Lezersvraag: Waar moet ik mijn medicijnen in Thailand halen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 oktober 2016

Beste lezers,

Half volgend jaar willen we naar Thailand emigreren. Ik ben dan 59 en ga met prepensioen. Omdat er in mijn familie veel hart en vaatziekten voorkomt slik ik preventief medicijnen voor cholesterol en bloeddruk.

Nou is mijn vraag, waar moet ik deze halen in Thailand, huisartsen kennen ze daar niet zover ik weet? Moet in naar een privé kliniek of naar een ziekenhuis? Kan ik dan om een vaste arts vragen?

Wie heeft er hier ervaring mee?

Groet,

Freek


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Waar moet ik mijn medicijnen in Thailand halen?”

 1. eduard zegt op

  Ik denk dat ik dezelfde medicijnen als jou slik. Heb veel ervaring met de medicijnen in Thailand, Bangkok Pattaya hospitaal. Als je voor een andere kwaal naar het ziekenhuis gaat, krijg je veel medicijnen mee, als voorbeeld een keelontsteking. 5 zakjes is normaal om van je keelontsteking af te komen. Andere benamingen dan in Holland en ik zoek dan alles uit. Van de 5 zakjes gaan er 3 de prullenbak in, omdat die totaal NIET samengaan met de hartmedicijnen. Gevaarlijke sitiuatie. In Holland gaan alle bellen rinkelen als 2 medicijnen niet samen gaan. Kijk hiermee uit, omdat je hier geen bijsluiter krijgt.
  Zelfs in Holland vallen 100 den doden per jaar door verkeerd medicijn gebruik in ziekenhuizen.Ook lipitor (cholesterolverlager) heeft in Thailand andere benaming en promocard idem. Zoek alles uit op internet als je voor een andere kwaal naar het ziekenhuis gaat of het samen gaat. Veel werk, maar je MOET het echt doen.

 2. Joan Fleuren zegt op

  Ik neem medicijnen tegen te hoog cholesterol, op voorschrift van een (vaste) arts in een van de ziekenhuizen hier in Bangkok. Ze zijn wel duur, en ik weet niet of elke verzekering ze (geheel of gedeeltelijk) vergoedt.

 3. dirk zegt op

  Ten eerste je kunt niet emigreren naar Thailand, je kunt er alleen op een geldig visum verblijven.
  Ik ga minimaal 1x per jaar naar Nederland en mijn huisarts laat mijn bloed controleren en geeft me voor een jaar medicijnen mee. Nooit geen problemen gehad bij binnenkomst, wel in handbagage meenemen.
  Ben je van plan je uit te laten schrijven in Nederland of Belgie, dan moet je de dingen hier regelen.
  De meeste buitenlandse verzekeringen, verzekeren je niet voor bestaande klachten. Mischien slik je die medicijnen al een paar jaar, dus je bent bekent met de middelen. Die zijn hier in Thailand goed te verkrijgen of een goed alternatief. Mocht je echt acute klachten hebben, dan is het nog maar de vraag of een lang verblijf in Thailand verstandig is.
  In ieder geval succes met je voornemens.

  • FreekB zegt op

   Volgens mij kan ik wel emigreren maar niet immigreren, is wel een verschil.

 4. anton zegt op

  Dit zou een mooie vraag voor maarten zijn, zie ook zijn stukje over cholesterol. Mijn ervaring is dat je in een goed hospitaal wel alle medicijnen die je arts in nederland heeft voorgeschreven ook daar kunt krijgen, ze hadden daar alleen problemen met acetylsalicylzuur (bayer aspirine)
  succes

  • l.lagemaat zegt op

   De Bayer aspirine kan ik niet meer in Thailand verkrijgen, overal geprobeerd.
   Uit Nederland Sanalgin laten meenemen.

 5. leon zegt op

  Gewoon halen bij de pharmacy. Je weet wat je slikt. Dat verkopen ze vast ook wel gewoon bij de pharmacy in Thailand en zonder recept. Neem de doosjes mee en voordat je het weet liggen er gevulde doosjes naast. Preventief medicijnen nemen voor hoge bloeddruk lijkt mij niet verstandig. Of je hebt hoge bloeddruk of niet. In het ene geval neem je medicijnen en in het andere geval niet.

