Mijn Thaise ex-vriendin is zwanger van mij en heeft een stoornis

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 februari 2024

Beste lezers,

Ik heb in Thailand een vrouw leren kennen. Goede klik. Ik ben teruggegaan naar Thailand waar ik ook haar familie heb bezocht. Ik begon na een tijdje ook leefgeld te betalen. Dat liep uit de hand en werd steeds meer en meer (soms tot 150.000 baht in een maand).

Maar goed, liefde maakt blind en we gingen een visum regelen zodat zij ook Nederland (en andere landen rondom Nederland) eens kon bezoeken. Vanaf dat moment ging het vreselijk mis. Ze vertelde dat ze bipolair is, dreigde vaak met zelfmoord als ze haar zin niet kreeg en zette dan haar telefoon een dag uit.

Ik heb haar toch naar Nederland laten komen. De eerste vakantie in haar leven, ik gunde haar deze vakantie. Echter, eenmaal in Nederland ging het helemaal mis. Ze heeft zelfs 2 keer met een verwoestende blik met een mes voor mijn neus gestaan. Liefde maakte blind, maar nu gingen mijn ogen toch wel echt open. Ze is gek.

Toen ze terugkwam in Nederland heb ik haar een flink bedrag betaald zodat ze haar familie kan opzoeken. Hiermee heb ik een einde gemaakt aan de relatie. Ik ben, mede door al dit gedoe, zelfs mijn baan kwijtgeraakt dus ik zit voorlopig financieel krap.

Echter, nu zegt ze dat ze zwanger is. Volgens de dokter was ze voor 70% zwanger. Alles draait nu om de zwangerschap. Ik weet niet eens zeker of ze zwanger is, ik heb haar gevraagd om bewijs maar dat kost volgens haar 4000 baht. Alles draait ook om geld. Ze wil graag dat ik voortaan al haar kosten ga betalen. Dat wil en kan ik niet.

Ik zit met een dilemma, ik heb altijd heel graag een kind gewild, maar niet op deze manier. Het liefst zou ik nooit meer iets met haar te maken willen hebben. Dit zal geen goede moeder worden en ze zal willen dat alles door mij betaald gaat worden. Ik gun een kind, een “happy family” en een goed leven. Dit kind gaat het nooit krijgen.

Wat moet ik nu doen? Abortus is niet bespreekbaar. Als ik zeg dat ik niet kan betalen dreigt ze zelfmoord te plegen (ik ontvang zelfs foto’s met messen en pillen) en ze contacteert al mijn vrienden en familie.

Ik hoef geen antwoord m.b.t. onbeschermde seks met een Thaise, dat weet ik. Ze had anticonceptie, maar daar is (waarschijnlijk expres) iets verkeerd mee gegaan.

Groet,

Jeroen

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

19 reacties op “Mijn Thaise ex-vriendin is zwanger van mij en heeft een stoornis”

 1. henri zegt op

  In eerste instantie heb je buiten alle realiteit om met geld en goede diensten gesmeten in de relatie met deze vrouw. Een “Roze brilletje” kan het niet eens genoemd worden, maar jij had een hele optiekzaak op je neus.
  Uit je bericht lees ik, dat je tot inkeer gekomen bent en met meer realiteitszin de kwestie met die dame benadert, moet ook wel, want hoever moet je gaan.
  Er zijn Thaise vrouwen, die een kind nemen, of zwanger zijn, of zeggen dat ze zwanger zijn enkel en alleen om de geldstroom van jou gaande te houden. Je zou dat ook emotionele chantage kunnen noemen.
  Ik moet zeggen deze dame haalt wel alles uit de kast tot en met zelfmoordplannen toe, neem dat maar met een korreltje zout.
  Wat te doen: Verbreek alle kontakten, nieuw telefoonnummer, email, sociale media etc etc. Houd je daar dan strikt aan. Kom niet in de verleiding om bij een hernieuwd bezoek aan Thailand in de buurt van haar woonplaats te bivakeren . Als ze dan de kans grijpt om je te ontmoeten, heeft ze echt wel een kind op haar arm , maar hoogstwaarschijnlijk van een familielid of de buurman.
  Ik wens je na deze hectische en moeilijke emotionele periode het beste toe, les geleerd, en zorg in eerste instantie goed voor jezelf…

