Beste lezers,
We gaan over een aantal weken voor de tweede keer naar Thailand. De eerste keer hebben mijn man en ik een rondreis gemaakt met Kras. Dat is goed bevallen, Thailand is een prachtige land met vriendelijke mensen. Dit keer gaan wij op eigen gelegenheid dus alle informatie over Thailand is welkom.

Wij hebben de vorige keer in Chiang Mai op de nachtmarkt onze voeten laten masseren voor een uur. Dat was heerlijk. Nu willen wij weer naar een massage voor een Thaise massage van het hele lichaam. Waar moeten wij op letten om te weten of het goed en betrouwbaar is. Wij willen niet in zo’n sex toestand terecht komen.

Bij ons hotel in de buurt en in de zijstraatjes hebben wij er wel 10 geteld. Bij sommige kon je naar binnen kijken en bij andere niet. Dat lijkt mij geen zuivere koffie?

Wie heeft tips voor ons hoe wij een goede massagesalon kunnen vinden en wat mag een normale Thaise massage van een uur voor twee personen kosten?

Dank je wel en groeten van,

Fam. Huijskens

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik zien of een massagesalon in Thailand goed is?”

 1. kanjeniet zegt op

  dat blijft zo persoonlijk-en bovendien kan het per shop ook nog verschillen. Niet naar binnen kijken heeft er niks mee te maken, dat is bijgeloof. Voor zo’n gewone voetenmasage maakt het in de praktijk vrijwel niks uit.
  Prijs is per persoon-ik heb nog nooit korting gezien voor met z’n 2en. Prijs hangt-net als eten, vooral af van de entourage-hoe luxe, AC, netjes of niet, op straat, etc. en heeft totaal niks met de kwailiteit te maken. Thaise massage-meestal wordt je gevraagd om te kleden in een soort kimono of ziekenhuishansop- kost vanaf 60 bt/uur tot de sky is the limit (in superdeluxe vloeiend engels sprekende 5*** Hotels met detox & nog meer trendy onzin), rond de 200 bt/hr is gangbaar voor de onnozele toerist. In toeristenzaken is altijd iemand die net genoeg engels spreekt en de orders uitdeelt en eventuele wensen noteert. En dat verhoogt de prijs iets. Daarnaast bieden de meeste zaken oil of aroma-massage-dat is in je nakie, maar zedig bedekt met een dekentje of grote handdoek, en vrijwel altijd in een afgesloten ruimte.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Het spreekt vanzelf dat je ook voor de al of niet aanwezige luxe betaald, maar ik vrees dat je niet veel van die 60Bath/uur zal tegenkomen.
  Reken op 100-150 Bath/uur (2de uur is goedkoper) is een eerlijke prijs in een doorsnee massagesalon voor een klassieke massage. Zijn nog geen prijzen natuurlijk.
  Het uitzicht of de staat van het massagesalon zegt ook niets over de kwaliteit van de massage.
  Het is moeilijk om te zeggen hoe je een goede zaak kan herkennen maar een groot verloop is waarschijnlijk een goed teken.
  Massage is dikwijls iets persoonlijk en je man kan tevreden zijn en jij misschien niet , niettegenstaande je in dezelfde zaak bent dus de persoon die masseert speelt ook een rol.
  Zelf uitproberen is dus de beste raad dat ik kan meegeven.

 3. bert van liempd zegt op

  Heb in 1976 mijn diploma sportmassage gehaald en bij verschillende sportverengingen gewerkt als masseur verzorger. Ik zie hier in Chiang Mai heel veel Thaise massage salons of zelfs stoelen op straat waar vooral jonge meisjes werkzaam zijn, die geen enkele massage opleiding hebben gevolgd het is meestal voldoende dat een iemand een certificaat heeft voor de wet. Voor een goed opgeleide zijn meerderen certificaten nodig,meestal een 12 stuks deze hebben de kennis van de pathologie, anatomie, en de juiste massage technieken welke veel op drukpunt massage lijken, ook het buigen en strekken van de ledematen horen hierbij, wat ik niet graag door een onsbekwamen zou willen laten doen, er zijn er maar genoeg die hier klachten aan hebben overgehouden.
  Er zijn hier in Chiang Mai goede medische massage scholen waar u voor een goede massage terecht kunt of meer informatie kunt krijgen. zie internet.

