Lezersvraag: Voor 8 maanden medicijnen meenemen naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 juni 2018

Beste lezers,

Ik kom al jaren in Thailand, iedere keer voor een periode van 8 maanden. Helaas loop ik nu tegen het volgende probleem aan. Ik slik hele dure medicijnen. Ik ben onder behandeling van een arts in Nederland en ook gewoon verzekerd. Tot nu toe nam ik altijd voor 8 maanden medicijnen mee van uit Nederland, uiteraard met doktersverklaring en medicijnpaspoort. Nu was ik onlangs een nieuw medicijn aan het checken of er opiaten in zaten (zitten gelukkig niet in mijn medicijnen) op de site van de narcotic control division in Thailand en op die site staat dat je niet meer voorgeschreven medicijnen mee mag nemen dan voor 30 dagen. Nu ben ik aan het proberen toestemming te krijgen om toch voor 8 maanden mee te nemen. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Ik ben zelf 66, en ik neem aan dat er meerdere mensen zijn, die zoals ik, dagelijks medicijnen moeten innemen en langere tijd in Thailand verblijven. Hoe doen jullie dat?

Tot nu toe heb ik altijd alles meegenomen vanuit Nederland. Aangezien ik de beperking niet kende, altijd goed gegaan. Ben eigenlijk nog nooit gecontroleerd bij binnenkomst in Thailand. Maar nu ik het weet, wil ik het risico liever niet lopen. Dat ze misschien de medicijnen in beslag nemen,(waarde 10.000+ euro) of dat ik op het vliegtuig naar Nederland terug wordt gezet, al dan niet met boete.

Uiteraard heb ik contact opgenomen met ook o.a. de Thaise ambassade, maar die loopt niet over van behulpzaamheid. ‘I suggest you go to doctor in Thailand ‘zeggen ze. Dat kan natuurlijk, alhoewel mijn dokter zegt dat ze niet exact de zelfde medicijnen hebben als in Nederland. Het probleem is dat ik het dan eerst moet voorschieten voor de verzekering. Met medicijnkosten van rond de 1400 euro per maand is dat voor mij een probleem.

Dus iemand die hier ervaring mee heeft of misschien een goede tip. Ik lees het graag!

Bij voorbaat dank.

Groet,

Lonnie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Voor 8 maanden medicijnen meenemen naar Thailand?”

 1. johannes zegt op

  Neem voor 30 dagen mee. En een recept van de dokter je krijgt bij het ziekenhuis gewoon je medicijnen vaak goedkoper dan in Nederland. Je kan ook in Bangkok bij een grote farmacie medicijnen kopen. neem de metro in Bangkok tot de halte On Nut loop een stukje terug naar de eerste brede zijstraat na +/- 100 meter een grote farmacie, die verkopen bijna alles. Succes.

  • Ben Pakdee zegt op

   Niet echt een oplossing bij 1400 euro per maand, al is dit wellicht in Thailand wat goedkoper….

 2. Hans van Mourik zegt op

  Hans zegt.
  Ik heb daar ervaring mee,maar weet niet wat er gebeurd als ik aangehouden wordt door de douane.
  Heb vanaf 1980 PTSS (vroeger heet dat overspannen of tropen tik).
  Ben een ex oorlog veteraan.
  Kreeg vroeger Oxapan als medecijn.
  Omstreeks 2000 gaat het beter, dus nu voor 1 jaar 180 stuks.(indien nodig)
  Woont sinds 2009 in Thailand en neemt mee 180 stuks,met bewijs van mijn arts in Nederland en een medisch rapport.
  Tevens een bewijs van de apotheek.
  Want normaal gesproken krijgt je maar voor 90 dagen.
  Aangezien het geestelijk is wil ik het niet aan mijn arts in Thailand vertellen, krijgt van mij een moeilijk verhaal en wil het ook vergeten
  Zie ook mijn inzending in het Thailandbloq vandaag.
  Krijgt voor 6 maanden medicijnen mee.
  Met een medisch rapport van mijn arts.
  Ga zodra ik terug ben in Thailand,ga ik naar mijn arts.
  Ik mail dan van te voren eerst de ANWB alarmcentrale met een attach, van mijn verzekering in Nederland en medisch rapport.( sommigge mensen zeggen medisch rapport is geheim maar dat kan me niets schelen als ze het maar betalen de verzekering,zodat ik het niet moet voorschieten) of ze dan een bankgarantie afgeven aan desbetreffende ziekenhuis.
  Misschien alleen je paspoort even afgeven(je krijgt een bewijs van het ziekenhuis)zodra het ziekenhuis het geld binnen heeft, kan je jou paspoort weer ophalen, bij mij meestal een paar uurtjes of de volgende dag.
  IK raadt je aan om met een medisch rapport van je arts hier te komen,
  Mijn arts wil en kan het niet vertalen in het engels dus heb ik het laten doen.
  Belangrijk
  JE ARTS VERTELLEN DAT JE VOOR LANGE TIJD WEG BLIJFT EN OF HIJ JOU MEER MEDICIJNEN WIL GEVEN.
  Hans van Mourik

  • rori zegt op

   Eh naaste een medicijnpaspoort even een internationaal geldig document laten opstellen. Dit samen met een gezondheidsverklaring.

   https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis

   https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis/apostillelanden/reizen-naar-land-buiten-schengengebied

   Dit laten controleren op de ambassade en of consulaat en laten legaliseren.
   Eh beter voorzorgen dan in een cel. Oh op het document staan alle medicijnen en dus heb je dit maar 1 keer nodig.

