Moet ik bij aankomst in Thailand bij immigratie vingerafdrukken afgeven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 augustus 2019

Beste lezers,

Ik ga over 2 maanden naar Thailand, maar nu hoorde ik dat je bij immigratie vingerafdrukken moet afgeven. Is daardoor de wachttijd niet veel langer geworden? Aangezien ik laatste keer al 2 uur heb staan wachten.

Groet,

Raymond

No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Moet ik bij aankomst in Thailand bij immigratie vingerafdrukken afgeven?”

 1. wim zegt op

  Valt mee hoor. Ik heb het denk ik inmiddels zo’n 10x gedaan en het gaat heel snel. In feite durf ik te zeggen dat in BKK het nemen van de vingerafdrukken en de foto stukken sneller gaan dan de biometrische klotepoortjes op Schiphol die of niet werken, of als ze het doen, zeeeeeeeerrrrr traag zijn.

  • thailandganger zegt op

   Laatste aankomst op schiphol, binnen 20 minuten bij de bagage band.
   Laatste aankomst in bkk 1,5 uur.
   Jammer dat ze in Thailand niet van die klotepoortjes hebben, zou een stuk sneller gaan.

 2. Roel zegt op

  Gaat vrij snel, die ervaring heb ik ook als alle douane faciliteiten maar bezet zijn en werken. Maar soms werken ze op 40% en dan met vele binnenkomers zal de wachttijd toenemen en behoorlijk ook.

  Maar alles werkt beter dan op Schiphol, bagage controle gaat snel daar, maar de rest is een ramp.

  Welkom in het dure land.

  • Cornelis zegt op

   De rijen staan niet voor de douane, maar voor de paspoortencontrole.

 3. MrMikie zegt op

  2wkn geleden aangekomen op BKK. Dikke rijen bij de controle. Ik adviseer koop een fast lane-ticket, ong 25,- zoek op google fastlane Suvarnabumi. Ik had 1 wachtende voor mij en binnen 5 min met de koffer buiten.
  Up to you

  • Bert zegt op

   Is dat nog toegestaan, heb ook berichten gelezen dat het alleen nog is voor first-class en bussines-class.
   Misschien een link plaatsen ?

   • Cornelis zegt op

    Niet te vergeten: ook voor ‘senior cirizens’ – 70 jr. en ouder.

   • MrMikie zegt op

    http://Www.limousine.in.th
    1200 THB fast lane

    • Bert zegt op

     Dank u, maar de vraag blijft of het officieel is toegestaan

 4. john zegt op

  dacht ook dat fastlane tickets aankoop niet meer mogelijk was. Je kunt wel de website waarin het wordt aangeboden openen maar als je wilt kopen krijg je de melding “uitverkocht”of “tijdelijk/ op het ogenblik niet beschikbaar”.

 5. john zegt op

  maar 70 plusser kan de fastlane gebruiken zonder ticket! Doe ik altijd. Wel even bij de juffrouw die de toegang tot de fast lane “bewaakt”het codewoord ” seniuor citizen “gebruiken. Tenzij je natuurlijk zo oud uitziet dat ze dat zo wel zien.

  • theoS zegt op

   Nou dan zit ik op rozen. Zie er ouder uit dan Methusalem.

 6. Ruud zegt op

  Beste Raymond,
  Je moet zelfs twee keer je vingerafdrukken afgeven.
  Als je Thailand binnen komt maar ook als je Thailand weer verlaat.

 7. leon1 zegt op

  Vingerafdruk staat als het goed is tegenwoordig ook in je paspoort.

 8. Marcel zegt op

  Ben begin juli aangekomen geen vingerscan en 40 minuten wachttijd

 9. Sander zegt op

  Vingerafdrukken afnemen duurt logischerwijs nu langer dan voorheen alleen foto nemen, daar is geen hogere wiskunde voor nodig. Echt snel gaat het passeren van immigratie nog altijd niet. Vingerafdrukken worden NIET afgenomen bij TH verlaten.

 10. Paul zegt op

  Valt m.i. nogal mee. 2 week geleden binnen 1 uur na het landen al in de taxi.. Er was wel een Thai die me voor een vergoeding door de fast lane wilde loodsen. Maar daarvoor heb ik vriendelijk bedankt.

 11. michel zegt op

  Ik ga al meer dan 25 jaar , en heb nog nooit vingerafdruk moeten ondergaan .Is dit iets nieuw? want ik ga in januari terug

  • Jacques zegt op

   Dit is nog niet zo lang geleden ingetreden en een noodzakelijk kwaad. De verkregen informatie moet natuurlijk wel gekoppeld zijn aan de juiste databases, zodat er gelijk uitslag komt, want anders voldoet het niet waar het voor gemaakt is.

   • KhunKarel zegt op

    Moderator ik hoop dat dit niet onder chatten valt maar ik heb een serieuze vraag aan een oud politieman, als het niet kan dan is het niet anders, dank u.

    @Jacques

    Goedendag Jacques, Ik heb begrepen dat u een oud politieman bent dan kunt u mij vertellen waarom dit een noodzakelijk kwaad is? En hoeveel terroristen hiermee reeds zijn opgepakt sinds de invoering van van het biometrisch paspoort in NL waar ook vingeradruk verplicht is.
    Cambodja heeft de vingeradruk verplichting bij aankomst al een hele tijd maar ik hoor nooit van succesvolle arrestaties of dergelijke die het gevolg zijn van de vingerafdruk plicht.