  • Noel Castille zegt op

   Zoals Bert opmerkt dat deze dames over behoorlijk wat kennis van het menselijk lichaam
   moeten beschikken weet je ook dat weinig van de massagesalons van deze dames in
   loondienst heeft . Mijn echtgenote heeft cursus gevolgd voor voetmassage duur 6 maand
   elke dag 4 uur maar heeft een OFFICIEEL diploma . Wilde speciaal voor mij ook een diploma
   bekomen voor volledige lichaamsmassage , ben met haar naar de school geweest hier in
   Udon Thani de directrice heeft mij gans de school laten zien leslokalen waar in het ene
   de verschillende spierbanen in de andere de zenuwbanen (drukpunten) in doorsneden te volgen zijn duur van deze kursus 4 jaar alle dagen les volgen was een beetje teveel van het
   goede maar heb wel adres gekregen van enkele afgestudeerde dames waarvan ik al eens
   mij heb laten masseren heeft niks te maken met de massage die mooie meisjes in diverse salons u aanbieden is meer voor de fun en de gezelligheid en in de meeste de verdoken
   sex aanbiedingen !

 4. mark zegt op

  Waar ik meestal op let als ik en goede traditionele Thaise massage wil is het volgende: Bij de traditionene Thaise massage salon’s hebben de dames over het algemeen ook echte traditionele Thaise kleding (lange rok) en werken er niet alleen jonge vrouwen.

 5. Harry zegt op

  Ik bezoek als sinds 1996 bij iedere zakentrip Thaise massage salons, gezien een chronisch probleem met mijn rug en delta rugspier. Diverse van mijn klanten hebben deze gewoonte overgenomen.
  Om van buiten te zien, hoe de kwaliteit is van degene, die je gaat behandelen ? Niet te zien, daarvoor zijn zelfs de verschillen tussen de personen in dezelfde salon al te verschillend.
  Ooit rondom 2006 eens een wat oudere dame gehad, die exact mijn rugproblemen al wist aan te duiden ( verschuiving rugwervel L5 en spierpijn in de rand van de deltaspier, die weer aan die wervel trok) , iets waar de NL artsen nooit op zijn gekomen, ondanks pijn sinds 1989. Mijn rugdiagnose is dan ook in 2010 in Bumrungrad gesteld en in Brasschaat – B in 2011 via een operatie behandeld.

 6. will zegt op

  Hallo
  Je hebt natuurlijk geen 100% zekerheid,maar kijk of ze allemaal hetzelfde uniform, kleding dragen, verder kijk ook dat er wat oudere masseuses aanwezig zijn, dan weet je dat je goed zit, prijs zegt niks, maar wel een beetje heldere inkijk in de salon, meestal zijn er ook wat hogere massagetafels aanwezig. Ben je met vrouw of vriendin dan is het gebruikelijk om in een ruimte gemasseerd te worden, geniet, groeten will phuket

 7. Pieter Smit zegt op

  Misschien heb ik als enige buitenlander op een Thaise massage school gezeten in Udon Thani’
  Het gaat hier niet om de techniek’ maar de aanwezigheid van de cursus?
  De dames krijgen 100 Bath’ voor aanwezigheid per dag van de regering.
  Wij hadden 2 leraressen, en degene die oplette werden betere masseuses dan de rest’
  Omdat het niet om de cursus te doen is maar om die 100 Bath per dag.
  Na de aantal gemaakte uren, krijgen ze een diploma, die ook elders gekocht kan worden.
  Dus zoals Bert’ verteld, het hangt helemaal af van de persoon, die een massage geeft’
  Wat ik wel weet, is dat het in Chiang Mai goedkoper is dan in Udon Thani’ of elders.
  Waarom? omdat er veel meer toeristen aanwezig zijn, en veel meer massagesalons’
  Dus is de concurrentie moordend’
  Maar ook mijn ervaring is, dat als de masseurs en masseuses uniform gekleed gaan, ze doorsnee beter behandelen.
  Ook de Spa’ salons, hebben beter opgeleid personeel, of ze leiden deze zelf bij of leiden ze zelf op’
  Maar in doorsnee, is de Thaise massage wel goed te vinden in Thailand.
  Olie massage is een totaal ander verhaal.
  Ze smeren olie op het lichaam, en strijken en kneden maar wat?
  Maar je moet wel even 300 Bath voor 1 uur betalen?
  Net zoveel, als ik 1 bouwvakker voor 1 hele dag werken betaal’?
  Die de hele dag zwaar arbeid verricht in de kokende zon’
  Daar is het einde een beetje zoek??
  Daarom is het verstandig, verschillende salons uit te proberen.
  Ik wens de familie Huijskens’, dan ook een ervaring rijker’ in Thailand.

  Pieter,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website