Mondkapjes alleen in Pattaya of ook op Koh Samui?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 juli 2022

Beste lezers,

Ik heb gisteren met belangstelling jullie discussie gevolgd over de mondkapjes in Thailand. Ik wil mij er ook niet in mengen, iedereen moet maar zelf weten wat hij/zij doet. Waar ik wel mee zit is dat wij ons gezin, ouderpaar en 3 kinderen van 12, 9 en 4j jaar naar Koh Samui zouden willen gaan, midden augustus. Loopt iedereen daar ook met een mondkapjes op of is dat alleen in Pattaya?

Mocht dat wel zo zijn dan heb ik daar begrip voor en ik begrijp dat de Thaien voorzichtig zijn, maar dan kiezen wij toch voor een andere bestemming. Ik snap ook dat het niet verplicht is maar wij vinden het voor onszelf en de kinderen geen prettig gezicht, na de stress van alle corona. Wij willen dat achter ons laten. Nogmaals ik veroordeel niemand maar voor ons is het wel een dingetje.

Groet,

Ron en Ilse

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.00/5. From 6 votes.
Please wait...

8 reacties op “Mondkapjes alleen in Pattaya of ook op Koh Samui?”

 1. henk zegt op

  Zoals je op deze live webcams kunt zien, zie je alleen nog sporadisch een mondkapje in de straten. Voornamelijk de Thai zelf.

  https://www.youtube.com/c/TheRealSamuiWebcam

  https://www.youtube.com/channel/UC_cmEauzsnJ4trDXLiIug1Q

  Als je een beetje op youtube rond zoekt, zijn er ook veel vloggers die je bijna dagelijks op de hoogte houden door ritjes door de straten te maken.

  Het kan natuurlijk altijd nog veranderen als de regering in Augustus anders beslist.

 2. willem zegt op

  Thais dragen hun masker overal in Thailand. Mocht je het aangezicht van masker dragende mensen als storend ervarenen wil je het zelf niet meer gebruiken dan kun je beter (nog) niet naar Thailand komen.

 3. Paul Vercammen zegt op

  Ben gisteren aangekomen op Koh Samui en geen enkele toerist draagt hier een masker. Grtjs en veel plezier.

 4. Mark Peters zegt op

  Ik ben net terug van 10 dagen Samui. Er geldt geen mondkapjesplicht meer. De toeristen dragen er dan ook geen. Thais dragen er vaak nog wel eentje. Ook in winkels hoef je geen mondkapjes op. Ik heb dan ook tijdens mijn verblijf geen enkele keer een mondkapjes gebruikt. Overigens moet je op de vlucht van Bangkok Air wel verplicht een mondkapjes dragen.

 5. chris zegt op

  Langzaam verdwijnen de mondkapjes uit het Thaise straatbeeld.
  Ik draag er geen meer maar de Thais meestal wel, zeker op de markt. Die blijven bang voor en uitgeraasd virus en denken nog steeds dat die kapjes werken. Zelfs de mensen met een hoge opleiding zijn geindoctrineerd.

 6. Han zegt op

  De thaise regering overweegt nu weer om de mondkapjes binnen weer in te voeren, vandaar is het een kleine stap om dat ook weer buiten te verplichten. Dus best kans dat het weer verplicht is in augustus.

  • Ja en vervolgens gaan ze lekker met z’n allen dicht bij elkaar in een vol en afgesloten restaurant met airco zitten en dan natuurlijk het mondkapje af om te eten. Ze hebben er geen idee van hoe een virus overgedragen wordt.

   • Erik zegt op

    Peter, nou en? Als die lap verplicht wordt dan doe je hem voor. Basta! Dat een groep er ziek van wordt is bekend, ook bij overheden, en die leggen zich erbij neer dat mensen sterven. Maar heb je een alternatief?

    Allemaal binnen blijven, in een zuurstoftent en eten uit een blikje? Dan gaan we dood aan de chagrijn en dat is minder leuk dan aan een griepje. Ik neem de gok, neem geen booster meer en ik zie wel wanneer de man met de zeis aanklopt. Dood gaan we allemaal, Peter!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website