Moet ik 20.000 baht laten zien bij immigratie op de luchthaven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
11 april 2019

Beste lezers,

Ik hoorde een jaar geleden dat als je Thailand binnenkomt via het vliegveld dat de immigratie soms vraagt of je 20.000 baht contant kan laten zien. Gebeurt dit nog?

Ik heb zelf een Non-Immigrant B (Zakenvisum). Wordt dit ook aan mensen gevraagd met een Non-B visum? Ik vind het echt zo’n vreemde regeling, wie neemt nou 20.000 baht cash mee in zijn portemonnee?

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

31 reacties op “Moet ik 20.000 baht laten zien bij immigratie op de luchthaven?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Dat kan gevraagd worden, maar dat geldt enkel voor binnenkomsten op “Visa Exemption” of “Tourist visa’s”.
  Het gebeurt zelden maar het kan dus, vooral als er verschillenden binnenkomsten op korte tijd zijn gemaakt en vooral dan “Back-to-Back”.

  Bij Non-immigrant visum hoef je dat niet te bewijzen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Al het gevraagd wordt, kan dit ook bij binnenkomsten over land. Het maakt dus niet uit langs waar je binnen komt.
   Op Don Muang loop je wel het meest kans dat er wat gevraagd als ik het zo lees op forums.

   • RonnyLatYa zegt op

    Don Mueang….

 2. rori zegt op

  In 12 jaar nog nooit naar gevraag, Subvarnabhumi niet op Don Mueang ook niet.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hebt u dan een Visa Exemption of Tourist visa ?

 3. Caspar zegt op

  Hoezo 20.000 baht op zak hebben ik heb een thaise bankrekening op mijn naam heb nooit 20.000 baht op zak ook niet als ik binnenkom in Thailand????

  • Lung addie zegt op

   indien je uit het buitenland Thailand binnenkomt en indien er naar die 20.000THB (mag ook in andere valuta) wordt gevraagd, dan is dit reeds bij de immigratie. Dus ben je Thailand nog niet echt binnen. Daar bij de Immigratie staan geen ATM’s en ze laten je, indien je die som niet kan tonen, je gewoon niet binnen. Meestal wordt dit enkel gevraagd aan mensen die, veelvuldig, met een TV of visum excemption binnen komen. Aan mensen met een Non O visum wordt daar niet naar gevraagd.
   Verder: 20.000THB is nu precies niet zo een hoog bedrag, zeker niet als je internationaal reist.

 4. Kees 2 zegt op

  Het zal bij een westerling niet zo snel gebeuren.
  Ik vermoed dat als – mocht het je overkomen – je een ATM of creditkaart toont, dit ook voldoende zal zijn.

  • janbeute zegt op

   Wat is de waarde van een ATM card of een Creditcard om mee te showen bij de immigratie.
   Ook een creditcard of een ATM card kan wel geblokkeerd zijn of te weinig saldo op staan om iets mee te beginnen.
   Ik heb er overigens nog een van de ABNAMRO ICS is volgens de expire datum nog steeds courant.
   maar helaas werkt hij allang niet meer daar ze mij en 15000 anderen er uitgekiepert hebben verleden jaar.

   Jan Beute.

   • Caspar zegt op

    We hebben het over THAILAND bankpas en niet ABNNAMRO van HOLLAND dat intreseert de immigration bij aankomst Thailand geen barst.Meneer Jan Beute

    • Caspar zegt op

     Ter aanvulling een Thaise Bank boekje bij je hebben met RUIM voldoende saldo erop zal toch ook goed zijn denk ik.

 5. Jan zegt op

  Ik kom regelmatig over land Thailand binnen . Dit met een halfjaars Multientery visum, ( waarbij ik steeds bij aanvraag aan moet tonen dat ik THB 200.000 (minimaal) op een Thaise bankrekening heb staan.
  Ik neem aan dat ik aan de voorwaarden voldoe, alhoewel ik geen thb 20.000 cash bij me heb. KLOPT DIT of moet ik ook THB 20.000 cash bij me hebben ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Dan kan dit nog steeds gevraagd worden.

 6. Leo Th. zegt op

  Ben zowat 60 keer Thailand binnengekomen maar het is mij nog nooit gevraagd. Maar dat is uiteraard geen garantie dat het nooit gevraagd zal worden, zoals Ronny al opmerkt. Daarbij dacht ik wel dat het tonen van voldoende financiën niet specifiek met Thaise Baht hoeft maar dat een equivalent van het vereiste bedrag in bijvoorbeeld euro’s, dollars, Russische roebels, etcetera ook voldoet. Denk wel zeker te weten dat van alle miljoenen reizigers die Thailand jaarlijks ontvangt er maar bitter weinig zullen zijn met 20.000 Baht aan cash in hun portemonnee of 40.000 Baht voor een stel.

  • RonnyLatYa zegt op

   Gelijk welke munt en er zal altijd wel een aanleiding toe zijn. Gewone toeristen zal het zeer zelden overkomen.

 7. John zegt op

  Hallo RonnyLatYa,
  Mijn vraag : Als ik een retour vlucht naar Suvarnabhum Bangkok boek voor 60 dagen en zonder visa aankom dan krijg ik bij binnenkomst 30 dagen visa, is het dan mogelijk om bij het emigratiekantoor later een verlenging van 30 dagen aan te vragen ? Kan ik op deze manier dan 60 dagen verblijven , dan hoef ik niet naar het consulaat Amsterdam.