 6. Bob zegt op

  Kan bij clinic en ziekenhuis en soms gewoon bij de apotheek. Er zijn nogal wat verschillende prijzen en merknaam. Goed opletten en vergelijken. Neem vooral de oorspronkelijke medicijn namen mee.

 7. henry zegt op

  De meest vlotte manier is een arts bezoeken in een privekliniek. In de steden zijn er sel huisartsen, deze komen echter niet op huisbezoek.

  Opletten met uw belgische of Nederlandse medicijnen in Thaiand. Zijn soms minder geschikt om te gebruiken in een tropisch klimaat.

  Voorgeschreven medicijjnen, koopt u best in eem apotheek buiten hrt ziekenhuis. Zal u een pak geld besparen

  • Kees 2 zegt op

   Ha ha, inderdaad: niet in een ziekenhuis of dokterskliniek halen: je betaalt ongeveer 2x zoveel als in een apotheek en bij voorkeur kiezen ze de duurste uitvoering! Als een arts in een ziekenhuis of kliniek mij iets voorschrijft, dan zeg ik tegenwoordig dank je wel en koop het in een apotheek.

   En bij grote hoeveelheden in 1 keer kun je in een apotheek ook nog wat korting bedingen!

   [Vooropgesteld dat je precies weet wat je moet hebben en het in een apotheek te koop is, maar dan nog: ze kunnen het voor je bestellen. (Slaappillen kun je overigens NIET in een apotheek kopen, maar dat terzijde.)
   Overigens zal ook een apotheek graag het duurste, originele, medicijn verkopen, maar ik vraag altijd naar een generieke uitvoering (‘copy’).]

   • l.lagemaat zegt op

    Slaappillen zijn wel in de apotheek te koop:

    – Dormirax
    – Triptin

 8. Fransamsterdam zegt op

  Gewoon bij de pharmacy.

 9. Fieke zegt op

  In Thailand is veel te krijgen gewoon bij de apotheek.
  Sommige medicijnen zijn hetzelfde als in Belgie.
  Als je een goede gewone dokter zoekt met prive praktijk (geen ziekenhuis) dan raad ik U Dk. Olivier aan, hij is zwitser. Ik ga al jaren bij hem.
  Hij doet al jaren praktijk in Thailand.
  Zijn praktijk is gelegen in Theprasit road. Als je googled vind je hem direct.

  Indien je ziekenhuis zoekt, het beste is Bangkok Pattaya Hospital.

 10. Jos Campman zegt op

  Zoek enkele goede en betrouwbare drugsstores in de buurt, vraag een prijsopgave en kies er een als vaste leverancier. Ze leveren bijna alle medicijnen (geen slaapmiddelen bijvoorbeeld) en zijn minstens 50% goedkoper dan ziekenhuizen. Specialisten in ziekenhuizen weten dat en vinden het geen probleem als je met hun recept naar zo’n apotheek stapt. Ben je goede klant, bieden apothekers je vaak ook goedkopere alternatieven voor internationale brands – zelfde medicijn, andere naam. Verzekeringsmaatschappijen juichen dat alleen maar toe!

 11. Peter zegt op

  S.C. Drugstore
  Bangkok

  Gebruik hart medicijnen en veel helaas. S.C. Drugstore is de (enorm) voordeligste na jaren zoeken. Heeft heel en heel veel klanten. Geen oude medicijnen. Goede voorlichting. En voor cheap charlie.

  Ze hebben ook email, en prijs per email opvragen en zelfde dag antwoord.

  ab to you

  Adres en email kun je vinden met google.

 12. NicoB zegt op

  Beste Freek, met alle respect, zou u als u preventief medicijnen slikt dit niet beter met uw huisarts bespreken? Preventief dergelijke medicijnen slikken lijkt me niet in het belang van uw gezondheid, wellicht is regelmatige preventieve controle van uw bloeddruk en cholesterol meer aan te bevelen?
  In Thailand zijn vele doktersklinieken die functioneren als huisarts, die controles kunnen in Thailand dan voortgang vinden en zo nodig kan de huisarts of een arts in een ziekenhuis medicijnen voorschrijven.
  Wens u een goede gezondheid en succesvolle emigratie toe.
  NicoB

