Beste lezers,

Op 8 augustus vertrek ik naar Thailand om daar 3 weken vakantie te houden. Ik gebruik het medicijn Oxazepam en neem er ongeveer 24 mee. Ik heb een verklaring van CAK en het is goedgekeurd door de Thaise ambassade.

Nu is mijn vraag moet ik mijn medicijnen aangeven bij de douane of kan ik gewoon doorlopen zonder de medicijnen aan te geven omdat ik alle formulieren al heb?

Alvast bedankt!

Groetjes

Kimberly


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Moet ik mijn medicijnen aangeven bij de Thaise douane?”

 1. sjefke zegt op

  je moet zorgen dat je en medicijnenpaspoort hebt [te verkrijgen bij de apotheek]
  als je dat hebt kun je gewoon doorlopen bij de douane
  ik heb zelf altijd flink wat medicijnen bij me [astma]
  en ik ben nog nooit gecontroleerd door de douane !!!!!!
  dus maak je maar niet druk
  fijne vakantie toegewenst .

 2. Bert Vos zegt op

  Nee hoor, dit zijn gewoon ‘normale’ medicijnen die door de arts zijn voorgeschreven en die door veel meer mensen worden gebruikt, ook op vakantie. Ik heb ze altijd in het voorvakje van mijn handbagage, kom er la jaren en heb er nog nooit vragen over gehad. Hoef je niet aan te geven dus. Prettige reis.

 3. Jack G. zegt op

  Goed dat Kimberly haar vraag op Thailandblog staat. Kimberly is goed voorbereidt voor haar reis. Ze heeft vast eerdere stukken over medicijnen meenemen naar Thailand op Thailandblog gelezen. Bepaalde medicijnen vragen nu eenmaal aandacht als je naar Thailand gaat omdat ze bv onder de Opiumwet vallen. Dan zijn er papieren nodig van het CAK en de Ambassade zoals Kimberly netjes heeft geregeld. Ik weet het antwoord op de vraag van Kimberly niet hoe je hier verder mee moet omgaan op de luchthaven van aankomst. Het niet er uitgehaald worden voor een controle betekent niet alles gewoon maar eventjes kan.

 4. eduard zegt op

  Doe er maar verstandig aan om er ook een medicijnpaspoort bij te doen. Oxazepam valt onder tranquillizers en valt in Thailand en de meest andere landen onder drugs.Als ik zelf ga kom ik voor 4 maanden met meer dan 1000 pillen Thailand binnen. Maar 1 keer werd ik er tussenuit gehaald en problemen gehad omdat er oxa en zopiclon bijzat, beiden tranquillizers. 3 uur oponthoud gehad op BKK, omdat ik mijn medicijnpaspoort vergeten was.( Hoe dom). Met heel veel moeite heeft een dokter van BKK een filiaal kunnen bereiken in Holland van mijn apotheek, waar ik in de pc stond.

 5. Jan VC zegt op

  Ik nam toen ik naar hier kwam voor twee jaar medicijnen mee uit België tegen te hoge bloeddruk en cholesterol. Had gewoon een bewijs van de dokter meegekregen en er was geen enkel probleem. Bij mijn bezoek aan België dit jaar in april, had ik terug voor twee jaar medicatie mee en weer vormde er zich geen enkel probleem.
  Niet vermeld aan de douane en geen controle.
  Ik zou me daar dus weinig zorgen over maken!
  Maak er een mooi verlof van!
  Jan

 6. Henk103 zegt op

  Alles waar pam achterstaat is verboden.
  Maar je hebt een goedgekeurd schrijven voor je medicijn.
  Dus dat kan je tonen in het geval het gevraagd wordt.
  Dus geen probleem gewoon doorlopen.
  Ik neem al jaren tamazepam mee en heb nog nooit een probleem gehad.

 7. antoine zegt op

  Steek zeker je medicijnen in je hand bagage en daarbij een briefje van je huisarts. Als je medicijnen in de ruimbagage doet is het al vreemd dat je zo weinig zorg draagt voor je medicijnen dan is er wel kans op scherpere controle.

 8. evie zegt op

  Gewoon doorlopen omdat je alle formulieren goed voor elkaar hebt het scheelt je onnodig oponthoud.

 9. Rob van Haaren zegt op

  Deze regels zijn recentelijk veranderd, om te zien of jouw medicijnen onder de opiumwet vallen kijk je op: http://permitfortraveler.fda.moph.go.th/ Staan je medicijnen hierop dan moet je volgende doen: 1 haal een doktersverklaring bij je huisarts, 2 laat deze stempelen bij het CAK, 3 laat deze verklaring legaliseren bij het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag (kan dagelijks tussen 9-12 uur), 4 vul het aanvraagformulier in op de site hierboven en stuur de scan van het gelegaliseeede document mee. Na een week krijg je per mail de toestemming.

  Ik vertrek op 7 Augustus en heb dit recentelijk 2 weken geleden zo moeten doen voor mijn medicijnen die op de lijst staan, je moet dan via goederen aan te geven door de douane (rode poort), doe je dit niet dan kun je een heel groot probleem krijgen!

  Groeten, Rob

 10. Cor de Jong zegt op

  Hallo Rob
  Ik ga al 9 jaar naar Thailand op vakantie Ik zelf gebruik ik geen medicijnen .Maar mijn vrouw wel en we hebben nooit geen problemen gehad bij de douane als maar op papier zet was je gebruikt en netjes in een pletstick tasje doet als ze in je tas willen kijken dan kom alles in orde

  Groet COR


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website