  • L.Burger zegt op

   Ja dat is mogelijk, dat heb ik ook wel vaker gedaan.
   Ze controleren echt niet je terugvlucht ticket

   • RonnyLatYa zegt op

    Terugvlucht wordt niet gevraagd.
    Wel kan een bewijs gevraagd worden dat u de intentie heeft om binnen de 30 dagen Thailand te verlaten. Dat kan een terugvlucht zijn. maar ook een ander ticket. Bij de check-in kan dit trouwens al gevraagd worden.

  • RonnyLatYa zegt op

   Er is al dikwijls gevraagd om als reactie op een vraag geen andere vraag te stellen, maar deze vraag in te sturen.
   Het antwoord op je vraag kan je hier lezen
   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-infobrief-012-19-het-thaise-visum-4-de-visa-exemption-visum-vrijstelling/

  • stevenl zegt op

   Je hebt kans op problemen met inchecken aangezien je niet aan de eisne van Thaise immigratie voldoet: visumvrije entree met vlucht naar bguiten Tailand of visum/re-entry permit.

 8. Peter zegt op

  Volgens mij hoeven dat geen Baths te zijn. 600 euro is ook goed volgens mij, of de zelfde waarde in dollars.

  • RonnyLatYa zegt op

   Of gelijk welke munt. Hoeft ook niet Euro of Dollars te zijn.

 9. Hans zegt op

  Of de waarde in 20.000 Bath. Dus ongeveer 600 euro of evenredig in bijvoorbeeld Dollars

  • RonnyLatYa zegt op

   Gelijk welke munt. Als ze maar kan tonen.

 10. Wanneer een niet-Europeaan naar het Schengengebied reist, moet deze ook kunnen aantonen dat men € 34,- per dag kunnen besteden (of een garantstelling hebben).
  Dus zo vreemd is de maatregel van Thailand niet.

 11. Peter zegt op

  Het gaat er om dat de Thai kan controleren of je in je 1e levensonderhoud kunt voorzien. Dus, dat je niet op de hoek van de straat moet bedelen voor een bordje rijst. Logisch toch? Thailand is nu eenmaal geen Nederland. Dus al heb je 10 miljoen op je Thaise bankrekening dan kan men de toegang toch weigeren. Ook al ben je al honderd keer in- en uitgereisd, en nog nooit gecontroleerd, een keer kun je gepakt worden. Dus altijd wat reserve in je portemonnee. Zoek de problemen niet op, simpel toch?

  • Rob V. zegt op

   Net als Thailand vraagt Nederland aan vreemdelingen om aan te tonen dat ze hun eigen broek op kunnen houden. Voor een kort verblijf in Nederland moet je 34 euro per dag per vreemdeling kunnen laten zien (of garantstelling, dat kent Thailand niet dus als je een Thaise partner hebt die zwemt in het geld en maken hoeven jullie niet te bedelen dan heeft Thailand daar geen boodschap aan). Aan de grens kunnen zowel Nederland als in Thailand de grenswachters vragen aan te tonen dat je voldoende financiële middelen hebt. Verschil lijkt wel te zijn dat Nederland aan de grens vaker daadwerkelijk controleert dan Thailand op dat de buitenlanders voldoende geld e.d. hebben.

   Kom je voor lang verblijf dan moet je of werk hebben (arbeidsmigratie voor banen die binnen Europa niet te vervullen zijn) of je moet voor gezinsmigratie komen, in welk geval Nederland dan weer vreemd genoeg alleen naar het inkomen van de Nederlandse referent kijkt, en er maling aan heeft als de Thaise partner zwemt in het geld.

   Slot som: praktisch alle landen stellen financiële eisen aan mensen van buiten die er voor kort of lang komen. Heel logisch, maar de regeltjes zijn dan vaak weer wat complexer dan ‘zolang u uw eigen broek op kunt houden en ons niet tot last bent dan voldoet u aan de financiële eisen”. Zowel op de Thaise als Nederlandse financiële toelatingseisen valt wel wat aan te merken. Maar dat is voor een ander onderwerp.

 12. jan zegt op

  ik heb het nog nooit meegemaakt , maar heb mijn bankpas en visapas bij me en kan meteen via internet bij hun aantonen wat op de rekening staat en dat ik daar over beschik dat is ook voldoende als je dat bij hun in een kantoortje kan aantonen , is het ook goed als het uit de hand loopt.

 13. Ben korat zegt op

  In 25 jaar Thailand nog nooit gevraagd, maar dat is natuurlijk geen garantie dat het niet gevraagd ken worden, 20.000 baht is nu ook niet echt een wereld bedrag.

  Groetjes Ben Korat

 14. Peter zegt op

  Beste Jan,
  Men vraagt niet wat op je rekening staat en wil het ook niet zien. Je moet contant geld kunnen tonen. Jammer dat er geen reacties zijn van gene die wel gecontroleerd zijn. Je kunt er zelfs je vlucht door missen. Recent is dit onderwerp op het blog aan de orde geweest.

 15. bert zegt op

  Ik ben ook nog nooit gevraagd, heb een Non Imm O visum.
  Heb wel altijd € 1.000 euro bij mijn paspoort zitten voor het geval dat. Maak 3 tot 4 x per jaar een trip buiten TH. Ook in een ander land zou er om gevraagd kunnen worden.
  Ook handig als je een keer wat extra geld nodig hebt, je kunt bijna overal wel wisselen, zeker in de grotere winkelcentra.

  Haal ze er wel uit als ik mijn paspoort overhandig aan Immigration of wie dan ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website