   Doe ik altijd en nooit problemen. Heb soms voor 3 maanden en soms voor 6 maanden medicijnen mee. ook voor korter verblijf.
   Geloof me voor zware depresiviteit en hartfunctie storingen krijg je spullen mee waar je een olifant mee aan het slapen kunt krijgen.

   Stel je word gepakt zonder goede documentatie dan heb je problemen.
   Nier perse in Thailand maar het kan al gebeuren op een overstap locatie.
   Ik ben in Zurich op weg naar TH bij de veiligheidsinspectie (Scan) uit de lijn gehaald. Koffer mee. In apart kantoor open maken en toen kwamen de vragen. Wat is dit, wat is dat, waarom zoveel, er werd gekeken naar wat erin zat. Ze wilden monsters nemen.

   Ik heb mijn paspoort, gezondheidsverklaring en medicijnstatement laten zien. En toen was alles okay en werd mij een goede reis gewenst.

   Opmerking ik reisde zo vaak naar Thailan en ik kwam uit Nederland dus men was extra voorzichtig………

  • john zegt op

   Hans ik hoop dat je weet dat oxazepam onder het heel strenge geneesmiddelenregime valt? Ik bedoel dat het in nederland en in thailand onder even strenge regels valt als alle opiumgeneesmiddelen. Oxazepam kun je in thailand alleen via ziekenhuizen krijgen. Ook in nederland zijn er strenge regels voor dit geneesmiddel. Ik wijs je hierop, mogelijk t en overvloede op omdat, als je niet heel strict volgens de regels dit met je meedraagt snel in ernstige problemen komt. Kort en goed: lees de regels heel goed door en volg ze zeer nauwgezet.

 3. emile zegt op

  Beste Lonnie,
  Ik zit in het zelfde geval maar vanuit Belgie.
  Hier doen wij het zo :
  1. Lijst opmaken met dosages en getekend door uw arts met stelpel waar zijn kennummer opstaat.
  2. Met dit dokument naar ministerie van Volksgezongheid die bevestigd dat alles ok is.
  ( dokument afhalen van internet.
  3. Hiemee naar ministerie van Buitenlandse zaken die een apostille plaatsen.
  4. Naar consulaat van Thailand om bevestigingsstempel van authenticiteit (passpoort meenemen.
  Tot zo.
  Emile

  • rori zegt op

   In Nederland hetzelfde alleen gaat het via het CAK.
   En hoef je niet naar Buitenlandse zaken.
   Dus 1 idem
   2. CAK
   3, Ambassade of Consulaat

 4. Tak zegt op

  Ik neem altijd voor een jaar medicijnen mee. Ik reis met meer dan 100 kilo bagage word derhalve vaak gecontroleerd. Ik heb nooit medicijnen paspoort of dokterverklaring bij me. Er wordt altijd vol belangstelling gekeken naar de vele kilo kaas, chocolade en andere producten. Naar de medicijnen is nog nooit gekeken en heb me daarom ook nog nooit druk gemaakt. Mijn maagzuur remmers kosten in Thailand 50 keer zoveel als in Nederland dus locaal kopen is geen optie. Ik neem dus gewoon alles uit Nederland mee en er wordt nooit naar gevraagd.

  groeten,
  TAK

 5. HansB zegt op

  Ik heb de indruk dat de 30 dagen beperking uitsluitend geldt voor medicijnen die in de categorie narcotics valt. Klopt dit?

 6. Hans van Mourik zegt op

  Hans van Mourik zegt.
  Dat klopt Hans B.
  Daarom neemt ik ook verklaringen van mijn arts en de Apotheek mee,met stempel in het Engels.
  Ook een brief van mijn arts voor mijn arts hier. in het Engels.
  Stempel kan belangrijk zijn.
  Hans van Mourik

 7. Ben Pakdee zegt op

  Zolang het niet om opiaten gaat is er geen been op op[ te staan voor de Thaise douane. De regel dat je niet voor meer dan 1 maand medicijnen mee mag nemen is op lucht gestoeld. WIe bepaalt hoeveel ik nodig heb per dag? NIET de thaise douane.
  Enfin, ik neem al 10 jaar voor 6 maanden een groot pak medicijnen mee (Geen opiaten), en heb daar nooit problemen mee gehad, ondanks de gierende corruptie op Subernabumhi.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website