    Wat ik wel weet dat kwaadwillende die meestal ruim bij kas zitten alle maatregels kunnen omzeilen, met perfecte valse documenten die zo uit een staats drukkerij komen, omkoping, diplomatieke paspoorten, etc.
    Ik vrees dat het altijd weer Jan met de korte achternaam is die hiervoor het gelach moet betalen in de vorm van bespieden, vele formulieren, lange wachtrijen etc

    Terroristen verschijnen doorgaans niet zo simpel in het beeld als die drugsverslaafde mafkees die in Utrecht mensen dood schoot, verder zijn veel (simpele) terroristen al lang in beeld bij justitie als zij een tereurdaad plegen,

    Wat ik terreur vind is een overheid die mij in de gaten houd terwijl ik niks gedaan heb.

    Verder kan men zich ook nog af gaan vragen waarom iemand een terrorist word i.p.v het bestrijden hiervan,

    Dank u, KhunKarel

 12. pjotr patong zegt op

  Sinds wanneer worden er vingerafdrukken genomen bij aankomst Bangkok ? Kom sinds 1993 in Thailand en meestal enkele malen per jaar, de laatste keer in Maart dit jaar met vertrek in April en zijn nog nooit afgenomen.

 13. Joost zegt op

  In april ook geen vingerafdrukken afgenomen. Wachttijd bij paspoort controle was ongeveer 15 seconden . Binnen 20 minuten na het landen zat ik in de taxi op BKK.

 14. KhunKarel zegt op

  Wat nu ook al vingerafdrukken in Thailand ???? zijn al die andere bizarre maatregels dan nog niet genoeg? Dit is nieuw voor mij Hemeltje !!!! Ik schrik hiervan, dat was dat juist de reden dat ik Cambodja in de ban heb gedaan.

  Destijds bij de invoering in Nederland voor het verkrijgen van een nieuw paspoort heb ik ook hevig mijn afkeur laten blijken, en nog tegen de dame achter het loket gezegt dat dit sinds de 2de W.O. niet meer was voorgekomen dat men in Nederland aan een loket je vingerafdrukken moest afgeven, SCHANDE!. Ik heb nog steeds de Duitse ausweis vam mijn oma met vingerafdrukken.

  Nu had ik Thailand al tijdelijk in de ban gedaan i.v.m. alle bespioneer en privacy schendende maatregels, nu komt daar dus ook nog vingerafdrukken bij, dus je bent nu geen potentiele alien misdadiger meer in Thailand , maar je bent er daadwerkelijk eentje, eentje op proefverlof.
  Er moet iemand iets in het drinkwater hebben gedaan, want het bizarre gedrag word met de dag gekker!

  Mijn besluit staat nu helemaal vast om Thailand ook in de ban te doen, ik heb gelukkig geen huis en bezittingen in Thailand, dus dat maakt het gelukkig al een stuk gemakkelijker. en al zou de baht morgen 1 euro = 55 baht staan (wat zeker niet gaat gebeuren) dan zou ik nog niet naar zo’n land willen.

  Mensen geloof mij er gaan denk nog veel idiotere dingen gebeuren in Thailand want ze hebben de smaak goed te pakken, Ik moet hier overigens wel aan toevoegen dat het uiteindelijk als een olievlek naar alle landen zal uitvloeien want de een kijkt het van de ander af, allemaal onder het exuus van terrorisme, welke zij zelf gecreeerd hebben en vervolgens een oplossing bedacht die hen uitstekend uitkomt.

  Ik ben al op leeftijd en ik denk dat ik er niet lang last meer van hebben, maar je zal maar jong zijn en een heel leven voor je hebben, ik moet er niet aan denken aan al die fascistische Big brother 1984 toestanden, je word geleefd en behandeld en gedrild als een onderdanige 3de rangs burger.

  Lange leve democratie en Lang leve de protest helden in Frankrijk en Honkong, wat heb ik hier een respect voor.
  Misschien moet January 21, 1793 worden overgedaan, geloof mij de mensen pikken het niet langer dit zie je al over de hele wereld.

  Groetjes KhunKarel

  • Lung addie zegt op

   @KhunKarel,
   indien je toch zo resoluut tegen het nemen van vingerafdrukken bent, waarom weiger je het dan gewoon niet? Je lost meteen twee problemen op: je hoeft geen paspoort meer aan te vragen en je hoeft in het buitenland (Thailnd of Cambodja) er ook geen meer laten af te nemen want je geraakt gewoon niet meer op een vliegtuig daarheen. Je haalt er zelfs argumenten bij (WO II) die helemaal niets met deze zaak te maken hebben en die je zelf hoogst waarschijnlijk niet meegemaakt hebt. Als je zo verder gaat met het in ‘de ban’ zetten zal je heel binnenkort gewoon thuis achter je geraniums kunnen blijven zitten en mogelijk hoor je daar ook thuis.

 15. Rob V2 zegt op

  Op 27 juni Suvarnabumi airport scan 4 vingers tegelijk van beide handen. wachtijd 1 uur.
  Op Don Muang airport in de maand juli bij vertrek zowel als bij aankomst idem ongeveer 1 uur wachtijd.
  uiteraard wordt ook nog steeds een foto van je genomen en krijg je een stempeltje in je paspoort.

 16. Mo zegt op

  Duurt iets langer maar niet schokkend. In Bangkok kon ik gewoon doorlopen zonder vingerafdrukken maar in Phuket moest ik het wel weer doen zowel bij binnenkomst als vertrek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website