 13. jos zegt op

  Beste hartpatiënten,
  Uit ervaring kan ik u vertellen dat de medicijnen voor mijn hart ( stands en pacemaker ) het goedkoopst in Nederland zijn. De arts geeft desgevraagd een jaar recept.
  Wel op advies van de Thaise cardioloog slik ik ze nu i.p.v. in de morgen voor dat ik ga slapen. En dat helpt wel.
  Voor mijn klachten ga ik naar het staats ziekenhuis in Siracha. Is ook een academisch ziekenhuis,
  Mijn prostaat probleem werd daar laser behandeld en is naar mijn gevoel prima geslaagd , Het toilet bezoek in de nacht is gereduceerd van 4/5 naar slechts 1 x tot 0.
  Het ziekenhuis heeft wel wachttijden tijdens de bezoeken maar is in verhouding spotgoedkoop b.v. een consult bij de specialist kost 50 bath.Uiteraard excl medicijnen.
  Succes Jos

  • Bram zegt op

   Beste Jos
   Wat is de naam van dat staatsziekenhuis aub?
   Bram

 14. Janinne zegt op

  Ik slik een aantal medicijnen na mijn herseninfarct. Nadat mijn koffer verloren was gegaan moest ik op pad voor nieuwe medicijnen. Keurig een medicijnen paspoort overlegt maar er was geen enkel medicijn die Thailand kon leveren. (ook idd het acetylsaliczuur niet zoals Anton al schreef.)
  Overleg met je arts hoe te handelen? Misschien overstappen op andere medicijnen die ze wel kunnen leveren aan de hand van medisch rapport opgesteld door de arts.
  Of is er misschien geen bekende die medicijnen voor je mee kan nemen?

 15. Wim van Beveren zegt op

  Ik heb in 2005 een zwaar hartinfarct gehad, gedottrerd en een stent geplaatst en moest toen een emmer medicijnen per dag slikken, vraag aan de cardiloog of ik dit nu mijn hele leven moest doen zei hij “Als je dat niet doet is het wachten op de volgende grote klapper.
  Ben toch gestopt met alle medicijnen maar ook met roken.
  In 2011 naar Thailand vertrokken en nog nooit bij een dokter geweest, Ben niet eens verzekerd.

 16. Henk Wag zegt op

  Hierboven wordt door zowel Anton als door Jannine beweert dat acetylsaliczuur (aspirine dus…) niet of moeilijk verkrijgbaar is in Thailand. Dat is volslagen onzin, ik heb onlangs nog een pot met 1.000 aspirientjes (hier onder de merknaam Aspent) voor 600 bath bij een simpele pharmacy gekocht. Ook onder de naam Aspilets wordt de aspirine verkocht. Verder gebruik ik op (Thais) doktersvoorschrift Micardis voor de hoge bloeddruk en Janumet voor diabetes type 2. Beide medicijnen zijn vrij over de toonbank te koop bij o.a. de Fascino phamacy-keten.

 17. Martin zegt op

  Ik slik geen anti-cholesterol medicijnen, maar ik slik Micardis voor bloeddruk (20-40 mg/dag), beetje warfarin om bloed te verdunnen (1,5 mg/dag) (ik meet zelf INR wekelijks met een prive apparaat) en preventief gebruik ik allopurinol om urinezuur concentratie niet te hoog te laten worden (voorkomen jicht). Micardis en Warfarin zijn alleen te verkrijgen bij de echte apotheek, bijv. Fascino. Allopurinol overal te krijgen, ook bij de “straat apotheken”. Micardis (in feite Telmisartan) is een duur medicijn, maar toch wat goedkoper in Thailand dan in Nederland. De andere medicijnen zijn goedkoop. Ik doe dit nu al een jaar of zes.
  Wat betreft Micardis heb ik nog de volgende ervaring: Een jaar geleden was ik in Myanmar en daar verkopen ze gecertificeerde Telmisartan producten uit India, vele malen goedkoper dan Micardis in Thailand of Europa. Natuurlijk tricky, dus ter plaatse internet onderzoek gedaan en leek betrouwbaar. Dus wat gekocht en ik gebruik ze nu al een maand of zes (bijna op) zonder enig probleem. Ik meet bloeddruk dagelijks en gemiddeld 125/80. Ga eens per jaar voor een keuring naar mijn Nederlandse huisarts. Hoop dat anderen hier wat aan hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website