  • PEER zegt op

   Beste Jeroen,
   Jij bent de ridder op ‘t witte paard!
   150.000 Bth in ‘n maand!
   Da’s bijna € 1000,= in de week.
   Daar zou ze toch ‘n mooi leven voor haar, jullie kind en jou kunnen inrichten. Incl huur van ‘n mooi huis.
   Misschien komt ‘t nog goed.
   En van ‘n dokter die beweert dat iemand voor 70% zwanger is, heb ik nog nóóit gehoord.
   Doe wat je hart je ingeeft.

  • Boonya zegt op

   Zij chanteert hem om maar steed geld binnen te halen, wij hebben dit eerder meegemaakt , allemaal toneel van haar.
   ook kan ik je verzekeren dat ze niet zwanger is

 2. Eline zegt op

  Wat kunnen mannen toch dom doen. Maar goed, dat gezegd hebbende: ik adviseer je je los te maken van haar dreigementen en op te houden jezelf chantabel te maken. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen keuzes en je eigen gedragingen, toen en nu. Stop met kwalijke gevolgen van jouw gedrag te wijten aan liefde of blindheid, want het eerste is twijfelachtig en het tweede onzinnig. Begin maar eens te beseffen wat de volle omvang is van de problemen waarmee je te maken krijgt: niet alleen geld en baan kwijt, ook nog eens een vrouw zwanger en wellicht binnenkort een kind op de wereld. Laat haar eerst die zwangerschap maar eens bewijzen. Ze kreeg maandelijks 150.000 ThB, dus die 4 duizend baht kunnen er wel van af. Blijkt dat zij dat niet wil of kan: breek met haar! Blijkt ze wel zwanger van jou: overleg met goede vrienden en/of in de familie hoe met deze nieuwe situatie om te gaan. Je zit ermee in je maag, maar je hebt haar wel zelf toegelaten.

 3. Stefan zegt op

  Je hebt spijt van de relatie en je wordt gechanteerd. Enige uitweg is kordaat handelen en de relatie beëindigen. Niks meer betalen.
  De mogelijkse zwangerschap is wel nog een zorg. Laat haar bewijzen op haar kosten dat ze zwanger is van jou. Als ze effectief zwanger is zal je wel nog iets moeten regelen voor het kind. Gezien de onmogelijke relatie zal je enkel het kind financieel kunnen helpen. Draag bij naar je vermogen. Dit kan hard aankomen, maar je moet ook verder met je leven. Zorg dat je sterk staat.

 4. Jos zegt op

  Alles lijkt om geld te draaien …
  150.000 per maand …. Dat is voor de meeste Thai een jaarsalaris, misschien wel 2 jaarsalarissen.

  Geen bewijs dat ze zwanger is ….
  Stel dat je wel een bewijs krijgt dat ze zwanger is.
  Is dat kind dan ook van jou?

  Vaak genoeg heeft een Thaise in een vergelijkbare situatie een vriendje en ben jij slechts een ATM.

  Trap er dus niet in, en verbreek de “relatie” volledig.

 5. Jan Hoekstra zegt op

  150.000 baht per maand en nu zit uzelf in de financiele problemen….het is nooit genoeg bij dit soort types.

  U MOET een paar dingen doen:

  – nieuw e-mailadres en de oude ook verwijderen (dus nooit meer kijken wat dan vindt u haar zielig dat zij weer dreigt met zelfmoord);
  – nieuw telefoonnummer en de oude ook verwijderen (nooit meer opnemen);
  – nooit meer betalen en NOOIT meer contact opnemen met deze “psycho” en ook nooit haar telefoontjes enz. beantwoorden.

  Zij is niet zwanger anders had zij wel een bewijs gestuurd. Zo slim is ze wel. Kind betekent geld.

  Of zij heeft zich zwanger laten maken door een ander en doet zij net of het uw kind is. Als er een kind is 100% een DNA-test laten uitvoeren.

