Lezersvraag: Medicijnen meenemen naar Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 juli 2013

Beste lezers,

Ik heb van de apotheek een uitdraai gekregen van de medicijnen die ik gebruik, en de mededeling dat lormetazepam niet op de opiumlijst staat.

Ga ik kijken, zie ik dat ze wel degelijk op Lijst II staat. Nu is het echter te laat om een eventuele artsverklaring te laten legaliseren…

Heeft iemand tips?

Groeten,

Bianca

8 reacties op “Lezersvraag: Medicijnen meenemen naar Thailand”

 1. lthjohn zegt op

  Hallo Bianca,
  In dit geval zou je misschien het kunnen proberen met een medicijnenpaspoort
  (door de apotheek gratis verstrekt) en bij mogelijke controle dan maar de
  vermoorde onschuld spelen ! succes.

 2. frank vd einden zegt op

  Beste Bianca je hoeft niet bang te zijn want de thai zijn niet dom als je een medicijnenpaspoort hebt doen ze niet moeilijk.
  Overigens zal je niet gauw gecontroleerd worden op het vliegveld.
  Als je wel gecontroleerd word kun je nog altijd uitleg geven en laten bellen met je apotheek.

  M.V.G. Pi frank.

 3. Bart Goossens zegt op

  Dat moet idd een vergissing zijn , lormetazepam is een benzodiazepine en heeft met opiaten in de verste verte geen gelijkenis . NB ik ben apotheker.

  • KhunRudolf zegt op

   @Bart: dat je apotheker bent geeft alweer dezelfde onduidelijkheid als een eerdere ervaring van Bianca. Het medicament die zij bedoeld staat wel degelijk op lijst 2 horende bij de Opiumwet. Zie: http://wetten.overheid.nl/BWBR0001941/geldigheidsdatum_26-07-2013#LijstII

 4. paul zegt op

  Laat die dingen thuis en koop hier gelijkwaardige medicijnen in de apotheek.
  Hier worden ze zo verkocht en kun je geen douane problemen krijgen.

 5. Jack zegt op

  Ikzelf heb ook lormetazepam 3 keer daags 50mg, ik heb controle gehad op het vliegveld van BKK,was geen probleem. Ik hoefde het medicijnboekje niet te laten zien. Ik krijg ze ook vaak opgestuurd,dan zie je dat het pakketje open is geweest,nooit problemen gehad.

  • KhunRudolf zegt op

   @Jack Je zult Oxazepam 50 mgr bedoelen, de vroegere Seresta Forta. Het enige wezen waarvan ik vermoed dat die 150 mgr Lormetazepam daags slikt, is een sullige sjokkende olifant die door de Thaise straten sukkelt op zoek naar wat versnapering, en geld voor zijn mahout. Moest allemaal verboden worden!

 6. KhunRudolf zegt op

  Tekst aangaande de Opiumwet is te lezen door op volgende link te klikken:
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0001941/geldigheidsdatum_26-07-2013

  Als je buiten Europa, dus ook naar Thailand, op vakantie wil heb je een medische verklaring nodig van die arts die de medicatie heeft voorgeschreven.

  Een simpele uitdraai van de apotheker voldoet niet.

  Op volgende website kan indien gewenst een dergelijke verklaring worden gedownload, waarna deze is in te vullen door arts of specialist.
  Verder valt er alle uiterst relevante informatie te lezen hoe te handelen betr. medicijnen op de opiumlijsten. Er staat per land aangegeven wat te doen, dus ook aangaande Thailand.
  http://www.farmatec.nl/geneesmiddelen/opiaten/geneesmiddelenmeeopreis/verklaringen/engelstaligemedischeverklaringvooroverigelanden.aspx

  Via beide links kom je op de opiumlijsten, dus zowel lijst 1 als lijst 2, welke laatste lijst inderdaad de door Bianca genoemde medicament behelst.

  De door arts/specialist ingevulde verklaring, stuur je op naar Farmatec. Farmatec is een instelling van het Min van VWS. Als de verklaring is geretourneerd, dan dient het Min van BuZa deze nog te legaliseren, hoogstens 4 weken voor vertrek.

  Bijz: 1- Een apothekersuitdraai van voorgeschreven medicatie is goed te gebruiken en handig in Nederland. 2- Voor een vakantie in Europa is het Europees Medisch Paspoort (EMP), ook wel geneesmiddelenpaspoort of medicijnenpaspoort genoemd, van toepassing. 3- Het is verstandig om medicijnen mee te nemen in de originele verpakking van de apotheek. Hierdoor is het duidelijk dat het om een geneesmiddel gaat en niet om een genotmiddel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website