Tot zover de Morchana app nog niet nodig gehad – ook niet bij het vliegen – maar toch wel handig om het op groen te krijgen.

Groet,

Rob

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Mor Chana app op groen krijgen?”

 1. Marc zegt op

  Open de app.
  Onderaan rechts zie je notificatie staan
  Open dat en dan krijg je een link te zien waarnaar je de test kunt mailen of downloaden.
  Veel succes ,drive safe

  • TheoB zegt op

   Mijn หมอชนะ (Morchana) app staat, sinds ik op 9-12-2021 in Thailand ben aangekomen, op MEDIUM RISK/oranje. Bij Notification staat: “This list is empty.”
   Ik heb mijn negatieve testuitslag van de (toen nog) ATK zelftest naar het hotel gestuurd. De app zou dus LOW RISK/groen moeten aangeven.
   De app verwijderen en opnieuw downloaden/installeren geeft geen verbetering.
   Volgens mij blijft het Test&Go-hotel in gebreke, maar ik heb er geen last van, want tot nu toe heeft nog niemand er naar gevraagd.

   • jan zegt op

    Ik aangekomen op 12-12-2001. Met mijn zelftest die ze mij hadden mee gegeven terug naar het hotel geweest , omdat ik niet goed wist wat ik ermee moest aanvangen , n de test uitgevoerd te hebben. Het enige wat ze me daar wisten te vertellen dat ik een foto moest nemen van de negatieve zelftest….en dat was het. ( Maar alle zelftest zijn de zelfde , ik kon evengoed de negatieve zelftest van mijn vrouw opslaan …..waar is dan de controle )Als er iets was zouden me wel weten te vinden.
    Mijn app staat dus na 2 maanden nog altijd op Medium risk. Maar geen mens hier die er van wakker ligt…..dus ik ook niet meer.

 2. Eddy zegt op

  Mijn geval – 2 keer gevaccineerd in Thailand.

  Na aankomst in Bangkok de Thailand pass QR code in Mor Chana ingescand. Toen ging de status van low risk [groen] naar medium risk. Nadat de 1ste pcr testuitslag bekend was, ging Mor chana weer vervolgens op groen, zonder iets in te scannen. Op dag 5 en na de 2de test bleef Mor chana gewoon op groen.

  Mijn enige suggestie aan jou – heb je de QR code van je Thailand pass ingescand? Zo nee, helpt het om verlaat de code in te scannen.

 3. Marry zegt op

  Ik kreeg na de 2e pcr test een notificatie in de morchana app, met een link om de testuitslag te uploaden. De link is https://report.thaisandbox.in.th/

 4. Wibar zegt op

  Ben inmiddels 18 dagen in thailand met vluchten naar krabi, chiang mai en morgen naar udon. Bij binnenkomst werd de morchana app groen. Gelijk alle updates en communicatie uitgezet. Blijf gewoon groen kan dan namelijk niets updaten. Heb hem nog geen een keer nodig gehad. Wel alle testen gedaan overigens ( dag 1 nog in quarantaine hotel. Dag 5 gewoon zelf geregeld en betaald. Per mail uitslag gekregen en die gedownload op mijn telefoon staan. Mochten er vragen komen dan ben ik aantoonbaar covid vrij lol. Geen drama gewoon genieten. Al dat administratieve gedoe is behoorlijk overdreven.

 5. Wil zegt op

  Ik heb na de zoveelste dagelijkse notificatie via de daarbij vermelde link de uitkomst van de (toen nog geldende) ATK test geregistreerd. In de rubriek waar gevraagd wordt om de code van het laboratorium heb ik “n.a.” ingevuld. Daarna veranderde de kleur meteen van oranje naar groen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website