  Wees niet soft en Westers met dit soort “vrouwen”. Mijn advies is NOOIT MEER SPREKEN. U heeft een fout gemaakt, prima, nu door met uw leven en dit mens bestaat niet meer voor u.

  • fvdc zegt op

   OMG,

   heb ook te maken gehad met pi-polair gedoe en messengetrek, 6 politiemannen in mijn huis gehad om dame te ‘kalmeren”, daarna uiteraard relatie verbroken

   alle contactgegevens veranderd, tel, e-mail, … en inderdaad wegblijven uit hun streek, zelfs jaren nadien proberen ze nog om jou te stalken..

   die zwangerschap, is een bekend plaatje… of je bent zwanger of niet, en van wie dan ??
   hoe kan ze ooit met een positieve zwangerschapstest jou nog inlichten, en dan nog moet DNA test later uitsluitsel brengen dat jij de echte vader bent..

   hopelijk geraak je van al die trauma’s snel vanaf

 6. walter zegt op

  Beste Jeroen,
  Hoe kan ze nu voor 70 pct zwanger zijn, ben zelf geen dokter, maar je bent zwanger voor 100 pct of niet.
  En inderdaad, kinderen met buitenlanders zijn voor (sommige) Thai een soort levensverzekering.
  Ben zelf ervaringsdeskundige, been there, done that.
  De (biologische) moeder van mijn 2 (prachtige) dochters, presteerde het zelfs geld te vragen , om mij toe te laten mijn dochters mee te nemen naar Belgie. Toen ik dat weigerde was haar alternatief, dat ik één dochter meenam en de andere bij haar liet, kwestie van een gegarandeerd inkomen te hebben.
  Moederhart niets.
  Uiteindelijk toch met de kinderen vertrokken met schriftelijke toelating en haar aanwezigheid bij het vertrek.
  De rest van dit verhaal, ik liet ze 6 maanden later toch zelf ook naar Belgie komen, is voor een andere keer.

 7. Ger-Korat zegt op

  Vaststelling van zwangerschap in een kliniek van een vrouwenarts kost hooguit 700 tot 1000 baht. Geen noodzaak om 4000 te betalen.

 8. Berry zegt op

  Voor je eigen gemoedsrust, verbreek niet dadelijk alle contacten.

  Het is altijd mogelijk dat ze de waarheid spreekt en zwanger is van jouw.

  Natuurlijk, je zal zelf wel weten als het lichamelijk mogelijk is dat ze zwanger is van jouw.

  Maar omdat je de mogelijkheid dat ze zwanger is van jouw niet 100% uitsluit zullen jullie wel onbeschermde gemeenschap hebben gehad.

  Dat ze een stoornis heeft of niet, maakt niets uit voor je eventueel kind. Het kind heeft niet besloten om onbeschermd gemeenschap te hebben met de moeder.

  Volgende stap wat je moet doen is dan zo snel mogelijk een vaderschaps test.

  Die test zal dan uitwijzen als je een kind in Thailand hebt.

  Ik begrijp de reacties van velen dewelke direct aangeven na het nieuws dat hun (ex) partner zwanger is, om financiele redenen, overbreek alle contacten.

  Maar wat moet de moeder dan later tegen je kind vertellen?

  Toen ik je papa vertelde dat ik zwanger was verbrak hij snel alle contacten om niets met jouw te maken te hebben?

  Is de vaderschaps test negatief kan je met een gerust hart de relatie verbreken en zal je jezelf nooit kunnen verwijten dat je een kind bij een gestoorde vrouw in Thailand hebt achtergelaten.

  Is het kind wel van jouw, dan zullen je eigen normen en waarden gaan bepalen wat je besluit zal zijn.

  Kan je nog altijd zeggen, foert, ik ben weg en wil er niets mee te maken hebben.

  • Jan Hoekstra zegt op

   Zeker nooit in Thailand gewoond en je begrijpt niet helemaal hoe gek sommige dames hier zijn. Als zij zwanger was geweest dan had ze wel bewijs gestuurd zodat ze weer geld kan vangen.

