Lezersvraag: Medicijnen van Nederland naar Thailand verzenden

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 april 2017

 
Beste lezers,

Ik heb een vraag over het versturen van medicijnen van Nederland naar Thailand. Een goede bekende van mij verblijft momenteel (langer dan voorzien) in Thailand en heeft binnen redelijk korte tijd (5 weken) nieuwe antidepressiva nodig.

Zijn huisarts in Nederland is bereid om hem pillen voor drie maanden te verstrekken, maar de vraag is nu hoe hij die medicijnen in Thailand krijgt.

Is het verstandig om de medicijnen gewoon per EMS (aangetekend) te laten bezorgen of zit daar een risico aan vast. Graag ontvang ik adviezen voor de beste wijze van verzending.

Veel dank alvast!

Khmer


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Medicijnen van Nederland naar Thailand verzenden”

 1. erik zegt op

  Kijk eerst eens of die pillen niet in Thailand te krijgen zijn; de Thaise farma staat op hoog peil. Verder is er grote kans dat de post wordt onderschept en slechts voor een maand wordt doorgelaten. Zijn die pillen in Thailand verboden dan komen er problemen van dus doe eerst goed onderzoek is mijn advies.

  • erik zegt op

   Ik vul mijn bericht aan:

   Dit is een website van de Thaise ambassade in Stockholm met goede links naar verboden medicijnen in Thailand. http://www.thaiembassy.se/tourism/restricted-medicine. Als er spullen in zitten die op de verboden lijst staan is een gevangenisstraf van 25 jaar heel normaal. Dus doe eerst onderzoek naar de samenstelling van dat spul.

   Er staat voorts dat maximaal voor een maand zenden toegestaan is.

 2. ruud zegt op

  Ik zou de medicijnen per koerier laten bezorgen.
  Die hebben waarschijnlijk ook de beste contacten met de douane, want die wil waarschijnlijk graag weten wat dat voor pillen zijn.

  Het is natuurlijk ook de vraag, of die medicijnen in Thailand wel zijn toegestaan, anders kunt u die beter niet versturen.

  Maar is uw kennis al in Thailand naar de dokter gegaan?
  Ook in Thailand hebben ze dokters en medicijnen.
  Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de benodigde medicijnen (of een vervanger) niet in Thailand te verkrijgen zijn.

 3. cor zegt op

  per gewone post versturen
  ik krijg regelmatig medicijnen uit nederland toegestuurd,
  nooit een probleem gehad

  advies is echter

  het pakketje moet er niet al te officieel uitzien,
  gewoon door familie if vrienden laten versturen.
  succes!

 4. Felix zegt op

  Mocht het medicijn toevallig Trazolan 100 Mg zijn… Ik heb nog 1,5 dozen beschikbaar: hoef het gelukkig niet meer te gebruiken. Vervaldatum is januari 2021. Gratis te verkrijgen…

 5. khmer zegt op

  Veel dank voor de reacties!

  Felix, Trazolan is het niet, toch bedankt voor het aanbod!

  Cor, ik aarzel sterk omdat ik vermoed dat zijn medicijnen aangezien kunnen worden voor een illegaal middel (wat het overigens niet is).

  Ruud, een koerier lijkt me ook een goede optie, hoewel het de vraag blijft of deze speciaal voor hem samengestelde pillen toegestaan zijn in Thailand.

  Erik, jouw advies zal ik doorgeven aan mijn kennis. Hij is wel al op zoek geweest, maar tot nog toe zonder resultaat.

  Nogmaals dank,

  Rob

 6. RuudRdm zegt op

  Alle medicatie, ook psychofarmaca, zijn verkrijgbaar in de apotheken van de grotere ziekenhuizen, in welke plaats dan ook. Als de huisarts een (herhaal)recept uitschrijft, is ook contact te leggen met de Nederlandse zieketekostenverzekeraar van degene om wie het gaat. Om de kosten zal het niet te doen zijn: eigen risico en eigen bijdrage maken het in Nederland niet goedkoper.

 7. Christiaan H zegt op

  Vraag het aan de apotheker. Enkele jaren geleden liep mijn verblijf in Thailand wat langer uit dan gepland. De apotheker zorgde, dat ik de medicijnen toegestuurd kreeg op mijn Thaise verblijfplaats.

 8. Net bartels zegt op

  U laat uw medicijnen paspoort in een Thai ziekenhuis zien.Ze brengen U naar een specialist en die schrijft de medicijnen voor.Is wel een duur grapje.U zal toch wel in Nederland verzekerd zijn..Dan krijgt u dit vergoed in Nederland.Gaat u echter niet naar een arts maar rechtstreeks naar apotheek krijgt u niets vergoed.Helaas uit eigen ervaring meegemaakt.Veel succes

 9. bob zegt op

  Met de gewone post versturen, aangetekend en in meerdere zendingen dagen achter elkaar. Dan gaat het wel lukken. Maar niet met koerierdiensten want die gaan sowieso door de scanner bij de douane. Good Luck.

 10. eduard zegt op

  anti depressiva vallen onder verboden middelen in thailand.Zorg ervoor dat er een medicijnpaspoort bij zit en laat per maand opsturen in een ,,brievenbusdoos,, vanuit holland.Ik doe dit al jaren en geen problemen gehad.

 11. walter zegt op

  Ga eens langs bij de Farmacie, daar kan ik precies dezelfde medicijnen krijgen als in Nederland en stukken goedkoper. Succes dat gaat best lukken!

 12. JACOB zegt op

  Medicijnen uit Nederland naar Thailand via de gewone post,krijg ze hier zonder problemen,even een CN23 formulier invullen,zijn bij de postagentschappen verkrijg baar,invullen en de postbeambte bevestigd het erop,heb ze hier doorgaans 9 dagen na poststempel van NL.
  succes

 13. khmer zegt op

  Ik heb jullie reacties inmiddels doorgestuurd naar mijn kennis. Ook namens hem veel dank voor het delen van jullie kennis en ervaringen.

  Thailandblog blijkt een echte kennisbank te zijn 🙂

 14. Jan Lokhoff zegt op

  Ik stuurde vorige maand per DHL (spoed) 12 stripjes Paracetamol naar een Thais adres. Onderschept bij de douane. Mag niet en teruggestuurd (nooit meer iets van gehoord).

  • Khun Peter zegt op

   Paracetamol? Dat is op iedere straathoek (7-Eleven of Familymarkt) te koop. Dan kan je net zo goed een baal rijst naar Thailand sturen.

   • erik zegt op

    100 Tabletten 500 mg paracetamol kosten, schrik niet, 25 baht zeg 70 eurocent voor een doosje met 100. Daar kun je het niet voor verzenden.

    Voor de rest, hou in acht dat sommige dingen altijd verboden zijn ook met medicijnpaspoort, sommige dingen verboden zijn tenzij … , en dingen toegelaten zijn voor max een maand gebruik.

    Ik verwijs naar de door mij gegeven website.

 15. walter zegt op

  Ik gebruik insuline van een merk en soort dat men in Thailand weinig tot niet gebruikt. Besteld bij de Farmacie hier in ons kleine dorpje aan de rand van Isaan, binnen 3 dagen geleverd en goedkoper dan in Nederland

 16. Andre Machielsen zegt op

  Ik heb geen ervaring met anti depressivia, maar de meeste geneesmiddelen kun je zo by de “pharmacy” kopen zonder dokters verklaring, vaak goedkoper.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website