Mag dit voor je Thaise belastingaangifte?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 juli 2024

Beste lezers,

Ik ben 64 jaar oud, mijn vrouw is 65 jaar oud, vanaf juni 2023 krijg ik bedrijfspensioen waarvoor ik per 1 januari 2024 belastingvrijstelling in Nederland heb gekregen. Mijn vrouw heeft een winkeltje waarvoor zij al meerdere jaren belasting betaald. Over 2023 heb ik netjes in Thailand belastingaangifte gedaan en mijn vrouw heeft separaat van mij belastingaangifte gedaan over haar inkomsten. Ter info, wij zijn officieel getrouwd voor de Thaise wet.

Over de zeven maanden in 2023 was mijn inkomen laag waardoor ik nul inkomstenbelasting hoefde te betalen. Mijn vrouw moest 800 THB betalen. Zoals ik begrijp, krijgt mijn vrouw voor haar aangifte over 2024 een extra vrijstelling van 190.000 THB omdat ze in oktober 2023 65 jaar is geworden.

Mijn pensioen wordt uitbetaald op een buitenlandse bankrekening. Is het verstandig om elke maand de helft van mijn pensioen naar mijn eigen Thaise bankrekening te sturen en de andere helft naar de bankrekening van mijn vrouw?

Over 2024 krijg ik dus vrijstelling voor THB 160.000 en mijn vrouw vrijstelling voor THB 250.000. Is het mogelijk om op deze wijze extra belastingaftrek te krijgen en is dit legaal?

Een andere vraag is, als je in mei 2025 65 jaar jong wordt krijg je dan voor het hele jaar de extra THB 190.000 aftrek?

Groet,

Emile

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

1 reactie op “Mag dit voor je Thaise belastingaangifte?”

  1. François Nang Lae zegt op

    Ik werd op 31 december 2020 65 jaar. Ik ging altijd met mijn papierwerk naar het belastingkantoor en daar werd de aangifte dan voor me ingevuld. Bij de aangifte over 2020 kreeg ik meteen de 190000 aftrek voor ouderen. Precies oo tijd geboren dus.

    Wat betreft he overmaken oo de rekening van je vrouw lijkt me dat het nog steeds geld is dat jij Thailand binnen brengt. Maar ik laat het liever aan deskundigen over om daar iets zinnigs over te zeggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website