“Medical Certificate” voor een visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 maart 2019

Beste lezers,

Ik wil binnenkort een non immigrant o-a me visum aanvragen op de Thaise ambassade van Den Haag. Een van de formulieren is “Medical Certificate”. Ik heb deze reeds gekopieerd en aan mijn huisarts gevraagd om in te vullen en te tekenen. Deze gaf aan dat men de benodigde testen niet kan uitvoeren.

Waar kan/wil men in Nederland deze medische verklaring wel maken? Of moet ik gewoon naar een willekeurige huisarts gaan die het wel wil?

Graag een instantie die gewoon tekent want ik vermoed dat een onderzoek op olifantitis, syfilis, lepra, tuberculose en drugsverslaving honderden Euros kan kosten.

Groet,

Maxxi

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op ““Medical Certificate” voor een visum”

 1. Maarten Vasbinder zegt op

  U kunt voor de lepra en olifantsziekte test het beste naar een tropenziekenhuis gaan.
  In het AMC te Amsterdam is een afdeling tropenziekten.
  De andere tests kunnen in elk laboratorium worden gedaan. Ook in het AMC.
  Overigens zijn het nogal absurde eisen.

  Een afdeling die gewoon tekent, ken ik niet.

  Dr. Maarten

 2. Khun john zegt op

  Hallo Maxxi,
  Normaal moet dit geen probleem zijn voor een huisarts, weet niet wat de reden is dat hij niet wil tekenen, gewoon een andere arts opzoeken als dit mogelijk is,
  Groet Jan

 3. Jan R zegt op

  er is een groot verschil tussen kunnen en willen.
  Uw huisarts gaf aan dat hij de testen niet kan uitvoeren…dan moet u zoeken naar een dokter die dat wel kan!

 4. RuudB zegt op

  Er hoeven geen testen te worden uitgevoerd. De huisarts wordt enkel gevraagd door middel van een handtekening aan te geven dat je niet lijdt aan genoemde ziektes en kwalen zoals op het formulier genoemd. Dit doet hij dmv handtekening en praktijkstempel.
  Vervolgens ga je naar verdere bevoegde instanties om de handtekening en naam van de huisarts te legaliseren.

  • ruud zegt op

   Hoe kan de dokter zonder onderzoek verklaren, dat u niet aan bepaalde ziektes lijdt, want dat weet hij immers niet.
   Het gaat over ernstige besmettelijke ziektes.
   Het lijkt me, dat de dokter daar flinke problemen mee kan krijgen.

   • RuudB zegt op

    Mijn huisarts weet donders goed dat ik geen lepra noch syfillis etc onder de leden heb. Hoe kan het anders dat hij al vaker tbv mijn Non-Immigrant O-A een dergelijk formulier tekende? Uiteraard heb ik hem de procedure en praktijk uitgelegd in Thailand zelf mbt dit soort formulieren. Voor de aanvraag van een rijbewijs werd ik eens aan de pols gevoeld waarna THB 300 betaald. Maak er allemaal niet zo’n heisa van.

 5. Robert zegt op

  Hallo allemaal, mijn naam is Robert en had dezelfde vraag. Ik wil n.l. ook een Non immigrant O-A visum aanvragen. Ik moest in Bangkok een Gezondheidsverklaring hebben om mogen zwemmen en ging naar de dokter en ze keken naar mijn gewicht, hoe lang ik was, ben geprikt of ik diabeet was en vroeg of ik verder gezond was, mijn antwoord was ja en kreeg een gezondheidsverklaring.
  Hier bedoel ik mee dat ze zich altijd willen indekken voor iets. Is dat hiermee dan ook zo?
  Zo ja dan zal mijn huisarts makkelijk zo’n verklaring kunnen afgeven omdat je eigen huisarts al je data heeft van je verleden. Maar ik weet ook dat je in Thailand altijd moet doen wat je gevraagd wordt, dus wat voor ervaring hebben anderen op dit vlak, zijn er lezers die wel alle onderzoeken hebben laten doen voor een O-Avisum?
  Groet Robert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website