 9. Alle seinen staan en stonden op rood, toch besloot je door te rijden. Ook ga je hier nog een vraag stellen terwijl je het antwoord al weet. Zij is niet het probleem dat ben je zelf. Je kan/wil geen beslissing nemen. Een soort zelfmedelijden?
  Wees een kerel en ga verder met je leven.

 10. Patrick zegt op

  Jeetje wat moet dat een vreselijk moeilijke situatie voor jou zijn. Mijn advies.
  1. Ga een vaderschapstest organiseren. Hiervoor zul je waarschijnlijk naar Thailand moeten afreizen.
  2. Neem contact op met een ziekenhuis bij haar in de buurt en vraag naar de mogelijkheden van zo’n vaderschapstest.
  2. Vraag zelf naar de kosten en informeer of deze op voorhand rechtstreeks door jou aan het ziekenhuis voldaan kunnen worden of dat jij hiervan rechtstreeks van het ziekenhuis een rekening kan krijgen.
  3. Verwittig haar van jouw voornemen voor een vaderschapstest en stel vast of ze wil mee wil werken aan de vaderschapstest
  4. Wanneer jouw ex openstaat voor medewerking hieraan, dan kun je afreizen naar Thailand, mocht dit niet het geval zijn, dan zou ik meteen alle contacten verbreken.
  5. Maak vervolgens de nodige afspraken voor jou en haar bij het ziekenhuis.
  6. Reis af naar Thailand zodat je tijdig voor het onderzoek in het Thaise ziekenhuis aanwezig kunt zijn.
  7. Zorg dat je de uitslag van het onderzoek rechtstreeks van het ziekenhuis te horen krijgt. Bij voorkeur in het ziekenhuis zelf, vraag om een schriftelijk bewijs van de resultaten van het onderzoek. Bij voorkeur in het Engels en laat dit indien nodig door een beëdigd vertaler vertalen van het Thais naar het Engels.
  8. Mocht je daadwerkelijk de vader blijken te zijn, zorg dan in ieder geval dat je op de hoogte bent van jouw juridische verplichtingen als biologisch vader en maak een plan hoe jij met name gezien jouw morele overwegingen jouw toekomstig vaderschap vorm zou willen geven.
  9. Zorg er bovenal voor dat jij de controle houdt over het gehele proces, zodat je de kans dat je door haar bedonderd wordt zo klein mogelijk maakt. Laat haar dus zelf niets regelen, maar doe alles zelf.

  Heel veel succes ermee.

  • Jack zegt op

   Controle houden over het hele proces in Thailand waar je te maken hebt met een gek die zegt voor 70% zwanger te zijn?
   Dat werkt natuurlijk nooit. Enige oplossing is direct alles maar dan ook alles verbreken. Ruecksichtlos, zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 11. René zegt op

  Bij een eventueel DNA-bewijs dat jij de vader bent kan het zomaar zijn dat een (bevriende, misschien illegale) arts of instantie tegen betaling een vals bewijs levert want corruptie is daar dagelijkse kost dus kies je voor DNA-bewijs, zoek dan een onafhankelijke instantie. Oef, wat een schrijnende situatie. Maar voor alles eis bewijs. Beter nog, kap alles af.

 12. e thai zegt op

  https://www.thethaidetective.com/en/ spreken Nederlands kunnen zaken goed uitzoeken
  en discreet zaken regelen hebben veel ervaring in dit soort zaken en staan aan jouw kant

  • Jos zegt op

   doe zoals Gerard aanbeveelt,
   ALLE contact verbreken,ALLES,verdwijn van de aardbol voor haar,
   Ga vooral Niet in op de voorstellen van een dedectievebureau,zij willen enkel een del vd.Koek,
   je bent eringeluisd door nietsontziende over lijken gaande Dame…..om het netjes uit tedrukken,
   Laat het een heel wijze les zijn voor in de toekomst,Suces verder.

 13. Gerard zegt op

  Per direct alle contact verbreken en alles blokkeren wat er maar te blokkeren valt, ook telefoonnummer en bankrekeningen wijzigen want hier kom je anders nooit meer vanaf en ga je helemaal kapot aan!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website